Welkwoud – Tahereh Mafi

Toen ik dit boek weer tegen kwam wist ik dat ik het mee moest nemen. Het riep mijn naam net zoals de geest in het huis. Maar had ik gehoor aan de kreet moeten geven of is de spijt groot?

Specificaties

 • Nederlands
 • Hardcover
 • 344 bladzijdes
 • Blossom books
 • Young adult / fantasy
 • IBSN13 : 9789463491501

Beschrijving
Dit Perzische sprookje begint op een ijzig koude avond…
Laylee woont in het magische Welkwoud, waar de bewoners een gouden huid hebben en de winter vieren met eindeloos veel feestjes.
Maar zij doet niet mee aan alle feestelijkheden.
Laylee kan zich bijna niet meer herinneren hoe het was voor haar moeder overleed. Voordat haar vader door zijn verdriet zijn verstand verloor. Voor ze achterbleef als de enige mordeshoor van Welkwoud – degene met de taak de doden te wassen en klaar te maken voor het hiernamaals.
Door het zware werk en de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat, worden Laylee’s handen stijf en verliest ze langzaam haar kleur. Maar als een stel vreemdelingen verschijnt, wordt Laylee’s wereld op zijn kop gezet en herontdekt ze kleur, magie en de helende kracht van vriendschap

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. De cover is zo aantrekkelijk, iets wat ik zeker gewend ben van Blossom Books! Chapoo dames! Het is een boek om even af te koelen tijdens deze zomerse hitte. Een beetje afleiding zoeken in de Perzische cultuur. Het binnenwerk met de illustraties spreken mij ook enorm aan, super mooi gedaan!

Ik ben benieuwd naar wat het verhaal mij zal vertellen hoe je van de eenzaamheid af komt en je leven weer kan oppakken. Het vergt kracht en doorzettingsvermogen!

Toch moet ze niet zo hard voor zichzelf zijn. Het is ten slotte iets heel simpels en tragisch : dat onze vriendelijkheid tegen anderen in feite een wanhopige poging is om vriendelijk te zijn voor onszelf.

Tijdens het lezen

Het verhaal leest redelijk. Het is een zwaar onderwerp wat het lezen wat vertraagd. Ook word er regelmatig naar het vorige deel Verdermeer verwezen die ik nog niet gelezen heb. Ik heb het erg te doen met Laylee. Het is niet alleen zwaar om te doen maar ook erg eenzaam en zeker als je zo jong bent en er alleen voor staat. Ze moeten blijven vechten om te doen wat ze wilt.

Op dat moment landde er een nachtegaal op haar schouder en zong een lief om haar te feliciteren. ‘dankje wel ‘ zei Laylee tegen het vogeltje. ‘ Het leven is vreemd, vind je niet?’

De vogel knikte. ‘ja,’ zei hoi. ‘ Dingen zijn zelden wat ze lijken.’

Conclusie

Gelukkig zijn er de vreemdelingen uit Verdermeer om haar te redden. Alleen dat is niet zo makkelijk aangezien Laylee niet gewend is aan mensen en dus niet makkelijk haar grenzen en wensen kan aangeven. Ook is zij geen favoriet van het volk ondanks haar grote inzet.

Het is een hardverscheurend en diep verhaal. Het is zware stof, maar ondanks dat voel je mee met de personages. Ik geef het boek ☆☆☆, omdat het makkelijk was om er uit te stappen. Ondanks dat wilde je blijven lezen.

Een boek over vriendschap, verbondenheid en eenzaamheid 💖

Categories Niet gecategoriseerd

20 vragen aan Gloria

Een boek bestaande uit 20 vragen. 20 vragen over het feit waar de 15 jarige Gloria was. Vlieg ik erdoorheen of raak ik het spoor bijster?

” Ik ben de optelsom van mijn( onze) keuzes. Als je het zo bekijkt kun je zijn wie je wilt, elk leven leiden die je leuk vind. Min of meer

Specificaties

 • Nederlands
 • Paperback
 • 280 bladzijdes
 • IBSN13 : 9789045119984
 • November 2016
 • Querido uitgeverij
 • Young adult : liefde/ avontuur

Beschrijving
Op een saaie doordeweekse dag stapt een nieuwe jongen Gloria’s klas binnen. En niet zomaar één. Uman is knap en mysterieus, en ook grappig en superslim. Hij komt meteen naast Gloria zitten en heeft alleen maar oog voor haar. Binnen de kortste keren wordt ze verliefd. Dus als hij voorstelt om te breken met hun saaie leven en er samen vandoor te gaan, hoeft ze niet lang na te denken. Ze nemen een tentje mee, gooien hun telefoons weg en gaan samen het avontuur tegemoet…
Maar wie is deze raadselachtige jongen eigenlijk? En is hij wel te vertrouwen? Wanneer Gloria eindelijk achter de waarheid over Umans verleden komt is ze mijlenver van huis en stellen haar ouders en de politie zich de vraag: waar is Gloria?

Continue reading “20 vragen aan Gloria”

Categories Niet gecategoriseerd

Het uur van de waarheid ~ Edward Hogan

Dit boek heeft een prachtige diepblauwe cover. De achterkant spreekt mij erg aan en het is geen dik boek. Een goede motivatie om hem te lezen!

Specificaties

 • Nederlands
 • Ebook
 • Juni 2012
 • 174 pagina’s
 • Uitgeverij moon
 • IBSN13 : 9789048814541
 • Young adult spanning

Beschrijving

Wanneer Daniel Lever naar vakantiepark Leisure World wordt gesleept door zijn depressieve vader, heeft hij totaal geen verwachtingen. Daniel is te dik, haat sport en zijn vader toont meer liefde voor zijn tomatenplant dan voor zijn zoon. Maar dan spot Daniel een meisje in het meer bij het vakantiepark, Lexi. Lexi is elegant en slim, maar erg mysterieus. Waarom worden haar wonden erger elke keer als Daniel haar ziet? En tikken de wijzers op haar horloge echt achteruit? Een duister figuur stalkt het tweetal, en nu de Britse zomertijd eraan komt, moeten de twee snel handelen. Hun zielen staan op het spel.

Continue reading “Het uur van de waarheid ~ Edward Hogan”

Categories Niet gecategoriseerd

#3 ~ Ian Laverman ~ De geestengids

Na de eerste twee delen is dan eindelijk het laatste deel aan de beurt. Ik ben super enthousiast en kijk uit naar deze strijd!

Specificaties

 • Nederlands
 • Bladzijdes
 • Juli 2018
 • Zilverbron
 • IBSN13 : 9789463081276
 • Fantasy

Beschrijving
Nu Mo’s vrienden denken dat hij uitgeschakeld is, rust het lot van de geestenwereld in hun handen. Zonder de hulp van de geestengids moeten ze de hoofdstad beschermen tegen de oprukkende legers van Zýro, terwijl ze mijlenver bij elkaar vandaan zijn.

Dastan is onderweg naar de poort van de onderwereld, rouwend om wat hij heeft gedaan. Onderwijl moet Crevan in het oerwoud van Tenrou zijn verleden onder ogen komen voordat hij kan terugkeren naar de geestenwereld om een ernstig toegetakelde Jibril te redden.

Levi heeft het gevoel dat hij er alleen voor staat. Hij ziet zich genoodzaakt om de adviezen van Mo naast zich neer te leggen en de gevreesde geestenwapens op te nemen in een laatste poging de geesten te beschermen.

Continue reading “#3 ~ Ian Laverman ~ De geestengids”

Categories Niet gecategoriseerd

Liefdestips aan mezelf – Sylvia van Driessche

Vandaag is het tijd voor liefdestips. Niet alleen in de liefde liefde, maar in allerlei soorten relaties.

Specificaties

 • Nederlands
 • 304bladzijdes
 • Oktober 2017
 • Uitgeverij moon
 • IBSN13 : 9789048838769
 • Young adult – liefde

Beschrijving

Noodgedwongen verhuist Olivia naar de villa van haar vader (bekende tv-presentator), stiefmoeder en stiefzus, maar ze moet niks van haar nieuwe stijve familieleden weten. Met haar BFF Billie doet ze er alles aan om in de buurt van haar grote liefde Max te komen, maar ze belandt van de ene blunder in de andere. Dan besluit Olivia dat ze wil leren hoe de liefde werkt en schrijft al haar liefdestips in haar dagboek, tot ze iemand tegenkomt die niet in al die liefdestips gelooft.

Voor het lezen

Als er iets belangrijk is is het liefde. Jezelf snappen is één ding, jezelf lief hebben is een nog groter ding! Absoluut belangrijk, maar zonder zelf liefde kan je ook niet van andere houden zeggen ze. Ik ben het er niet de volle 100% mee eens. Ik ben benieuwd welke liefdes tips ik nuttig vind en misschien zelf kan toepassen. Dit boek lokt mij al sinds ik het zag liggen

Ik snap dat gedoe rond leuk gevonden willen worden niet. Of beter ik snap het wel, maar het is zinloos. Je streeft iets na wat onmogelijk is. Niet iedereen zal je leuk vinden, ooit. Het zal niet gebeuren, hoe hard je ook probeert. Er zullen altijd mensen zijn diei niets met je hebben. En dat is oké zo. De enige persoon die je tijdens je leven moet imponeren is jezelf.

Tijdens het lezen

Als er iets ingewikkeld is is het liefde. Niet alleen voor jezelf. De 17 jarige Olivia probeert er achter te komen hoe je een jongen voor je kan winnen, maar ook hoe je het vast kan houden. Ze is erg bezig met de psychiatrische kant. Het gevoel en de emoties die opgewekt worden. De stofjes die vrij komen en het verschil tussen man en vrouw. Ondertussen gaat zij alles uitproberen te vinden en uit testen of het werkt.

Ze komt in allerlei situaties terecht waarbij zij zich veel dingen afvraagt. Haar lichaam reageert soms ineens op dingen die zij nooit eerder gemerkt heeft. Ook heeft ze haar moeder in een inrichting moeten achter laten en is ze bij haar beroemde pap gaan wonen. Kan zij zich hier uit redden of eerder gezegd, kan zij hier mee leven?

Conclusie

Dit is een boek waarbij ik een markeerstift wou pakken en van alles wilde Marken. Het is gewoon zo heerlijk om te lezen en je denkt ook van ahhhh dit is handig om te weten! Ik ben nog steeds benieuwd naar van wie die ex- friend song is.

Het is een boek waarbij ze zichzelf en de liefde leert ontdekken, maar tegelijkertijd ook een therapie. Jezelf en andere om je heen zien veranderen. Het is mooi om de ontwikkelingen in het brein te zien van Olijfje en om de kennis samen met haar te ontdekken.

Heerlijk boekje om tussendoor te lezen en even bewust te worden van de (zelf) liefde en van de mensen om je heen, ☆☆☆☆☆!

Categories Niet gecategoriseerd

De geestenkoning #2 – Ian Laverman

Vandaag is het tijd voor deel 2 van de corruptie triologie! Hierna mag ik deel 3 gaan lezen en recenseren, speciaal voor jullie!

Specificaties

 • Nederlands
 • bladzijdes
 • November 2017
 • Zilverbron
 • IBSN13 : 9789463081078
 • Fantasy

Beschrijving

Zýro, de bron van de corruptie is bevrijd. Nu de draak zijn vleugels heeft uitgeslagen, verspreidt de ellende zich sneller dan voorheen.
Door het verraad van zijn mentor, is Mo de nieuwe geestengids geworden. Het is aan hem om de wereld te beschermen. Er is echter één iemand sterk genoeg om een draak te stoppen: de geestenkoning. Maar hij weigert in actie te komen.
Probleem na probleem stapelt zich op en het drijft Mo en zijn vrienden tot wanhoop. Nu moeten ze tijd zien te winnen, zodat hij de koning over kan halen om te vechten.

Voor het lezen

Door deel 1 was ik zo heen gegleden. Ik moest en zou verder lezen! Ik was vorige comic con in Utrecht dus ook aan het springen toen ik deel 2 zag liggen! Ik ben gelijk naar Ian toegegaan en heb het boek dus ook gekregen! Super blij dat ik eindelijk verder kan lezen! Ik wachtte gelijk tot ik deel 3 kreeg en ben vanaf 1 weer gaan lezen. Deel 1 was opnieuw zo uir en ik zit vol in het verhaal! Gaan Mo en zijn vrienden de geestenwereld redden van de corruptie?!

Tijdens het lezen

Het verhaal begint gelijk met een knal scene waardoor je steeds sneller gaat lezen. De bladzijdes glijden door je handen.
De vrienden word uit elkaar gerukt, maar de corroptie zorgt voor nog neer chaos dan dat. De geesten worden corrupt, de sterkste moeten het opnemen tegen de magiërs, maar maken ze wel een schijn van kans en andersom?
Beide partijen proberen hun dek hoog te houden en bikkelen door!

Conclusie

Na dit boek kan je echt niet meer wachten op deel 3! Het boek word beter en sneller! Er zijn helaas ook hoofdstukken die je afremmen, omdat het net wat te lang duurt. Zyro is in de buurt en gaat de strijd aan! Na deel 1 kijk je het meest uit naar dit stuk! Ondertussen beweeg je mee met verschillende personages, dus je moet ook wel weer bij de les blijven tijdens het lezen. Je herkent de gedachtegangen en trekken van de personage waardoor je makkelijker onderscheid kan maken!
Absoluut ☆☆☆☆ voor dit spannende 2de deel wat mij meer laat verlangen naar deel 3 zeker door de slotscène!

Categories Niet gecategoriseerd

Ctrl alt delete – Tamara Haagmans

Vorige maand las ik het nieuwe boek verblind door hem van Tamara en ik verlangde naar meer. Nu is haar nieuwe Young adult aan de beurt. Het is een heftig verhaal, maar zal het ook impact hebben op mij?

Specificaties

 • Nederlands
 • Paperback
 • Juni 2018
 • 197 bladzijdes
 • IBSN13 : 9789082686166
 • Kabook uitgevers
 • Young adult

Beschrijving
Lily werd als kind behandeld voor NonHodgkin, maar moest daardoor noodgedwongen stoppen met dansen. De behandeling slaat aan, en na een lang behandeltraject wordt Lily genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op en na jaren hard werken komt haar wens uit: ze mag dansen in de videoclip van Unity, een van de hotste boybands op aarde!
Ze ontmoet Jim, gameontwerper, en samen moeten ze werken aan haar clip. Jim blijkt een irritante kwal, die het bloed onder Lily’s nagels vandaan haalt. Toch krijgt Lily gevoelens voor Jim, als ze een andere kant van Jim ontdekt en ziet hoe hij zich inzet voor kinderen in het ziekenhuis. Langzaam maar zeker groeien ze naar elkaar toe. Het leven lijkt Lily eindelijk toe te lachen. Tot dat vreselijke moment…

Continue reading “Ctrl alt delete – Tamara Haagmans”

Categories Niet gecategoriseerd

De geestenkoning – Ian Laverman

Vandaag is het tijd voor het eerste deel van “De kronieken van Magie, de corruptie trilogie”. Ik ben dol op verhalen met draken erin!

Specificaties

 • Nederlands
 • Paperback
 • 333 bladzijdes
 • April 2017
 • Zilverbrond Uitgever
 • Fantasy (Young adult) – magie

Beschrijving
De meditatie van Marko Mo´ wordt verstoord, kreten om hulp galmen door het bos. Mo´ begint te zoeken naar de stemmen die hij hoort. Deze zoektocht brengt hem naar de geestenwereld.
Hier treft hij een zieke wereld aan. De corruptie verspreidt zich snel en neemt alles over wat op zijn pad komt. Als geestengids in opleiding is het Mo´’s taak om de wereld te beschermen, maar waar is zijn mentor naartoe?
Mo´ krijgt het lot van de wereld op zijn schouders geworpen. Hij moet de oorzaak van de corruptie vinden en stoppen. Mo´ roept de hulp in van oude vrienden en samen moeten ze de geestenwereld uit de handen van de corruptie zien te houden.

Continue reading “De geestenkoning – Ian Laverman”

Categories Niet gecategoriseerd