De slaapster en de spintol – Gaiman Riddell

Een mooi prentenboek over een sprookje. Ik ben enorm benieuwd, maar dat al dat goud spreekt mij zeker aan!

Beschrijving
Meesterverteller Neil Gaiman schreef een hervertelling van Doornroosje en Sneeuwwitje, dat prachtig werd geïllustreerd door Chris Riddell.

‘Het was zwaar geweest om te leren hoe ze sterk kon blijven, hoe ze haar eigen emoties kon voelen en niet die van een ander, maar als je eenmaal doorhad hoe het moest, vergat je het nooit meer.’

Je dacht dit verhaal misschien te kennen. Het verhaal van een wraakzuchtige bosheks. Een magische spintol. Een overwoekerd kasteel met een prinses in diepe slaap. Drie dwergen zien verder onheil aankomen, en dan besluit een koningin met sneeuwwitte huid haar trouwjurk om te ruilen voor een harnas en een zwaard.

Dit boek is uitgevoerd in een luxe hardcover met slipcase, met goudfolie en goud op snee.

Voor het lezen

De cover spreekt mij het meest aan. De glimmende elementen zorgden ervoor dat ik het boek oppak. Ik weet alleen dat er een strijd zal zijn, de schone slaapster vermoed ik. De illustraties zijn zo prachtig en ik heb al een beetje gebladerd en dahmmm!! Wat een pracht!

Conclusie

Een sprookje met diepgang die je laat verlangen naar een mooi verhaal bij het slapen gaan of wakker worden. Ik heb zeker genoten van dit verhaal. Het feit dat sprookjes niet alleen mannelijke helden heeft noch andere opties nodig zijn.

Een heerlijk sprookje die je in 2x lekker kan uitlezen. De plaatjes maken het boek nog mooier, de tekeningen zijn zo reëel ondanks dat alles bijna zwart wit is!

Absolute ☆☆☆☆ voor een hedendaags sprookje met prachtige illustraties die laat zien dat het niet allemaal volgens het boekje hoeft te gaan.

“Het was maar een prikje,meer niet.” Ze leek in de war.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *