picture moments #1

Ik heb leuke reacties gezien op mijn post over wat ik kan doen om mijn blog aantrekkelijker te maken. Ik heb het over natuur foto’s gehad en daarom ben ik blij dat ik jullie nu kan mededelen dat de eerste post online komt!

Achter een foto zit meestal een verhaal en ik ga dus ook heel gezellig de verhalen met jullie delen.

Ik woon in Rotterdam, dus de meeste foto’s zullen van de omgeving Rotterdam zijn.

euromast

Dit is de Euromast en niet de Eiffeltoren zoals me vriendin toen zei.  De euromast is gebouwd in 1960. Er moest een bezienswaardigheid in Rotterdam komen en Rotterdam is de stad met de havens dus waarom niet iets in die richting. De naam Euromast is pas later gekomen, eerst heette het eurotoren. De euro staat centraal voor het betaalmiddel van Nederland en voor de handel die veel word gedreven in Rotterdam. De mast kwam van het idee van de schepen en van het feit dat ze in veel talen iets in de zin van mast schrijven, zoals is Spanje Mastil.

De Euromast in cijfers
De van gewapend beton gemaakte toren heeft een diameter van 9 meter (binnen) en een wanddikte van 30 centimeter. De fundering bestaat uit 131 betonpalen. Hierop rust een blok gewapend beton van 1.900.000 kilo, als tegenwicht voor de bovengrondse constructie. Zo ligt het zwaartepunt onder de grond, voor maximale stabiliteit. Het kraaiennest is een staalconstructie van 240.000 kilo. De bodem hangt op 96 meter. Het werd aan de voet van de mast gebouwd en is in 5 dagen omhoog gebracht. De scheepsbrug kwam te hangen op 32 meter. De snelheid van de liften bedraagt 4 meter per seconde. Dat wil zeggen dat je in 30 seconden op 100 meter bent.

11164778_921086277942702_7825705150708669622_n

Ik ben met mijn vader verder gereden langs het water. Deze foto is langs het water genomen toen we richting Krimpen reden. De eerste brug die je ziet is de Willemsbrug. Dat is de rode brug. Daarachter ligt de licht blauwe brug, de Erasmusbrug ook wel de zwanenbrug genoemd.  Aan de linkerkant ligt een Groene brug. die zie je achter de gebouwen. De heg.

Dit zijn een beetje de bekendste dingen die je kan vinden in Rotterdam, de herkenningspunten!

Categories Niet gecategoriseerd

Vragen rondje

Aangezien ik het de laatste tijd nogal druk heb en de zomer eraan komt zit ik minder op mijn telefoon.

Ik zou graag aan mijn volgers om advies willen vragen.

Wat willen jullie zien op mijn blog? Behalve recensies en mijn ontmoet de auteur rondje?

Ik maak zelf vaak foto’s van de natuur, dus ik zat eraan te denken om jullie daar verhalen bij te vertellen. Vinden jullie dat een leuk idee of juist niet?  Of hebben jullie wat andere in gedachte?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Jullie mening is meer dan welkom!

Categories Niet gecategoriseerd

De winnaar van de eerste winactie

Als eerst wil ik iedereen bedanken voor het volgen en de super leuke reacties!

Jullie hebben mijn boekenlijst zeker een stuk langer gemaakt door al die geweldige verhalen.

Ik heb een envelop vol zitten met jullie Namen en de winnaar is……

Thamthamthaaaammm

Whitedragon81! Oftewel Bianca! 

Gefeliciteerd! 

Stuur me binnen 24 uur een berichtje met je gegevens.

Het mail adress is nakita98@live.nl

Categories Niet gecategoriseerd