Graphic Novel ~ niet nu Laura

Ik wil tijdens de drukte ff rustig lezen zonder teveel letters dus strips zijn dan super!

Niet nu Laura begon als een uit de hand gelopen grap, maar is intussen uitgegroeid tot een volwaardige webcomic met duizenden fans. Deze eerste bundeling cartoons en strips vinden hun inspiratie in de alledaagsheid. Laura tekent wat Instagram ons niet vertelt: geen loze spreuken of holle ‘inspirational quotes’, maar koude pizza op zondagochtend en kroketten, al dan niet gevuld!

Mening

Heerlijke korte verhaaltjes over volwassen worden, het leven en gênante of grappige situaties met vrienden, in de liefde of die je gewoon overkomen. Lekker om tussendoor te lezen en daarom 3 sterren

Niet nog eens, Laura

Tijd om door te gaan met haar volgende boek

Laura neemt ons mee naar de echte wereld achter de perfecte Instagramfoto’s, waar de summerbody niet altijd on point is, de eyeliner meestal niet on fleek, en de kerstboom blijft staan tot half februari.Niet nog eens Laura bevat hilarische cartoons vol alledaagse, ongegeneerde en vooral herkenbare situaties. Van passief-agressieve emoji’s en creatief diëten tot doldwaze verliefdheid en mislukte yogaposes. Laura toont ons dat het helemaal oké is om niet perfect te zijn, zolang je maar lol hebt.

Mening

Heerlijke verhalen over het alledaagse leven en grappige en herkenbare situaties. Ik geef het 3 sterren voor de herkenbaarheid.

De leerling van de heks

Het is een deel 2 van de serie, maar aan het begin word het stukje van deel 1 beknopt vertelt. Ik heb hem gelezen zonder deel 1 gelezen te hebben

  • Nederlands
  • Hardcover of ebook
  • 17 augustus 2023
  • EAN : 9789464661866
  • Jeugd/ young adult

In deze moderne hertelling van Rapunzel woont Rozella afgezonderd, met enkel een pratende kat als gezelschap en de heks Corrighane die haar lesgeeft. Ze ontsnapt van de leugen en wordt achtervolgd.

In deze moderne hertelling van Rapunzel woont de jonge Rozella afgezonderd van de buitenwereld, met enkel een pratende kat als gezelschap en de heks Corrighane die haar lesgeeft. Elke dag leert ze haar magie op de juiste manier te gebruiken, maar de druk die haar wordt opgelegd is te groot. Tot ze op een dag inziet dat ze in een leugen leeft. Samen met de kat weet ze te ontsnappen. Maar er zit nog iets achter haar aan. Iets demonisch. Het Lot van de Roos, het eerste deel in de driedelige reeks Dochters van Fae, scoorde hoge ogen. De Leerling van de Heks kan volledig los gelezen worden.

Continue reading “De leerling van de heks”

Ontluikend hart ~ Joni Voorter

Hoe ga je verder na een verlies van een dierbare? Het overkwam Isla.

  • Ebook only
  • Uitgeverij De boekenvos

In een belofte aan haar beste vriendin die veel te vroeg gestorven is, besluit Isla grootser te leven. En met grootser, bedoelt ze dat ze kleine stapjes zet naar de liefde door een profiel aan te maken op een datingapp. Daten online lijkt al snel bijna even moeilijk als daten in de echte wereld. Of dat dacht Isla toch, totdat ze haar online match toevallig tegenkomt in het echte leven. Isla besluit van deze kans gebruik te maken, want ze had beloofd grootser te leven – dus zal ze hiervan het grootste liefdesverhaal maken dat ooit heeft bestaan.

Continue reading “Ontluikend hart ~ Joni Voorter”

Duistere dromen ~ Natascha van Limpt

Ik ben benieuwd naar dit verhaal vol nachtmerries

Harper is ten einde raad. Al een jaar lang wordt ze door levensechte nachtmerries gekweld. Niets helpt. Wanneer ze in de supermarkt op een vage advertentie stuit waar hulp geboden wordt aan slapelozen, besluit ze het een kans te geven. Deze slaaptherapeut heeft een wel heel rigoureuze aanpak: ze moet haar trauma aanpakken. In Harpers geval is dat naar de plek reizen waar haar ouders ruim tien jaar geleden op mysterieuze wijze om het leven zijn gekomen. Een nieuwe wereld gaat voor haar open. Een wel heel duistere wereld.

Continue reading “Duistere dromen ~ Natascha van Limpt”