Workshop Bloggen

Dankzij de organisatie van Boekhandel Haasbeek!

Emmy van http://zonenmaan.net/ heeft tijdens de Young Adult avond in Alphen aan de Rijn een workshop bloggen gegeven. Natuurlijk is het altijd goed om nieuwe dingen te leren, zeker aangezien ik al 1 1/2 jaar bezig ben, maar pas sinds November echt actiever bezig ben met bloggen.

Emmy vertelt heel leuk over het onderwerp. Je ziet gelijk aan haar dat ze in het docenten vak zit waardoor ze soms ook grapjes maakt over de leerlingen die ze les geeft. Continue reading “Workshop Bloggen”

Categories Niet gecategoriseerd

Happy kingsday!

Natuurlijk is het koningsdag dus wil ik jullie even een klein berichtje sturen om jullie een fijne koningsdag te wensen! 

Geniet van deze dag, ookal kan het zo gaan regenen. Desnoods ga je zoals elke dag onder een heerlijk dekentje film kijken of lezen, zolang je maar geniet!

Een hele fijne woensdag gewenst namens Nakita’s Library.

( Als ik wat gehaald heb laat ik het zien! )

image

Categories Niet gecategoriseerd

De midlifeclub – Karin Belt

Ik wil graag Karin Belt bedanken voor het gesigneerde exemplaar van dit boek!

Specificaties

  • Nederlands
  • 317 bladzijdes
  • Artemis & Co
  • september 2014

 

Voor het lezen
Ik ben erg benieuwd naar wat ze bedoelen met een midlife club. Ze passeren de 40 en komen in een nieuwe fase in hun leven. Ze worden ouder en vinden dat ze minder kunnen doen, maar willen toch nog even genieten! Ik ben benieuwd naar hoe het verhaal geschreven is om het feit dat de club een lid mist, een gemis voor alle! Hoe zal ze het aanpakken? Loopt de verhaallijn goed door? Is het niet teveel drama waardoor het overdreven word? Ik ben benieuwd!
 
Tijdens het lezen
Het verhaal leest soepel, al is het wel erg te vergelijken met vele andere verhalen. Een vrouw is opzoek naar zichzelf nadat ze er achter is gekomen dat haar man is vreemd gegaan, maar toch vind ik het anders geschreven. Het leest vlot!
Hoe meer je het midden nadert, hoe interessanter het word. Ik ben benieuwd naar wat er zal gebeuren zeker doordat Femke niet in een keer word geaccepteerd door de groep.
Zal ze het wonder zijn dat ze nodig hebben?
 
Conclusie
Het verhaal heeft diepgang. De details zijn goed zichtbaar waardoor je een mooi beeld krijgt van de werkelijkheid. Je wilt weten wat de innerlijke vrouw zal zijn van Femke. De andere vrouwen tonen hun heel anders in Frankrijk en ik was eerlijk soms geschokt! Zeker toen er dingen gebeurde die niet door de beugel kunnen en de gevoelige snaar van Femke raakte. Het verhaal bouwt naar de spanning op, je word heel erg in de waan van het onderzoek gehouden, wat zal er gebeurt zijn? Hoe zal het gebeurt zijn?
Het plot kwam voor mij als een heel verrassend einde! Ik had deze wending echt niet verwacht! Terwijl als ik nu terug kijk ik wel eens een klein hintje had gehad, maar niet zo! Je word in de waan gehouden dat iedereen onschuldig is en dan ineens, patss boem. Je kan er niet meer om heen. Je staat met je mond open vliegen te vangen terwijl je denkt: wat is hier aan de hand?!
Dit boek krijgt zeker de verdiende ☆☆☆☆ 1\2 sterren van me! Het begin was een beetje cliché, maar door de wendingen in het boek is het apart geworden !
Een boek die je gelezen moet hebben, als je nou 40, 80 of zoals ik 18 ben, het is een must read!
Categories Niet gecategoriseerd

Feest #2

bday-girl

Natuurlijk ben ik 18 geworden en is het tijd voor een feestje, maar we houden het natuurlijk niet alleen op 1 win actie!

Voor deze win actie ben ik rond gaan vragen en ben ik uiteindelijk toch maar een kansje gaan wagen bij Blossom Books, een uitgever met super leuke Young Adult boeken die we natuurlijk kennen!

Ik ben terug benaderd dat ze met mij in samenwerking wilde gaan wat ik heel gaaf vind!

Dankzij Blossom Books mag ik 2 mensen blij maken met ieder een magnetische boekenlegger naar keuze! ( Ik zou ze allemaal wel willen )

FullSizeRender1

Het enigste wat je hoef te doen zijn de volgende 3 stappen.

  1. Like Blossom Books via Facebook
  2. Volg Nakita’s Library via Facebook  en  wordpress. ( Graag in de reactie vermelden onder welke naam)
  3. Laat in een reactie weten welke boekenlegger je wilt winnen en wat je favoriete blossom boek is! ( Laat een geldig email adres achter)
Categories Niet gecategoriseerd

Interview Sara Zonneveldt

Vrijdag 15 april was ik aanwezig op de young adult meeting in boekhandel Haasbeek in Alphen aan de rijn. Ik heb een hele gezellige dag gehad en de post komt nog online van mijn dagje, maar eerst wil ik jullie voorstellen aan 14 jarige Sara.

Sara is een meisje met dromen, ze wilt schrijfster worden. Ze is al een tijd actief via Wattpad, een website waar mensen gratis hun verhalen kunnen delen na registratie. Ze heeft best veel lezers erop en is via die manier benaderd door de uitgever! Hoe gaaf is dat?!

image

Sara heeft sinds iets meer dan een week haar eigen boek, dat heeft haar leven wel een beetje veranderd. Ze heeft meetings die ze bij gaat wonen om over haar boek te vertellen en doet mee aan verschillende events. Ze gaat soms eerder weg van school om de meetings bij te wonen en heeft geen moeite om de VWO en het schrijven te combineren.

Natuurlijk ben ik benieuwd naar Sara haar leven en hoe ze er op gekomen is om dit te schrijven, dus heb ik een klein interview gedaan tijdens de meeting!

Waar gaat je boek over?

15 jarige Lucy heeft dromen, maar haar ouders zeggen dat je maar kan dromen tot je 18 de.  Ze wilt de wereld over reizen en gaan schrijven. Haar ouders willen dat ze bij hun in het café gaat komen werken. Later krijgt Lucy een anonieme brief van een jongen die haar juist aanmoedigd om te dromen en door te gaan. Lucy gaat op onderzoek uit wie het is.

image

Hoe oud was je toen je het schreef?

Sara was zelf 14 toen ze het schreef. Ik vind het knap dat ze nu al een boek heeft! Nu is ze 15.

Hoe vond je het om te schrijven?

Heel leuk, ging prima. Ze liep wel tegen een dipje aan en kijken wat ze moest doen. Verder heeft ze geen problemen gehad. Ze heeft al postieve recensies gehad waar ze natuurlijk heel blij mee is. Ze heeft wat boeken verkocht zaterdag dus ze zal er snel meer krijgen!

Hoe ben je zo ver gekomen dat je boek te  kunnen uitgeven?

Ze is benaderd via Wattpad zoals ik al zei.  Ze is uitgenodigd door de uitgever om wat over de site te vertellen en zo kwamen ze tot uiteindelijk een overeenkomst.  Ze hebben haar de vrije had gegeven in het onderwerp en hebben toen het boek bekeken, na wat kleine aanpassingen is het uitgegeven.

image

Toch was je best bang voor de meetings, wat gaan mensen van haar vinden? Vinden ze haar boek niet kinderachtig omdat ze zo jong is?

Voorlopig heeft ze nog niks gepland, eerst genieten van dit aontuur en dan verder kijken!

Ik kan je vertellen Sara dat je het heel goed heb gedaan en een interessant interview heb gegeven!

Categories Niet gecategoriseerd

Young adult avond

Vrijdag heb ik een avondje gehad die anders is dan andere. Ik ben met mijn vriendin Charissa en haar familie naar boekhandel Haasbeek geweest in Alphen aan de rijn. Het is een eindje rijden, maar ik wil er graag bij zijn. Er zijn vele goede auteurs bij zoals Chinouk Thijssen, Jen Minkman en Patty van Delft.

20160415_184259[1] 20160415_184305[1]

De avond begint om 7 uur. Er is een heel programma gemaakt waarin staat dat je je kon aanmelden voor 4 workshops en er maximaal 2 mocht kiezen. Natuurlijk wilde ik graag de schrijf workshops, maar aan de andere kant ben ik ook iemand die andere dingen wil proberen! Uiteindelijk ben ik voor de workshops Gedichten maken en Bloggen gegaan. Het is natuurlijk handig om ook te kijken wat de basis, dus misschien leer je nog wat bij!

Wally, de vrouw die de avond georganiseerd heeft ging aan het woord. Ze heette iedereen welkom op de avond en houd een loting van 10! boeken. De eer is aan Jen om de lootjes te trekken! Nadat de winaars bekend zijn gemaakt ging Jen een stukje uit haar nieuwe boek lezen in het café. Haar nieuwe boek heet : Het boek van voorheen. Ik ben super benieuwd naar het boek en ik zal gelijk verklappen dat dit het volgende boek is dat ik ga lezen! Super mooie cover!

9200000057664576

Nadat dit afgerond was was ik nog even gaan kijken bij de auteurs! Natuurlijk begin ik bij mijn grote vriendin Chinouk! Ze is een top wijf, niet alleen als schrijfster, maar ook als persoon! Daarna ben ik een interview gaan houden met de jongste auteur en gelijk de nieuwste : Sara Zonneveldt. ( Het interview komt vanmiddag online!)

20160415_185921[1]

Verder ben ik langs gegaan bij Patty van Delft. Ze had een mooie tafel met spullen uitgestald en natuurlijk moest ik iets halen! Ik heb mezelf met de mok, de boeken staan in de kast, dus die worden ook snel verslonden! Verder was het leuk om Esther Walraven weer te zien, ze is echt een super lieve vrouw. Haar boek gaat steeds beter lopen, wat ik groot gelijk geef aangezien het een top verhaal is! Miriam Bruijstens heeft een apart boek waardoor ze voor mij erg te onderscheiden is! Ze heeft een boek met gedichten erin, iets wat ik een mooie combinatie vind. Natuurlijk heb ik om die reden zeker de boeken in mijn mandje gegooid. Eva Moraal en Maren Soffels waren ook nog aanwezig, 2 dames die ook heel mooi kunnen schrijven.

13054780_1117618054956189_1840407689_o

Ik maak later een verslagje van de workshops gedichten schrijven & bloggen zodat het wat uitbundiger kan. Beide hebben me nieuwe dingen geleerd, wil je weten wat? Hou social media en mijn blog in de gaten.

Als laatste heb je een geweldige goodie bag gekregen met een boek! Ik ben super blij met de goodie die zeker goed gevuld is, miste alleen nog wel wat lekkers om te snoepen hihi.

20160416_190300[1]

Hier zijn de foto’s van mijn buit die ik heb kunnen bemachtigen! Ook Engelse aangezien ik binnenkort wil beginnen met Engels en er speciaal voor die avond 10 % korting was!

 

 

Categories Niet gecategoriseerd

High tea bij Shyama

Zaterdag 16 april werd er een high tea gehouden bij een Blogger thuis,  niemand minder dan Shyama! De gast is Ellen Lina,  de schrijfster van het boek sky!

Natuurlijk moet ik me vergissen in de tijd waardoor ik wel erg vroeg ben, gelukkig heeft Shyama me met open armen ontvangen en hebben we de tijd benut om bij te kletsen. Natuurlijk vertel ik eerst meer over mezelf en gaan lekker door over het bloggen en lezen. Ondertussen vertel ik ook wat over mijn eigen blog, wat ze gelukkig super leuk vind om te horen. Zeker als ze hoort dat ik heerlijk variërend blog, want ja lezen is voor mij over allerlei dingen!  Nieuwe dingen leren, verdiepen in werelden van anderen.

Tegen 2 uur kwam iedereen langzaam binnen gelopen. De high tea begint om half 3 dus iedereen is lekker op tijd! Op de foto hieronder zie je de tafel die echt vol heerlijkheden staat! Van vers fruit tot soesjes en scones ! Zelf heeft ze nog geëxperimenteerd in de keuken aangezien ze het leuk vind om te variëren.

image

Ze heeft een heel mooi huisje met vooral wit in de hoofdrol wat het vooral ruimtelijker maakt voor mijn gevoel. Wat ik heel mooi vind is de opdek van de tafel. Het boek naast het bord met de tekst I l♡ve home. Door de lichte kleuren springt het boek eruit!

Zelf ben ik heel benieuwd naar het boek. Ik hoorde dat er een link is gelegd met de musical Sky met de nummers van Marco Borsato erin. Het verhaal komt redelijk overeen op sommige stukken na. Ellen is bij de première geweest van de musical en ze was zeker verbaasd over de gelijkenissen met haar boek.

image

Het is tijd om aan tafel te gaan. Alle heerlijkheden wachten om ons en het huis ruikt heerlijk naar zelfgebakken lekkernijen. We praten allemaal over onze blog en ons dagelijks leven, want niet iedereen kent elkaar natuurlijk. Ondanks dat ik de jongste ben met mijn 18 jaar en de rest gemiddeld in de 30 is voel ik me erg op mijn gemak. Kan heerlijk mee praten en geniet van de heerlijke sweer.

Ellen is een super aardige vrouw, ze heeft zelf 2 kinderen en is pas in Nederland.  Ik vind het dus super leuk dat ze toch nog naar de meeting is gekomen!

image

Rond een uurtje of half 6 hebben we zo een beetje afgerond en ben ik weer naar Rotterdam gegaan. Ik heb erg genoten van de dames en zou het zeker nog een keer doen!

Een geslaagde avond die voelde als een verjaardagscadeau! Bedankt iedereen!

Categories Niet gecategoriseerd