Ik zie je tussen de wolken – Maren Stoffels

Vandaag is het tijd voor een boek dat al een tijd naar mij loert door de cover. Het ziet er zo mooi mysterieus uit en een roze wolk?! Het lijkt mij een heftig verhaal door een zwaarbeladen onderwerp, zelfverminking. Zal ik meer van Maren haar verhalen gaan houden na deze?! 

Specificaties

 • Nederlands 
 • 235 bladzijdes
 • Augustus 2016
 • Amsterdam Leopold
 • IBSN13 : 9789025870621
 • Young Adult 


Beschrijving

Misschien zul je mij niet helemaal begrijpen.

Waarom ik mezelf pijn doe bijvoorbeeld.

Of waarom ik zo raar doe tegen dat meisje uit het ziekenhuis.

Waarom ik denk dat ik een jongetje kan redden van kanker.

Misschien zul je mij niet helemaal begrijpen.

Maar ik zal proberen het uit te leggen.


Ik ben Lauren.

En dit is mijn verhaal.

Voor het lezen

Als ik dit verhaal lees is het eerste wat ik mijn opkomt jezelf verminken. Het is zeker heftig om te doen en om mee te maken. Je ziet alleen een bepaalde manier als opluchting . Het is erg lastig om andere dingen te vinden om je de rust en zelfvertrouwen te geven dat je goed genoeg bent zoals je bent. 
Ik ben benieuwd hoe ze in het ziekenhuis komt, door een mislukte zelfmoordpoging? Een manier om haar te laten zien dat mensen willen leven, eerder een kind wil leven, maar het niet kan vanwege ziekte! 

“Moet je zien. Mijn oog viel op de boomhut, die verdekt was opgesteld tussen het bladerdek. Die wilde ik vroeger altijd hebben.”


Tijdens het lezen

Het is een heftig verhaal over een meisje wat aan selfharming ( zelfbeschadiging) doet. Het is iets wat Ik wel eens vaker af en hoorde. 
Haar school therapeut laat haar met een lief jongetje met kanker werken, samen moeten ze er het beste van maken en er doorheen komen, maar wat als alles anders loopt dan gewoon even een kind opvrolijken en deze stage afronden?! 

” Je moet gewoon jezelf zijn, zei Jasmijn tegen mij.”

Conclusie 
Een heftig boek wat geschreven moest worden net zoals vele verhalen die vertelt moeten worden, maar wat niet gedaan word uit angst, angst voor hunzelf en hun omstanders. De strijd dat alles op hun schouders ligt en ze niks kunnen loslaten omdat andere dan een deel ervan met zich meezeulen. 
Mijn eerste indruk was : Maten Stoffels? Die schrijft toch echt van die kinderlijke boeken of is dat nu veranderd. De cover trof mij erg. De roze wolk. Ik herkende het binnenvetten ook en vele andere dingen in dit verhaal. 
Ik heb het in 2 dagen uitgelezen, want ik moest het einde weten, maar nu denk ik wou ik dat wel?! Leven is hard heftig en vol ziektes en mensen die willen leven maar het niet kunnen en er zijn mensen die het niet willen. Mensen die er door heen komen! 
♡♡♡♡♡ dikke 5 harten voor jou Maren! Je hebt mij wakker gehad en nog meer laten nadenken denk ik al deed!

Categories Niet gecategoriseerd

Stranders – Iris Strobbelaar

Vandaag is het tijd voor een heerlijk kinderboek. Het is natuurlijk kinderboekenweek geweest en bij aankoop van een kinderboek boven de 10 euro krijg je het kinderboekenweekgeschenk! Zo ook bij dit boek. 

Specificaties

 • Nederlands
 • 445 bladzijdes
 • Ploegsma uitgeverij 
 • IBSN13 9789021675107
 • Kinderboek – avontuur

Beschrijving

Job is het zo zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen, dat zijn hartgrondige verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt.
Als Job vervolgens zelf strandt in de wereld waar hij zijn zusje heen verwenste, blijkt dat er maar één manier is om weer thuis te komen: hij zal zijn zusje moeten redden. In een wereld die bevolkt wordt door monsters en waar je zelfs het landschap niet kunt vertrouwen, is dit geen gemakkelijke opgave. Vooral als blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar Kaatje…

Voor het lezen
Ik Ben erg benieuwd naar dit verhaal, want zoals vele had ik ook vaak ruzie met mijn zus. Ik was vaak de irritante maarja er zit natuurlijk bijna 6 jaar tussen. 
Ik ben benieuwd maar welke wereld ze gaan reizen. Ik hou van avontuur en ben zelf ook dol op kinderboeken, lekker iets luchtigs. Het enigste wat mij echt dwars zat toen het boek binnen kwam was dat hij wel echt super dik is! Meestal lees ik boeken tussen de 200-300 bladzijdes en deze heeft er 450! 
Tijdens het lezen
Het leest soepel weg, al zijn sommige stukken iets te uitgebreid voor mijn gevoel. Het is mooi om een heel verhaal te vertellen, maar soms is het erg lang. Ik hou van details, maar soms gaat het net buiten mijn boekje. 
Nu ik op de helft ben heb ik al een richtlijn hoeveel ik het zou geven. Ik denk tussen de ☆☆☆ – ☆☆☆ 1/2 sterren. 

Categories Niet gecategoriseerd

projekt 1065 – Alan Cratz

Vandaag komt er een recensie online over een boek die zich afspeelt in WOII. De 2de wereldoorlog is een van de grootste oorlogen ten wereld en voor Duitsland de grootste. Weet dit verhaal indruk op mij te maken?
Specificaties

Beschrijving

“Ik ben echt onder de indruk! Ik weet hoe moeilijk het voor je was om dit te doen. Je leert je angst overwinnen.

Continue reading “projekt 1065 – Alan Cratz”

Categories Niet gecategoriseerd

Blogtour Broertje ~ Michael berg

Vandaag is het aan mij de beurt om wat exclusiefs te delen. 
Helaas kon ik niet bij de release party zijn, maar ik zal binnenkort het boek lezen. Vandaag is het voor nu mijn beurt om alvast wat te vertellen over het boek en daarbij zal ik ook gelijk mijn eerste indruk laten weten!

Specificaties
Release : 16 oktober 2017

 • Nederlands 
 • 512 blz
 • The house of books
 • ISBN13 : 9789044351101
 • Litteraire thriller 

Beschrijving
Na een telefoontje van de politie vliegt Lotte Pradel halsoverkop naar Zuid-Frankrijk. Haar vier jaar jongere en autistische broer Felix wordt verdacht van de moord op hun vader, hun stiefmoeder en een nog onbekende vrouw. Hoewel Lotte met haar vader – een oud-politicus – heeft gebroken en ze Felix sindsdien niet meer heeft gezien, weet ze een ding zeker: haar broer kan onmogelijk de dader zijn. Op het politiebureau ontmoet ze Felix voor de eerste keer na tien jaar. Het contact verloopt buitengewoon stroef. Maar als Felix ontsnapt, kan Lotte niet anders dan hem volgen.
Dit prachtige boek mag ik binnenkort recenseren en natuurlijk hoop ik dat het net zo mooi is als de cover, lekker duister. 
Hierbij deel ik het filmpje voor mijn aandeel in de blogtour : https://youtu.be/qKwWNItenAw 
Kijk vooral het filmpje, want het is toch een toegevoegde waarde vind ik. 
Het lijkt mij een spannend boek. Er is een familie drama aan de gang en de spanning kan daardoor erg hoog oplopen. Het is vooral een gevoel van vertrouwen, want kan je je familie wel vertrouwen? 
Haar broer ontsnapt en zij volgt, maar wat nu? Volgt ze hem om er achter te komen of hij het gedaan en hem te beschermen of is er meer aan de hand? 

Michael Berg is het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen. Geboren in Heerlen, studeerde Nederlands in Amsterdam en was leerling/repetitor aan de Kleinkunstacademie. Na korte tijd gewerkt te hebben als zanger/muzikant kwam hij in 1982 bij de omroep. Voor de RVU maakte hij twee jaar tv-programma’s om daarna over te stappen naar de radio (presentator/interviewer/documentairemaker). Voor de NOS was hij zendercoordinator van Radio 5.

Van 1999 tot 2004 werkte hij bij de regionale omroep L1 als programmaleider radio.

Hij schreef liedjes voor radio, tv, theater en talloze artiesten, componeerde een kindermusical, schreef tekst en muziek voor een internationale kindertelevisieserie en was als componist/producer betrokken bij diverse cd’s. Verder schreef hij radioteksten, columns,een radiosoap en hoorspelen voor de AVRO.

In 2004 verhuisde hij naar Frankrijk om te gaan schrijven, inmiddels woont hij sinds begin 2017 weer in Nederland. 

Bij The House of Books verschenen :Twee zomers (2008), Blind vertrouwen(2009), Een echte vrouw (2010), Hotel du Lac (2011), Nacht in Parijs (2012) enHeller (2014) en Het meisje op de weg(2015)

Michael Berg publiceerde in het Amerikaanse blad Ellery Queen Mystery Magazine, schreef mee aan de verhalenbundel Over de Grens die in Duitsland verscheen onder de titel Schmugglerpfade en aan de bundelMeliefje, Meliefje, wat wil je nog meer.

Oktober 2017 verschijnt zijn nieuwste boek: Broertje.

Categories Niet gecategoriseerd

Bram en het zoldermysterie – Michael Reefs

Vandaag is het tijd voor een boek dat ik maanden geleden heb gelezen, maar de release is nu pas. Ik voelde mij super vereerd dat ik mee mag werken, zeker omdat de bieb bende al super is! 
Specificaties

 • Nederlands 
 • 273 bladzijdes
 • November 2017
 • IBSN13: 9789082190991
 • Kinderen : Thriller en spanning

Beschrijving
Reis mee naar Brazilië, Noorwegen en China
De tienjarige Bram heeft het moeilijk: het huis waarin hij opgroeide is gesloopt, hij vindt nauwelijks aansluiting op school en tot overmaat van ramp moet hij ook nog eens verhuizen naar het grote landhuis van zijn opa en oma. Daar is het stil… en eng. Bram hoort vreemde geluiden op zolder. Als hij gaat kijken, is er niemand te zien. Maar als hij de volgende avond duidelijk iemand hoort lopen, gaat hij nog een keer kijken. Dan ontdekt hij de Zolderattika, een club van zeer geheimzinnige mannen, die beweren via zolders de wereld over te kunnen reizen. Ze hebben Bram nodig voor hun plan: ontsnappen aan de zolders en de macht over de wereld overnemen. Als Bram weigert, wordt zijn zusje ontvoerd en natuurlijk geloven zijn ouders niet dat deze zoldermannen haar hebben meegenomen. Voordat hij het weet, belandt Bram in een hels avontuur.
Voor het lezen 
Ik ben erg benieuwd naar de verhalen van Bram. Hij is zo te lezen erg avontuurlijk en geniet van de spanning. Verhuizen is altijd moeilijk, je moet je plek nog in het huis vinden. Voor mij is dit erg bekend. Om die reden ben ik in de boeken geslopen en avontuur in verschillende verhalen gaan zoeken. 

Tijdens het lezen
Je merkt dat Bram en zijn zusje niet zo goed met elkaar op kunnen schieten aangezien ze elkaar in de weg zitten. Het is erg herkennend bij kinderen op jonge leeftijd. 
Bram ontdekt een raadsel op zolder en hij moet het lot ondergaan om hun te helpen of hij krijgt zijn zusje niet meer terug. Hij stapt in het avontuur, maar is dat wel zo verstandig? 
Conclusie
Ik heb genoten van dit avontuur. Ik zal dubbel luisteren naar de zolder en denken aan mannen die op zolder rondlopen. Het is heerlijk om te lezen hoe hij alles doorloopt. 
Bram gaat het avontuur tegemoet en dat lees je. Hij is een echte doener en ik zou mijn zusje van 8 dit boek zo in de schoot schuiven. Je kan kinderen heerlijk aan het lezen brengen met zulke luchtige, leuke en vooral leerzame verhalen. Je leert dat je soms dingen moet proberen om te kijken of het lukt! 
Zeker een ☆☆☆☆! De jeugd heeft het goed met zulke boeken. Vroeger hadden we veel minder keuze en nu heb je zulke leuke boeken als deze!

Categories Niet gecategoriseerd

Sky is the Limit – Caja Cazemier

Ik heb lekker de zomerstand aan en daarom vind ik het tijf voor een zomers boek. Deze keer gaan we naar de zomerse Vlieland in ons kikkerlandje. Maar wat als je er niet alleen voor vakantie komt, maar er ook ineens moet gaan wonen?!

Specificaties

 • Nederlands
 • 192 bladzijdes
 • November 2015
 • IBSN 13 : 9789021674926
 • Young Adult – Vriendschap

Beschrijving
Zijn haar ouders nou helemáál gek geworden…?! Die hebben besloten om naar Vlieland te verhuizen, en Sky wordt natuurlijk niks gevraagd. Daar zit ze dan. Op een eiland. Opgesloten, zo voelt het. Ze mist haar vriendinnen, ze mist haar sportvereniging, ze mist haar oude leven. En wat is het er sáái!
Maar dan wordt het zomer en stroomt het eiland vol met vakantiegangers. En daar zit één wel heel erg leuke bij…
Continue reading “Sky is the Limit – Caja Cazemier”

Categories Niet gecategoriseerd