Boeken verwacht #4

De boeken van April staan weer klaar! Zie er super mooie tussen en jullie?

naamloos

Vanessa zit op een exclusieve balletacademie, dezelfde als die waar haar oudere zus Margaret heenging voordat ze verdween. Vanessa is vastbesloten om te achterhalen wat er met haar zus is gebeurd. Al snel heeft ze de aandacht van maar liefst drie mannen: de superknappe Zep, de mysterieuze Justin en de charmante choreograaf Josef. Wanneer Josef haar vraagt voor de hoofdrol in De Vuurvogel, heeft Vanessa nog geen idee van het gevaar dat voor haar ligt.

paperback: 19.99

verwacht 01-04-2016

gfjytri

Wanneer de zestienjarige Joop van Ravenzwaai met haar zusje naar Parijs gaat, ontdekt ze al snel dat niets is wat het lijkt. Ze maakt kennis met haar onbekende grootvader en leert dat haar zusje bepaald geen held is. Het meest verwarrend voor haar is een belangrijke ontdekking over zichzelf. Veel tijd om aan alles te wennen is er niet, want haar oma krijgt een ongeluk en Joop moet op het bedrijf passen.

hardcover: 17.50

verwacht 01-04-2016

rthgjhy

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

paperback: 19.99

verwacht 01-04-2016

9200000051759403

Lucy heeft één grote droom. Als ze klaar is met de middelbare school, wil ze de wereld rondreizen om nieuwe mensen te leren kennen. Haar ouders, die een café runnen, nemen Lucy niet serieus. Dromen kun je tot je achttiende en dan wordt het tijd voor het echte leven, zegt haar vader altijd. En het echte leven is het café overnemen.
Jack probeert de droom van zijn vader in vervulling te laten gaan: als allerjongste deelnemer als éérste de finish van de marathon van New York halen. Zijn vader wil het graag, maar voor hemzelf hoeft het eigenlijk niet zo. Jack komt regelmatig in het café, maar omdat het altijd erg druk is, heeft Lucy hem nog nooit opgemerkt. Jack vindt Lucy heel leuk, maar hij durft haar niet aan te spreken. Hij besluit haar brieven te gaan schrijven, die hij stiekem in haar jaszak stopt. Lucy heeft geen idee van wie de brieven zijn, maar ze vindt ze prachtig. Als Lucy en Jack op een dag met elkaar in gesprek raken, heeft Lucy nog geen idee dat hij haar geheime bewonderaar is. Zullen ze elkaar uiteindelijk echt vinden?

paperback: 15.00

verwacht: 08-04-2015

fdgjhgvmkj

In dit tweede boek van de trilogie – Marionet, Gevangene, Koningin- is Kitty Doe nog steeds in de macht van de beruchte familie Hart, die wil dat ze doet alsof ze Lila Hart is, het doodgewaande nichtje van de president. Haar leven is één grote leugen, en langzamerhand krijgt ze het gevoel dat ze niemand meer kan vertrouwen. Zelfs de Blackcoat-rebellen, die ze in het geheim ondersteunt, houden dingen voor haar verborgen. Dan beschuldigen de Harts haar van verraad, en dat betekent dat haar grootste angst bewaarheid wordt: opsluiting in Elders, een gevangenis waaruit geen ontsnapping mogelijk is…

paperback: 15.00

verwacht 12-04-2016

gnbvmgh

Vóór Nummer Vier, waren er Nummer Een, Twee en Drie. Tot nu toe wisten we alleen nog dat de Mogadoren Nummer Een in Maleisië te pakken kregen, Nummer Twee in Engeland en Nummer Drie in Kenia. Maar je staat op het punt meer te weten te komen.
In De vergeten verhalen

paperback: 15.00

verwacht 12-04-2016

9200000052067997

Zuidwest-Engeland, het jaar 43. Voor de bevolking van Caer Cad, een gemeenschap vol spiritualiteit, rituelen en magie, is de mystieke band met hun land en hun voorouders het hoogste goed. Ailia is te vondeling gelegd en geadopteerd binnen de Stam: daardoor is ze gedoemd een buitenstaander te blijven en wordt ze uitgesloten van ceremonies, onderwijs en het huwelijk.

Maar de matriarchale gemeenschap, met al haar rituelen en gebruiken, wordt bedreigd. De Romeinse legers rukken op. En ook intern is er verdeeldheid: niet iedereen wil vasthouden aan de oude gebruiken. Ailia – intelligent, nieuwsgierig en dapper – gaat op een verboden reis om haar volk te redden. En zal ze ooit te weten komen waar haar eigen wortels liggen?

hardcover: 21.99

verwacht: 14-04-2016

bnm,uhoy

Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton is voor iedereen die genoten heeft van De Hongerspelen, De Kronieken van de Onderwereld, De selectie en Academicus Vampyrus: een verhaal vol romantiek en sterke personages.

Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.

paperback: 14.99

verwacht 15-04-2016

bvjghkyou

In Seeker heeft Quin Kincaid de gelofte afgelegd om Zoeker te worden. Het leek een nobel doel, maar dat was bedrieglijk. Haar vader is een moordenaar. Haar oom een leugenaar. Haar moeder een slachtoffer. En de jongen van wie ze houdt, zint op wraak. Haar vriend Shinobu is de enige die ze vertrouwt. Hij is even wanhopig als Quin om antwoorden te krijgen. Maar hoe dieper ze graven in het verleden, hoe donkerder alles wordt. Er zijn sinds lang verdwenen Zoeker-families, schimmige allianties en meer: een duister plan dat generaties geleden is gesmeed om hen te vernietigen.
Het verleden is angstaanjagend dichtbij. En het zal hen vernietigen.

paperback: 19.95

verwacht 25-04-2016

jgjgyoi

Simon Snow just wants to relax and savour his last year at the Watford School of Magicks, but no one will let him. His girlfriend broke up with him, his best friend is a pest and his mentor keeps trying to hide him away in the mountains where maybe he’ll be safe. Simon can’t even enjoy the fact that his room-mate and longtime nemesis is missing, because he can’t stop worrying about the evil git. Plus there are ghosts. And vampires. And actual evil things trying to shut Simon down. When you’re the most powerful magician the world has ever known, you never get to relax and savour anything

paperback: 19.99

verwacht 25-04-2016

cgjyio

De Angstaanjager stelt degenen die misdaden plegen uit haat, hebzucht en vooroordeel voor een simpele keus: meedoen aan een duister spel of… je ergste angst doormaken. Mara, leerling van de Angstaanjager, moet wennen aan de vreselijke dingen waar ze getuige van is. Maar ondanks alles beseft ze tot haar eigen verbazing dat ze gevoelens begint te krijgen voor de mooie mysterieuze jongen die de Angstaanjager is. Zal ze er ooit achter komen wat er in zijn verleden is gebeurd?

paperback: 15.00

verwacht 25-04-2016

9200000051759484

Budding designer Lola Nolan doesn’t believe in fashion.. she believes in costume. The more expressive the outfit–more sparkly, more fun, more wild–the better. But even though Lola’s style is outrageous, she’s a devoted daughter and friend with some big plans for the future. And everything is pretty perfect (right down to her hot rocker boyfriend) until the dreaded Bell twins, Calliope and Cricket, return to the neighborhood.

paperback: 15.00

verwacht 25-04-2016

Categories Niet gecategoriseerd

Christopher Plum en het zwaard der wanhoop – Tamara Geraeds

12033143_216056388757000_5606883546997907877_n

Specificaties
  • Nederlands
  • 245 pagina’s
  • Ronde Tafel, SU De
  • oktober 2015
Voor het lezen
Ik ben benieuwd naar het boek van Tamara, omdat ik haar persoonlijk ken en het onderwerp spreekt me erg aan. Natuurlijk ga ik oordelen op het verhaal ookal is ze nog zo aardig. Ik ben dol op avonturen verhalen dus ik verwacht door de cover al veel avonturen. Ik ben zelf dol op de grijze jager en dit boek geeft me hetzelfde gevoel. Ik hoop dat het boek me bevalt en lekker geschreven is!
12476879_1103733343011327_314131999_o
Tijdens het lezen
Het boek leest vlot door. Ik ben benieuwd naar wat Christopher allemaal gaat doen. In welk Superhelden avontuur komt hij terecht en zal de taak hem bevallen? Er zitten super leuke stukjes tussen al zou ik soms nog net iets meer details willen zoals bij het huis van de meisjes of de tunnels. Ik zie graag iets meer van de omgeving en wat er om hun heen gebeurt. De tekeningen in het boek zijn super mooi en een echte toevoeging aan het verhaal zoals hoe je iemand moet zien!
Ik vind Vito de kleine vleesmuis echt geniaal, zorgt voor meer plezier in het verhaal! Ik zou willen dat ik dit boek eerder had ontdekt, dit is super goed beginnend leesvoer om aan je kinderen te geven en niet eentonig! Je moet eerst wel inkomen maar dat ben je zo.
12915174_1103733336344661_404059969_o

Conclusie

Een boek die gemakkelijk te lezen is ook voor kinderen met dislocatie, ookal staan er wat moeilijke woorden in. Ik zal zeker mijn kinderen van een jaar of 9 dit boek al laten lezen, zo leren ze dat dromen kunnen uitkomen en dat het leven een avontuur is vol met ups en downs, maar zeker een plezier.

Ik heb vol plezier dit boek gelezen, ookal waren de schurken soms echt vervelend bezig, maar dat horen ze te doen toch! Ik had ze graag meer in hun weg gevolgt, de zoektocht die hun moesten afleggen en hoe ze zo snel van A naar B gingen.

Het boek laat ook zien dat een haat liefde relatie vaker voorkomt dan je denkt en dat je vrienden kan maken door er iets voor te doen, ookal was het eerst je vijand!

Dit boek krijgt zeker ☆☆☆☆, omdat het een leuk avontuur is om te volgen, heerlijk weg leest en ook nog prachtige tekeningen heeft! Zeker voor kinderen te lezen, want ja het is een kinderboek. Ik zou het aanraden vanaf 9 jaar, aangezien er soms wat moeilijke woorden in staan.

Wil je meer weten?

Kijk dan op

Www.christopherplum.net of www.tamarageraerds.nl

Categories Niet gecategoriseerd

Hart van vuur – Miranda Peters

1914598_208257206203585_7163442655846048797_n

Tijdelijke cover – Kan nog wijzigen.

Specificaties

Nederlands
● 250 bladzijdes
● Mijn young adult (uitgever)

Beschrijving

Nu Siem in handen is van een onbekende en onzichtbare vijand, zit er voor Hester maar één ding op: ze vertrekt halsoverkop naar Groningen om hem te zoeken. Sinds ze de waarheid weet over haar kracht en over de reden van de break-up met Siem, zet ze alles op alles om hem te redden, maar dat valt niet mee. Samen met Yvet, Mirella, Kasper en Twan probeert ze erachter te komen wie hiervoor verantwoordelijk is en waarom. Hester wordt gedwongen dingen te doen die ze nooit gedacht had ooit te zullen doen en ze moet keuzes maken. Keuzes die soms onmogelijk zijn, maar toch gemaakt moeten worden. Met grote gevolgen. Hesters hart wordt keer op keer op de proef gesteld. Maar op het moment dat alle hoop verloren lijkt, komt er hulp uit onverwachte hoek. Zal het Hester lukken om Siem te redden? Hoever mag en kan ze gaan? En wat als niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van de anderen op het spel staat?

Continue reading “Hart van vuur – Miranda Peters”

Categories Niet gecategoriseerd

Fijne Pasen!

Natuurlijk is het weer zo een dag dat je met het gezin aan tafel schuift voor een lekker ontbijtje of zoals ik gewoon moet werken en doet alsof het een normale dag is, maar toch is het een van de leukste dagen in het jaar.

Overal huppelen kleine konijntjes rond, een feestdag vol chocolade en natuurlijk leuke berichtjes voor het wensen van een fijn Pasen!

wp-1459075890171.jpeg

Ik ga vandaag heerlijk pannenkoeken bakken en ben net klaar met mijn 2 uurtjes vakken vullen van de dag.

Via Facebook ga ik nu een pakketje verloten, omdat het ten eerste Pasen is en ten tweede omdat ik bijna 250 volgers heb! Volg jij me al?

Nakita’s Library

 

Categories Niet gecategoriseerd

Deadpool

deadpool_poster2

Specificaties

Beschrijving

Gebaseerd op Marvel Comic’s meest onconventionele antiheld. Deadpool vertelt het verhaal van Wade Wilson (Ryan Reynolds), voormalig lid van de Special Forces nu een huurling.

Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.
Continue reading “Deadpool”

Categories Niet gecategoriseerd

Vernieuwing van Nakita’s Library

Ik ben de laatste 2 dagen vooral bezig geweest met de vernieuwing van mijn blog. Ik vond dat er iets mist, dus ik was gaan nadenken.

Ik heb vanaf het begin af aan meer gedaan met het bloggen zelf dan aan mijn blog qua uitstraling. Natuurlijk is dat heel slecht, maar ik vond het er leuk en verwelkomd uit zien. Ik heb een vriend gevraagd om een Header voor me te ontwerpen zodat mijn blog dichter bij mij staat. Het thema en afbeeldingen waren natuurlijk van wordpress zelf en daar is niks mis mee. Nu ik steeds meer wil gaan bloggen is het tijd voor verandering. Dus ga ik er zelf op uit!

image

Wat is er veranderd?

Als eerste ben ik begonnen met het veranderen van de header. Een vriend van me stuurde het geweldige ontwerp! Ik was gelijk dol op het ontwerp en wist dat ik de juiste persoon benaderd heb! Als ik het zelf moest doen werd het nooit zo mooi!

Om de header te laten passen heb ik gekozen voor een ander thema.  De thema die ik eerst had paste niet bij de kleuren van mijn header en je wilt natuurlijk geen vloekende kleuren. Het is een thema die makkelijker en overzichtelijker is. Je ziet hier aan de rechterkant van de pagina alles staan : volg buttons, recente posts en natuurlijk ook de categorieën die ik gemaakt heb waardoor je sneller komt bij het onderwerp waar je wilt zijn. Nu hoef je niet meer helemaal naar beneden.

image

Plannen voor de blog

Natuurlijk heb ik ook nog leuke plannen in het verschiet staan! Via Facebook ga ik binnenkort ( deze week of volgende week) een leuke winactie er uit gooien voor mijn 200 + likes!

Volgende maand heb ik ook nog een leuke gepland dus volg me vooral om op de hoogte te blijven en natuurlijk zou ik het gaaf vinden om meer van jullie meningen te horen!

Ik wil ook meer gaan lezen, maar ook films gaan kijken om up to date te blijven. Ik ben nu vooral druk bezig met de recensie exemplaren die ik heb mogen ontvangen! Ik probeer zo veel mogelijk tijd vrij te maken, maar zoals de meeste weten is tijd sneller om dan je denkt. Ik ben nu vooral druk bezig met de voorbereidingen van mijn examens in Mei, 2 praktijk examens en de examens voor Nederlands en Rekenen heb ik pas geleden behaald!

Wat vinden jullie van de veranderingen?
Wat zou je graag nog anders willen zien?
Alle tips zijn natuurlijk welkom en ook op of aanmerkingen!

 

Categories Niet gecategoriseerd

Meeting James Dashner

James-Dashner

James Dashner is geboren in Austell, Georgia in de Verenigde Staten.  Hij woont met zijn vrouw Lynette en hun vier kinderen in de Rocky Mountains. Hij is schrijver van 5 verschillende series,  De Jimmy Fincher Saga (4), De 13th Reality-serie (4), De Maze Runner-serie, De labyrintrenner-serie (6), De Infinity Ring-serie (2) en The Mortality Doctrine (3). Tussen haakjes staan het aantal boeken van de serie in het engels.

MV5BMjUyNTA3MTAyM15BMl5BanBnXkFtZTgwOTEyMTkyMjE@__V1_   The scorch trials

Zijn bekendste serie is de serie van The Maze Runner, waarvan de eerste 2 delen verfilmd zijn en deel 3 volgend jaar uit komt!
Continue reading “Meeting James Dashner”

Categories Niet gecategoriseerd

Hart van glas – Miranda Peters

Ik wil graag Miranda Peters bedanken voor deze eer, het feit dat ze me gevraagd heb om mijn mening!

image

Specificaties
Nederlands
● 206 bladzijdes
● Mijn young adult (uitgever)

Beschrijving

Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie zit slipt, over de kop slaat en in brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet. Ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk, terwijl ze zich verbaasd afvraagt hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje heeft opgelopen. Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school, heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Niemand, op een paar mensen na, mag weten wat haar geheim is en wat de precieze oorzaak is van haar vaders dood. Dan ontmoet ze Siem en wordt ze hopeloos verliefd. Voor het eerst in haar leven. Alleen… niets is wat het lijkt en Hester beleeft dingen waar ze nooit van heeft durven dromen. Of stiekem toch wel? Continue reading “Hart van glas – Miranda Peters”

Categories Niet gecategoriseerd

Film recensie – Allegiant

tumblr_nxrk4fHspN1rb1ntio1_500

Specificaties

Trailer

Beschrijving

Tris en Tobias moeten samen met enkele anderen uit Chicago vluchten, om buiten de stadsmuren te gaan. Voor het eerst moeten ze de enige plaats die ze ooit gekend hebben verlaten. Buiten de muren worden ze opgehaald door een mysterieuze vereniging die zichzelf het Bureau van Genetisch Welzijn noemt. Wanneer Tris en Tobias horen dat die hun stad weg willen vagen, zetten ze alles op het spel om hun stad te kunnen redden.

Zij worden echter al snel in hechtenis genomen door een mysterieuze organisatie, die bekend staat als ‘The Bureau of Genetic Welfare’.

Allegiant-Part-1
Continue reading “Film recensie – Allegiant”

Categories Niet gecategoriseerd

Film recensie – Insurgent

insurgent

Specificaties

Trailer

Beschrijving

Vervolg op de sciencefictionfilm ‘Divergent’ met Shailene Woodley in de hoofdrol

Tris heeft het steeds moeilijker, ze zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago. Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden. Achtervolgd door hun keuzes in het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd. Langzaam maar zeker ontrafelen zij de waarheid over hun verleden en uiteindelijk over de toekomst van hun wereld.

‘Insurgent’ is het vervolg op Divergent. De film is gebaseerd op de boekenserie van Veronica Roth.

chi-insurgent-review-20150319 Continue reading “Film recensie – Insurgent”

Categories Niet gecategoriseerd