Jubileum winnaars!

Natuurlijk is het alweer een beetje laat, maar na de boekenbeurs en de vermoeidheid en het vele lezen ben ik de lootjes gaan maken! Natuurlijk moest ik weer keihard smile van de lieve reacties toen ik ze herlas!

image

De winnaar van het boek is……

Minca!!

Gefeliciteerd! 

De winnaar van de secret pocket is…..

Sylvia!!!

Gefeliciteerd!

Kunnen jullie de gegevens mailen naar nakita98@live.nl!

Ik doe mijn best om dan alles voor het weekend op de post doen!

Niet gewonnen?

Niet getreurd! Heb al een nieuwe actie in mijn hoofd!!

Categories Niet gecategoriseerd

The hateful eight – film recensie

Nu in de bioscoop!!

Hatefuleight

Specificaties

 • Engels
 • 168 minuten
 • actie/ western

trailer

Beschrijving

The Hateful Eight vertelt het verhaal van acht gevaarlijke premiejagers ten tijden van de Burgeroorlog in het winterse Wyoming.

Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien.

De cast bestaat uit onder anderen Samuel L. Jackson, Tim Roth, Kurt Russell, Demián Bichir, Michael Madsen, Bruce Dern, Walton Goggins en Jennifer Jason Leigh.

Het is de achtste film van Quentin Tarantino, die eerder verantwoordelijk was voor box office successen als Kill Bill, Inglorious Bastards en Django Unchained.

43008842_73214_Still_5_s-high

Mening

De trailer voorspelt veel goeds! Ik ben zeker benieuwd naar de film en hoop dat de actie hoog blijft liggen. Het is een film over het oude westen waarbij ze in een storm vast komen te zitten, maar kan iedereen met elkaar opschieten? Zeker nu er vele moordenaars in een huis zitten!

Ik ben gaan kijken naar de film, maar het begin duurt al veel te lang. Ze zoemen in op het kruis van Jezus en dat lijkt al zo een 5 minuten te duren!! Dat is al veel te lang voor een close up. Het enigste wat je ziet is dat de kruis steeds zichtbaarder word en er een man op een wagen aan komt.

De “Nigger”(zo noemen ze dat heel de tijd, heel vervelend) is voor hun al een slechte man en dan niet eens vanwege zijn beroep als moordenaar in opdracht, maar vanwege zijn afkomst. Het is een film over het oude westen, maar ik zie het niet voor me dat het zo ging, aangezien er meer getinte mensen waren.

43008842_73212_Still_7_s-high

Het is een film vol ruzie, haat en uitdagingen. Soms word er nog wel eens een kogel afgeschoten of worden er klappen uitgedeeld. Er zit een vrouw tussen die gezocht word en een paar mannen proberen haar te bevrijden, maar ze hadden maar 1 man verwacht en niet 3.

Deze film krijgt ☆, omdat ik het een film vond die echt niet interessant was. Ik viel halverwege al bijna in slaap en moest mijn best doen om wakker te blijven. Ik heb de film wel gevolgd, maar veel vond ik er niet aan. Het was alleen het moment afwachten tot ze een voor een dood gingen. Kijken wie er over blijft en kijken wat ze allemaal doen. Ik heb een keer heel hard gelachen, maar dat was meer om iets te doen.

43008842_73209_Still_1_s-high

 

Categories Niet gecategoriseerd

film recensie : Bonbini Holland

Nu in de bioscoop!

bonbiniholland1

Specificaties

 • Nederlands
 • 88 minuten
 • Comedy

trailer

Beschrijving

Robertico Florentina (Jandino Asporaat) is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van afweet.

Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) ontmoet en ontdekt dat haar vader Ken Maduro (Dennis Rudge) een rijke zakenman is, krijgt Robertico een plan. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen maar wordt ingewikkeld als Robertico verliefd wordt op Noëlla…

Zal hij zijn zwendel voortzetten of zal hij zijn hart volgen en voor het eerst in zijn leven eerlijk zijn? Bon Bini Holland is een onbeskoft grappige komedie van regisseur Jelle de Jonge met meerdere glansrollen voor Jandino Asporaat.

BonBini_Holland_Stills_01

Mening

Robertico is een zakenman, hij regelt een verblijf voor mensen, maar hij vergeet soms 1 ding! Dat de huizen niet van hem zijn en dat hij op moet letten dat de mensen echt weg zijn! Hij word ontdekt, bedreigd en gaat op weg naar Nederland om onder te duiken! Hij gaat werken voor fc kip en gaat inwonen bij tante Judeska!

Hij komt op allemaal wegen terecht. Hij leert pingping kennen en gaat voor hem werken, hij leert de mensen van fc kip kennen en gaat lachend door het leven.

Hij ontmoet Ken Maduro die zakenman is en blijkbaar ook de vader van het meisje is! Hij gaat hem oplichten, maar komt dat wel goed? Zal hij het redden om niet de waarheid te spreken en het meisje te laten vallen?

Bon-Bini-Holland-Trailer1-570x245

Een film die leuk is om te kijken met vrienden of familie, niet met kleine kinderen vanwege het taalgebruik! Het is een film vol humor, actie en gevaar.

Ik heb nog nooit zo erg gelachen tijdens een film! Ik kwam gewoon niet meer bij van het lachen door de vele grappen die er zijn! Deze film verdient dus zeker de ☆☆☆☆☆. Een echte aanrader als je een keer goed wilt lachen!

jandino

 

 

Categories Niet gecategoriseerd

Exit USA ~ Suzanne Peters

exit-usa-suzanne-peters-boek-cover-9789086602940

Specificaties

 • Nederlands
 • 187 bladzijdes
 • Ellessy Relax
 • Roman

Beschrijving

Als Lana op een avond thuiskomt, betrapt ze haar vriend Pascal met een andere vrouw. Ze toont geen genade en maakt het direct uit met hem. Wat volgt is een onzekere periode vol eenzaamheid. Hoe kan ze haar leven weer opbouwen? Waar moet ze wonen? Hoe moet ze haar familie uitleggen dat ze Pascal écht niet kan vergeven? Om tot rust te komen boekt ze een groepsreis naar de Verenigde Staten. Een land dat ze altijd al eens wilde bezoeken. Drie weken lang rondreizen met mensen die niks van haar relatiebreuk weten. Daar heeft ze mooi de tijd om te bedenken wat ze met haar leven wil.
Dan blijkt dat Pascal dezelfde reis heeft geboekt en hij is niet van plan Lana opnieuw te laten gaan…

Voor het lezen

Ik ben ten eerste vereerd dat ik door Suzanne ben verkozen tot een van de proeflezers en mee mag doen met de Blogtour!

Ik heb de samenvatting gelezen en het verhaal spreekt me erg aan! Ik ben benieuwd ik welke ongemakkelijke situaties ze terecht komt en of ze zich nog een beetje kan ordenen. Ik zou het zelf niet kunnen, ik haat me ex dan gelijk zeker nadat hij vreemd is gegaan en ik het moet ontdekken door de kamer in te wandelen terwijl ik net al over me nek ben gegaan.

Snapchat-6316607993787665532

Tijdens het lezen

Het is een boek dat lekker vlot leest. Je gaat door het verhaal heen alsof het een kinderboek is. Het is heel makkelijk geschreven en soms zie ik het echt voor me alsof het een film is! De scenes zijn redelijk breed geschreven, al zou ik soms wat meer details willen zoals over de campings waar ze zitten. De omgeving word goed omschreven, al lijkt het verhaal best kort als je kijkt na wat ze die 3 weken allemaal doet! Ze bezoeken vele trekkers van Amerika.

hgfutf

Conclusie

Het is een mooi boek dat je gelezen wil hebben! Je geniet van de momenten die Lana heeft en hoeveel ze zich soms strest aan haar ex. Ik zou zelf niet met hem op vakantie kunnen gaan of hem überhaupt aankijken als hij mij dat aandeed nadat we 5 jaar samen waren!  Ik ga er uit dat ik je kan vertrouwen en niet verveel en een andere vrouw nodig heb om het spannend te maken….

Het is een verhaal die iedereen wel herkent, zonder de vakantie misschien. Stalkerige types hebt je altijd en als iemand op je is vreemd gegaan is nooit fijn! Ik voelde erg met Lana mee en voelde soms ook met Pascal mee maar uiteindelijk was het niet nodig! ☆☆☆☆ 1/2 ster!

Een verhaal die je gelezen moet hebben! Een beeld van een scheiding en de reden waarom je afleiding en afstand nodig hebt, maar soms is het beter van niet zoals in dit verhaal. Je ziet dan echt wie hij/zij is! 

Dankje Suzanne Peters voor deze kans om dit boek te lezen tijdens de blogtour en vooral van het schrijven van dit verhaal! Mijn eerste boek van je, maar zeker niet de laatste! Heel mooi hoe Amerika beschreven is!

FB_IMG_1452702252732

 

 

 

Categories Niet gecategoriseerd

film recensie : Coyote Ugly

Coyote_ugly_poster

Specificaties

 • Engels
 • 103 minuten
 • muziek/ dansfilm

trailer

Beschrijving

Mega-Producer Jerry Bruckheimer komt ditmaal met COYOTE UGLY, een sexy komedie met een onverslaanbare cast waaronder Piper Perabo. Violet Sanford (Perabo) verhuist naar New York in de hoop daar songwriter te worden. Maar in plaats van haar droom te verwezenlijken, raakt ze blut en wanhopig. Door een speling van het lot vindt ze een baantje als serveerster in de populairste nachtclub van New York. Een avontuur begint voor het plattelandsmeisje dat haar droom najaagt in de grote stad!

proof-coyote-ugly-is-secretly-about-aristotelian--1-1922-1361821757-5_big

Mening

Een meisje met een droom die verhuisd om te kijken of haar ambities sterk genoeg zijn om te behalen! Ze belt nog regelmatig haar vader om kijken hoe het met hem en zijn dieet gaat. Dan komt ze op een avond een bar tegen en daar kan ze werken. Eerst moet ze natuurlijk gekeurd worden! Het loopt niet altijd soepel, maar het lukt.

De verborgen talent voor de medemens word onthuld als ze gaat proberen om de mannen af te leiden van de rellen die ze maken. Ze springt op de bar en overwint haar plankenkoorts! Maar zal ze verder gaan dan mee zingen met een Jukebox?

tumblr_m6zy1fSbwk1r423exo4_500

Het is een film vol spanning, verwachtingen en muziek. Het is mooi gedaan dat de rellen en gevechten in de bar ook getoond worden en dat ze een ijzersterk team zijn die op elkaar kan bouwen, maar niet alles loopt zonder gevolgen!

Het is grappig dat ze uitlegt hoe ze op de naam komt, want als je hoort wat het betekend moet je vast ook wel een beetje lachen! Het decor is mooi en realistisch. Het is een film voor zowel mannen als vrouwen en zeker leuk om een keer gekeken te hebben!

De locatie en overgang in de scenes zijn heel goed gemaakt en de film is een mooi geheel geworden dus dit is zeker ☆☆☆☆!

 

Categories Niet gecategoriseerd

Handige boekenkast app!

Hallo!

Vandaag was ik de rest van mijn boeken aan het bekijken aangezien ik weer eens nieuwe heb gekocht en heb ze ingescand via een gave en makkelijke app!

Book catalogue (gratis in de play store)

image

De app telt hoeveel boeken je hebt en plaatst alles op de gewenste volgorde, die van mij staan op auteur en serie.

image

Je ziet bovenin het aantal boeken staan die je ingescand hebt en mijn volgorde van de lijst is dan de achternaam en dan de voornaam van de auteur.

image

Je hebt in het hoofdmenu 6 dingen staan, maar nummer 1 en 2 zijn het belangrijkst. 1 is je boekenkast zodat je nooit meer dubbele boeken koopt! Nummer 2 is je boeken toevoegen en vaak gebruik ik het scannen van de streepjescode. Het is makkelijk en snel en vaak hoef je alleen op okay te drukken! Soms heb je vooral met oudere boeken dat je het niet kan inscannen en dan gebruik ik handmatig toevoegen alleen heb je dan geen foto van de cover.

Beoordeling app

De app is heel goed en makkelijk te gebruiken. Je hoeft nooit meer een eindeloze lijst te maken van welke boeken je hebt! Je hebt de handige app lekker bij je als je hem op je smartphone installeert en je hebt geen internet nodig om je boekenkast te bekijken, maar wel om je boeken in te scannen omdat ze via goodreads en andere sites zoeken.

Maak het nooit meer moeilijk voor jezelf en instaleer deze handige app die ook nog eens bijna geen mb’s gebruikt.

De app is handig met het uitkiezen van je boeken, je hoeft alleen maar te kijken welk boek je wilt en in de boekenkast kan je hem zo opzoeken!

Ik heb nooit problemen gehad met de app dus van mij scoort het een ☆☆☆☆ 1\2 dus als eindcijfer zeker een 9!

Categories Niet gecategoriseerd

film recensie : Make it happen

1002004006734693

Specificities

 • Engels
 • 90 minuten
 • Muziek/ dans

trailer

Beschrijving

Lauryn droomt ervan te worden aangenomen op de Chicago School of Music & Dance. Ze vertrekt naar Chicago, maar de auditie verloopt niet volgens plan. Lauryn durft niet terug naar huis om haar broer te vertellen dat ze is afgewezen. Om geld te verdienen gaat Lauryn in Chicago bij Club Ruby’s werken. Wanneer daar op een avond een van de danseressen uitvalt, grijpt Lauryn haar kans. Ze beseft dat dansen nog steeds haar lust en haar leven is. Aangemoedigd door haar nieuwe vrienden zet Lauryn alles op alles om haar droom alsnog te verwezenlijken.

shot5_large

Mening

Een meisje, Lauryn doet auditie voor de dansschool, maar de jury is niet tevreden. Ze voelt zich rot en gaat opzoek naar iets waar ze al ervaring mee heeft. Ze stuit op Ruby’s  in Chicago. Ondanks dat ze alleen de boekhouding hoeft te doen heeft ze het erg naar haar zin. Ze geniet met volle teugen van de muziek en de dansen van de dames en helpt ze tussendoor zelfs!

Als ze iemand te kort komen is het haar kans om te schijnen, maar loopt dat wel goed af? Ze gaat de strijd aan en danst met volle teugen!

make_it_happen

De film zit vol met humor, plezier en muziek! Ze toont aan dat ze plezier heeft in wat ze doet. Het acteer werk is super mooi gedaan en heel realistisch. Het is een samenhangend geheel, iedereen heeft zo zijn trekjes en meningen en dat zie je goed terug!

Het decor is goed opgebouwd. Het komt goed tot zijn recht en zorgt voor goede effecten! Je ziet goed de overloop in scenes en hoe alles gemaakt word tijdens de show. Je raakt betrokken met de gebeurtenissen doordat je bijvoorbeeld de DJ kan zien! Dat is zeker een positief puntje! Voor de dans liefhebbers is dit zeker een aanrader!

Deze film krijgt van mij ☆☆☆☆, omdat de film leuk blijft nadat je hem al vaker gekeken hebt en dit een voorbeeld is dat verder gaan en doorzettingsvermogen lonen!

Flashdance_Keyart_Poster_L_thumb[1]

 

Categories Niet gecategoriseerd

High tea met Chinouk Thijssen

Ik had een super leuke high tea gewonnen!! Natuurlijk was ik helemaal door het dolle!

image

Zondag was het zover, de high tea met Chinouk!  Het is vandaag al weer een week geleden dat ik me nu op dit tijdstip uit de voeten maakte en onderweg ging!

De uitgever van Scelta Publishing was aanwezig, Chinouk met haar stagaire en nog 4 meiden. We waren met 8 dames! Gelukkig kende ik iedereen al bijna dus het was letterlijk een feestje aan tafel!

De locatie

We hadden de high tea in Rotterdam bij de bakker: ten to three.
Het is een super mooie bakkerij met vitrines vol met cupcakes van alle soorten en maten.  Ze maken gebak voor bruiloften, verjaardagen en andere lekkere dingen ook op bestelling!  Het is wonderbaarlijk wat ze allemaal maken!

Het is vrolijk en kleurrijk en heerlijk roze!  Als je binnenkomt komt een heerlijke geur je tegemoet en wil je gelijk aanvallen! Ze hebben een roze wand met flamingo’s die je ziet als je binnen komt en vele tafeltjes waar je heerlijk rustig kan zitten Bijkletsen!

Toen iedereen er was kregen we lekkere bubbel champagne! Het was de smaak perzik en echt overheerlijk!
Als volgende kregen we heerlijke vers gemaakte tomatensoep met een kaas tosti.

image

De tomaten soep, tosti en heerlijke champagne en de super schattige kopjes en thee pot!

We waren ondertussen heerlijk aan het kletsen over boeken, ideeën aan het uitwisselen en natuurlijk praten over het boekenfestijn die einde van de maand in ahoy hier in Rotterdam is! We gaan met een hele groep op zaterdag dus dat word een heerlijke drukke boel!

Chinouk’s planning is erg vol en ze is druk bezig met schrijven en evenementen. Natuurlijk heeft ze ook een eigen website, houd ze heel erg van snapchat en vlogt ze ook nog eens!

Toen werd het tijd voor het echte werk! De lekkernijen kwamen op tafel, op zich al een mooi aanzien totdat je de goddelijk smaak proeft!😍
Het smaakt echt hemels! Mijn favoriet? Hmmmm de brownies!  Ik ben natuurlijk dol op chocolade en zachte cakes.

De high tea producten

image

Bovenop zie je de macarons, daaronder sandwiches en de overheerlijke brownies! Daarnaast op het volgende bordje liggen scones met een sausje van aardbeien jam of ongezoeten slagroom.

image

De mini cupcakes in verschillende smaken! Van red velvet tot chocolade en vanille met een rossetje van crème! 
Kijk hoe leuk de thee zakjes en de potten zijn! De kopjes zijn ook super cutee!

image

Boven op ziet u cake pops van chocolade die gedoopt zijn in chocolade en daarna in de snoepjes zijn gerold! Zijn ook overheerlijk!!!

Gesprekken

Ondertussen praten we verder over van alles en nog wat. Vorige week zijn natuurlijk de nieuwe groepen bekend gemaakt van de uitgevers, blossem promotie team en storm publishers bijvoorbeeld. Wat wel opvalt is dat het vaak al bekende bloggers zijn, maar heel weinig nieuwe bloggers. 

We hebben ideeën uitgewisseld over onze blogs en vragen gesteld over hoe iedereen het aanpakt.

Met Evelien hebben we gepraat over nieuwe ideeën en de boeken van de uitgever!

Ondertussen waren we bij het einde aangekomen! Het was bijna 3 uur dus de tafel moest zo weer leeg.

We kregen een geweldige pakketje mee naar huis!
Natuurlijk zat het boek van Chinouk erin en die heb ik gelijk laten signeren. Ik ben zo benieuwd!  Ik heb het boek nog niet gelezen en vind de herdruk veel mooier dan de eerdere versie!!

image

De goodiebag

image

Inhoud
– hij is van mij van Chinouk Thijssen
– flyers van blindelings en hij is van mij
– het boek der angsten ( thriller)
– een leuke BookMark!
– een sleutelhanger van het eiland
– 2 stickertjes met een boek gerelateerde quote
-een deurhanger
En een leuk tasje waar het in zat

Natuurlijk wou ik nog even op de foto met mijn grote vriendin!

image

De groepsfoto moest natuurlijk ook nog!

image

Daarna zijn we langs de Donner geweest om nog even wat boeken te scoren en heerlijk af te sluiten!!!

De dag was zeker een 9 waard! De locatie was perfect en het is zeker aan te raden en alles was goed geregeld door Chinouk en Scelta Publishing !

Categories Niet gecategoriseerd

Zwart als ebbenhout – Salla Simukka

944952_171156406580332_7027921147095090325_n

Specificaties

 •  Nederlands
 •  142 pagina’s
 • Clavis B.V.B.A., Uitgeverij
 • Young adult – Thriller

Beschrijving

Oefenend voor een toneelstuk over Sneeuwwitje, voelt Lumikki een klik met de jongen die de jager speelt. Maar de liefde wordt overschaduwd door de brieven van een vreemde stalker. Terwijl de première nadert, probeert Lumikki de afzender te slim af te zijn. Lastig, wanneer iemand zo zwart is als ebbenhout.

Voor het lezen

De delen van de serie worden steeds beter, ik ben benieuwd of dat ook zo is bij het laatste deel van de serie ! Ik ben zeker benieuwd naar dit boek doordat het onderwerp me erg aanspreekt en ik benieuwd hoe alles afloopt. Zal ze alles doen wat haar stalker wilt of zal ze toch koppig zijn? hoeveel risico durft ze te nemen om haar geliefden en vrienden te redden!

81812

Tijdens het lezen

Ik zit helemaal in het boek, het leest heerlijk weg net als de rest van de serie! de spanning is hoger dan ooit, het verhaal is heftiger en gevaarlijker. Mijn verwachtingen liggen hoog, kan niet wachten tot het uit is.

Het verhaal is onvolspelbaar en het zorgt ervoor dat je verder wilt lezen! Ik ben nu bijna klaar en de factoren zijn hoog! Ik wil sneller lezen dan ik kan om de ontknoping te zien en te ontdekken hoe het met sneeuwwitje gaat.

12417848_171983569830949_3299624864366549074_n

Conclusie

Een super boek goed vol spanning, liefde en angst. De elementen die een boek tot een succes maken en je laten genieten van de achtbaan van emoties! Het verhaal krijgt bijna aan het eind een hele andere wending. Het is zo onverwachts dat ik gewoon boos word op het verhaal door de dingen die gebeurden. Ik ben bij de laatste 2 hoofdstukken even gestopt om mijn woede te kalmeren en mijn humeur weer goed te maken.

Dit deel is zeker mijn favoriet en krijgt daarom ook de ☆☆☆☆☆ sterren! Een mooie afsluiting van een serie met opspannende spanning en het liefdesverhaal maakt de serie af!

Categories Niet gecategoriseerd

Jubileum!

Hallo!

Vandaag 15 januari is een speciale dag, vandaag precies een jaar geleden begon ik deze blog! Ik ben nu al een paar jaar dol op lezen en vroeger was het ookal zo, dus ik heb met wat bloggers gepraat en kwam tot de conclusie dat het mij ook leuk leek om te beginnen met een blog!

Ik wist niet hoe ik moest starten en sloeg al snel dicht met de naam. Uiteindelijk ben ik voor Nakita’s libary gegaan, omdat het erg persoonlijk is toch een leuke naam.

image

Ik ben een tijd lang bang geweest dat ik niet genoeg tijd zou hebben om te lezen en te bloggen, maar met een praktische opleiding ( zelfstandig banketbakker) kan ik gelukkig meer doen doordat ik veel in de praktijk leer en minder theorie en toetsen heb!

Vandaag bestaat de blog dus 1 jaar!!!

Natuurlijk is dat tijd voor een feestje!!!

Wat kan je winnen?

Natuurlijk doe ik een heel leuk boek weg die ik mag verloten dankzij Clavis Young Adult!!

image

Recensie rood als bloed

*Het zijn boeken die je weg leest zonder na te denken. Het verhaal is heel makkelijk te volgen en je hoeft alleen wat kleine details te onthouden, dat zijn vooral de namen. * citaat uit de recensie van de sneeuwwitje-trilogie!

Natuurlijk komt er nog een leuk pakketje aan!

Een secret pocket!

image

Ik ga de pakketje super leuk inpakken!
PS dit is niet het pakketje maar een voorbeeld van hoe ik de pakketje wil maken 🙂

Een pakketje dat bestaat uit dingen die een lezer graag heeft en volgensmij nodig heeft tijdens het lezen!

Je moet er wel iets voor doen!

*Laat me weten welk pakketje je kiest
* Volg de blog op facebook
* Volg via wordpress of de mail en laat je naam achter 🙂 (linkje staat onder aan de pagina)

– extra lootje : deel deze post op social media (facebook, insta, Twitter!)
Goodluck!

* actie duurt tot 29 januari! *

Liefs Nakita!

image

Categories Niet gecategoriseerd