Lees Planning & concentratie tips

Goedemorgen lieve volgers,

Ik heb het nogal het de laatste tijd nogal druk, ik ben nu al bijna 2 weken met Duizend stukjes voor jou bezig. Ik heb weinig concentratie en dat vind ik super vervelend!

Tips :

Heb je geen concentratie? Bij mij helpt dit:

 • Zorg dat je  jezelf moe maakt : Ga even sporten of schoonmaken zodat je energie er uit is en je kan relaxen.
 • Maak tijd vrij om te lezen : Ik lees eigenlijk altijd voor het slapen gaan, zo slaap ik lekkerder en heb ik heerlijke dromen! ( Geen thrillers dan)
 • Heb je boek altijd bij je zodat je je niet hoef te vervelen. Je hebt vaak even niks te doen zoals in het openbaar vervoer. Pak dan je boek erbij zodat je je kan afsluiten.
 • Maak een dagje vrij om te genieten. Wissel af tussen lezen en bijvoorbeeld iets als film  kijken. Zorg er wel voor dat je hersenen geen overuren maken door te veel concentratie. Anders heb je erge hoofdpijn als gevolg.

Boeken voor de komende tijd :

Het programma – De behandeling – De remedie.

920000003584405092000000402810829789045209920

Nodig

56a1c741f0a2d0_20605864

Lobsters

LobstersNL

Harry potter re- read-a-thon

Harry Potter

Wat willen jullie gaan lezen voor de komende tijd?

Categories Niet gecategoriseerd

Stomp the yard – film recensie

1300211724_stomp-the-yard

Specificaties

kijkwijzer : 12+

trailer

Beschrijving

DJ (Columbus Short) is een geweldige straatdanser, maar hij heeft een moeilijke jeugd gehad. Hij gaat naar de universiteit in Atlanta waar hij al snel een buitenstaander wordt, omdat hij een bijbaantje moet nemen om rond te komen. Maar er is hoop: April, het meisje waar DJ heimelijk verliefd op is, ontdekt DJ’s ritme-talent en spoort hem aan om te gaan dansen. DJ sluit zich aan bij een studentenvereniging die gespecialiseerd is in de dansstijl stepping. Het leven van DJ verandert drastisch. Hij moet balans zien te vinden in zijn werk en studie, het hart van het meisje van zijn dromen veroveren en voor het eerst ook leren dansen in een groep.

stomp_the_yard_homecoming_1

Mening

Een film van dansers in de achterwijken die zich onderscheiden door 2 groepen.  Mu Gamma Xi & Theta Nu Theta strijden er voor om de nieuweling DJ in hun groep te krijgen en voor hun te tappen. DJ tapt niet, maar later gaat hij inzien dat het toch wel leuk kan zijn en gooit zich in de strijd door te vechten voor de groepen.

Hij moet de keuze maken en die is hard. Je ziet het gevecht en de terughoudendheid tussen de groepen duidelijk en de onderverdeling onder de leerlingen.

859646_077

Het decor is duidelijk en reëel gehouden en daar hou ik van. De overgang van de scenes is goed in elkaar gemonteerd. Je ziet goed de hoofdpersonen in beeld, de dans speelt zeker de hoofdrol. De muziek past goed bij de film door het ritme.

De pasjes zijn strak en hebben een vast ritme, eigen style. Het is zeker leuk om naar te kijken, maar na een tijdje weet je het wel. Het is jammer dat ze niet snel genoeg met nieuwe pasjes komen. Je ziet na een tijdje wel vernieuwing, maar het duurt gewoon een tijdje.

De finale komt eraan. Dj werkt samen met zijn gekozen team voor de finale. Ze krijgen door hem nieuwe inspiratie en nemen nieuwe dingen tot er iets gebeurt…

De film krijgt van mij ☆☆☆, omdat ik betere film heb gezien zoals Step up 4! Die film moet je echt gezien hebben als van dansfilm houd.

Stomp-the-yard-i-love-to-dance-28549461-1024-768

 

 

Categories Niet gecategoriseerd

Duizend stukjes van jou

Ik wil graag de leesclub van fantasy wereld bedanken voor de kans op de deelname. Ga zeker vaker mee doen met deze geweldige club!

naamloos

Specificaties

 • Nederlands
 • 336 bladzijdes
 • HarperCollins Young Adult

Beschrijving

De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…

In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar het boek, omdat ik altijd dol ben op andere dimensies en verhalen met de strijd tegen de regering. Hoe bewijs je je onschuld en hoe krijg je mensen achter je? Wat is de reden van de dood van de wetenschapper en tegelijk haar vader? Ze gaat zelf op onderzoek uit, maar is de waarheid te hard en te moeilijk om te ontdekken?

Ik ben vooral benieuwd naar wat ze allemaal tegen komt! Zal ze het redden en alles te weten komen wat ze wilt? Ik begin snel aan het boek om het te ontdekken!!!

Tijdens het lezen

Een boek die je snel in het verhaal trekt en je niet meer los laat vanaf het moment dat je er ingekomen bent. Een reis door vele dementies die je vertellen hoe het ook kan en wat er anders kan zijn door veranderingen door de omgeving of keuzes.

Een verhaal vol liefde, spanning en genot. Kan je het verschil zien tussen een persoon die je kent en de persoon uit een andere dementies met dezelfde trekken? Een verhaal vol mysteries, achtervolgingen en ontdekkingen.

Voor wie zou jij gaan? De brede, gespierde en knappe Paul of de uitdagende, losbandige en afgetrainde Theo? De gevoelige of bad boy jongen?

Ik ben team Paul en jullie?

Conclusie

Een boek die het geld zeker waard is! Je wilt het boek binnen een zucht uitlezen en in de dimenties kruipen die er zijn. Het leukste vind ik de verschillen in de dimenties en tijd. Van de toekomst tot het  verleden. De ontdekkingen die worden gedaan zijn onvoorspelbaar!

Het boek krijgt zeker een plekje in de top 5 boeken die ik ooit gelezen heb met liefde en spanning in de hoofdrol!

De verdiende ☆☆☆☆☆ + sterren! Een boek die je echt gelezen moet hebben ook als je niks met de liefde hebt!

Hebben jullie dit boek al gelezen? En ook zo verliefd als ik? <3

Categories Niet gecategoriseerd

Liebster award

Ik ben genomineerd door nl boekenrecensies en wil haar graag bedanken voor de nominatie! Ik zie de tagg nu voor het eerst, maar ik ga hem zeker doen! Super leuk!

De Liebster award wordt doorgegeven door bloggers. Het doorgegeven gebeurd door het nomineren van andere bloggers, en dan vooral de nieuwe bloggers. Je krijgt dan 11 vragen die je zelf moet beantwoorden en stelt op jou beurt weer 11 vragen aan de bloggers die jij genomineerd heb.

12687876_184464325249540_4700358073784405022_n

Ik beantwoord eerst de vragen en dan stel ik de vragen aan de bloggers die ik nomineer.

 1. Wat is je favoriete boek uit je jeugd? Dus je favoriete kinderboek?

De boeken die ik als kind echt verslond zijn de bekende : Hoe overleef ik…. boeken. Het leukste boek vond ik (zonder ) dromen.

2. Wat is je favoriete genre onder de Young Adult boeken? (Denk aan fantasie, dystopian ect)

Fantasy en spanning. Denk daarbij aan Divergent, de hongerspelen en Duizend stukjes van jou.

3. Wat vond je de slechtste verfilming van een boek ooit? Mag ook een slechte serie zijn!

Ehmmm. De tweede film van Divergent vond ik zo bar slecht! Het komt haast niet overeen met het boek en ik zat me dood te ergeren in de bioscoop.

4.Wat is je favoriete boekenserie?

Absoluut De hongerspelen! Ik vind het programma ook helemaal geweldig en ga de delen opnieuw lezen, omdat ik alleen deel 1 gelezen heb en er nu 3 delen uit zijn.

5. Wat is het aspect wat je het meeste aansprak in bloggen?

Wat ik het leukst vind aan het bloggen is het feit dat je je mening kan delen met de wereld en met mensen kan praten over boeken, films en series.

6.Wat vind je het belangrijkste voor je lezers?

Wat ik het belangrijkst vind is dat ze wat aan mijn mening hebben en dat het makkelijkst weg leest. Ik draag graag bij aan een stukje van de mening die ze ontwikkelen en hou er van om over boeken en films te praten.

7. Is je boekenkast op een bepaalde manier geordend? Zo ja, op wat voor manier?

Ja, mijn boekenkast is geordend op auteurs en series. De planken zijn verdeeld door de genre van de boeken en ik heb een speciale plek voor gesigneerde boeken!

8. Wat hoop je dit jaar met je blog te bereiken?

Ik hoop via Facebook op de 250 volgers te komen en via wordpress hoop ik dat meer mensen genieten van mijn blog en vaker opval en herinnerd word. Ik vind het leuk om een grotere groep te bereiken en lees zelf ook veel verschillende genre’s.

9. Voor wat kan je midden in de nacht wakker gemaakt worden?

Eten, boeken, een leuke film of een heerlijke wandeling. Ik ben dol op de natuur en als je lekker eten of goede films en boeken voor me hebt ben ik ook zo wakker!

10. Wat is je favoriete acteur/actrice?

Ik ben echt dol op Jennefer Lawrence! Ze levert altijd mooi acteerwerk en is ook nog eens knap!

11.Heb je nog dromen voor jezelf, dingen die je nog wil bereiken?

Ja, die heb ik zeker. Ik wil mijn eigen boek gaan schrijven en uitgeven. Ik wil de cast van The hunger games ontmoeten inclusief Suzanne Collins.  Verder wil ik mijn diploma voor banketbakker en uiteindelijk ook brood bakker. Het liefst volg ik ook nog een opleiding zodat ik bij een uitgever kan gaan werken! Ik wil door gaan met bloggen, omdat het ontspanning geeft en het leuk is.

12495172_179467342415905_1088278414020352004_n

Vragen voor de bloggers die ik nomineer :

 1. Wat is de reden dat je bent gaan bloggen?
 2. Wat doe je in het dagelijks leven?
 3. Wat is je favoriete serie voor boeken ?
 4. Wat is je favoriete Quote?
 5. Wat is je favoriete blog en waarom?
 6. Heb je nog plannen voor je blog?
 7. Wat is je mooiste moment dat je gehad heb dankzij het bloggen.
 8. Wat is je favoriete film?
 9. Hoe ben je begonnen met lezen?
 10. Wat vinden je vrienden ervan dat je blogt?
 11. Heb je leuke mensen ontmoet dankzij het bloggen en leuke meetings gehad? Zo ja, met wie?

all the feelssite

just one more page

reading traveller

follow me move

the confession of a booknerd

druk inkt

carina’s boekenkast

tomorrowlandsbooks

bookstruck

in de boekenkast

melissa’s bookworld blog

Ik zie graag jullie antwoorden, dus ik zou het leuk vinden als je me linkt, dan krijg ik een melding. veel plezier!

 

Categories Niet gecategoriseerd

Valentijnsdag?

Vandaag is het 14 februari, de dag van de liefde! Een dag vol liefde en romantiek.

Valentijnsdag: nodig of niet? 

Maar dan vraag ik me af, is het alleen vandaag de dag van de liefde? Mijn antwoord is nee! Elke dag moet een dag vol liefde zijn! Liefde voor de mensen om je heen,  familie, vrienden of je vriend/vriendin. Het is belachelijk dat er een dag is met liefde. Het is commerciële gedoe.

Toch is valentijnsdag een leuke dag. Er hangt liefde in de lucht, net iets meer dan normaal en je verrast elkaar met iets leuks, iets kleins!

Voor de single mensen onder ons is het altijd verschrikkelijk!  Alle social media staat vol met rozen, sieraden en cadeaus en wat doe jij? Op je kamer zitten, omdat je geen zin hebt om de deur uit te gaan en binnen iedere 10 meter verliefde stellen te zien!

Ik heb een andere mooie aanpak! Ik pak een heerlijk boek! Een spannende bloederige thriller meestal. Ik heb zin in misdaad zodat niet heel de wereld uit rozen bestaat!

Ik zet wat leuke boekjes op een rij! 

image

Eleanor & park :
Ik heb veel goeds gehoord over het boek! Een boek vol avontuur en plezier, iets wat altijd leuk is om te lezen en vooral als je iets luchtigs wil.

image

Alice in zombieland:
De serie bestaat uit deze 3 delen en zijn reuze spannend! Je bent benieuwd naar wat er gaat gebeuren en het geeft Alice een hele andere kijk op de wereld

image

Fallen serie :

Een serie vol verboden en onaangrijpbare liefde. Een leuke serie om te lezen als je liefde als onderwerp wilt!

Deze box heb ik gewonnen bij Tomorrowland’s books.

image

Speel met vuur:

Een boek vol liefde, muziek en spanning!  De muziek laat je dingen doen die je onbewust niet wil! Wat doe je?

image

Chinouk Thijssen :

Hij is van mij en blindelings.  Beide boeken zijn geschreven door de Rotterdamse Chinouk. Schrijven is een hobby waar ze van geniet en dat is zeker terug te lezen! Beide boeken lezen heerlijk weg! Blindelings heb ik al gelezen en hij is van mij ligt klaar :).

image

In seizoenen:

De eerste roman van Judith, die hiervoor 10 spannende thrillers heeft geschreven! Een boek dat vele goede recensies heeft gekregen ondanks het feit dat het pas 2 weken geleden uit gekomen is! Een boek dat je roept.

Toch wil ik iedereen nog een fijne avond wensen!  Heb je geen valentijn? Dan ben ik hem wel voor je! Samen met de boekjes ♡

image

Categories Niet gecategoriseerd

The 5th Wave – film recensie

the_5th_wave_poster

Specificaties

Genre: Avontuur, Science Fiction

 • Duur: 106 minuten
 • Regisseur: J Blakeson
 • Taalversie: Engels, Nederlands ondertiteld
 • Kijkwijzer: Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.
  Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

  Angst

  Angst

  Geweld

trailer

2037942_75073_Still_5_s-high

Beschrijving

In de nieuwe spectaculaire film The 5th Wave is door een buitenaardse invasie het grootste deel van de aarde en de wereldbevolking weggevaagd.

De eerste golf: duisternis, De tweede golf: verwoesting, De derde golf: infectie, De vierde golf: invasie, De vijfde golf…

In de nieuwe spectaculaire film The 5th Wave is door een buitenaardse invasie het grootste deel van de aarde en de wereldbevolking weggevaagd. De zestienjarige Cassie (Chloë Grace Moretz) is op de vlucht en probeert wanhopig haar jongere broertje Sam te redden die is meegenomen door een groep militairen.

Wanneer ze zich voorbereidt op de onvermijdelijke en dodelijke vijfde golf besluit Cassie samen te werken met een geheimzinnige jonge man – ook al weet ze dat ze niemand meer kan vertrouwen…

2037942_74688_Still_2_s-high

Mening

De wereld word overgenomen door “Anderen”, de wezens die zich kunnen veranderen in mensen en die niet te onderscheiden zijn. De eerste 10 dagen gebeurt er niks, maar ineens gebeuren er rare dingen, zoals geen elektriciteit, aardbevingen, infecties die dodelijk zijn en dan komen ze naar beneden om de mens uit te roeien!

Ze wil de aarde overnemen en de wereld opeisen! Er is veel actie te vinden in de film doordat ze de over name van de aarde willen! Ze moeten de mensen laten verdwijnen, doden!

Het is spannend door de vele elementen actie die zich achter elkaar opvolgen. Je kan niemand meer vertrouwen en je staat er alleen voor! Je zoekt wapens bij elkaar, vecht voor je voedsel en bid dat je hier levend uit komt met de geliefde die je nog hebt!

2037942_75086_Still_9_s-high

De liefde speelt ook een rol in de film en dat word getoond doordat er voor elkaar door het vuur word gegaan. Hoe weet je wanneer iemand een mens is en wanneer niet? Het is niet te onderscheiden dus je let erg op de passen die je zet!

De film krijgt ☆☆☆☆, omdat de elementen goed zijn,  maar niet alles is reëel. Je ziet bijvoorbeeld mensen vliegen en dat kan niet. Je ziet klappen vallen waardoor je longen stuk zouden moeten zijn, maar de persoon ademt gewoon nog normaal!

Een film die leuk is om te kijken met vrienden, maar zeker zeer geschikt voor een date door de close scenes en door de actie word het niet overheersend! ( leuke tip voor valentijsdag!)

2037942_75087_Still_4_s-high

 

 

Categories Niet gecategoriseerd

Daddy’s Home – Film recensie

Nu in de bioscoop!

daddyhomeposter

Specificaties

 • Engels
 • 96 minuten
 • Comedy

trailer

Beschrijving

Een rustige goedaardige man wil de beste stiefvader zijn voor de twee kinderen van zijn vrouw. Maar dan arriveert de echte vader…

De echte vader, die het niet zo nauw neemt en aan alles maling heeft komt in beeld. Wat volgt is een strijd om de kinderen tussen de twee vaders.

2038173_74021_Still_9_s-high

Mening

Een film die gaat over de strijd tussen de biologische vader, stoer en rusteloos en de stiefvader die een watje is en heel soft, maar erg aardig! De kinderen hebben moeite met het accepteren met de nieuwe man van hun moeder, maar als de band net ontstaat duikt de biologische vader weer op.

2038173_74017_Still_10_s-high

De strijd barst los, ze willen beide bewijzen dat ze een goede vader zijn en dat ze er zijn voor de kinderen en aan de bloedmooie brunette bewijzen dat ze hun taak serieus nemen. Ze proberen de kinderen in te palmen en doen er alles voor wat er nodig is.

Het is een film humor, strijd en vooral domme acties. Er spelen vele mooie momenten, maar ook momenten die erg verdrietig zijn! Zullen ze weer het gezin worden dat ze aan het worden waren of word alles omgegooid?

2038173_74011_Still_6_s-high

Het einde is super leuk en grappig! Ik kan niet wachten op een deel 2! Nu natuurlijk nog duimen dat hij komt!

Een film met de verdiende ☆☆☆☆! Leuk om te kijken met je vrienden,familie en zelfs heel leuk voor een eerste date! Het is een film die niet al te klef is, maar er zitten wel goede momenten in om klef te worden als je wilt of elkaars hand even te pakken!

Als je met vrienden of familie gaat zal je vele momenten herkennen die jullie vroeger ook gehad hebben! Leuk om sowieso te kijken!

29C9B8FA00000578-3132013-Who_s_your_daddy_In_the_first_trailer_for_the_comedy_Daddy_s_Hom-m-37_1434750408958

Categories Niet gecategoriseerd

Gedaan in Januari

Januari is altijd een moeilijke maand, je hebt net de feestdagen achter de rug en je geld is opgegaan aan alle kerst en oud en nieuw aankopen. Natuurlijk moet je daarop besparen tot je weer nieuw geld krijgt wat bij de meeste aan het einde van de maand is.  Ik zorg ervoor dat ik geld ga besparen met boek aankopen tot ik naar de boekenbeurs ga in ahoy! Verder probeer ik boekwinkels zoveel te omzeilen om niet in de weerleiding te komen! Dat is erg lastig!

image

Ik moet het doen met de boeken doen die ik heb! Als eerste ga ik beginnen aan de 2 ebooks die ik heb gekregen als opdracht om te kijken of het wat is en een daarvan voor een Blogtour!  Super leuk dat ik mee mag doen en ik voel me erg vereerd dat ik door de selectie ben gekomen, want dat toont aan dat ze toch tevreden zijn met mijn back up!

Leuke plannen

Ik heb begin van de maand gehoord dat ik mee mag doen aan een exclusieve high tea met Chinouk Thijssen!  Hoe gaaf is dat!!! Natuurlijk was ik door het dolle heen en was aan het tellen tot de grote dag!

Het is een erg close, maar leuke high tea geworden! verslagje high tea is hier te vinden! Zeker leuk om te lezen en om te zien wat we kregen van de uitgever!

Recensies

Ik heb als eerst een verzoek gehad van Suzanne Peters of ik mee wil doen aan de Blogtour van haar nieuwe boek!  Natuurlijk doe ik gewoon mee! Lees hier het verslagje.

Niet veel later kreeg ik een verzoek van Latoya Meuris om proef te lezen voor haar boek Meylena. Het is een verhaal met een magisch wonderlijk tintje! Lees de recensie hier.

Films

Natuurlijk kijk ik tv om films te kijken en sinds deze maand heb ik dus ook weer Netflix om up to date te blijven! Maar aan alleen wat oudere films heb je niks!

Ik ga naar de bioscoop met vrienden om heerlijk te genieten van een lekkere nieuwe film om te lachen of juist vol spanning te zitten!

De films in de bioscoop van Januari zijn :

The hateful eight

bonbini Holland

Reading challange

image

Natuurlijk lees ik voor de reading challange van Nakita’s Libary voor 2016.

Gelezen :

4. Een boek met magie : Meylena
22. Een sprookje : sneeuwwitje-trilogie  ( rood als bloed, wit als sneeuw, zwart als ebbenhout )

Gelezen boeken :

Meylena

Exit USA

zwart als ebbenhout

Wit als sneeuw

Rood als bloed

Gekeken film

animal

make it happen

coyote ugly

bonbini Holland

The hateful eight

image

Boeken van Januari

Hoewel ik in januari wou wachten met boeken kopen tot de boekenbeurs hier in Rotterdam was ( 28-31 januari in ahoy) heb ik me niet altijd goed kunnen inhouden!

Via Maria Genova heb ik haar nieuwste boek gesigneerd besteld! Ik wil hem erg graag lezen zeker omdat het veel voorkomt en je veel van haar boeken mee krijgt om te leren en je bent nooit te oud om te leren zeg ik altijd!

Magie van de liefde spreekt me erg aan dus die heb ik als eerste mee genomen uit de boekhandel!

image

Via een book karma actie heb ik deze boeken gekregen tegen verzendkosten! Aangezien ik fan ben van Suzanne Collins wou ik ze graag hebben! Dit zijn deel 4 en 5.

image

Halverwege de maand kwam ik deze boeken tegen in de tweedehands winkel bij ons en ademloos stond al op mijn lijstje!  De film gone baby gone vond ik ook leuk dus ik ben zeker benieuwd naar het boek!

image

Toen niet veel later hoorde ik dat ik had gewonnen met de leesclub van fatasywereld!  Super leuk dat ik Duizend stukjes van jou mag lezen!
Toen kreeg ik dit geweldige wax setje van FollowMeMove, omdat de winnaar niet reageerde en ik de volgende was die uit de lootjes kwam!

image

Begin van de maand kreeg ik 2 ebooks, ….. & Meylena!  Beide mag ik proeflezen dankzij de top schrijvers, van beide had ik nog niks gelezen dus ik was zeer benieuwd! (Ondertussen zijn beide verschenen op de blog )

Via boekhandel Haasbeek heb ik met de nieuwsbrief actie Kater gewonnen! Vlak daarna kreeg ik een boek door de bus voor mijn blog van Karakter uitgever :  nodig! Ik verwachtte het niet dus was zeer verwacht!

image

Ik wil graag binnenkort beginnen aan als ik blijf, maar ik begin niet aan een serie als ik de vervolg delen niet heb en toevallig had iemand ze te koop aangeboden dus die heb ik snel ingekocht! Toen heb ik me laten overhalen om de andere 2 ook nog te halen, maar hoorde er veel dingen over dus dan is het niet erg! Als extra kreeg ik gave bookmarks!

image

Iemand vroeg of iemand dit boek wou ruilen tegen een ander boek en ik was helemaal door het dolle, dit is deel 2 van de serie. De films zijn leuk en avontuurlijk! Super lief dat ik nog wat lekkere extra kreeg!!

image

En tot slot komt er een einde aan de maand!

De boekenbeurs (boeken festijn) is er eindelijk! Na weer een jaar te wachten ging ik vol smacht op pad met 2 vrienden! Ik had afgesproken met Tamara om haar 2 boeken ( de bovenste 2) te laten signeren en eindelijk te meeten!

image

Verder heb ik als laatste een super leuk pakketje tijdens de post gehad van mijn vriendin!  Boekjes en boekenleggers van blossem books ♡♡!

image

Hoe was jullie januari?  Hebben jullie ook teveel gekocht?

Categories Niet gecategoriseerd

Meylena ~ Latoya Meuris

Als eerste wil ik Latoya bedanken voor deze eer en kans om als een van de eerste haar boek te mogen lezen!

image

( Deze foto heb ik gevonden op de auteurspagina van Latoya )

Specificaties

● Nederlands
● 250 pagina’s
● Ebook

Beschrijving

Men noemt haar een heks. Meylena is er min of meer aan gewend geraakt. Toch frustreren de mensen in het dorp haar en blijft ze liever verborgen in haar huisje diep in het bos. Iedereen vindt haar vreemd en eng en misschien zelfs gevaarlijk. Iedereen behalve Riley. Hij gelooft niet dat Meylena een heks is en al helemaal niet dat zij iets slechts in de zin heeft. Totdat hij haar beter leert kennen en erachter komt dat er wel degelijke bepaalde dingen achter haar schuilgaan die zijn eigen fantasie te boven gaan. Dingen die wel eens heel verkeerd uit kunnen pakken. 

Voor het lezen

Ik weet dat het boek gaat over een andere wereld en dat het over een heks gaat die opzoek is naar hulp.  Ik ben benieuwd hoe het verhaal geschreven is en waar het verhaal precies over gaat! Het voelt als een blind date, spannend en opwindend!

Tijdens het lezen

Het verhaal leest vloeiend weg. Het begint lekker soepel en krijgt veel diepte waardoor je het verhaal gelijk goed begrijpt. Het wordt tot in de puntjes uitgelegd waardoor je niet met overbodige vragen blijft zitten!  Dat is voor mij zeker al een pluspunt!

Het verhaal heeft veel spanning en het is mooi hoe ze de geschiedenis en het heden heeft kunnen verwerken tot 1 vaste lijn. Je raakt niet in de war van het nu en toen!

image

Conclusie

Het verhaal leest zoals ik al zei heerlijk weg! Hoe dichter je bij de helft komt, hoe nieuwsgieriger je wordt! Je wilt weten wat ze met haar magie kan bereiken en wat ze allemaal gaat doen met de macht die ze wilt krijgen en of ze het krijgt.

Ze is vroeger heel erg gekweld en dat gaat nu dagelijks nog door! Ze moet zich afzonderen om er niet aan onderdoor te gaan en dat is eigenlijk best zielig! De mensen zijn hard, zeker voor mensen die zich anders gedragen en kleden en dat laat dit verhaal goed zien!

image

(Bron : instagram – insta superheld)

Geheime boodschap

Voor mij zit in dit verhaal een geheime boodschap : ” Laat je niet tegen houden door anderen als je tevreden bent met jezelf!”.

Ik zie de boodschap door de dingen die ze moet doormaken ongeacht het feit dat ze mensen heeft gebruikt om het te bereiken en bloed heeft laten vloeien. Mensen zijn bang voor je als ze zich tegen je keren!

Dit boek krijgt zeker de ☆☆☆☆ 1/2 ster, omdat het verhaal je er in trekt en je vast houd tot je er door heen bent!
Waarvoor niet 5? Ik hoopte meer diepgang te krijgen in het leven van Meylena en die kwam jammer genoeg niet diep genoeg. Had graag meer van haar verleden gezien! Maar al bij al een echte bestseller! 

Het verhaal heeft de magie van Harry Potter, maar de scheiding van een nieuwe verse dimensie ♡

Ik kan absoluut niet wachten tot deel 2!

Categories Niet gecategoriseerd

TTT- #InsideOutBookTag

 

Ik wil Kwante in wonderland bedanken voor deze tag! Ik heb de tekst aangepast naar mijn mening!

Deze tag is gebaseerd op 1 van de laatste Disney-Pixar films Inside Out.
De film gaat over 5 karakters, die de basisemoties (verdriet, vreugde, woede, angst en afkeer)
in het hoofd van een klein meisje vertegenwoordigen. In deze tag moet je dus voor elke emotie één boek kiezen.

sadness

Meteen maar beginnen met het verdrietigste karakter uit de film, een boek dat me echt heel verdrietig maakte was wel Ma van Hugo Borst. Het is heftig om te lezen wat voor verschrikkelijke ziekte alzheimer is, maar gelukkig kwamen er ook hele mooie en zuivere momenten langs!

joy

Een boek waarvan ik een glimlach van oor tot oor krijg…

Er zijn vele boeken die me opvrolijken, maar dwaaleiland heeft hele grappige stukjes waardoor ik ging lachen! Het boek gaf me een blik op de toekomst en een beeld van hoe mijn kinderen er uit zouden kunnen zien al hoop ik dan wel dat ze beter luisteren!!

anger

Een boek dat me kwaad maakt… dat is zeker weten godinnen test, omdat het allereerst een geweldige serie is, maar Kate voelt zich verplicht om zichzelf op te offeren en denkt niet aan zichzelf! Is ze echt zo weinig waard dat ze zichzelf zo snel en erg prijsgeeft? ik was best wel boos daardoor!

fear

Een boek dat me angst bracht… Het jachseizoen gaf me angst voor het onbekende. Door het vele geweld en raadsels heb ik heel erg veel zitten denken van hoe machteloos we eigenlijk zijn en wie we wel en niet kunnen vertrouwen!

 

disgust

Hmm afgunst voel ik niet echt bij één van mijn boeken dus ik ga maar voor schim en schaduw, omdat Alina zulke gave avonturen mee maakt en een super mooie en knappe jongens om zich heen heeft!! Ik snap echt niet hoe ze zich niet kan laten afleiden door hun want ik zou steeds zitten kwijlen!

Ik daag de volgende mensen uit om de tag ook nog te doen!!

Selene van selene japan

Danielle van Danielle’s boekenhoek

Gabe van gabiewabie

Vanessa van mijn brein is een boekenkast

Anja van follow me move

 

Wil je er ook tussen staan volgende keer? Reageer dan dat je er ook bij wilt 🙂

Categories Niet gecategoriseerd

boeken verwacht in #2 februari

Natuurlijk is het weer tijd om een lijstje te maken voor de boeken die uitkomen in februari!

Dit zijn de boeken van deze maand op een rijtje!

Een frozen hart

naamloos

Anna heeft het grootste deel van haar jeugd afgezonderd van de wereld in stilte doorgebracht. Haar ouders zijn omgekomen bij een ongeluk en haar zus Elsa – de enige persoon die haar een greintje liefde had kunnen – tonen is koud en afstandelijk. Wanneer de knappe prins Hans naar de stad komt voor de kroning van Elsa valt Anna meteen als een blok voor hem. Maar Hans heeft weinig goeds in de zin. Wanneer het oppervlakkige laagje van vriendelijkheid wegsmelt, vindt Anna eindelijk de liefde waar ze altijd bij haar zus naar op zoek was geweest. Een Frozen Hart vertelt vanuit vanuit wisselend perspectief het verhaal van Anna en Hans. Duik dieper in het hoofd van de twee bekende hoofdrolspelers, krijg nieuwe inzichten bij deze moderne klassieker en je zal de film weer bekijken met andere ogen!

verwacht : 03-02-2016

paperback : 15.00

Hush, hush stilte

yyyyyio

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

verwacht: 05-02-2016

paperback : 19.99

hush, hush finale

cover

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

verwacht : 05-02-2016

paperback : 19.99

Daan & Nadia

jkgfyi

Na een optreden met zijn band kan de zeventienjarige Daan niet meer op zijn benen staan. Men denkt aan alcoholvergiftiging, maar het blijkt ernstiger. De onvoorstelbare diagnose zet het leven van de altijd optimistische en sportieve Daan op zijn kop: hij heeft een hersentumor. De vijftienjarige Nadia is in alles het tegenovergestelde van Daan: ze is somber, heeft geen goede band met haar ouders en snijdt zichzelf. De oorzaak hiervan ligt bij haar handtastelijke oom. Nadat Nadia opnieuw wordt lastiggevallen door hem, belandt ze door haar eigen toedoen in het ziekenhuis. Uit een toevallige ontmoeting in het ziekenhuis ontstaat een voorzichtige band tussen de twee. Beiden leren langzaam een andere kant van het leven kennen. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood. Tijdens deze tegengestelde bewegingen in hun levens, verstevigt de band tussen Daan en Nadia. Maar voor hoe lang?

verwacht : 10-02-2016

paperback : 15.00

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

kipo

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt. Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden? Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

verwacht : 14-02-2016

paperback : 17.50

De ondergrondse orde

pi[]

‘Een verslavende mix tussen James Dasher, Pittacus Lore en Harry Potter. Non-stop actie, een geslaagde plot en razendsnel geschreven.’ – BooklistNa De Paladijnse voorspelling het tweede deel in een spannende YA-trilogie.Voor de lezers van De Labyrintrenner en Ik ben Nummer VierNa de sinistere ondergrondse studentenorde, die bekendstaat als de Ridders van Charlemagne, ontmaskerd te hebben, blijft Will tijdens de zomer in het Centrum om verder aan zijn net ontdekte en zich nog ontwikkelende fysieke en mentale krachten te wennen.Zijn studiegenoten onderzoeken ondertussen de schimmige bedoelingen van de Ridders en ontdekken verontrustende informatie over hun eigen achtergronden. Will en zijn vrienden moeten er, voordat het te laat is, achter zien te komen wat er precies aan de hand is en de vijanden van hun vrienden zien te scheiden, terwijl ze zich voorbereiden op de onvermijdelijke strijd.

verwacht : 15-02-2016

paperback : 19.95

In transit

jnjk870

Het is het jaar 2275. Rheyn B-71 en Levya C-35 hebben hun studies afgerond en staan voor de volgende fase in hun levensplan: het Bezinningsjaar. Hoewel ze worden geacht serieus na te denken over de toekomst, beschouwen ze deze periode, net zoals de meeste jongeren, als een vakantie. Ze besluiten een illegale uitstap te maken naar het reservaat van de raadselachtige grauwers, een sterk op mensen lijkende apensoort. Deze tocht heeft ingrijpende gevolgen, zowel voor de beide jongens als voor de grauwer die hun pad kruist. Een grauwer die veel meer op hen lijkt dan hen lief is en die zelfs een naam heeft. Aag. De toekomst waarin Levya en Rheyn geloofden wankelt, net zoals het verleden van Aag. Alle drie moeten ze op zoek naar een nieuw houvast. Maar is dat er nog? Margaretha van Andel vertelt vanuit Rheyn, Levya en de grauwer Aag het verontrustende verhaal over een wereld waar we mogelijk met zijn allen op afstevenen. Een wereld waarin de mens zichzelf herschept, maar zijn menselijkheid verliest.

verwacht : 15-02-2016

paperback : 16.95

Littekens

jkl;oi

 

verwacht 15-02-2016

paperback : 14.95

Matched Trilogie

(deel 1 matched)

Cassia groeit op in een toekomstige maatschappij waarin alles voor haar geregeld wordt. Het lijkt zo mooi als Cassia door de Autoriteiten wordt uitgehuwelijkt aan haar beste vriend. Maar dan gaat er iets mis, grondig mis. Al snel krijgt Cassia in de gaten dat er een aantal vreemde en verontrustende rafelranden zitten aan De Unie. En dat de Autoriteiten niet gediend zijn van kritische onderdanen.

9200000008781287

verwacht : 15-02-2016

paperbacks : 15.00

Witheet

kjhouio;oi

Eén kus kan zomaar de laatste zijn… Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar als half demon en half wachter heeft ze krachten die niemand anders heeft, en haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de rest. Wat des te frustrerender is omdat ze niets liever wil dan Zayne kussen, de jongen op wie ze verliefd is. Alles wordt anders wanneer ze Roth ontmoet, een gevaarlijk aantrekkelijke demon die beweert dat zij het middelpunt vormt van een duivels plan.

verwacht : 19-02-2016

paperback : 15.00

Hof van doorns en rozen

kjhlpio0]

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

verwacht : 22-02-2016

paperback : 19.99

allegaint

9200000051759573

 

De filmeditie bij de bioscoop hit Allegiant (Samensmelting)

Allegiant is het explosieve slot van de Divergent-trilogie.
Wat als je hele wereld een leugen was?
Wat als een enkele keuze alles veranderde?
Wat als liefde en loyaliteit je dingen liet doen die je nooit verwacht had?

• Het spannende vervolg op Divergent en Insurgent
• De film Allegiant draait vanaf maart 2016 in de bioscoop

verwacht 24-02-2016

paperback : 12.50

Categories Niet gecategoriseerd