Onder mijn huid ~ Marlies Slegers

Vandaag is het tijd voor een belangrijk onderwerp. Door het online leven is er steeds meer kans op, naaktfoto’s, maar hoe ga je er mee om? Wat als je waarschuwt , maar het toch gebeurt? Dit gebeurt Coco.

Specificaties

  • Paperback
  • Pagina’s : 208
  • Uitgeverij:Luitingh Sijthoff
  • EAN:9789021023410
  • Young adult

Beschrijving

Je weet dat je eigenlijk geen keus hebt, Coco. Je wilt toch niet dat ik de foto echt verspreid? Dat ik je leven tot een hel maak? Zeg het maar… Coco is al heel lang verliefd op Nick. Ze is dan ook over the moon als hij laat merken dat hij haar ook leuk vindt. Met Nick kan ze over van alles praten, ook over de moeizame relatie met haar vader. Dan vraagt hij of ze een naaktfoto van zichzelf stuurt. Coco aarzelt, maar doet het toch wanneer hij belooft alles meteen te deleten. Het gaat een tijdje goed, tot Coco erachter komt dat Nick screenshots van haar aan zijn vrienden heeft laten zien. Ze is woedend en maakt het uit. Niet lang daarna krijgt ze via een anonieme afzender een naaktfoto van zichzelf toegestuurd. Als ze niet binnen 24 uur een nieuwe stuurt, gaat haar foto viraal… Wie bedreigt haar? Is het Nick? Of iemand anders? Coco is al heel lang verliefd op Nick. Ze is dan ook over the moon als hij laat merken dat hij haar ook leuk vindt. Wanneer hij haar vraagt of ze een naaktfoto van zichzelf stuurt, aarzelt Coco. Maar als hij belooft alles meteen te deleten, gaat ze toch overstag. Niet lang daarna ontdekt ze dat Nick screenshots van haar aan zijn vrienden heeft laten zien. Ze is woedend en maakt het uit. Dan krijgt ze via een anonieme afzender een naaktfoto van zichzelf toegestuurd. Als ze niet binnen 24 uur een nieuwe stuurt, gaat haar foto viraal… Wie bedreigt haar? Is het Nick? Of iemand anders?

Voor het lezen

Toen ik dit boekje ( 207 bladzijdes) zag liggen was ik erg benieuwd. Zeker doordat het door Marlies geschreven is. Ik had ooit wat gelezen op haar tijdlijn, dus mijn interesse werd alleen maar groter.

Conclusie

Het is een heel heel belangrijk boek. Het gebeurt steeds meer. Jongeren, maar ook ouderen gaan opzoek naar bevestiging. Vaak door middel van sexy foto’s. Maar wat gebeurt er als het ontdekt word en je herkent word?

Je ziet de strijd van Coco. Wat er gebeurt, wat er kan gebeuren en vooral welke gevoelens erbij komen kijken. Het is een duidelijk beeld die geschetst word. Wees voorzichtig.  4 sterren. Een onderwerp dat gelezen moet worden en vanaf groep 8 of de brugklas als verplicht leesvoer door moet gaan!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *