Kadaria dood van een magiër ~ Leo Bonjean

Vandaag is het tijd voor een fantasy verhaal. De jongereb worden door hun gave uitgenodigd om naar de academie te gaan, maar in welk opzicht leren ze zichzelf kennen ?

Specificaties

  • Nederlands
  • 2017
  • 226 bladzijdes
  • Uitgeverij schrijferspunt
  • ISBN : 9789462662612
  • Fantasy – Young adult

Beschrijving

“Als je geen waarde hecht aan het leven van anderen, wat is je eigen leven dan waard?”
– Zoeker Tamr

In een onooglijk dorpje waar het leven voortkabbelt en weinig spannends gebeurt, wordt een aantal jongeren uitgenodigd om aan De Academie in het zuiden van het land te komen studeren. Het avontuur lonkt, hoewel geen van hen weet wat er precies van hen wordt verwacht. Dit geldt zeker ook voor Ben, die zijn leven overhoop gehaald ziet op een wijze, die zelfs zijn vrienden verbaasd doet staan.

Tijdens de reis naar het zuiden leren de vrienden zichzelf en elkaar beter kennen, maar er blijkt meer gaande en de problemen stapelen zich op. De vraag rijst of ze er goed aan hebben gedaan om hun vertrouwde dorp te verlaten. En waarom zijn zij eigenlijk geselecteerd voor die geheimzinnige Academie?

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit fantasy verhaal. Ik weet niet goed wat ik er van moet verwachten. Ik hoop dat het een mooie reis zal worden vol avontuur.

‘Jij was zeker jezelf. Je ging naar die overvallers alsof je in de tuin wandelde. ‘

‘ Inderdaad. Weet je ook waarom ik dat deed? ‘ Ik schudde neen.

‘Zou jij bang zijn? ‘

‘Natuurlijk!’

‘Kijk, als je tegenover een overmacht staat en je bent bang ben je verloren. Al voor er één zwaard getrokken is. Wanneer is iemand niet bang meer?’ Dat wist niemand van ons tot Cora vroeg :’ als je dood bent?’

Tijdens het lezen

Je word in het verhaal meegenomen naar het dorpje van de hoofdpersoon. Je ziet hoe ze hun leerlingen uit kiezen en wegwijs maken als ze vrijwillig mee gaan. Ze hebben niet veel tijd om zowel een nieuwe taal als hun nieuwe lessen te leren, want er is werk aan de winkel!

Conclusie

Ben heeft een zware taak op zijn schouders liggen. Hij moet er op uit en alles leren. Samen met mijn oude buren en vrienden kan hij het hopelijk wel aan.

Ik moest erg wennen aan de Vlaamse schrijfstijl. Voor mij waren sommige zinnen echt krom, maar dat is blijkbaar een verschil in schrift.

Het verhaal heeft een wat lange opbouw naar mijn gevoel. In het middenstuk is er vooral een zoektocht aan de gang. Soms kwam het een beetje te chaotisch over, al zijn dat ook de gevoelens van de personages. Ik geef het boek 🌟🌟🌟 aangezien ik zeker mooie stukken heb gelezen! Ik ben oprecht benieuwd naar het volgende boek!

Wil je boek en overige 3 delen ook lezen? Bestel het boek dan hier!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *