Boeken verwacht #4

De boeken van April staan weer klaar! Zie er super mooie tussen en jullie?

naamloos

Vanessa zit op een exclusieve balletacademie, dezelfde als die waar haar oudere zus Margaret heenging voordat ze verdween. Vanessa is vastbesloten om te achterhalen wat er met haar zus is gebeurd. Al snel heeft ze de aandacht van maar liefst drie mannen: de superknappe Zep, de mysterieuze Justin en de charmante choreograaf Josef. Wanneer Josef haar vraagt voor de hoofdrol in De Vuurvogel, heeft Vanessa nog geen idee van het gevaar dat voor haar ligt.

paperback: 19.99

verwacht 01-04-2016

gfjytri

Wanneer de zestienjarige Joop van Ravenzwaai met haar zusje naar Parijs gaat, ontdekt ze al snel dat niets is wat het lijkt. Ze maakt kennis met haar onbekende grootvader en leert dat haar zusje bepaald geen held is. Het meest verwarrend voor haar is een belangrijke ontdekking over zichzelf. Veel tijd om aan alles te wennen is er niet, want haar oma krijgt een ongeluk en Joop moet op het bedrijf passen.

hardcover: 17.50

verwacht 01-04-2016

rthgjhy

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

paperback: 19.99

verwacht 01-04-2016

9200000051759403

Lucy heeft één grote droom. Als ze klaar is met de middelbare school, wil ze de wereld rondreizen om nieuwe mensen te leren kennen. Haar ouders, die een café runnen, nemen Lucy niet serieus. Dromen kun je tot je achttiende en dan wordt het tijd voor het echte leven, zegt haar vader altijd. En het echte leven is het café overnemen.
Jack probeert de droom van zijn vader in vervulling te laten gaan: als allerjongste deelnemer als éérste de finish van de marathon van New York halen. Zijn vader wil het graag, maar voor hemzelf hoeft het eigenlijk niet zo. Jack komt regelmatig in het café, maar omdat het altijd erg druk is, heeft Lucy hem nog nooit opgemerkt. Jack vindt Lucy heel leuk, maar hij durft haar niet aan te spreken. Hij besluit haar brieven te gaan schrijven, die hij stiekem in haar jaszak stopt. Lucy heeft geen idee van wie de brieven zijn, maar ze vindt ze prachtig. Als Lucy en Jack op een dag met elkaar in gesprek raken, heeft Lucy nog geen idee dat hij haar geheime bewonderaar is. Zullen ze elkaar uiteindelijk echt vinden?

paperback: 15.00

verwacht: 08-04-2015

fdgjhgvmkj

In dit tweede boek van de trilogie – Marionet, Gevangene, Koningin- is Kitty Doe nog steeds in de macht van de beruchte familie Hart, die wil dat ze doet alsof ze Lila Hart is, het doodgewaande nichtje van de president. Haar leven is één grote leugen, en langzamerhand krijgt ze het gevoel dat ze niemand meer kan vertrouwen. Zelfs de Blackcoat-rebellen, die ze in het geheim ondersteunt, houden dingen voor haar verborgen. Dan beschuldigen de Harts haar van verraad, en dat betekent dat haar grootste angst bewaarheid wordt: opsluiting in Elders, een gevangenis waaruit geen ontsnapping mogelijk is…

paperback: 15.00

verwacht 12-04-2016

gnbvmgh

Vóór Nummer Vier, waren er Nummer Een, Twee en Drie. Tot nu toe wisten we alleen nog dat de Mogadoren Nummer Een in Maleisië te pakken kregen, Nummer Twee in Engeland en Nummer Drie in Kenia. Maar je staat op het punt meer te weten te komen.
In De vergeten verhalen

paperback: 15.00

verwacht 12-04-2016

9200000052067997

Zuidwest-Engeland, het jaar 43. Voor de bevolking van Caer Cad, een gemeenschap vol spiritualiteit, rituelen en magie, is de mystieke band met hun land en hun voorouders het hoogste goed. Ailia is te vondeling gelegd en geadopteerd binnen de Stam: daardoor is ze gedoemd een buitenstaander te blijven en wordt ze uitgesloten van ceremonies, onderwijs en het huwelijk.

Maar de matriarchale gemeenschap, met al haar rituelen en gebruiken, wordt bedreigd. De Romeinse legers rukken op. En ook intern is er verdeeldheid: niet iedereen wil vasthouden aan de oude gebruiken. Ailia – intelligent, nieuwsgierig en dapper – gaat op een verboden reis om haar volk te redden. En zal ze ooit te weten komen waar haar eigen wortels liggen?

hardcover: 21.99

verwacht: 14-04-2016

bnm,uhoy

Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton is voor iedereen die genoten heeft van De Hongerspelen, De Kronieken van de Onderwereld, De selectie en Academicus Vampyrus: een verhaal vol romantiek en sterke personages.

Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.

paperback: 14.99

verwacht 15-04-2016

bvjghkyou

In Seeker heeft Quin Kincaid de gelofte afgelegd om Zoeker te worden. Het leek een nobel doel, maar dat was bedrieglijk. Haar vader is een moordenaar. Haar oom een leugenaar. Haar moeder een slachtoffer. En de jongen van wie ze houdt, zint op wraak. Haar vriend Shinobu is de enige die ze vertrouwt. Hij is even wanhopig als Quin om antwoorden te krijgen. Maar hoe dieper ze graven in het verleden, hoe donkerder alles wordt. Er zijn sinds lang verdwenen Zoeker-families, schimmige allianties en meer: een duister plan dat generaties geleden is gesmeed om hen te vernietigen.
Het verleden is angstaanjagend dichtbij. En het zal hen vernietigen.

paperback: 19.95

verwacht 25-04-2016

jgjgyoi

Simon Snow just wants to relax and savour his last year at the Watford School of Magicks, but no one will let him. His girlfriend broke up with him, his best friend is a pest and his mentor keeps trying to hide him away in the mountains where maybe he’ll be safe. Simon can’t even enjoy the fact that his room-mate and longtime nemesis is missing, because he can’t stop worrying about the evil git. Plus there are ghosts. And vampires. And actual evil things trying to shut Simon down. When you’re the most powerful magician the world has ever known, you never get to relax and savour anything

paperback: 19.99

verwacht 25-04-2016

cgjyio

De Angstaanjager stelt degenen die misdaden plegen uit haat, hebzucht en vooroordeel voor een simpele keus: meedoen aan een duister spel of… je ergste angst doormaken. Mara, leerling van de Angstaanjager, moet wennen aan de vreselijke dingen waar ze getuige van is. Maar ondanks alles beseft ze tot haar eigen verbazing dat ze gevoelens begint te krijgen voor de mooie mysterieuze jongen die de Angstaanjager is. Zal ze er ooit achter komen wat er in zijn verleden is gebeurd?

paperback: 15.00

verwacht 25-04-2016

9200000051759484

Budding designer Lola Nolan doesn’t believe in fashion.. she believes in costume. The more expressive the outfit–more sparkly, more fun, more wild–the better. But even though Lola’s style is outrageous, she’s a devoted daughter and friend with some big plans for the future. And everything is pretty perfect (right down to her hot rocker boyfriend) until the dreaded Bell twins, Calliope and Cricket, return to the neighborhood.

paperback: 15.00

verwacht 25-04-2016

Categories Niet gecategoriseerd

Christopher Plum en het zwaard der wanhoop – Tamara Geraeds

12033143_216056388757000_5606883546997907877_n

Specificaties
 • Nederlands
 • 245 pagina’s
 • Ronde Tafel, SU De
 • oktober 2015
Voor het lezen
Ik ben benieuwd naar het boek van Tamara, omdat ik haar persoonlijk ken en het onderwerp spreekt me erg aan. Natuurlijk ga ik oordelen op het verhaal ookal is ze nog zo aardig. Ik ben dol op avonturen verhalen dus ik verwacht door de cover al veel avonturen. Ik ben zelf dol op de grijze jager en dit boek geeft me hetzelfde gevoel. Ik hoop dat het boek me bevalt en lekker geschreven is!
12476879_1103733343011327_314131999_o
Tijdens het lezen
Het boek leest vlot door. Ik ben benieuwd naar wat Christopher allemaal gaat doen. In welk Superhelden avontuur komt hij terecht en zal de taak hem bevallen? Er zitten super leuke stukjes tussen al zou ik soms nog net iets meer details willen zoals bij het huis van de meisjes of de tunnels. Ik zie graag iets meer van de omgeving en wat er om hun heen gebeurt. De tekeningen in het boek zijn super mooi en een echte toevoeging aan het verhaal zoals hoe je iemand moet zien!
Ik vind Vito de kleine vleesmuis echt geniaal, zorgt voor meer plezier in het verhaal! Ik zou willen dat ik dit boek eerder had ontdekt, dit is super goed beginnend leesvoer om aan je kinderen te geven en niet eentonig! Je moet eerst wel inkomen maar dat ben je zo.
12915174_1103733336344661_404059969_o

Conclusie

Een boek die gemakkelijk te lezen is ook voor kinderen met dislocatie, ookal staan er wat moeilijke woorden in. Ik zal zeker mijn kinderen van een jaar of 9 dit boek al laten lezen, zo leren ze dat dromen kunnen uitkomen en dat het leven een avontuur is vol met ups en downs, maar zeker een plezier.

Ik heb vol plezier dit boek gelezen, ookal waren de schurken soms echt vervelend bezig, maar dat horen ze te doen toch! Ik had ze graag meer in hun weg gevolgt, de zoektocht die hun moesten afleggen en hoe ze zo snel van A naar B gingen.

Het boek laat ook zien dat een haat liefde relatie vaker voorkomt dan je denkt en dat je vrienden kan maken door er iets voor te doen, ookal was het eerst je vijand!

Dit boek krijgt zeker ☆☆☆☆, omdat het een leuk avontuur is om te volgen, heerlijk weg leest en ook nog prachtige tekeningen heeft! Zeker voor kinderen te lezen, want ja het is een kinderboek. Ik zou het aanraden vanaf 9 jaar, aangezien er soms wat moeilijke woorden in staan.

Wil je meer weten?

Kijk dan op

Www.christopherplum.net of www.tamarageraerds.nl

Categories Niet gecategoriseerd

Hart van vuur – Miranda Peters

1914598_208257206203585_7163442655846048797_n

Tijdelijke cover – Kan nog wijzigen.

Specificaties

Nederlands
● 250 bladzijdes
● Mijn young adult (uitgever)

Beschrijving

Nu Siem in handen is van een onbekende en onzichtbare vijand, zit er voor Hester maar één ding op: ze vertrekt halsoverkop naar Groningen om hem te zoeken. Sinds ze de waarheid weet over haar kracht en over de reden van de break-up met Siem, zet ze alles op alles om hem te redden, maar dat valt niet mee. Samen met Yvet, Mirella, Kasper en Twan probeert ze erachter te komen wie hiervoor verantwoordelijk is en waarom. Hester wordt gedwongen dingen te doen die ze nooit gedacht had ooit te zullen doen en ze moet keuzes maken. Keuzes die soms onmogelijk zijn, maar toch gemaakt moeten worden. Met grote gevolgen. Hesters hart wordt keer op keer op de proef gesteld. Maar op het moment dat alle hoop verloren lijkt, komt er hulp uit onverwachte hoek. Zal het Hester lukken om Siem te redden? Hoever mag en kan ze gaan? En wat als niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van de anderen op het spel staat?

Continue reading “Hart van vuur – Miranda Peters”

Categories Niet gecategoriseerd

Fijne Pasen!

Natuurlijk is het weer zo een dag dat je met het gezin aan tafel schuift voor een lekker ontbijtje of zoals ik gewoon moet werken en doet alsof het een normale dag is, maar toch is het een van de leukste dagen in het jaar.

Overal huppelen kleine konijntjes rond, een feestdag vol chocolade en natuurlijk leuke berichtjes voor het wensen van een fijn Pasen!

wp-1459075890171.jpeg

Ik ga vandaag heerlijk pannenkoeken bakken en ben net klaar met mijn 2 uurtjes vakken vullen van de dag.

Via Facebook ga ik nu een pakketje verloten, omdat het ten eerste Pasen is en ten tweede omdat ik bijna 250 volgers heb! Volg jij me al?

Nakita’s Library

 

Categories Niet gecategoriseerd

Deadpool

deadpool_poster2

Specificaties

Beschrijving

Gebaseerd op Marvel Comic’s meest onconventionele antiheld. Deadpool vertelt het verhaal van Wade Wilson (Ryan Reynolds), voormalig lid van de Special Forces nu een huurling.

Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.
Continue reading “Deadpool”

Categories Niet gecategoriseerd

Vernieuwing van Nakita’s Library

Ik ben de laatste 2 dagen vooral bezig geweest met de vernieuwing van mijn blog. Ik vond dat er iets mist, dus ik was gaan nadenken.

Ik heb vanaf het begin af aan meer gedaan met het bloggen zelf dan aan mijn blog qua uitstraling. Natuurlijk is dat heel slecht, maar ik vond het er leuk en verwelkomd uit zien. Ik heb een vriend gevraagd om een Header voor me te ontwerpen zodat mijn blog dichter bij mij staat. Het thema en afbeeldingen waren natuurlijk van wordpress zelf en daar is niks mis mee. Nu ik steeds meer wil gaan bloggen is het tijd voor verandering. Dus ga ik er zelf op uit!

image

Wat is er veranderd?

Als eerste ben ik begonnen met het veranderen van de header. Een vriend van me stuurde het geweldige ontwerp! Ik was gelijk dol op het ontwerp en wist dat ik de juiste persoon benaderd heb! Als ik het zelf moest doen werd het nooit zo mooi!

Om de header te laten passen heb ik gekozen voor een ander thema.  De thema die ik eerst had paste niet bij de kleuren van mijn header en je wilt natuurlijk geen vloekende kleuren. Het is een thema die makkelijker en overzichtelijker is. Je ziet hier aan de rechterkant van de pagina alles staan : volg buttons, recente posts en natuurlijk ook de categorieën die ik gemaakt heb waardoor je sneller komt bij het onderwerp waar je wilt zijn. Nu hoef je niet meer helemaal naar beneden.

image

Plannen voor de blog

Natuurlijk heb ik ook nog leuke plannen in het verschiet staan! Via Facebook ga ik binnenkort ( deze week of volgende week) een leuke winactie er uit gooien voor mijn 200 + likes!

Volgende maand heb ik ook nog een leuke gepland dus volg me vooral om op de hoogte te blijven en natuurlijk zou ik het gaaf vinden om meer van jullie meningen te horen!

Ik wil ook meer gaan lezen, maar ook films gaan kijken om up to date te blijven. Ik ben nu vooral druk bezig met de recensie exemplaren die ik heb mogen ontvangen! Ik probeer zo veel mogelijk tijd vrij te maken, maar zoals de meeste weten is tijd sneller om dan je denkt. Ik ben nu vooral druk bezig met de voorbereidingen van mijn examens in Mei, 2 praktijk examens en de examens voor Nederlands en Rekenen heb ik pas geleden behaald!

Wat vinden jullie van de veranderingen?
Wat zou je graag nog anders willen zien?
Alle tips zijn natuurlijk welkom en ook op of aanmerkingen!

 

Categories Niet gecategoriseerd

Meeting James Dashner

James-Dashner

James Dashner is geboren in Austell, Georgia in de Verenigde Staten.  Hij woont met zijn vrouw Lynette en hun vier kinderen in de Rocky Mountains. Hij is schrijver van 5 verschillende series,  De Jimmy Fincher Saga (4), De 13th Reality-serie (4), De Maze Runner-serie, De labyrintrenner-serie (6), De Infinity Ring-serie (2) en The Mortality Doctrine (3). Tussen haakjes staan het aantal boeken van de serie in het engels.

MV5BMjUyNTA3MTAyM15BMl5BanBnXkFtZTgwOTEyMTkyMjE@__V1_   The scorch trials

Zijn bekendste serie is de serie van The Maze Runner, waarvan de eerste 2 delen verfilmd zijn en deel 3 volgend jaar uit komt!
Continue reading “Meeting James Dashner”

Categories Niet gecategoriseerd

Hart van glas – Miranda Peters

Ik wil graag Miranda Peters bedanken voor deze eer, het feit dat ze me gevraagd heb om mijn mening!

image

Specificaties
Nederlands
● 206 bladzijdes
● Mijn young adult (uitgever)

Beschrijving

Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie zit slipt, over de kop slaat en in brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet. Ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk, terwijl ze zich verbaasd afvraagt hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje heeft opgelopen. Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school, heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Niemand, op een paar mensen na, mag weten wat haar geheim is en wat de precieze oorzaak is van haar vaders dood. Dan ontmoet ze Siem en wordt ze hopeloos verliefd. Voor het eerst in haar leven. Alleen… niets is wat het lijkt en Hester beleeft dingen waar ze nooit van heeft durven dromen. Of stiekem toch wel? Continue reading “Hart van glas – Miranda Peters”

Categories Niet gecategoriseerd

Film recensie – Allegiant

tumblr_nxrk4fHspN1rb1ntio1_500

Specificaties

Trailer

Beschrijving

Tris en Tobias moeten samen met enkele anderen uit Chicago vluchten, om buiten de stadsmuren te gaan. Voor het eerst moeten ze de enige plaats die ze ooit gekend hebben verlaten. Buiten de muren worden ze opgehaald door een mysterieuze vereniging die zichzelf het Bureau van Genetisch Welzijn noemt. Wanneer Tris en Tobias horen dat die hun stad weg willen vagen, zetten ze alles op het spel om hun stad te kunnen redden.

Zij worden echter al snel in hechtenis genomen door een mysterieuze organisatie, die bekend staat als ‘The Bureau of Genetic Welfare’.

Allegiant-Part-1
Continue reading “Film recensie – Allegiant”

Categories Niet gecategoriseerd

Film recensie – Insurgent

insurgent

Specificaties

Trailer

Beschrijving

Vervolg op de sciencefictionfilm ‘Divergent’ met Shailene Woodley in de hoofdrol

Tris heeft het steeds moeilijker, ze zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago. Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden. Achtervolgd door hun keuzes in het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd. Langzaam maar zeker ontrafelen zij de waarheid over hun verleden en uiteindelijk over de toekomst van hun wereld.

‘Insurgent’ is het vervolg op Divergent. De film is gebaseerd op de boekenserie van Veronica Roth.

chi-insurgent-review-20150319 Continue reading “Film recensie – Insurgent”

Categories Niet gecategoriseerd

Meeting Esther Walraven

Zaterdag was de meeting met Ester. Snel heb ik het boek nog even uitgelezen vrijdag terwijl de tranen over mijn wangen biggelden. Waarom? Waarom is het zo oneerlijk! En dat ga ik nu uitzoeken dus lees vooral verder.

image

Lees de recensie nu : Daan en Nadia

In 2011 is Esther begonnen met het schrijven van dit verhaal. Het is een onderwerp die veel voor komt en daarom wilt ze er graag over schrijven. Ze is begonnen met het schrijven van de grote lijnen en met het verder invoeren van de details is ze mee gegaan met wat het verhaal haar vertelde. Het verhaal leidt haar er door heen. Ze heeft verschillende proefversies gehad met verschillende details, maar in een verhaal moet de logica kloppen. Het best of ya team heeft het verhaal voor haar proef gelezen en heeft erg geholpen met de op en aanmerkingen van de lezers. Ze heeft verschillende scènes wel zo een 10 keer herschreven vooral het einde. Voor haar was het einde altijd al duidelijk geweest, maar toch werd ze verrast met elementen die het verhaal beter maakte.

image

Continue reading “Meeting Esther Walraven”

Categories Niet gecategoriseerd

Daan en Nadia

image

Specificaties

 • Nederlands
 • 272 pagina’s
 • Young Adult
 • van Goor

Beschrijving

Na een optreden met zijn band kan de zeventienjarige Daan niet meer op zijn benen staan. Men denkt aan alcoholvergiftiging, maar het blijkt ernstiger. De onvoorstelbare diagnose zet het leven van de altijd optimistische en sportieve Daan op zijn kop: hij heeft een hersentumor. De vijftienjarige Nadia is in alles het tegenovergestelde van Daan: ze is somber, heeft geen goede band met haar ouders en snijdt zichzelf. De oorzaak hiervan ligt bij haar handtastelijke oom. Nadat Nadia opnieuw wordt lastiggevallen door hem, belandt ze door haar eigen toedoen in het ziekenhuis.

Uit een toevallige ontmoeting in het ziekenhuis ontstaat een voorzichtige band tussen de twee. Beiden leren langzaam een andere kant van het leven kennen. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood. Tijdens deze tegengestelde bewegingen in hun levens, verstevigt de band tussen Daan en Nadia. Maar voor hoe lang?
Continue reading “Daan en Nadia”

Categories Niet gecategoriseerd

film recensie – Divergent

9200000025818651

fracties

Vriendschap
Onverschrokken
Oprechtheid
Zelfverloochening
Eruditie

Specificaties

Trailer

Beschrijving
In de stad Chicago is de toekomstige maatschappij opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen. Tris Prior breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast begint ze nieuwe vriendschappen en valt voor haar leider Four.

Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend?

9200000025818651_3 Continue reading “film recensie – Divergent”

Categories Niet gecategoriseerd

Divergent marathon

divergentmarathonfilmpaginaposter

Dinsdag was het eindelijk zo ver! Na een lange tijd wachten mocht ik eindelijk naar de marathon van Divergent! Eerst zie je de eerste 2 delen en daarna het nieuwe deel. Jammer genoeg is deel 2 weer opgedeeld in 2 delen! Waarschijnlijk krijgt part 2 een andere naam, Ascendant. Ik vind het heel vervelend dat films worden opgedeeld in een part 1 en 2. Je hebt 1 boek, waarom maak je niet gewoon 1 film?! Waarom moet ik weer een heel jaar wachten op de volgende film.

Wat handig is aan een marathon is dat je gelijk weer up to date ben met wat er allemaal gebeurt is. Het is heerlijk om alles even op te halen en opnieuw te genieten van de serie! Zeker als je genoten heb van de eerdere films!

divergent___sex_fact_sheet__fanmade__by_bloodyprincesssasha-d8teg67

De uitgebreide recensies komen allemaal binnen een week online, maar voor nu hebben jullie een korte recensie van de films!

Divergent

De eerste film was zeker weer leuk om te zien. Het herinnert je waarom je van de serie bent gaan houden. Je geniet weer van de testen die worden gehouden. Je ontmoet de mysterieuze Four, de jongen met het getal. Natuurlijk schiet je weer vol op in de lach van Christina. Ze zegt wat ze denkt, wat anderen ook denken! Je ergert je zoals gewoonlijk aan Peter en voelt mee met de mensen om je heen, ook al ben je een van de weinige.

Het is fijn om de inwijding van te zien van de onverschrokkene. Je maakt het hele proces mee! Ook gebeuren er minder leuke dingen en groeit er een romance op tussen verschillende personages.

Insurgent

Deel 2 moet nog spannender worden dan deel 1. De oorlog is onderweg en iedereen moet mee helpen om te voorkomen dat alles kapot gaat. Wie neemt de leiding en wie volgen? Een film vol spanning die je niet wil missen! Alleen jammer dat het verhaal minder klopt met het boek en het begin traag naar de actie toe bouwt.

pizap_com13700579940182

Allegaint

Nu is het eindelijk tijd door de nieuwe film! Ondanks dat ik nu moe ben na de eerste 2 films kan ik niet wachten tot het lang verwachtte deel. De adrenaline stroomt door mijn aderen! Dit is het moment waar ik op heb gewacht!

De film bouwt zich gelijk spannend op. Ze gaan met 6 man over de muur heen, maar wat gaan ze verwachten? Het is 200 jaar geleden nadat ze de box hebben gekregen en die is nu eindelijk open. Wat zal er over zijn na die 200 jaar? Zal alles in bloei staan of is alles weggevaagd? Samen gaan ze op onderzoek uit om te ontdekken wat de wereld nog meer te bieden te heeft!

Is de liefde tussen Tris en Four sterk genoeg om te overleven ook buiten de muren van Chicago? Zullen ze ook in de wereld erbuiten overleven in het bijzijn van elkaar of gaan ze ieder hun eigen weg?

Tris houd alles vol door de steun en geweldige kusjes van Four . Zullen ze overleven of willen ze weer terug?

Kijk nu de film is de Bioscoop! Allegaint is het zeker waard om te kijken!

Wat is jullie favoriete film? Voor mij blijft het Divergent!

Ben je benieuwd tot welke fractie jij hoort? Test het nu met deze test!

Which-faction-will-you-choose-the-divergent-trilogy-30387111-1280-938

tumblr_n2sgmoYCET1qc8b0ao1_1280

Ik  ben Divergent en jullie??

Wachten jullie ookal op part 2? ( ughhh weer een jaar wachten!!)

The_Divergent_Series_Ascendant_(MTV_logo)

Categories Niet gecategoriseerd

#TheQuoteChallenge, Dag 3

Ik werd door Melissa van  melissa’s bookworld blog getagd om deze Quote Challenge te doen. Het is de bedoeling om:
1.   3 dagen lang een post te plaatsen
2.   3 quotes per dag te kiezen
3.   3 bloggers per dag te taggen

the-fault-in-our-stars-quote

Ik hou van romantische boeken, daarom neem ik deze quote van John Green. ” I fell in love the way you fall asleep, slowly and then all at once. Ik vind de quote heel mooi, omdat het een mooi beeld schets van de liefde, de echte liefde. De liefde waarvoor je voor de ander door het vuur zou gaan en tot het bitterende einde zou vechten!

super mooi! <3 #thefaultinourstars

10430b217447a060e72350ec8fff11fd

Wanneer mensen zeggen onmogelijk, dan bedoelen ze eigenlijk onwaarschijnlijk.

Deze quote spreekt me aan, omdat mensen vaak zeggen dat ze iets niet kunnen of dat het niet lukt. Ik ben zelf van het oppeppen en het zeggen dat iets kan als je iets echt wilt!

Deze mooie Quote komt uit de Grisha boeken van Leigh Bardugo.

fb_img_14508227629301

Ik ben dol op de natuur en vooral gebieden aan de zee of in het bos, omdat de natuur dan echt tegen je spreekt vind ik! De natuur zegt meer dan je denkt en het is een plek die je rust kan gunnen die je soms nodig hebt. Een plek die je innerlijke rust kan geven, even van de drukke buitenwereld. De wereld zonder media en vooroordelen, alleen de dieren om je heen.

De Quote laat zien dat de lucht meer kan zeggen dan je denkt. Er is altijd wel een storm op komst die op de loer ligt om los te barsten. Dit kan je zowel letterlijk als figuurlijk zien.

Overgens is het een super mooi boek! Lees de recensie hier!

Ik nomineer de volgende bloggers om ook mee te doen aan de tagg :

Veel plezier!

Categories Niet gecategoriseerd

#TheQuoteChallenge, Dag 2

Ik werd door Melissa van  melissa’s bookworld blog getagd om deze Quote Challenge te doen. Het is de bedoeling om:
1.   3 dagen lang een post te plaatsen
2.   3 quotes per dag te kiezen
3.   3 bloggers per dag te taggen

httpthe-fault-in-our-stars-quotes_tumblr_com_

Het verhaal van Een weeffout in onze sterren is een super mooi verhaal van een meisje met kanker die een bucketlist heeft die ze wilt afwerken, maar plotseling word ze verliefd op de knappe Gus. Het is een verhaal dat laat zien dat liefde kan overwinnen, wat er ook gebeurt. Ze heeft zichzelf beloofd om niet verliefd te worden, maar die belofte is verbroken. Daarom vind ik deze quote mee : Love is keeping the promise anyway!

Tegeltje

Uit het boek Spijt komt deze mooie echte quote : Spijt is verstand dat te laat komt. Het gaat over een jongen die zwaar gepest word en uiteindelijk eisen alle dingen hun tool. Mensen krijgen spijt, maar het is te laat. Sommige dingen komen te laat en daar kan je niks aan veranderen.

harry-harry-potter-life-quote-quotes-risks-Favim_com-39738

Van harry potter heb ik tot nu toe alleen de films gekeken, de boeken staan gepland voor deze maand! Toch vind ik dat de quote ertussen hoort. ” Wat is leven zonder een klein beetje risico ?”. Je hoort risico te nemen te nemen in het leven, want voor je het weet is het voorbij en krijg je spijt van de kansen die je hebt laten liggen.

De volgende bloggers daag ik uit om ook 3 dagen de quotes te noteren volgens de beschijving :

Veel plezier!

Als je me tagg in de post krijg ik een melding en dan lees ik de taggs van jullie! Ik ben benieuwd!!

 

 

Categories Niet gecategoriseerd

#TheQuoteChallenge, Dag 1

Ik werd door Melissa van  melissa’s bookworld blog getagd om deze Quote Challenge te doen. Het is de bedoeling om:
1.   3 dagen lang een post te plaatsen
2.   3 quotes per dag te kiezen
3.   3 bloggers per dag te taggen

Quotes-the-hunger-games-trilogy-16530191-600-400

De hongerspelen is een van mijn favoriete boeken. De Quote die me bij blijft is zeker deze : Fire is catching and if we burn, then you burn with us!

Het is een Quote die me aan het leven laat herinneren. Je moet opletten met wat je doet, want als je niet oplet neem je andere mee in je problemen of zij jou. Het leven is net een brandend vuur, als je niet oplet dan brand er meer af dan je lief is, want vuur is moeilijk te stoppen!

veronica-roth-birthday-august-19-2013-divergent-quotes-main-2

Dit is een Quote uit Divergent (inwijding) .  Fear doesn’t shut you down, it wakes you up. De angst die je voelt maakt je sterker. De angst die je uiteindelijk overwint voelt als een overwinning. Iedereen heeft een angst, ook al ligt het soms nog zo diep. Deze Quote geeft me een beeld van de dingen die ik wil doen en over mijn angsten moet heen stappen, omdat met angst leven niks is. De overwinningen die je maakt maken je sterker en zorgen voor een nieuwe ervaring die belangrijk is.

ik-geef-je-de-zon

Ik geef je de zon is een super mooi en diepgaand boek. Een boek vol kunst en beelden die je op het netvlies blijven plakken. Deze quote laat zien wat de meeste mensen willen : Makkelijk de tijd kunnen terug draaien zodat je bepaalde gebeurtenissen niet zou hebben meegemaakt. Als je iets niet mee gemaakt zou hebben, zou je die last niet hebben die je nu voelt!

Ik daag de volgende mensen uit om ook de Quote challenge te doen van 3 dagen :

 

Categories Niet gecategoriseerd

Boeken verwacht #3

We zitten alweer in maart! Tijd voor een nieuw overzicht!

naamloos

Ward heeft geen identiteitsbewijs, hij is nooit aangegeven bij de burgerlijke stand – hij bestaat niet. Als zijn eveneens illegale, Venezuelaanse moeder op een dag wordt opgepakt en uitgezet, staat Ward er alleen voor. De enige die daar verandering in kan brengen is zijn biologische vader, die hem bij zijn geboorte nooit erkend heeft. Dan begint een spannend verhaal over de zoektocht naar Wards biologische vader. Wat Ward op de been houdt, is zijn passie voor freerunning.

hardcover: 14.99

verwacht 01-03-2016

hjkliu

De vuurproef
Paardrijsuperster Casey Blue heeft het allemaal: roem, haar kampioenspaard Storm en een vriendje dat zielsveel van haar houdt. Maar dan dendert Kyle haar leven binnen. Hij is niet alleen de meest gevraagde trainer van het land, maar ook de knapste. Dat gaat natuurlijk voor problemen zorgen… Maar wie is Kyle eigenlijk, en waarom is er zo weinig bekend over zijn verleden? Op het belangrijkste evenement van het jaar wordt duidelijk dat niet alleen de overwinning, maar zelfs Caseys leven op het spel staat.

paperback: 15.95

verwacht 02-03-2016

fghty

Zout van de zee gaat over drie moedige jongeren aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, die met duizenden andere vluchtelingen op zoek zijn naar de vrijheid. Ze ontmoeten elkaar op weg naar een voormalig cruiseschip dat hen in veiligheid moet brengen. Hoewel ze door de oorlog lijnrecht tegenover elkaar staan, moeten ze samenwerken om te overleven. Het wordt een race tegen de klok. Redden ze het om op tijd bij het schip te komen?

hardcover:  17.99

verwacht 02-03-2016

naamloos

De IJzerprins heeft ons allemaal verraden… Hij heeft me vermoord. Maar toen werd ik wakker… Mijn naam is Ethan Chase, en ik was er bijna geweest nadat mijn neef Keirran zijn zwaard in mijn buik stak. Wonderbaarlijk genoeg heb ik het overleefd, maar blijkbaar heb ik heel wat gemist terwijl ik bewusteloos was. De onzichtbare sluier, die de mensenwereld van de wereld van de fae scheidt, is heel even weggetrokken. Hoewel de mensen maar een glimp van Nimmernimmer hebben opgevangen, brak de pleuris uit! En met alle emoties die dat opriep, kon de Vergeten Koningin haar krachten terugkrijgen. Shit happens… Nu leidt Keirran het leger van Vergeten fae in een opstand tegen de oude rijken van Zomer en Winter. Ik haat die magische rotwereld, maar hier kan ik mijn neef dus echt niet mee weg laten komen! Wat voor regels ik er ook voor moet overtreden, ik zál hem tegenhouden! Zelfs als dat betekent dat ik moet gaan samenwerken met mijn oude vijanden, de fae…

paperback: 15.00

verwacht 08-03-2016

lady_midnight

It’s been five years since the events of City of Heavenly Fire that brought the Shadowhunters to the brink of oblivion. Emma Carstairs is no longer a child in mourning, but a young woman bent on discovering what killed her parents and avenging her losses.

Together with her parabatai Julian Blackthorn, Emma must learn to trust her head and her heart as she investigates a demonic plot that stretches across Los Angeles, from the Sunset Strip to the enchanted sea that pounds the beaches of Santa Monica. If only her heart didn’t lead her in treacherous directions…

paperback: 17.50

verwacht 08-03-2016

iuoluigho

Elvis Long woont in een Engelse kustplaats. Het is de eerste dag van de zomervakantie en hij heeft met Talisha afgesproken op de pier. Daar zal hij nooit aankomen, want zodra hij op straat komt, wordt er een briefje in zijn handen gedrukt. Er staat op: Dit is een test. We hebben je vader. Vertel het aan niemand. Anders teken je zijn doodvonnis.
Elvis denkt eerst dat het een grap is, maar al gauw blijkt zijn vader echt verdwenen te zijn. Langzaam wordt duidelijk dat Elvis op een bijna onmenselijke manier op de proef wordt gesteld

paperback: 10.00

verwacht 09-03-2016

cgfhftjvg

 

paperback: 19.95

verwacht 15-03-2016

uhohuol

Arjan moet voor school stage lopen bij een verzorgingstehuis in de stad. Een opdracht die hij beslist niet ziet zitten: oude mensjes wassen en bedienen, het kan niet saaier. Maar daar heeft hij zich behoorlijk in
vergist. Tijdens zijn dienst vallen gewonden en zelfs doden. Het wordt pas echt luguber als een van de bewoners beweert dat er iemand rondloopt die het lot een handje helpt.
Arjan twijfelt: oude mensen zijn toch seniel? Of spreekt de vrouw de waarheid? Op haar aandringen gaat hij op onderzoek uit, waardoor hij in een lastig parket komt. Feiten worden verdraaid en bewijzen worden
verdoezeld. Wat een spannend avontuur leek, wordt een regelrechte nachtmerrie

paperback: 15.00

verwacht 15-03-2016

fhyfjh

Natt Dobs
Het leven zit de 15-jarige Nat Dobbs niet echt mee. Hij stottert, is mager en bepaald geen sociaal genie. Hij doet wel zijn best om goed in de groep te passen, maar de laatste keer dat hij dat probeerde, eindigde hij met zijn onderbroek op zijn enkels – op de lokale televisie.

De eclips achterna
De schaamte na dit incident is zo groot dat Nats ouders besluiten naar een ander dorp te verhuizen. Daar leert Nat Milo Quincey kennen. Milo, een 65-jarige kluizenaar met ALS, luistert tenminste naar hem. Als Milo Nat vertelt dat hij heel graag de totale zonsverduistering in Kentucky zou willen zien – de eerste in de VS in 35 jaar – besluit Nat dat hij mee wil gaan. Tot Nats grote vreugde stemt dorpsbeauty Celeste ermee in om hun chauffeur te zijn. De road trip wordt een onverwacht succes en de drie groeien steeds dichter naar elkaar toe. Maar een tragisch ongeval wacht hen in de duisternis.

Bronagh Curran, voor de fans van John Green
‘In het spoor van de eclips’ – een verhaal dat je meeneemt, hardop laat lachen, tot tranen toe roert en tot nadenken stemt – is het debuut van de Ierse schrijfster Bronagh Curran. Het is een verhaal in de traditie van John Green, met humor, romantiek en veel emotie.

paperback: 16.95

verwacht 17-03-2016

xvbdskhgfh

Boven de cirkels zijn de tekens van de elementen in de rots gekerfd.

Vuur. Aarde. Lucht. Water. Metaal. Hout.

Vuur en Hout geven minder licht. De tekens van de elementen die zich op school al hebben geopenbaard. En daaronder verschijnen voor Anna-Karins ogen letters die woorden vormen die zij niet begrijpt.

TENEBRIS APERIAR – ik open wanneer de duisternis valt.

De apocalyps is ophanden. De zielen van de Uitverkorenen vormen de sleutels tot het openen van de poort waarmee de demonen onze wereld kunnen betreden. Wie kunnen zij nog vertrouwen?

De klok tikt. Is het einde der tijden echt nabij? Dodelijke spanning in Engelsfors…

paperback: 17.50

verwacht 22-03-2016

this_is_where_the_world_ends

*Engels*

A heart-wrenching novel about best friends on a collision course with the real world from Amy Zhang, the critically acclaimed Indies Introduce and Indie Next author of Falling into Place. Janie and Micah, Micah and Janie. That’s how it’s been ever since elementary school, when Janie Vivien moved next door. Janie says Micah is everything she is not. Where Micah is shy, Janie is outgoing. Where Micah loves music, Janie loves art. It’s the perfect friendship-as long as no one finds out about it. But then Janie goes missing and everything Micah thought he knew about his best friend is colored with doubt. Using a nonlinear writing style and dual narrators, Amy Zhang masterfully reveals the circumstances surrounding Janie’s disappearance in an astonishing second novel that will appeal to fans of Lauren Oliver and Jay Asher.

paperback: 10.99

verwacht 22-03-2016

half_lost

Nathan Byrn is running again. The Alliance of Free Witches has been all but destroyed. Scattered and demoralized, constantly pursued by the Council’s Hunters, only a bold new strategy can save the rebels from total defeat. They need the missing half of Gabriel’s amulet – an ancient artefact with the power to render its bearer invincible in battle. But the amulet’s guardian – the reclusive and awesomely powerful witch Ledger – has her own agenda. To win her trust, Nathan must travel to America and persuade her to give him the amulet. Combined with his own Gifts, the amulet might just be enough to turn the tide for the Alliance and end the bloody civil war between Black and White witches once and for all…

paperback: 10.99

verwacht 31-03-2016

Categories Niet gecategoriseerd

Nodig – Joelle Charbonneau

Ik wil graag karakter uitgever bedanken voor het leesexemplaar van dit boek!

12742393_1072829726101689_2135735176038730915_n

Specificaties

 • Nederlands
 • 336 bladzijdes
 • karakter uitgevers Young Adult

Voor het lezen

Ik heb het boek langs zien komen op facebook en in nieuwsbrieven van boekhandels. Ik ben benieuwd naar dit verhaal omdat het me meer aanspreekt dan de test – triologie.

Mijn verwachtingen van het boek zijn een boek vol raadsels, hopeloosheid en strijd voor een luxe leven. Ik ben benieuwd naar wat mensen denken nodig te hebben, al denk ik dat het meer en deel om games, telefoons of make up gaan vragen. Dingen die een extra behoefte zijn, maar niet noodzakelijk willen de meeste mensen hebben.

Als je aan iemand zou vragen wat ze mee mochten nemen naar een onbewoond eiland zouden de meeste toch iets willen wat digitaal en echt van nu is. Ik zou een stapel boeken willen, een vriend en kleding.

Wat heb jij nodig als je maar 3 dingen mag kiezen? Hoe ver zou je er voor willen gaan? Ik hoor het graag!

Tijdens het lezen

Het boek trekt je na de eerste hoofdstuk erin. Kaylee, de hoofdpersoon en zus van de zieke DJ geeft een mooie en duidelijke introductie aan het verhaal. Ze laat sterk merken wat ze denkt en dat is in details te lezen waardoor je nog nieuwsgieriger word. Je kijkt in het hoofd van een meisje dat hulpeloos opzoek is naar hoop, zekerheid, maar het niet kan vinden. Toch voel ik medelijden met haar door alles wat ze moet mee maken.

Je kijkt door de ogen van verschillende leerlingen van Nottawa, Wisconsin. Je ziet de verschillende manieren van denken. Je ziet de manier van denken en daardoor de actie en reactie. Soms vraag ik me af hoe zo een website die net online is al zoveel mensen kan aantrekken. Het is binnen een paar uur al een groot success door de uitnodigingen die rond gaan.

Dit boek bewijst nu ik op de helft ben de waarheid in het echte leven. Als een website zou vragen wat je nodig hebt en kon het doen in ruil voor een opdracht zouden de meeste het doen. Ongeacht wat er gevraagd word. Ik geloof dat mensen er zelfs voor zouden moorden en mensen zouden bedriegen voor hun wens. Soms is het vaak nutteloos en kan je het krijgen door er voor te sparen, maar waarom zou je moeite doen als het makkelijk kan.

Dit is een citaat die zegt waar het op staat :

Wie zonder zone is, werpe het eerst een steen.

De citaat zegt heel veel ookal heeft het maar 9 woorden. Een zin zegt meer dan je denkt is een van de dingen waarom ik lees. In elk boek staat een boodschap die de schrijver mee wil geven, ookal glipt het er soms doorheen. Als je geconcentreerd leest merk je dat er in elk boek, elk hoofdstuk wel iets is van een levensles, ookal is het op een ludieke manier vertelt.

maxresdefault

Conclusie

Het is een boek dat je in het verhaal trekt. Je komt meer te weten over het leven online en ziet tot hoever mensen bereid zijn om te gaan voor wat ze willen.

Het verhaal laat zien hoe groot en onverwachts social media is en tot waar mensen kunnen reiken door alleen dingen online te vragen. Je ziet dat mensen graag dingen doen voor beloningen!

Dit boek krijgt de verdiende ☆☆☆☆☆, omdat het heerlijk weg leest en je niet meer kan stoppen met lezen als het niet nodig is!

Categories Niet gecategoriseerd