Interplanetair 1 – ruimtestad – Johanna Lime

Het is al een tijd geleden dat ik over de ruimte gelezen heb. Ik kan enorm genieten van de andere wereld, maar vaak is het we veel nieuws om te onthouden. Ik heb toch enorm veel in dit boek van Johanna!

Specificaties

  • Nederlands
  • paperback/ebook
  • Fabruari 2021
  • Zilverbron
  • EAN : 9789463083805
  • sci-fiction – ruimte

Beschrijving

Prins Daniël van Berinyi stamt af van vuurmagiërs. Hij doet zijn best om de eerste priester van zijn volk te worden, maar zakt voor de test van Mage. De god laat hem leven als hij belooft nooit meer zijn magie te gebruiken. Daniël besluit een andere opleiding te volgen en wordt kapitein op een ruimtekruiser. Direct bij zijn eerste missie krijgt hij te maken met een Terraanse terrorist die op wraak uit is, omdat Berinyi in de afgelopen oorlog tegen Laskoro hun bondgenoten in de steek liet. Prinses Irene is de dochter van Jima, de geestmagiër van Laskoro. Zij ontdekt tijdens haar stage voor Interplanetair Recht dat de prille samenwerking tussen Laskoro en Berinyi onder druk staat. In de ruimtestad zoekt ze verwoed naar wie hier achter zit en ze probeert met haar robot bewijzen te vinden om een nieuwe rechtszaak tegen haar volk af te wenden. Irenes acties brengen haar in groot gevaar. Daniël achtervolgt hun vijand naar de ruimtestad, waar hij midden in een strijd terechtkomt. Om Irene te redden, moet hij zijn vuurmagie gebruiken. Maar als hij dat doet, zal hij alsnog sterven!

Voor het lezen

Ik ben benieuwd hoe de prins het er van af gaat brengen. Het lijkt mij totaal niet leuk als je magie bezit en het mag niet gebruikt worden. Ik zou daar echt niet mee akkoord gaan. Zal hij later toch zijn magie gebruiken of heeft hij er vrede mee?

De cover is heel basic, maar door de diepe tint van het universum komt het mooi naar voren. Het is verlicht wat het feller laat schijnen.

Tijdens het lezen

Je komt gelijk weer in de mooie werelden terecht. Er is veel bekends te vinden ookal ben je er jaren later. Je herkent veel trekken van de kinderen van de ouders. Het is fijn om meer van hun lezen en te zien dat ze in beeld blijven ookal lees je het vanuit het perspectief van de kinderen.

Conclusie

Ik vloog letterlijk door het boek heen. Ik kan absoluut zeggen dat ik dit nu al een geslaagde serie ga vinden. Ik ben benieuwd wat er nu nog meer aan komt. Het is bondiger geschreven, je voelt meer empathie voor de karakters en het is toch wat moderner geschreven. Je ziet meer volkeren, niet alleen hun eigen landen voorbij komen. Ik zie zoals bij de vorige serie veel moed en lef. Het is ook fijner dat het boek wat dunner is doordat het verhaal compacter is.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *