En ze filosofeerden nog lang en gelukkig – Elke Wiss

Na haar eerste boek ‘Socrates op sneakers’ is er nu een nieuw boek van Elke verschenen. Aangezien ik haar eerste boek echt een aanrader vond ben ik enorm benieuwd naar dit boek. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juli 2021

Aantal pagina’s: 192 pagina’s

Uitgeverij: Ambo|Anthos

ISBN: 9789026355103

Type boek: Filosofie

Beschrijving:

Na de bestseller ‘Socrates op sneakers’ is er nu het nieuwe boek van Elke Wiss verschenen. Ditmaal een boek vol verhalen en sprookjes om je denken te verscherpen en verrassende gespreken met anderen over te voeren. 

Aan de hand van verschillende korte filosofische verhalen met hele uiteenlopende thema’s leert Elke ons hoer je een beter gesprek met elkaar kan voeren. Welke vragen werken wel? Welke vragen absoluut niet? Hoe bouw je een goed en zinvol gesprek op? Hoe ondervraag je je eigen oordelen? En hoe bevraag je die van een ander? Hoe stimuleer je je denken?

‘En ze filosofeerden nog lang en gelukkig’ is een toegankelijk en mooi geïllustreerd boek dat je met inspirerende verhalen en prikkelende vragen leert om tot meer verdieping te komen in gesprekken of met jezelf. Het boek is ook geschikt voor ouders die met hun kinderen willen filosoferen, maar ook voor managers die worstelen met leidinggeven en delegeren. Het is eigenlijk voor iedereen die een goed en diepgaand gesprek wil voeren.

Continue reading “En ze filosofeerden nog lang en gelukkig – Elke Wiss”
Categories Niet gecategoriseerd

Tijl en de Tijdbom – Lara Reims

De beschrijvende tekst en de interessante illustratie op de cover van het boek trekken enorm mijn aandacht en ik ben erg benieuwd naar het verhaal. ~ Kim

Specificaties:
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: Okotber 2021
Aantal pagina’s: 200 pagina’s
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464208337
Type boek: Jeugdboek

Beschrijving:
Tijl staat constant op ontploffen, Tijl voelt zich als een tijdbom. Hij heeft het thuis niet makkelijk met een vader die ook constant om alles boos wordt, vooral als hij veel gedronken heeft. Het hele gezin lijdt hieronder. Hij zit inmiddels in groep 8 en gaat bijna naar de middelbare school, hij moet en wil zijn woede onder controle krijgen, maar hoe?
Tijdens het buitenspelen met vriend Simon vinden ze een hond. Volgens Tijl lijkt de hond op Laika uit zijn game. Wanneer de hond wegrent ziet hij een raar lichtje in het bos. En dan krijgt hij ook nog een vreemd mailtje, hij gaat alleen terug naar de bouwkeet waar hij de hond vond en ziet opnieuw het vreemde lichtje in het bos. Ondanks zijn angst, overwint zijn nieuwsgierigheid en gaat hij op ontdekking. Hier ontdekt hij een wereld van technologie die hij niet voor mogelijk acht. Zal hij hulp krijgen van deze andere wereld? Zou hij zijn woede onder controle kunnen krijgen?

Continue reading “Tijl en de Tijdbom – Lara Reims”
Categories Niet gecategoriseerd

Als het duister roept ~ Valentijn Ringelberg

Tijd voor deel 2! Ik ben enorm benieuwd naar het volgende deel in de serie.

 • Nederlands
 • 300 bladzijdes
 • Hamley books
 • Young adult – fantasy

Beschrijving

Het verhaal van de jonge Elfyn Phaun gaat verder.
Phaun leeft in gevangenschap in het kasteel van de mysterieuze Ambassadeur. Ze wordt opgenomen door het personeel van haar gemaskerde vijand, en komt zo oog in oog te staan met een toekomstig lid van de almachtige Raad van Vha’Rymn.
Langzaam maar zeker ontrafelt Phaun geheimen die ze nooit voor mogelijk had kunnen houden. Welke waarheden liggen er verstopt in de duistere hallen van Fulsur Piek? En wat heeft dit met Phauns lotsbestemming te maken?

Continue reading “Als het duister roept ~ Valentijn Ringelberg”
Categories Niet gecategoriseerd

Als het duister roept ~ Valentijn Ringelberg

Aangezien ik ‘Voorbij het Werderwoud’ deel 1 van deze serie had gelezen en die echt een dikke aanrader was, wilde ik natuurlijk ook weten hoe het verhaal verder ging. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: oktober 2021

Aantal pagina’s: 240 pagina’s

Uitgeverij: Hamley Books

ISBN: 9789464208351

Type boek: Young Adult

Beschrijving:

Het verhaal van Elfyn Phaun gaat eindelijk verder. Inmiddels is Phaun gevangen genomen en verblijft ze als slaaf van de mysterieuze Ambassadeur. Uiteindelijk moet ze aan het werk in het kasteel, waarbij ze het nodige verzet geeft. Tijdens dit werk komt ze oog in oog te staan met een toekomstig lid van de almachtige Raad van Vha’Rymn. Phaun blijft niet stilzitten en gaat op onderzoek. Ze ontdekt geheimen die ze nooit voor mogelijk heeft gehouden. Welke waarheden ontdekt Phaun in de duitsere kamers van Fulsur Piek? En wat is de lotsbestemming van Phaun?

Voor het lezen:

Eindelijk is er dan deel 2. Ik ben echt dolblij dat ik eindelijk weer verder kan genieten van deze serie, aangezien deel 1 echt geweldig was. Daarnaast is de cover ook echt uitnodigend, het past helemaal perfect bij de titel van het boek en de sfeer die het verhaal uitademt.

Tijdens het lezen:

Ondanks dat het al even geleden is dat ik deel 1 gelezen heb, zit ik vrij snel weer helemaal in het verhaal. Je moet wel echt deel 1 gelezen hebben om het verhaal verder te begrijpen, maar vanaf de eerste letter geniet ik weer vol op van de fantasierijke wereld die Valentijn heeft weten te bedenken. 

Conclusie:

Ik heb genoten van de eerste tot en met de laatste letter van dit fantastische verhaal van Elfyn Phaun. Phaun was op zoek naar de mysterieuze Vhei om hiermee haar ernstig zieke zus Céli te helpen. Maar aan het ze is gevangen genomen in het kasteel van de Ambassadeur en slijt de dagen in de celtoren, waarbij ze regelmatig wordt ondervraagd door Ignes, een oude mensenvrouw.
Uiteindelijk mag ze uit haar cel komen en krijgt ze een taak als slaaf in de keuken. De scherpe wil en tong van Phaun brengen haar nu regelmatig diep in de problemen. Gelukkig heeft ze nu wel een aantal slaven om haar heen die haar wel willen helpen. Zo doet ze langzaam steeds meer schokkende ontdekkingen en komt ze achter gruwelijke waarheden. Haar haat tegen de Ambassadeur wordt steeds groter en ze zoekt naar manieren om wraak te nemen. Zal dat haar lukken of zal ze worden gebroken tot slaaf? 

Terwijl deel 1 voornamelijk een hele magische wonderlijke wereld was wordt de verhaallijn steeds duisterder en aangrijpender. De schrijfstijl van Valentijn is heel filmisch, fantasierijk maar ook vlot en krachtig, waardoor het verhaal heerlijk en fijn weg leest. De manier waarop Valentijn een verhaal weet te beschrijven is echt alsof je je helemaal in die wereld kan wanen en je alles wat er gebeurd bijna voor je ogen ziet gebeuren. Ik vind dat zijn schrijfstijl in dit boek nog krachtiger is geworden dan in deel 1, wat ik al echt een aanrader vond. Hierin heeft hij nog beter de gevoelens, gedachtes en emoties van de personages in het boek neer weten te zetten. Waardoor het verhaal voor mij nog meer diepgang kreeg. 

De verhaallijn is onwijs spannend, eigenlijk heb ik zo goed als het hele boek op het puntje van mijn stoel gezeten. Het verhaal neemt veel onverwachte wendingen waardoor dat je het niet boek kan wegleggen. Ik heb het boek dan ook in 1 dag uitgelezen. Helaas is het ook, net als bij deel 1, dat je het boek dichtslaat met het gevoel je verder wilt lezen en wilt weten hoe het afloopt met Elfyn Phaun. Ik hoop dan ook dat Valentijn ons niet te lang in spanning gaat houden en er snel een deel 3 gaat komen en ook deel 4 en 5 en 6, voor mij mag dit prachtige verhaal nog lang doorgaan. 

Ik kan dan ook niks anders concluderen dat dit boek echt een mega dikke 5+ van me krijgt en ik deze serie aan iedereen aanraad!  

Aantal sterren: 5+

Categories Niet gecategoriseerd

Peter & Pan – hoe Peter Pan werd ~ Dimitri Balcaen

Ik ben altijd benieuwd naar hervertellingen of nieuwe verhalen over Disney. Hoe fantasievol hebben ze een nieuw verhaal bedacht.

Specificaties

 • Nederlands
 • Hardcover
 • 270 bladzijdes
 • Fantasy roman

Beschrijving

“Hoe ver zou jij gaan om je kind te redden?

Voor James Barrie en zijn bemanning was het antwoord op die vraag simpel: Zo ver als nodig is.

Volg hen op hun zoektocht die hen van Engeland naar een nooitgedachtland brengt, waar ze het moeten opnemen tegen inboorlingen, zeemeerminnen en goden uit lang vervlogen tijden.

Trotseer deze gevaren samen met hen en ontdek voor eens en altijd hoe Peter Pan werd.”

Continue reading “Peter & Pan – hoe Peter Pan werd ~ Dimitri Balcaen”
Categories Niet gecategoriseerd

Meesterdief ~ Emmelie Arents

Ik ben benieuwd naar hoe dit verhaal zal aflopen. Ik heb zeker genoten van deel 1

Specificaties

 • Nederlands
 • September 2021
 • 300 bladzijdes
 • EAN : 9789464208245
 • Hamley books
 • Fantasy

Beschrijving

Taran is klaar om een nieuw leven op te bouwen en zijn pijnlijke verleden een plaats te geven. Wanneer de prins wordt vermist en Saradan ten onder dreigt te gaan aan Dode Magie, schakelt de sultan Tarans hulp in. Taran reist naar het verlaten eiland Turat om de zeldzame qalzarabloem te vinden, die het hart van de prins en het lot van Saradan kan redden. Maar het eiland is niet verlaten. Niets is wat het lijkt. Niemand is te vertrouwen. Een nieuw, dodelijk spel gaat van start…

Continue reading “Meesterdief ~ Emmelie Arents”
Categories Niet gecategoriseerd

Wedden dat ik blijf – Marijke Vos

Ik had al zoveel goede recensies gelezen op instagram en facebook dat ik enorm benieuwd was naar deze roman ~ KimSpecificaties:
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: juni 2021
Aantal pagina’s: 336 pagina’s
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402708240
Type boek: Feelgood roman

Beschrijving:
We volgen het verhaal van Debby. Debby zit haar huidige leven helemaal beu, files, deadlines, een overvolle agenda, wat doet ze hier in de grote stad? Is dit echt wat ze wil?
Ze sluit samen met Hilde (haar zus) en haar man een weddenschap af. Wie als eerste een mooi huis vindt, waar dan ook in Nederland, bepaald in welk dorp dat ze gaan wonen. Zo vertrekken Hilde, haar man en 2 kinderen als eerste naar het Brabantse platteland, nadat ze een oud monumentaal pand hebben weten te kopen. Debby vind kort daarna in dezelfde plaats een oude boerderij die opgeknapt moet worden. Het is perfect voor haar nieuwe droom: een alpacaboerderij.
Haar perfecte leventje en droom lijken toch niet helemaal wat de werkelijkheid haar brengt, Vijandige dorpsbewoners die de stadse Debby en Hilde niet zomaar accepteren, een nukkige alpacafokker en onverwachte verassingen uit het verleden die opduiken en oproer veroorzaken. En dan is er ook nog die ontzettend leuke en knappe dierenarts…

Perfect voor fans van Sophie Kinsella, Jill Mansell en Charlotte de Monchy

Continue reading “Wedden dat ik blijf – Marijke Vos”
Categories Niet gecategoriseerd

Wild – over jezelf verliezen, terugvinden & 1700 kilometer hiken – Cheryl Strayed

Ik zag het boek bij @biebmiepje langs komen en die maakte mij nieuwsgierig naar het boek. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: maart 2020

Aantal pagina’s: 13:11:01

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

ISBN: 9789024591664

Type boek: Luisterboek – Literaire roman

Beschrijving:

Een memoir van Cheryl Strayted dat echt recht uit haar hart komt. Ze vertelt hoe haar leven langzaam in een enorm dieptepunt eindigt waarop dat ze het besluit neemt om een 1700 kilometer lange solo-hike te gaan maken in de wildernis. Ze maakt haar meest impulsieve beslissing ooit, een voettocht genaamd de Pacific Crest Trail, in het westen van Amerika van 1700 kilometer, Die ze besluit helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak en weinig geld te gaan maken.

Deze tocht is voor haar slopend, zowel lichamelijk als fysiek, maar uiteindelijk overwint ze een heleboel en maakt het haar sterker dan ooit. Drie maanden lang duurt de slopende reis door hitte, meters sneeuw, confrontaties met beren, ratelslangen, haar eigen gedachtes en emoties. Ze ervaart de schoonheid van de natuur, wordt geconfronteerd met enorme eenzaamheid die ze allemaal weet te overwinnen.

Continue reading “Wild – over jezelf verliezen, terugvinden & 1700 kilometer hiken – Cheryl Strayed”
Categories Niet gecategoriseerd

Uit de spotlights ~ Marthe Verelst

Ik ben enorm benieuwd naar dit ebook. Vind de cover enorm mooi

Specificaties

 • Ebook only
 • 115 bladzijdes
 • September 2021
 • Books and butterflies
 • EAN : 9789464208696
 • Roman

Beschrijving

Eva gaat met haar vrienden naar Londen om het einde van haar studententijd te vieren. Als ze in de metro staan, komt een jongeman net voor de deuren sluiten gehaast binnen. Eva gaat met haar vrienden naar Londen om het einde van haar studententijd te vieren. Als ze in de metro staan, komt een jongeman net voor de deuren sluiten gehaast binnen. Ze wisselen enkele woorden uit, maar verliezen elkaar al snel weer uit het oog. Toch slaagt Eva er niet in om die krullenbol uit de metro te vergeten. Ook Thomas krijgt het meisje met de donkerblonde haren niet uit zijn hoofd. Tijdens haar reis doet Eva er alles aan om Thomas terug te vinden. Maar hoe pak je zoiets aan als de tijd dringt? Is veel door de stad wandelen en vaak naar het theater gaan wel de juiste manier?

Continue reading “Uit de spotlights ~ Marthe Verelst”
Categories Niet gecategoriseerd

Nevermoor 1 – Nevermoor Morrigan Crow en het Wondergenootschap – Jessica Townsend

Ik had de serie al vaker voorbij zien komen en iedere keer werd ik er door getriggerd, maar twijfelde ik of ik aan de serie wilde beginnen. Maar nu toch eindelijk de stap gemaakt en deel 1 gekocht. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: maart 2018

Aantal pagina’s: 384 pagina’s

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

ISBN: 9789024578634

Type boek: Fantasy, vanaf ongeveer 10 jaar

Beschrijving:

Dé nieuwe magische serie van Jessica Townsend voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar.

Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, wat een verschrikkelijke dag is om geboren op te worden. Ze wordt niet alleen beschuldigd van alle rampen die er in haar stad gebeuren, en wordt verafschuwd en ontweken door iedereen in haar stad, ze is ook gedoemd om te sterven op de nacht van haar elfde verjaardag.

Maar gelukkig voor Morrigan loopt het allemaal anders als gedacht. Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze meegenomen door Jupiter North, die haar meesmokkelt naar de magische stad Nevermoor.
Eenmaal daar aangekomen, wordt Morrigan door Jupiter aangemoedigd om te strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrentie, honderden andere kinderen die allemaal over bijzondere kneepjes lijken te beschikken. Morrigan die het gevoel heeft dat ze nergens in uitblinkt en vervloekt is zal een manier moeten vinden om alle angstaanjagende, gevaarlijke en moeilijke proeven te doorstaan en te overwinnen. Maar zal ze er achter komen dat ze ook over een bijzonder kneepje bezit? En zal het Morrigan lukken een plek te bemachtigen in het Wondergenootschap?

Continue reading “Nevermoor 1 – Nevermoor Morrigan Crow en het Wondergenootschap – Jessica Townsend”
Categories Niet gecategoriseerd

Wanneer je lichaam nee zegt – Gabor Mate

Ik las een interessante blogpost op @inspirerend leven over dit boek wat me enorm nieuwsgierig maakte ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juli 2020

Aantal pagina’s: 320 pagina’s

Uitgeverij: Ankhhermes

ISBN: 9789020216820

Type boek: Psychologie, Gezondheid, Spiritualiteit, Genezing

Beschrijving:

Dit boek gaat over de body-mind connectie, ofwel de onlosmakelijke koppeling tussen lichaam en geest.
We gaan met de inzichten van Gabor Maté inzien dan verborgen stress desastreuze gevolgen voor onze gezondheid heeft. Zeker als we er bepaalde coping mechanismes op los laten die het probleem groter maken. Wanneer we geen nee durven zeggen tegen de manier van leven die ons stress, pijn en verdriet doen, zal ons lichaam dat uiteindelijk voor ons doen.
We raken uitgeput en ontwikkelen uiteindelijk verschillende soorten ziekten als hart- en vaatziekten, artritis, kanker en MS.

Door middel van vele wetenschappelijke onderzoeken en vele voorbeelden uit de praktijk, laat Gabor Maté zien wat de rol is van de mind-body connectie en de ontwikkeling van lichamelijke en geestelijke ziektes. Buiten dat hij hier overtuigend bewijs toont, laat hij je ook zien dat we allesmaal de wijsheid bezitten om onszelf te helen: Als het lichaam nee zegt. 

Continue reading “Wanneer je lichaam nee zegt – Gabor Mate”
Categories Niet gecategoriseerd

Leviathan ~ Natascha van Limpt

Ik ben enorm benieuwd naar dit verhaal. Ik zie een schip, dus hopelijk speelt het verhaal zich op zee af. Geeft mij goede herinneringen aan de verhalen van mijn vader.

Specificaties

 • Nederlands
 • Paperback
 • 17 september 2021
 • 379 bladzijdes
 • Uitgeverij zilverspoor
 • EAN : 9789463084147
 • Historische roman / fantasy

Beschrijving

Fyeckes wereld stort in wanneer ze wees wordt. Lange dagen volgen waarin ze de draad niet weet op te pakken. Het tij keert als haar dood gewaande broer terugkeert. Hij neemt haar mee naar zijn schip en belooft haar een mooie toekomst. Op het moment dat Fyecke ontdekt dat ze onder de zwarte vlag varen, krijgt ze de schrik van haar leven.

Op het schip is ze omringd door goddeloze mannen en voelt ze zich onveilig en onbegrepen. Het kost haar moeite om aan haar nieuwe leven te wennen. Iedereen lijkt tegen haar te liegen, zelfs haar broer. Midden op zee kan ze echter nergens naartoe…

Continue reading “Leviathan ~ Natascha van Limpt”
Categories Niet gecategoriseerd

Met een beetje geluk – Tamara Haagmans

Ik heb er al veel over zien langs komen op instagram met lovende kritiek, dus ik ben onwijs benieuwd. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2021

Aantal pagina’s: 256 pagina’s

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

ISBN: 9789024595167

Type boek: Feelgood roman

Beschrijving:

De nieuwe feelgood-knaller van Tamara Haagmans. Eerder schreef ze ook al romans die met veel mooie woorden werden ontvangen.

Nicole erft een klein pretpark, wanneer haar tante overlijd. Het park blijkt in een verschrikkelijke staat er aan toe te zijn en diep in de schulden te zitten. Toch wil Nicole, koste wat kost proberen er voor haar tante nieuw leven in te blazen. Een van de personeelsleden van het park, Marc, had graag het park willen krijgen en probeert Nicole te overtuigen het aan hem te verkopen. Wanneer hij in de buurt is gaat er van alles mis in het park: de wallaby’s ontsnappen, een grote bestelling in de brasserie gaat verkeerd en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig heeft Nicole een altijd optimistische vriendin Daniëlla, die de meest fantastische ideeën heeft om Nicole te helpen het park te redden. Gaat het Nicole lukken?

Continue reading “Met een beetje geluk – Tamara Haagmans”
Categories Niet gecategoriseerd