In deze boom – Katarina Kieri

image

SPECIFICATIES

Productinformatie
Auteur(s):Katarina Kieri, Per Nilsson
Uitgever:van Goor
Taal:Nederlands
Oorspronkelijke titel:I Det Har Tradet
Afmetingen:22x231x149 mm
Gewicht:394,00 gram
Geschikt voor:15 – 18 jaar
Druk:1ISBN10:9047514548
ISBN13:9789047514541
CategorieënKind & Jeugd  >  Romans & Zelf lezen

Flaptekst
Jacob heeft Siri nog nooit gesproken. Hij weet dus niet dat zij ook eenzaam is en problemen heeft thuis. Siri’s vader kan niet van de alcohol afblijven en haar moeder is te druk met zichzelf om naar Siri om te kijken. Jacob heeft een moeizame relatie met zijn broer en zijn duistere verleden, en mist een vaderfiguur. Als de levens van Jacob en Siri elkaar raken, verbetert de situatie voor beiden.

Toen ik het boek in de boekhandel zag liggen viel ik als een blok op de kaft! Ik hou van boeken met bomen op de kaft! Ik ben een natuur mens en zit graag in het bos. Okay ik dwaal een beetje af… ik begon in het boek met het idee er zullen 2 kinderen zijn die het niet naar hun zin hebben en later misschien zelfmoord zullen plegen.

Het verhaal is voor mijn gevoel slecht geschreven. Het is een boek met grote letters dus je zou het best snel kunnen lezen, maar het verhaal pakt je niet dus je hebt geen zin om verder te lezen!

Ik geef het boek ☆ omdat het verhaal mij niet vast greep en er niet veel goeds in zat. Het was doorbijten om door te lezen en dat is niet fijn.

Categories Niet gecategoriseerd

Onder de ketchup wolken – Annabel Pitcher

image

SPECIFICATIES

ProductinformatieAuteur(s):Annabel PitcherUitgever:MoonTaal:NederlandsAfmetingen:26x208x136 mmGewicht:374,00 gramGeschikt voor:15 – 18 jaarDruk:1ISBN10:9049926452ISBN13:9789049926458CategorieënYoung Adults

Flaptekst
IK HEB IETS VERKEERDS GEDAAN. WAT IK HEB GEDAAN IS AFSCHUWELIJK. EN WEET JE WAT H HET ERGST IS? IK BEN ERMEE WEGGEKOMEN. `ONDER DE KETCHUPWOLKEN HEEFT DEZELFDE COMBI VAN HEFTIGE TRAGIEK EN WEERGALOZE HUMOR ALS MIJN ZUS WOONT OP DE SCHOORSTEENMANTE SCHOORSTEENMANTEL (…). MET DIT TWEEDE BOEK HEEFT ZICHZELF OVERTROFFEN. 7DAYS Zoe Collins loopt rond met een afschuwelijk geheim en durft niemand in vertrouwen te nemen. Op een dag hoort ze van het bestaan van Stuart Harris, een veroordeelde die in de dodencel wacht op de uitvoering van zijn doodvonnis. Als er iemand is die iets van geheimen, leugens en verraad afweet, is hij het wel, denkt Zoe. Ze besluit hem te schrijven en haar verhaal te vertellen. Dit zijn haar brieven. Annabel Pitcher won met dit boek de Waterstones Childrens Book Prize. Eerder schreef ze het succesvolle debuut Mijn zus woont op de schoorsteenmantel. Met veel gevoel voor humor combineert ze in Onder de ketchupwolken een spannend verhaal met een aangrijpend liefdesdrama, en maakt ze de lezer deelgenoot van het verraad dat zich in Zoes leven heeft voltrokken.

Ik heb het boek ” onder de ketchupwolken” gewonnen en de titel was nogal appart dus ik werd heel benieuwd.

Toen ik aan het eerste hoofdstuk begon begon ik met het lezen van een brief. Toen ik steeds verder kwam waren het steeds brieven. Ik vind het zelf niet zo heel fijn lezen, maar het verhaal blijft goed! Er zit echt een verhaal in en er zitten heel wat spannende stukjes in die je voor geen goud wilt missen!

Ik geef het boek ☆ ☆ ☆ ☆, omdat de schrijfstijl goed was en het verhaal houd je vast. Als je eenmaal bij het stuk bent dat ze over haar problemen vertelt ben je niet meer te stoppen!

Categories Niet gecategoriseerd

Het onverwachte bezoek

image

Het is een donkere dag. Ik zie mensen door elkaar heen rennen. Ik voel de angst van de mensen afkomen. Ik zie een vrouw met haar baby rennen, omdat ze niet zo snel is lukt het me om haar tegen te houden. “Mevrouw wat is er gebeurt?  ” vraag ik nieuwsgierig en afwachtend. “Er is een bom in de stad geworpen en meer en deels van de stad is verwoest! We moeten hier weg!  Weg uit dit land, weg van hier en weg van deze bloeddorstige gekken!” schreeuwt ze tegen me.

Het is zondag, normaal een rustdag, maar nu is er alles behalve rust. Er is een bom geworpen in Nederland!  Het is  het jaar 2014, het jaar dat Nederland werd aangevallen door Duitse soldaten. Er rennen in legergrijs geklede Duitse soldaten door de straten met zwaaiende bijlen en afvurende wapens. De bewoners proberen te ontsnappen, maar de meeste zijn te laat en worden getroffen door een van de vele kogels of bijlen. Van alle kanten komen er hulpeloze kreten. Ik probeer het te negeren terwijl ik naar huis ren, maar het geluid is schel en het zit nu al in mijn geheugen geprent. Ik ren de schuur in, pak een schop om me mee te verdedigen en verstop me tussen de planken. Ik bedenk me dat ik gelezen had dat oorlogen lang kunnen duren dus ga ik snel nog wat eten nu het nog kan. Er komt vast en zeker weer een crisis aan vanwege de heropbouw van Nederland.

Ik schuif mijn eten naar binnen zodat ik klaar kan staan als ze me komen zoeken. Ik sluip het huis in, pak snel wat te drinken en ik loop langzaam de trap op naar mijn slaapkamer. De schop is nog steeds in mijn hand geklemd. Ik trek mijn sporttas uit de kast en pak wat kleren die handig kunnen zijn als ik moet vluchten. Ik gooi wat sokken, bh’s, broeken en truien in mijn tas zodat ik het vol hou in deze kou.  Nu mijn tas is ingepakt is kan ik maar beter gaan. Net voordat ik een stap wil zetten stop ik. Ik hoor geluiden, ik hoor mannen naar binnen komen. Snel, maar stilletjes kruip ik in mijn kledingkast in. Ik bedek mezelf met kleren en probeer rustig adem te halen maar dat is nog niet zo makkelijk onder druk. Ik hoor de voetstappen dichterbij komen… Ik hoor ze steeds luider worden onder het gekraak van de houten vloer. Ik zie 3 paar schoenen langslopen, het zijn grote zwart groene schoenen. Ik zie dat ze richting mijn bureau lopen en hoor gerommel. Er valt een stapel papier op de grond. Een man met een grote neus en harige armen pakt een blaadje op: ” Elize van de Raaf” zegt hij. Vlak naast hem begint de man in mijn bureau te rommelen. Ineens is het stil…. “he jongens moet je kijken! Ze is nog niet zo oud! Ze heeft mooie bruine haren en heldere blauwe ogen! Die zou ik zo mee naar huis nemen!” roept de man die net in mijn la aan het rommelen was. Ze gieren het uit van het lachen en ik voel mezelf ineen krimpen.  Hij doet een foto in zijn zak en loopt richting de uitgang, maar vlak voor de deur stopt er een. Hij kijkt de kast in en ziet…….

Ik heb een klein stukje van een van mijn verhalen geschreven, als het een succes is volgt er meer! Dus laat vooral je mening achter en volg me! Jullie mening is echt van belang om me beter te maken!

Categories Niet gecategoriseerd

Godinnenoffer (godinnen serie #3)

image

SPECIFICATIES

Product informatie
Auteur(s):Aimee CarterUitgever:Harlequin Holland
Taal:Nederlands
Afmetingen:23x208x135 mm
Gewicht:341,00 gram
Geschikt voor:15 jaar en ouder
Druk:1ISBN10:9034787621
ISBN13:9789034787620
Categorieën:Young Adults

Flaptekst

Kate is eindelijk koningin van de onderwereld, naast Henry, op wie ze nog steeds stapelverliefd is. Maar lang duurt haar geluk niet. Na het verraad van Ava wordt ze door de jaloerse godin Calliope ontvoerd en negen maanden gevangen gehouden. Calliope heeft het op haar ongeboren kind voorzien – en Kate staat machteloos… Dan bemoeit Kronos zelf zich ermee en plaatst haar voor een verschrikkelijk dilemma. Als Kate zijn geliefde wordt, mag ze haar zoontje houden, maar zal hij evengoed de hele raad, inclusief Henry, ombrengen. Weigert ze, dan zal Kronos álles vernietigen: mensen én goden. Met het lot van de hele wereld in haar hand moet Kate een manier zien te vinden om Kronos te weerstaan. Zelfs als ze daarvoor de hoogste prijs zal moeten betalen

Mijn mening

Toen ik aan het laatste boek begon  zat ik met veel spanning te lezen. Ik was zo benieuwd hoe het af ging lopen! Hoe zal het met Kate gaan? Wat zal Kronos doen? Ik zat met zoveel vragen dat ik er zo snel door heen wou zijn om eindelijk antwoord te kunnen krijgen.

Het laatste boek was het spannendste deel dat ik gelezen heb!

Ik raad de serie zeker aan!

Ik geef het boek ☆ ☆ ☆ ☆, omdat het vol spanning zit en het verhaal heel boeiend is! Het is een schrijfstijl die ik zeker vaker wil lezen!

Categories Niet gecategoriseerd

Mockinjay kalender

Ik zat vandaag naar mijn favoriete kalender te staren en begon na te denken.
Waarom deel ik mijn lievelings moment niet met jullie?

Ik hou van de honger spelen sinds ik de film heb gezien met mijn vriendinnen. me vriendin was aan het fangirle toen ze de poster zag en de film leek mij zelf ook leuk!  Nadat we enthousiast de bios uit kwamen vroeg ik welke boeken het waren zodat ik ze kon lezen! In die tijd was lezen niet een hobby maar eerder een verplichting dus ging nu voor het eerst vrijwillig lezen!

Het verhaal is bijzonder en maakte me heel enthousiast over wat er nog meer zou gaan gebeuren. Het verhaal laat je in zien hoe het kan zijn als het land verdeeld is. Iedereen heeft zijn eigen taken, eigen district en geen keuze om over te stappen.

De serie zou ik zeker gaan lezen!!
1. De hongerspelen
2. Vlammen
3 spotgaai
(Extra boek.. het meisje dat in vuur en vlam stond)

image

Ik zal beginnen bij vorige maand

Januari 2015

image

Katniss Everdeen
Katniss komt uit district 12.
Deze foto komt uit mockinjay part 1 tijdens een ontploffing.
Katniss is goed in jagen, want dat deed ze om aan eten te komen.
Ze heeft het jagen van haar vader geleerd.

Februari 2015

image

Haymitch is de begeleider van katniss tijdens het proces van de spelen.
Hij is haar coach en regelt alles wat ze nodig heeft.
Hij komt zelf uit district 12 waar hij in de winnaars rijk woont, omdat hij ooit gewonnen heeft.

Laat me weten wat jullie van mijn idee vinden en wat jullie graag nog meer willen weten. Ik wil het zo veel mogelijk spoiler vrij houden om het niet te verpesten voor mensen die het nog moeten lezen

Categories Niet gecategoriseerd