Gebroken adem – Latoya Morris

Vandaag is het tijd voor een mythe. Deze keer het verhaal van Morgayne. Het is een Ierse mythe deze keer!

Specificaties

 • Nederlands
 • Hardcover
 • Maart 2020
 • EAN : 9789463967136
 • 334 bladzijdes
 • Hamley books
 • Romance, spanning

Beschrijving

De 19-jarige Patrick gaat samen met zijn ouders en zijn zusje Judith met vakantie in Baltimore, Ierland, waar zijn tante een hotel runt. Hij heeft totaal geen plezier in de vakantie, totdat de mysterieuze Morgayne plots in het hotel opduikt. Hij valt meteen voor haar, maar zij lijkt onbereikbaar voor hem.

Ondertussen breekt er aan de zuidwestkust van Ierland grote chaos uit. Het weer slaat om, er spoelen zeedieren aan op de stranden. Terwijl de storm steeds heftiger wordt, zoekt Morgayne plots toenadering tot Patrick.

Hij geraakt al snel onder de invloed van haar charmes, maar wanneer hij ontdekt dat zij iets met het stormweer te maken heeft, begint hij te beseffen dat zij geen gewone jonge vrouw is. Maar is hij dan nog in staat om zichzelf te redden?

Continue reading “Gebroken adem – Latoya Morris”
Categories Niet gecategoriseerd

Film : Midnight sun

 • 9+
 • 16 oktober 2018
 • 92 minuten

De zeventienjarige Katie is een mooie, slimme tiener die dol is muziek maken. Toch is haar leven verre van perfect. Ze lijdt aan een zeldzame ziekte, waardoor ze geen daglicht kan verdragen. Pas als het donker is, gaat haar wereld open en trekt ze naar het station om gitaar te spelen voor de reizigers. Op een avond staat plots Charlie te luisteren, de knappe atleet waar ze al jaren stiekem een oogje op heeft. Katie wil hem beter leren kennen en verzwijgt haar ziekte. Samen beleven ze een romantische zomer die hun leven voorgoed zal veranderen…

Continue reading “Film : Midnight sun”

Categories Niet gecategoriseerd

Tot in de dood – Debora Elisabeth

Dit boek is een boek dat mij al een tijdje aan ligt te kijken. Soms baal ik ervan dat ik niet in een sprookje leef en struggles heb. Toch wil ik graag een boek lezen over de liefde nu, zeker door deze mooie cover!

Specificaties

 • Nederlands
 • 232 bladzijdes
 • Maart 2018
 • Dpv uitgever
 • IBSN 13 : 9789463678957
 • Liefde/vriendschap/young adult

Beschrijving

Daan en Roza zijn al jaren goede vrienden. Net als hun vriendschap zich tot iets diepers transformeert, slaat het noodlot toe: na een avond stappen worden ze slachtoffer van een auto-ongeluk. Hierdoor belandt Roza in een rolstoel en hangt het leven van Daan aan een zijden draadje. De klap van het ongeluk heeft de deur naar de gave die Daan al jaren angstvallig verborgen houdt, opengeslagen. In een diepe slaap waaruit hij misschien niet meer zal ontwaken, krijgt hij een waarschuwing van gene zijde.
Liefde blijft altijd bestaan… zelfs tot in de dood.

Continue reading “Tot in de dood – Debora Elisabeth”

Categories Niet gecategoriseerd

Januari/Februari/Maart 2017

Vandaag deel ik een Wrap up van 3 maanden. Als jullie verder lezen weten jullie de reden waarom 🙂 Ik heb weer wat pareltjes erbij en wat recensies online!

Vandaag is de dag dat ik denk van jaa het word tijd om alles weer even overzichtelijk te maken. Na vele Goas wil ik dat ook wel so here we gooo! Mijn overzicht van 3 maanden in 2017!

Gelezen

Het einde van de wereld

Ijsblauw 1 – Het instituut

Later als ik dood ben

Nirwana

Als je dit leest ben ik dood

Daar zijn vrienden voor

Meesterdeal

Ik leef in een wereld die ik niet ken

Schaduwkinderen

Moet nog verschijnen

De geestenwereld – Corruptie deel 1 – ian laverman

Catssactuary – Susie bosveld

Boekenbox

Bookvault Feabruari

Celebrate books Swords and games

Bookvault tooth and Claw

Extra posts

Anti verveel tip

Bookvault wat is het?

Wrap up

De afgelopen maanden heb ik mij erg ingehouden.

Recensie boeken :

Echo – het anti serum – De herkansing

Gekregen/ gewonnen boeken

Dwaze dates of echte liefde – Gedraag je – My reading journal en het stapeltje daaronder heb ik van de mini bieb.

Als ik meer tegen kom zet ik ze bij april ( Daar heb ik meer gekocht!)

Life storyy

In januari was ik er druk met verhuizen. Ik woonde net 4 weken ergens toen mijn gevoel zei dat dit niet de plek was om te wonen. Gelukkig had ik binnen een korte tijd wat nieuws. Er was 1 probleem alles verhuizen in 3 dagen! Met veel geduw, weinig slaap en een hele lieve vriendin is het mij dan ook gelukt.

Tijd om in te richten

Ik heb een week lang in goas gezeten doordat ik alles moest schoonmaken en een plek moest geven. De kamer is niet heel groot waardoor alles erg erg op elkaar staat. Met veel trots heb ik mijn grootste trots dus daarom als eerste ingebouwd omdat het troost bood en erg belangrijk voor me is.

Mijn boekenkast!

Binnenkort ga ik hem updaten dus in April zal er een nieuwe kast verschijnen 🙂

Verder zit ik nu nog met een paar dilemma’s

* Stage uren behalen (300 uur)

* Examen 2e week mei + 2e week juni halen

* Diploma halen en in juni de uitreiking bijwonen

* Operatie voor mijn oren ondergang ( 18 april weer ik meer)

* Rust geven aan mezelf

* Full time werken bij mijn bakker Bart 🙂

Ik ga mijn doelen behalen ookal kost het mij op dit moment veel energie en kracht. Ik zal vechten voor mezelf en lekker wegkruipen in de boeken.

Categories Niet gecategoriseerd

Catssactuary ~ Susan

Ik ben erg vereerd dat ik als 2e, nog voor haar eigen moeder dit boek heb mogen lezen en haar heb kunnen helpen met iets kleins als het even doorlezen en gelijk recenseren voor mijn lieve lezers.
Ik sta erg achter dit boek, omdat het met een doel is geschreven en recht uit haar hart. Ze zorgt super goed voor haar dieren en iedere dag opnieuw is ze uren met ze bezig om ze gerust te stellen. 

Specificaties

 • Nederlands
 • 190 bladzijdes
 • Juni 2017
 • ibsn : 9789048441563
 • Uitgeverij Free Musteteers
 • lifestyle & vrije tijd

Beschrijving

Mijn portomonee is leeg,maar mijn hart is gevuld.  Op sommige dagen lijkt alles goed te gaan. Weer andere dagen zijn je ogen gevuld met tranen wakend bij een van mijn dieren.

Dan staat de hemel in vuur en vlam en opent haar deuren zodat je dierbare kat aan zijn laatste reis kan beginnen. De ene keer rouwt je hart, de andere keer vult je hart zich met warmte en vreugde als de kat de eerste keer spint of een rare blije bui heeft. Even een lang weekend weggaan is er niet meer bij. Je past je leven aan aan dat van je dieren. En je krijgt er zo veel voor terug wat niet in woorden uit te drukken is. Ik had nooit gedacht dat ik ooit een groep katten onder mijn hoede zou krijgen. Mijn eigen Sanctuary.

Continue reading “Catssactuary ~ Susan”

Categories Niet gecategoriseerd

Gebroken , nooit verslagen ~ Patsi Desiree

Vandaag wil ik dit mooie boek delen. Het zijn 3 korte, persoonlijke verhalen die uitgewerkt zijn. Het is heftig, intens en rauw, maar zo mooi!

Specificaties

 • Paperback
 • November 2019
 • 124 bladzijdes
 • Uitgeverij ambilicious
 • EAN : 9789492551740
 • Waargebeurde autobiografie

Beschrijving

Gebroken, nooit verslagen

Demonen bevechten

Iedere dag weer.

Doodmoe

Iedere nacht weer.

Moederliefde

Een testament

Een wil om te leven.

Dat, mijn schat

is dapperheid.

Gebroken, nooit verslagen is het indrukwekkende verhaal over borderline door de ogen van de dochter en haar moeder.

Continue reading “Gebroken , nooit verslagen ~ Patsi Desiree”
Categories Niet gecategoriseerd

Big mouth – Netflix originele

Nu de meeste van ons aan huis gekluisterd zijn of na werk thuis zitten is het tijd voor een aanrader van mijn kant op Netflix!

Specificaties

 • Animatie voor volwassenen
 • 16+

Beschrijving

In deze gedurfde comedy van ware vrienden Nick Kroll en Andrew Goldberg zetten de verrassingen en veranderingen van de puberteit het leven van tieners op zijn kop.

Continue reading “Big mouth – Netflix originele”

Categories Niet gecategoriseerd

#TastyPastryBookTag

naamloos

Ik werd door Melissa van melissa’s bookworld getagd voor deze Tasty Pastry Book Tag. Vergeet zeker niet om even bij haar een kijkje te nemen, haar blog is leuk!

CROISSANT:
NOEM EEN POPULAIR BOEK WAAR IEDEREEN (INCLUSIEF JIJZELF) VAN HOUDT!

Absoluut De hongerspelen! Ik ben dol op de boeken zeker nadat ik de eerste film had gezien. Ik was met mijn vriendin JJ naar het eerste deel geweest en eerlijk, ik was opslag verliefd! Dit boek heeft eigenlijk mijn liefde voor young adult veroorzaakt! De boeken zitten vol spanning, passie en liefde! Een verhaal van leven en dood!!

MACARONS:
NOEM EEN BOEK WAAR JE MOEILIJK DOORHEEN KWAM, MAAR DAT HET ZO WAARD WAS OP HET EIND!

Zomerwoud, ik keek naar het boek alsof ik iets zag branden. Ik was zeker benieuwd naar het verhaal, maar de spanning bleef laag en ik moest worstelen om tot de helft te komen, toen kwam eindelijk de beloofde spanning! Het werd gevaarlijk en vol avontuur en ik hou er van!

VOL-AU-VENT:
NOEM EEN BOEK WAARVAN JE DACHT DAT HET GEWELDIG ZOU ZIJN, MAAR DIT UITEINDELIJK NIET WAS.

Vals, ik kan me gewoon niet plaatsen in het verhaal en ik vind het niet heel sterk geschreven. Ik zoek meer actie en die was er jammer genoeg niet te vinden! Het is een leuk verhaal, maar het blaast me niet van mijn stoel of staat me bij….. Als je me nu vraagt wat de verhaallijn is weet ik het al niet meer ookal is het maar een paar maanden geleden dat ik het gelezen heb!

PAIN AU CHOCOLAT:
NOEM EEN BOEK DAT HEEL ANDERS WAS DAN JE HAD VERWACHT.

Ik geef je de zon! Het is een geweldig boek!!! Ik verwachte een boek met een te grote hype, maar het is een boek die zeer verfijnd en creatief is. Het geeft je een andere kijk, een mooiere kijk op hoe de wereld kan zijn door middel van liefde bij mannen. Ook is de brandende kracht te voelen tussen de tweeling, ookal zijn ze wat afstandelijker.

PROFITEROLE:
NOEM EEN BOEK DAT VOLGENS JOU NIET GENOEG AANDACHT KRIJGT!

Jones Dubelaar! Het zijn super leuke boeken waarvan ik deel 2 mocht lezen en deel 1 heeft laatst een geweldige herdruk gehad! Als fantasy lezer moet je zeker het boek gaan lezen, vooral als je van andere dimenties houd. Ik heb veel plezier gehad aan het boek en de cover is geweldig!!

CROQUEMBOUCHE:
NOEM EEN ZEER COMPLEX BOEK.

Nodig is een heel complex boek door de beschrijvingen en ervaringen van ons zelf. Iedereen is wel bekend met social media dus er word veel herkend. Je ziet veel gelijkenissen en het zou zo echt kunnen zijn!

NAPOLEON:
NOEM EEN FILM OF TV SERIE DIE JE BETER VIND DAN HET BOEK.

Radeloos vind ik als film mooier dan het boek. Ik vond het boek niet heel snel weg lezen dus mijn mening is dat de film zeker mooier is!

EMPANADA:
NOEM EEN BITTERZOET BOEK.

Hitte is een boek waar je echt zoet van word! De beschrijving is uitbundig diep en vooral heerlijk! Je stapt in de personage en beleefd alles zoals zij het beleefd en geniet van de liefde en vurige passie die ze hebben in hartje zomer!

KOLOMPEH:
NOEM EEN BOEK DAT ZICH IN EEN PLAATS AFSPEELT WAAR JE HEEN ZOU WILLEN.

stiekem wil ik graag naar het Capitool van de honger spelen. Ik heb wel eens zin om goed te lachen en mannen met make up te zien, alles heerlijk uitbundig en genietend van het uitzicht. Ik zou de spelen van binnenuit onderuit halen!!

PATE A CHOUX:
NOEM IETS LEKKERS UIT EEN BOEK WAT JE DOLGRAAG ZOU ETEN.

Pumkin pasties uit Harry Potter! Het recept zou ik graag willen om een keer te maken en de smaak te ervaren! Mijn vriendin is gek van HP !

ECLAIRS:
TIME TO SPREAD THE SWEETNESS

Categories Niet gecategoriseerd

Film : Onze jongens in Miami

Wat heb jij op Valentijnsdag gedaan? Ik ben naar onze jongens geweest . Wat een hitte in de zaal! Allemaal joelende vrouwen, maar kon hij tippen aan deel 1 of de echte Magic Mike?

115 minuten | Nederlands

Comedy

In Onze jongens in Miami is Jorrit (Jim Bakkum) weer single en gaat hij samen met Bas (Martijn Fischer) een stripclub openen in Miami. Uiteraard vliegt ook Thijs (Juvat Westendorp) naar Miami samen met nieuwe stripper en collega-bouwvakker Boris (Malik Mohammed).
Ze moeten flink aan de bak want de club blijkt een enorme bouwval en de mannen komen er al snel achter dat ze te maken hebben met stevige concurrentie.
Continue reading “Film : Onze jongens in Miami”
Categories Niet gecategoriseerd

Onder mijn huid ~ Marlies Slegers

Vandaag is het tijd voor een belangrijk onderwerp. Door het online leven is er steeds meer kans op, naaktfoto’s, maar hoe ga je er mee om? Wat als je waarschuwt , maar het toch gebeurt? Dit gebeurt Coco.

Specificaties

 • Paperback
 • Pagina’s : 208
 • Uitgeverij:Luitingh Sijthoff
 • EAN:9789021023410
 • Young adult

Beschrijving

Je weet dat je eigenlijk geen keus hebt, Coco. Je wilt toch niet dat ik de foto echt verspreid? Dat ik je leven tot een hel maak? Zeg het maar… Coco is al heel lang verliefd op Nick. Ze is dan ook over the moon als hij laat merken dat hij haar ook leuk vindt. Met Nick kan ze over van alles praten, ook over de moeizame relatie met haar vader. Dan vraagt hij of ze een naaktfoto van zichzelf stuurt. Coco aarzelt, maar doet het toch wanneer hij belooft alles meteen te deleten. Het gaat een tijdje goed, tot Coco erachter komt dat Nick screenshots van haar aan zijn vrienden heeft laten zien. Ze is woedend en maakt het uit. Niet lang daarna krijgt ze via een anonieme afzender een naaktfoto van zichzelf toegestuurd. Als ze niet binnen 24 uur een nieuwe stuurt, gaat haar foto viraal… Wie bedreigt haar? Is het Nick? Of iemand anders? Coco is al heel lang verliefd op Nick. Ze is dan ook over the moon als hij laat merken dat hij haar ook leuk vindt. Wanneer hij haar vraagt of ze een naaktfoto van zichzelf stuurt, aarzelt Coco. Maar als hij belooft alles meteen te deleten, gaat ze toch overstag. Niet lang daarna ontdekt ze dat Nick screenshots van haar aan zijn vrienden heeft laten zien. Ze is woedend en maakt het uit. Dan krijgt ze via een anonieme afzender een naaktfoto van zichzelf toegestuurd. Als ze niet binnen 24 uur een nieuwe stuurt, gaat haar foto viraal… Wie bedreigt haar? Is het Nick? Of iemand anders?

Continue reading “Onder mijn huid ~ Marlies Slegers”
Categories Niet gecategoriseerd

Kakeibo ( huishoudboekje ) ~ Fumiko Chiba

Vandaag deel ik een doe boek met jullie. Het boekje van de Japanse kunst van het boekhouden. Als er één ding in het leven belangrijk is, is het bewust zijn van je keuzes en omgeving.

Beschrijving

De Japanse kunst van het boekhouden
Met het Japanse huishoudboekje Kakeibo krijg je grip op je uitgaven, bereik je makkelijk je doelen en vind je manieren om te sparen voor wat je echt belangrijk vindt.
Japanners zijn meesters in de minimalistische levensstijl: leven met zo min mogelijk, of het nu om opruimen gaat of om verfijnde maaltijden bereiden. Aan de basis van dit alles staat kakeibo: het huishoudboekje dat gebruikt wordt om spaardoelen te stellen en elke cent verstandig te besteden.
Het idee is simpel: aan het begin van elke maand ga je zitten met dit kakeibo werkboekje en vul je in hoeveel je wilt sparen en hoe je dat doel denkt te gaan bereiken. In je kakeibo is vervolgens ruimte om je wekelijkse uitgaven te noteren, aan het eind van de maand te reflecteren op de afgelopen maand en te bedenken wat je de volgende maand kunt verbeteren.

Continue reading “Kakeibo ( huishoudboekje ) ~ Fumiko Chiba”
Categories Niet gecategoriseerd

Blijf bij mij ~ Emma Anna

Na het eerste deel van de serie werd ik toch nieuwsgierig naar deel 2. Ik hou van liefde & februari staat er zo een beetje om bekend door Valentijnsdag.

Specificaties

 • Nederlands
 • Paperback
 • Februari 2020
 • 300 bladzijdes
 • Dutch venture publishing
 • EAN : 9789492585479
 • Roman

Beschrijving

Hoewel Hannah’s hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken.
Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo?
Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Continue reading “Blijf bij mij ~ Emma Anna”
Categories Niet gecategoriseerd

Het verlaten huis ~ Sandra J. Paul

Eindelijk is deel 2 daar. Ik kijk enorm uit naar het tweede deel van deze thriller jeugdserie!

Specificaties

 • Nederlands
 • Februari 2020
 • EAN : 9789463967105
 • Hamley books
 • Deel 2 : duistere huis serie
 • Jeugdthrilller

Beschrijving

Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn. Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist. En dan gaat de kist open… Sandra J. Paul is jeugd- en thrillerauteur. Van haar verscheen eerder de spannende jeugdthriller De duistere school. Met Het verlaten huis verschijnt het tweede deel uit de Kraaidorp-serie dat je ook als losstaand verhaal kunt lezen.

Continue reading “Het verlaten huis ~ Sandra J. Paul”
Categories Niet gecategoriseerd

Film : Parasite

De film is bekroond met de gouden palm. Een vriend van mij wou hem graag zien, want het is nou eenmaal om een reden bekroond en draait in de bioscoop waar we een pas van hebben. Zeker omdat het voor het eerst een niet Engelse film is.

 • 131 minuten
 • Koreaans, Nederlands ondertiteld
 • Drama
 • 16+
 • Geweld / geschreeuw / geweld

Release: 28-11-2019

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Mening

Het is een goede film al is hij soms lang van stuk. Sommige scènes zijn enorm uitgerekt en daardoor voelt de film ook lang aan. Natuurlijk komt dat ook doordat het zeker 2 uur duurt.

Ik heb heel veel het idee gehad dat er iets stond te gebeuren. Als je even weg wou lopen dan kon dat niet door de opbouwende spanning. De angst om iets te missen was dus groot.

Je neemt een kijkje in het gezinsleven van een rijke en arme familie. Je ziet duidelijk de verschillen tussen de gezinnen, maar ook de kwaliteiten. Het geeft goed weer hoe het de karakters verschillen door de hoogte op de staat ladder.

Ik kan zeker begrijpen waarom deze film zo goed is. Als er een beetje extra aan geschaafd zou worden zou het perfect worden. De spanning is hoog, de drama is aanwezig en je leert de karakters goed kennen. 🌟🌟🌟🌟 4 sterren.

Categories Niet gecategoriseerd

Film : Parasite

De film is bekroond met de gouden palm. Een vriend van mij wou hem graag zien, want het is nou eenmaal om een reden bekroond en draait in de bioscoop waar we een pas van hebben. Zeker omdat het voor het eerst een niet Engelse film is.

 • 131 minuten
 • Koreaans, Nederlands ondertiteld
 • Drama
 • 16+
 • Geweld / geschreeuw / geweld

Release: 28-11-2019

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Mening

Het is een goede film al is hij soms lang van stuk. Sommige scènes zijn enorm uitgerekt en daardoor voelt de film ook lang aan. Natuurlijk komt dat ook doordat het zeker 2 uur duurt.

Ik heb heel veel het idee gehad dat er iets stond te gebeuren. Als je even weg wou lopen dan kon dat niet door de opbouwende spanning. De angst om iets te missen was dus groot.

Je neemt een kijkje in het gezinsleven van een rijke en arme familie. Je ziet duidelijk de verschillen tussen de gezinnen, maar ook de kwaliteiten. Het geeft goed weer hoe het de karakters verschillen door de hoogte op de staat ladder.

Ik kan zeker begrijpen waarom deze film zo goed is. Als er een beetje extra aan geschaafd zou worden zou het perfect worden. De spanning is hoog, de drama is aanwezig en je leert de karakters goed kennen. 🌟🌟🌟🌟 4 sterren.

Categories Niet gecategoriseerd