Release : The hate U give (NL) ♡

Deze week ben ik begonnen in :

Beschrijving
Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.
Continue reading “Release : The hate U give (NL) ♡”

Categories Niet gecategoriseerd

The hate u Give – Angie Thomas

De 27ste  heb ik in verband met de release al een stuk geschreven over dit boek die je door hier te klikken kan lezen : Release.

Specificaties

  • Nederlands
  • (274 e-book) 368 bladzijdes
  • Mei 2017
  • ISBN13: 9789048837175
  • Moon uitgevers
  • Young Adult

Beschrijving
Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.
Continue reading “The hate u Give – Angie Thomas”

Categories Niet gecategoriseerd

Rap/spoken word – Mizt aan de Maas 

Mizt schrijft Proza, poëzie, rap, spoken word en essays. Hij heeft zijn eerste boek uitgegeven genaamd Quase’s pepertje. Hij zit zelf in de muziek.

Waar gaat uw boek over?
Het is een avonturenroman.
Het jonge meisje Quasa is samen met haar vader en een groep andere slaven gevlucht van de plantage diep het bos in op zoek naar vrijheid en een beter leven. Quesa groeit op als een sterke Marronse jager en als haar vader Aka op sterven ligt gaat Quasa op een queeste om een magische en geneeskrachtige peper te vinden. De inheemse mythe die Aka haar ooit eens verteld heeft, wordt levensecht. Zo onzeker als deze reis is, zo vastberaden is zij om het enige familielid dat zij heeft te redden… Quasa’s Pepertje is een prachtig verhaal dat afgewisseld wordt met poëzie. Over de Auteur: Mizt aan de Maas is een creatieveling. Hij is geboren in Den Haag en getogen in Paramaribo. Momenteel woont hij in Rotterdam. Als hij niet aan het schrijven is, staat hij te koken of maakt hij muziek. Vaak met zijn gezin.
Continue reading “Rap/spoken word – Mizt aan de Maas “

Categories Niet gecategoriseerd

Boekpresentatie – Young Adult event Donner Rotterdam 

Vorige maand heb ik de meeting bezocht In Donner Rotterdam. Marsha presenteerde daar haar boek : Ziel verzamelaar. Ik was erg benieuwd naar dit boek en de vele andere auteurs die aanwezig waren. 
Vanaf morgen zal je iedere dag een verslag zien van een workshop die werd gegeven.
Lees nu mijn verslag van die dag 🙂

Na weken van wachten was het eindelijk tijd voor de young adult middag in de Donner in Rotterdam. Het is lekker in mijn stadje dus ik hoef niet ver weg. Er waren veel auteurs aanwezig zoals Jen Minkman, Chinouk Thijssen en Hilda. Later lees je meer over de auteurs. 
Vandaag komt Marsha haar boek presenteren. Haar boek zielverzamelaar word vandaag vol lof gepresenteerd. Ik heb een kleine schets gemaakt van wat ik heb opgevangen tijdens de presentatie. 
Waar gaat het boek over? 
Als iemand weet hoe je een ramp kunt ontketenen dan is dat de 17-jarige Gwen Collins wel. Ze breekt per ongeluk dertien van haar vaders zandlopers met daarin het levenszand van stervelingen en maakt hen daarmee ongemerkt onsterfelijk. De Raadsheren eisen dat deze zielen binnen afzienbare tijd worden opgehaald. Wanneer Gwens vader als de verantwoordelijke zielverzamelaar een beroep op haar doet, voelt ze zich gedwongen zijn werk over te nemen. Maar Gwen heeft vrijwel geen ervaring met zielverzamelen en als ook de ziel van haar klasgenoot Max onsterfelijk blijkt te zijn, komt ze voor een onmogelijke keuze te staan…
Hoeveel delen word het?
 Het word een 2 luik of trilogie. Ze is er nog niet zeker van, omdat ze nog een heel plan klaar heeft liggen. Ze weet niet of het haalbaar is om het in 1 boek af te ronden. 
Hoe voelt de uitgave
Het voelt het waard en het is onwerkelijk door het nu in handen te hebben na zo veel werk. Het is het absoluut waard. 
Kaltin Bergman
Kaltin Bergman heeft de cover ontworpen van Ziel verzamelaar. Ze heeft daarom het 2de exemplaar gekregen. Zo liet ze haar dank blijken en krijg ze het 2de exemplaar. 
Kaltin voelt zich vereerd en overweldigd. Ze heeft vol trots ook haar eerste cover voor een uitgegeven boek gemaakt en is super trots. Ze is zeker van plan om meer ontwerpen te maken als er verzoeken binnen komen. 

Wanneer ben je begonnen 
Ze was begonnen in 2011. Binnen 3 maanden had ze het boek afgeschreven en liet het toen liggen.
Ze heeft meegedaan aan meerdere wedstrijden, maar het werd niks. Ze deed mee aan een nieuwe wedstrijd, de longlist en toen het niets werd heeft ze het opnieuw herschreven. Uiteindelijk werd het bij storm een succes. 
Ze had de storm wedstrijd gewonnen en zo werd haar boek uitgegeven. Nu is het ondertussen uit en is ze een trotse schrijfster. 
Heeft u al een idee wat het einde wordt?
Ja, want dat is al geschreven, maar deel 2 is zo lang dat ze misschien het boek wilt opsplitsen om het beter naar voren te laten komen.
Het is afwachten wat ze gaat doen, maar naar de verhalen te horen wilt iedereen graag verder lezen!
Heeft u mensen in uw omgeving erbij betrokken kwa karakter?
Nee, want ze wilt niet dat mensen zich herkennen en zeggen waarom heb je mij erin verwerkt. 
Wijkt u af van het verhaal als het verhaal zich anders wil laten verlopen. 
Nee, want ze heeft de lijnen in haar hoofd. Die volgt ze en als ze het echt goed vind dan volgt ik het verhaal.
Na de presentatie was ik lekker gaan kletsen en heb ik andere meiden en heren ontmoet.

Hilda Spruit,  Debora Elisabeth, mizt aan de Maas,  Chinouk Thijssen, Mascha & Jen Minkman zie je hier van links naar rechts staan. 

Categories Niet gecategoriseerd