Recensie muren van verraad } Nova Ben Suma

Ik wil graag karakter uitgevers bedanken voor deze unieke kans!

image

●Nederlands
●352 pagina’s
●Karakter Uitgevers B.V.
●Juli 2015
● psychologische thriller

Samenvatting

Een veroordeelde moordenares en een topballerina in spe. Wat hebben ze met elkaar gemeen? Muren van verraad is het verhaal van een meisje met een veelbelovende toekomst voor zich. Haar leven draait in één tragische middag van veelbelovend naar uitzichtloos. Het verhaal wordt verteld door Amber en Violet: de een zit in een jeugdgevangenis, de ander is een danseres met een mooie toekomst. Op het eerste gezicht zijn ze complete vreemden die niets met elkaar gemeen hebben. Amber zit vast in Aurora Hills, een beveiligde jeugdinrichting. Als op een nacht alle sloten openspringen, ontstaat er totale gekte onder de 42 meisjes die er hun straf uitzitten. De een grijpt haar kans om te ontsnappen, de ander weet niet wat ze met de nieuw verworven vrijheid aanmoet. Violet is een danseres die op het punt staat naar New York City te vertrekken om daar door te breken. Hoewel ze egoïstisch en met zichzelf ingenomen is, kan ze de dood van haar vriendin Orianna niet vergeten. Niet omdat ze zich schuldig voelt, maar vanwege het mogelijke effect ervan op haar huidige leven en haar dansopleiding aan het prestigieuze Juilliard. Langzaam wordt duidelijk dat Amber en Violet nauw met elkaar verbonden zijn door Orianna. Ook zij had een glorieuze toekomst als ballerina voor zich liggen, maar anders dan Violet moet ze knokken voor elke kans in het leven. Desondanks is Violet jaloers op Ori, wetende dat zij niet het natuurlijke talent voor ballet van Ori heeft. Als er twee concurrentes worden vermoord, belandt Ori in Aurora Hills. Krijgt een schuldige uiteindelijk altijd haar verdiende straf? Of zal een onschuldige voor altijd de last van de schuld blijven dragen?

Voor het lezen

De kaft spreekt me erg aan. Ik hou van de duisternis en je ziet gelijk dat ze zich machteloos voelt, alsof ze daar niet thuis hoort. Wat ik het mooist vind is de verwerking van de ballerina in het licht van buiten de cel. Het lijkt erop dat ze een prachtige lichtvoetige ballerina wil zijn, het is echt prachtig!

Tijdens het lezen

Het boek leest als een sneltrein, je kan je heel erg verdiepen in het verhaal. Je kent het gevoel vast wel: je hebt een keer tegen je ouders gelogen en kreeg huisarrest,  alleen hier is het zwaarder en met 40 meisjes die per 2 een cel delen. Hoe kan je je onschuld bewijzen? Hoe kan je bewijzen dat jij het niet was, maar iemand anders. Er moet een oplossing zijn, je blijft nadenken en uiteindelijk vind je het of niet.

Je ziet op een begeven moment de connectie met de ballerina, het meisje die vrij is. Ik vind het mooi hoe het verhaal van 2 mensen verweven is tot 1 verhaal.

Conclusie

Ik geef dit boek de welverdiende ☆☆☆☆, omdat ik het verhaal mooi vind en er toch een boodschap in zit. Voor mij is de boodschap dat iedereen wel wat te verbergen heeft en iedereen wel met onschuld en schuld rondloopt.

De gevangenis is hard en dat zie je voor een deel terug in het boek. Verder zie je 2 verschillende persoonlijkheden, die elkaar uiteindelijk gaan vertrouwen.

Ik raad dit boek zeker aan aan vrienden en zal genieten van dit boek en het avontuur die ze beleefd hebben. Ik ga dit boek zeker nog een keer lezen!

Nova Ren Suma

image

Nova Ren Suma is de auteur van de roman YA The Walls Around Us, nu verkrijgbaar bij Algonquin. Het werd uitgeroepen tot de nummer 1 Kids ‘Indie Volgende Pick voor het voorjaar 2015, een Best YA Boek van de Maand voor maart 2015 op Amazon, en oogstte zeven starred beoordelingen van vakbladen.

Nova heeft een MFA in fictie van de Columbia University en een BA in het schrijven en fotografie van Antioch College.

Ze heeft gewerkt voor uitgevers, waaronder HarperCollins Children’s Books, Grosset & Dunlap / PSS !, Marvel Comics, en de kleine-pers comics uitgever RAW, en nu is ze leert schrijven workshops. Deze zomer is ze een adjunct assistent-professor aan de Columbia University in de Hogeschool voor de Kunsten. Ze is ook een instructeur en een YA mentor met de Virginia G. Piper Center aan de Arizona State University voor hun Uw Nieuwe Jaar programma en leert YA roman workshops op het Djerassi Resident Artists Program in Californië, de Highlights Stichting retraitecentrum in Pennsylvania, en het Schrijven Schuur in Texas.

Nova groeide op in kleine steden over de Hudson Valley en is nu te vinden in New York City.

Categories Niet gecategoriseerd

Recensie Ik geef je de zon 》 Jandy Nelson

image

SPECIFICATIES

Auteur(s):Jandy Nelson
Uitgever:Blossom Books
Taal:Nederlands
Categorie: young adult

Samenvatting

Je nieuwe lievelings YA heb je nu gevonden. Jude en haar tweelingbroer Noah zijn onafscheidelijk, totdat er iets tragisch gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit een plek te geven, terwijl Jude een verschrikkelijke eerste keer heeft gehad en steeds meer in zichzelf keert. Wisselend tussen de perspectieven van Jude als ze zestien is, en Noah als hij dertien is, komt de lezer er langzaam achter wat er is voorgevallen en hoe dat deze tweeling voor de belangrijkste jaren uit hun leven uit elkaar heeft gedreven.

Voor het lezen

Het boek ligt voor je te schitteren op de tafel in de boekhandel. Ik kijk ernaar en ik zie de zon. De zon is prachtig net als de kaft van dit boek. Het is vrolijk en spontaan. De titel doet eer aan de kaft!

Ik twijfel al een tijdje om dit boek op te pakken, omdat veel mensen zeggen dat je er moeilijk in komt en moet gaan doorbijten, maar later zal je zien dat het het waard was!

Het boek schittert op de uitleentafel van de maand in de bibliotheek. Als ik hem zo zie liggen lukt het me niet om hem te laten liggen. Ik kijk om me heen en grijp het boek, loop naar de uitleentafel en scan het boek, niet reserveerd! Ik sla een zucht van opluchting.

Tijdens het lezen

Ik begin aan het boek, leer Noah kennen en vraag me af of hij een beetje homo is… Hij gedraagt en denkt “anders”. Ik vind de schrijfstyle en zijn manier van denken leuk. Noah is heel avontuurlijk en kan super goed tekenen. Ik krijg een heel goed beeld van zijn tekeningen en voel toch lichtelijk wat jaloezie voor zijn kunsten.

Jude, zijn tweelingszus is het tegenover gestelde van Noah.  Ze is roekeloos,  avontuurlijk en gaat op ontdekking in de wereld. Ze is vaak niet thuis en sport veel. Noah is wat rustiger en stiller. Jude gaat zichzelf ontdekken door middel van feesten, jongens en  sporten.

Conclusie

De schrijfstyle is makkelijk te lezen, alleen moet je wel door het begin heen komen. Er gebeurt niet heel veel en Noah is niet zo een durfal, dus je moet geduld hebben. De hoofdstukken zijn lang, echt lang. Ik lees vaak een hoofdstuk of 3 voor ik ga slapen en hier is een hoofdstuk soms wel 30 bladzijdes.

Het verhaal is mooi door de verschillende qoutes die gebruikt worden en het kunstzinnige tintje past er goed bij.

Het verhaal heeft op een begeven moment een hele andere draai, het word interessanter en je gaat sneller lezen. Ik zat zo erg in het verhaal dat ik het boek opzij heb moeten leggen, omdat ik niet wou weten hoe het afliep en dat het boek dan uit was! Ik heb heel erg genoten van dit boek!

Dit boek verdient de ☆☆☆☆☆ sterren! Ik ben door het boek heen gevolgen en heb zelfs een beetje liefdes verdriet gehad!

Qoutes! !!  ♡

“Ik hou van je” zeg ik, maar het klinkt al “hé”
“Zo ontzettend veel” zegt hij gerug, maar het klinkt als “Dude”

“Schilderen is een beroep van de blinde.”

“Om te schilderen moet je je ogen dichtdoen en zingen.”

Jandy nelson

image

Jandy Nelson is een Amerikaanse auteur van jonge volwassen fictie. Voorafgaand aan haar carrière als auteur, Nelson werkte 13 jaar als een literair agent. Ze heeft een BA van de Cornell University, evenals MFA in de poëzie en het schrijven voor kinderen van Brown University en Vermont College of Fine Arts .Nelson woont in San Francisco, Californië.

Categories Niet gecategoriseerd