Luna – Pieter Koolwijk

De prachtig geïllustreerde cover trok zo mijn aandacht, dat ik dit boek moest lezen. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2021

Aantal pagina’s: 264 pagina’s

Uitgeverij: Lemniscaat B.V., Uitgeverij

ISBN: 9789047712503

Type boek: Kinderboek, vanaf 9 jaar

Beschrijving:

Luna is zo gek nog niet! Luna hoort stemmen die haar lastigvallen. Stemmen die niemand anders kan horen. Daarom zit ze in Huize Hoopvol. Toch is haar leven sinds kort iets beter: ieder weekend mag ze bij Ties logeren. Zijn ouders denken niet dat ze gek is. Bovendien is Gozert daar: de onzichtbare vriend van Ties, die Luna ook kan horen. Maar er komt een einde aan die fijne periode als Luna’s moeder haar meeneemt naar het verlaten vakantiepark van haar vader. Daar is helemaal niets te beleven. Hoewel… Gozert is meegekomen. En het vakantiepark blijkt toch niet zo verlaten… ‘Luna’ speelt zich af in de wereld van ‘Gozert’ maar kan ook goed los gelezen worden.

Continue reading “Luna – Pieter Koolwijk”
Categories Niet gecategoriseerd

Hamley, het zwarte katje 3 – Hamley in de Sneeuw – Sandra J. PaulIk heb al eerder de boeken van Hamley langs zien komen en ik ben onwijs benieuwd naar de verhalen. Daarnaast heb ik een grote liefde voor dieren dus dat maakt me extra nieuwsgierig ~ KimSpecificaties:
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: oktober 2021
Aantal pagina’s: 110 pagina’s
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464208474
Type boek: Jeugdboeken

Beschrijving:
Kleine lieve en nieuwsgierige Hamley woont met haar moeder, zusjes, honden in een groot huis met een prachtige tuin. Hamley is enorm nieuwsgierig naar alles wat hij in huis langs hoort komen over ‘kerstmis’, ‘sneeuw’ en ‘kerstbomen’. Op een winterse ochtend maakt hij eindelijk mee wat sneeuw is, er gaat een wondere wereld voor hem open. Nieuwsgierig als ze is gaat ze op ontdekking en zo komt ze in een magische winterse wereld terecht met bijzondere dieren.

Continue reading “Hamley, het zwarte katje 3 – Hamley in de Sneeuw – Sandra J. Paul”
Categories Niet gecategoriseerd

De zoete tovenaars – Tanja Voosen

Aangezien ik dol ben op fantasy boeken over tovenaars e.d. ben ik enorm nieuwsgierig naar dit boek. De enorm aantrekkelijke cover vraagt er dan ook om dat het boek gelezen moet worden. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2021

Aantal pagina’s: 272 pagina’s

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

ISBN: 9789000377961

Type boek: Kinderboeken, Actie & Avontuur, Fantasy Boeken

Beschrijving:

In het stadje Belony gelooft iedereen in magie en wonderen. Behalve Eline, die vindt het maar onzin. Maar wanneer haar buurmeisje Charlie een chocoladereep eet die een wel heel raar effect op haar heeft, begint Eline toch zwaar te twijfelen. Charlie slaat ineens onbegrijpelijke taal uit en kleurt zelfs helemaal groen. Zou het iets te maken hebben met de legende over de magische zoetigheden van Madame Picot?

Uitgerekend de mysterieuze Robin lijkt er meer over te weten. Om Charlie te helpen en zo snel mogelijk een oplossing te vinden, moeten ze het raadsel uit een koffer vol zoetigheden volgen. Dat leidt het drietal naar het Museum voor Zoete Kunsten, het verborgen hoofdkwartier van de Zoete Tovenaars. De tijd dringt… want zij zijn niet de enigen die op zoek zijn naar deze wonderlijke plek!

Continue reading “De zoete tovenaars – Tanja Voosen”
Categories Niet gecategoriseerd

Mijn eetstoornis en ik – Shannon Blezer

Aangezien ik ook jaren met een eetstoornis heb geworsteld en nu op de goede weg van herstel ben, was ik enorm benieuwd naar het verhaal, de weg naar herstel van Shannon. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: 2021

Aantal pagina’s: 250 pagina’s

Uitgeverij: Boekscout

ISBN: 9789464310870

Type boek: Biografie

Beschrijving:

Shannon beschrijft haar dagelijkse worstelingen met de eetstoornis anorexia nervosa. Helaas bestaan er over deze ziekte enorm veel misverstanden. Shannon stelt zichzelf volkomen bloot, door op een eerlijke en confronterende wijze verslag te doen over deze slopende aandoening, die niet alleen lichamelijk maar vooral geestelijk echt verschrikkelijk is. Ze gebruikt dagboekfragmenten, dossiers van behandelaars en ervaringen van haar naasten waardoor de ziekte anorexia nervosa vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. In dit verhaal worden taboes doorbroken en laat Shannon ons de echte werkelijkheid van een eetstoornis zien. Het verhaal speelt zich af in het heden, blikt terug naar het verleden en geeft hoop voor de toekomst.

Continue reading “Mijn eetstoornis en ik – Shannon Blezer”
Categories Niet gecategoriseerd

Peak Mind; De nieuwe wetenschap van focus en concentratie – Amishi Jha


Boeken over persoonlijke ontwikkeling en meer kennis opdoen over focus en concentratie, dat vraagt om mijn aandacht. Daarom kijk ik echt uit naar de inzichten die dit boek me gaat brengen. ~ Kim

Specificaties:
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: oktober 2021
Aantal pagina’s: 304 pagina’s
Uitgeverij: ten Have
ISBN: 9789025908331
Type boek: Psychologie, mindfulness, persoonlijke ontwikkeling

Beschrijving:
Amishi Jha is een wereldberoemde neurowetenschapper die vooral de aandacht bestudeerd. Ze ondervond met vele wetenschappelijke studies en onderzoeken hoe je jezelf kan trainen om voortaan de juiste focus te hebben op de momenten die ertoe doen.


De hele dag zoemt onze aandacht (of zaklamp), zoals Amishi het beschrijft alle kanten op. Het gezoem van je telefoon, pop-up berichten en notificaties van de media, en een altijd groeiende to-do list. Zeker in deze tijd krijgen we meer prikkels dan ooit te verduren en zijn we chronisch afgeleid. Volgens onderzoek gaat zelfs 50 procent van ons leven aan ons voorbij. Hoe kan dat? We hebben er geen aandacht voor.
Neurowetenschapper Amishi Jha doet al twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar aandacht. In haar laboratorium testte ze verschillende cognitieve technieken op mensen die onder hoge druk staan, zoals militairen, brandweerlieden, studenten en topsporters. In dit boek deelt ze voor het eerst de resultaten en onthult ze praktische oefeningen waarmee we ons concentratievermogen kunnen verbeteren in slechts twaalf minuten per dag.

Continue reading “Peak Mind; De nieuwe wetenschap van focus en concentratie – Amishi Jha”
Categories Niet gecategoriseerd

Het magische meer – Rani de Vadder

De bijzondere, mooie en aantrekkelijke cover was voor mij al meer dan genoeg om mij te overtuigen dat ik dit boek gewoon moest lezen. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: november 2021

Aantal pagina’s: 240 pagina’s

Uitgeverij: Hamley Books

ISBN: 9789464208528

Type boek: Jeugdboek

Beschrijving:

Minne wordt heel erg ziek en raakt uiteindelijk in coma. Tweelingzus Fie wil dit niet accepteren en blijft beweren dat Minne gewoon in een diepe slaap is. Fie is ervan overtuigt dat ze Minne moet en kan helpen om uit deze diepe slaap te komen. Haar vriend Alex staat haar bij om haar te helpen bij deze reddingsmissie. Samen reizen ze in hun dromen naar de magische wereld, Withaven. Dit wordt een hele spannende, ontroerende en magische reis, waarbij dat ze beide overtuigd raken dat er een manier is om Minne te redden. Maar wanneer ze erachter komen welk kwaad Minne in zijn greep houdt lijkt de oplossing en het redden van Minne heel ver weg.

Continue reading “Het magische meer – Rani de Vadder”
Categories Niet gecategoriseerd

Woorden zeggen niets ~ Seren J. Smedts

De prachtige cover spreekt mij enorm aan. Het is een zwaar boek dat mij zeker heeft vastgehouden, maar zo fijn dat het uitgesproken word

Het studentenleven is iets waar de achttienjarige Lente halsreikend naar heeft uitgekeken. Ondanks de tegenslagen thuis en de vele ruzies met haar vriend, vertrekt ze vastberaden naar de universiteit. Maar haar vastberadenheid om zich op haar studies te concentreren verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze als een blok valt voor een knappe medestudent.
Tristan worstelt met zijn moeilijke kindertijd. Nadat zijn beste vriend naar het buitenland vertrekt, laat Tristan het pleeggezin achter waarin hij opgroeide. Op zoek naar licht in de duisternis, ontmoet hij een bijzonder meisje. Maar wat als zij hem ook verlaat?

Continue reading “Woorden zeggen niets ~ Seren J. Smedts”
Categories Niet gecategoriseerd

Winter in de b&b ~ Kaat de Kock

Ik ben enorm benieuwd naar dit, want de boeken die ik van Kaat heb gelezen waren een enorm succes!

Beschrijving

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd.
Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen.
Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

Continue reading “Winter in de b&b ~ Kaat de Kock”
Categories Niet gecategoriseerd

Kernbewustzijn – Transformatie voor beweging – Liz Koch

De verrassende, bijzondere en uitnodigende cover weet gelijk mijn aandacht te trekken en ik ben enorm benieuwd naar dit boek. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: september 2021

Aantal pagina’s: 224 pagina’s

Uitgeverij: AnkhHermes

ISBN: 9789020218428

Type boek: Gezondheid en lichaam, Persoonlijke ontwikkeling, Spiritualiteit

Beschrijving:

Ontdek intuïtief hoe je lichaam het liefst wil bewegen om blokkades en aandoeningen te kunnen oplossen met ‘Kernbewustzijn’ van Liz Koch.

Kernbewustzijn van Liz Koch is het praktische antwoord op de verrassende bestseller Psoas, de spier van de ziel. In de kern van je lichaam ligt wijsheid besloten waar je door middel van beweging bij kunt komen. In Kernbewustzijn vertelt Liz Koch je hoe met oefeningen en praktische tips.

Je zwemt, danst, loopt of springt; beweging staat nooit los van (het) leven. Bewegen is de kern van ons mens-zijn. Ons lichaam weet intuïtief hoe het het liefst wil bewegen en hoe we blokkades en aandoeningen zelf kunnen oplossen. Deze kennis is in onze kern aanwezig en vanuit deze kern kan ons leven weer stromen. Liz Koch helpt je je somatische intelligentie te vergroten door anders naar beweging te kijken én anders in beweging te komen. Met veel oefeningen, rijk geïllustreerd met zwart-wit foto’s.

Een fascinerend en praktisch boek voor iedereen die bezig is met de vergroting van het lichaamsbewustzijn.

Continue reading “Kernbewustzijn – Transformatie voor beweging – Liz Koch”
Categories Niet gecategoriseerd

Beproevingen– Janine Keijser

Het lijkt me een angstaanjagend en enorm spannend boek. Ik ben heel benieuwd hoe het mij persoonlijk zal aanspreken. ~. Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: mei 2019

Aantal pagina’s: 345 pagina’s

Uitgeverij: Elikser B.V. Uitgeverij

ISBN: 9789463651387

Type boek: Thriller

Beschrijving:

Ik was weer in een zee van pijn beland. Ik spartelde met mijn benen en trok aan de riemen waarmee mijn armen vastlagen. Ik piepte door mijn neus en knarste met mijn tanden. Mijn ogen rolden. Ik dacht dat mijn hart het zou begeven, mijn longen zouden barsten en mijn hoofd zou ontploffen. Het duurde dit keer langer dan de vorige ronde voor ik bijkwam. Lara wordt door een oude bekende gevraagd om in Londen een verdwenen activiste te helpen opsporen. Sebastian wil haar juridische achtergrond en haar gevatte kijk op zaken inzetten om niet alleen de verblijfplaats te achterhalen van de jonge vrouw, maar ook meer te weten te komen over de duistere praktijken die hij en zijn activistenvrienden op het spoor zijn. Lara gaat op onderzoek uit en raakt steeds dieper in de problemen. Ondertussen komt ze in contact met een interessante man, Colin, die bij de recherche werkt. Al snel blijkt dat hij heel wat te verbergen heeft. Er ontspint zich een adembenemende reeks avonturen, waarin Lara probeert de waarheid boven tafel te krijgen. Zal zij erin slagen datgeen wat verborgen ligt in de duisternis aan het licht te brengen? En hoever is zij bereid hiervoor te gaan? Een heerlijk leesbare, wezenlijke en spannende ecothriller.

Continue reading “Beproevingen– Janine Keijser”
Categories Niet gecategoriseerd

Gezonde grenzen – Nedra Glover Tawwab

Grenzen zijn lastig om aan te geven, maar oefenen baart kunst. Ik ben benieuwd naar welke dingen ik zal bijleren ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: september 2021

Aantal pagina’s: 302 pagina’s

Uitgeverij: Harper Collins

ISBN: 9789402708134

Type boek: Persoonlijke ontwikkeling, sociologie

Beschrijving:

Bekende Instagram-psycholoog over mentale weerbaarheid: spreek je uit, zeg nee en ervaar de vrijheid om echt jezelf te zijn.

Gezonde grenzen. We weten allemaal dat we ze zouden moeten hebben. Hiermee bewaak je een evenwicht tussen werk en privé en zorg je dat je giftige personen op afstand houdt. Maar wat is een ‘gezonde grens’ eigenlijk? Hoe kan je je behoefte uiten? Nee zeggen? Assertief zijn zonder een ander te beledigen of ruzie te veroorzaken?

Nedra Glover Tawwab – relatiedeskundige en een van de meest invloedrijke therapeuten op Instagram – leert in dit boek eenvoudige maar krachtige manieren om gezonde grenzen te stellen in alle aspecten van het leven: op het werk, in je relatie of voor je kinderen. Haar technieken helpen je om je behoeften duidelijk en zonder verontschuldiging te benoemen en het basisprobleem achter afhankelijkheidsissues, angsten en burn-outs te ontrafelen.

Voor het lezen:

Ik zag de aankondiging van het boek op instagram bij @harpercollins langs komen en aangezien ik zelf enorm worstel met het bepalen en stellen van grenzen, heb ik gelijk het boek ge-pre-ordered. Ik ben echt enorm benieuwd naar de inzichten van Nedra. 

Tijdens het lezen:

Nedra weet alles heerlijk helder, duidelijk en gemakkelijk te verwoorden. Waardoor je op eenvoudige wijze inzicht krijgt over het ontstaan en in stand blijven van ongezonde grenzen. Ze stelt je vragen, handvaten en inzichten waardoor je inzicht krijgt over je eigen gestelde grenzen en hoe dat je deze kan veranderen.  

Conclusie:

‘Ongezonde grenzen zullen je overal achtervolgen.’
Het boek bestaat uit 2 delen. In het voorwoord vertelt de schrijfster al gelijk dat ze niet alleen uit het leven en verhalen van haar cliënten beschrijft, maar ook uit eigen ervaring spreekt. Ook zij moet nog altijd consequent werken aan haar assertiviteit en zelfdiscipline om gezonde grenzen in haar leven te behouden. Ze zegt dat je al doende leert en dat zolang je maar vol blijft houden het steeds gemakkelijker gaat worden om goed voor jezelf te zorgen. 

Het voor jezelf opkomen ervaar je zelf met gevoelens van ongemak en schuld. Maar Nedra laat ons inzien hoe belangrijk het is om gezonde grenzen te stellen. Niet alleen voor onszelf maar ook voor onze omgeving. Stel je geen grenzen dan zal je gevoelens van wrok, angst, depressie, prikkelbaarheid en frustratie ervaren. Door middel van grenzen bepaal je verwachtingen en behoeften, hierdoor worden relaties met anderen prettiger.

Nedra zegt dat er 3 soorten grenzen zijn; poreuze rigide en gezonde. Aan deze verschillende grenzen is verschillend gedrag gekoppeld en beschrijft ze wat dit inhoudt. Aan het einde van het boek is ook een zelftest, waarmee je kan zien in hoeverre je in een bepaalde categorie behoort. 

‘Assertiviteit wil zeggen je gevoelens openlijk overbrengen zonder anderen aan te vallen. Het houdt niet in dat je eisen stelt; nee het is een manier om af te dwingen’

Wanneer je begint met voor het eerst grenzen te stellen voor je omgeving, zal je ongetwijfeld een hoop weerstand gaan ervaren. Er zijn verschillende manieren hoe je omgeving hierop kan reageren. Nedra volgt hierop met duidelijke uitleg, voorbeelden en tips om met zo’n type reactie om te gaan. Dit is erg prettig, want hierdoor kan je jezelf voorbereiden wanneer begint met het stellen van gezonde grenzen. Nedra laat ons zien hoe we assertieve wijze voor onszelf op kunnen en mogen komen. 

In het 2de deel van het boek gaat het over het stellen van grenzen in specifieke deelgebieden zoals familie, liefdesrelaties, vriendschappen, werk en social media. Ieder hoofdstuk eindigt met sterke vragen van Nedra waarmee je goed voor jezelf in kaart kan brengen hoe je er voor staat en waar werk aan de winkel is. 

Het boek is ijzersterk, helder en praktisch. Ze durft de diepte in te gaan en ons wakker te schudden. Door haar ijzersterke uitleg, heldere praktijkvoorbeelden, oplossingen, handvaten en vragen ben je echt in staat om te gaan werken aan een leven waarin dat je gezonde grenzen bestaan.  

Aantal sterren: 5

Categories Niet gecategoriseerd

De verborgen vrouw – Belinda Aebi

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour om een recensie te geven, wat ik van De verborgen vrouw vond.  

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: oktober 2021

Aantal pagina’s: 380 pagina’s

Uitgeverij: Hamley Books

ISBN: 9789464208375

Type boek: Psychologische thriller

Beschrijving:

Tijdens het slopen van een oude jutefabriek worden twee skeletten gevonden onder de betonvloer van het garenmagazijn. Ze liggen hand in hand. Forensisch antropologisch onderzoek wijst uit dat ze er ongeveer vijftig jaar liggen. Hoofdrechercheur Stef Michiels en specialisten van het forensisch lab slaan de handen in elkaar voor de identificatie. Ze komen tot de conclusie dat de twee mensen om het leven zijn gebracht. Beetje bij beetje krijgen de slachtoffers een gezicht en een verhaal, en duiken meerdere verdachten op. Het verhaal volgt de twee tijdslijnen.

Voor het lezen:

Heel erg benieuwd naar dit verhaal. De cover is in ieder geval veelbelovend en trekt echt mijn aandacht. De sepia kleuren en de 2 beelden, een van een portret van een vrouw en de andere van een oude fabriek roepen een duistere, kille sfeer op. 

Op de achterzijde zijn de kleuren van de voorzijde doorgetrokken en is een duidelijke beschrijving van het verhaal te lezen. Op het titelblad aan de binnenzijde van het boek staat nogmaals een verlichte versie van de uitgestorven oude fabriek te zien. 

Tijdens het lezen:

Het verhaal volgt verschillende personen die per hoofdstuk wisselen. In het begin was dit even switchen waardoor ik wat moeilijk in het verhaal kwam. 

Conclusie:
Een heel originele en andere insteek dan de meeste thrillers. Normaal gesproken gaan verhalen over dingen die onlangs gebeurd zijn. In dit geval gaat het om een moordcomplot van 50 jaar geleden. Ondanks dat het om een oud verhaal gaat, weet Aebi je aandacht te trekken met haar krachtige en vlotte schrijfstijl. We volgen 3 verschillende personages die per hoofdstuk elkaar afwisselen. In het begin had ik wat moeite om hierdoor in het verhaal te komen, maar aan de andere kant kreeg je hierdoor een heel breed beeld van de situatie door de verschillende perspectieven van de personages. 

Het verhaal is niet echt spannend, wat bij de meeste thrillers het geval is, maar op een of andere manier wist het verhaal me wel nieuwsgierig genoeg te houden dat ik toch wel wilde weten hoe de vork in de steel zat. Aangezien dat je als lezer door Aebi betrokken wordt om mee te puzzelen in de moordzaak maakt t denk ik dat ik zo nieuwsgierig bleef.
De personages waren levendig verwoord en hadden echt een eigen persoonlijkheid en karakter, dat vond ik enorm sterk.
De verhaallijn was goed door Aebi uitgedacht, sommige dingen verwachte ik al doordat ik als lezer bepaalde puzzelstukjes met elkaar had verbonden, andere waren juist verrassend, waardoor het verhaal een hele andere wending nam. Het verhaal zette me hierdoor zeker aan het denken.

Het is een mooie psychologische thriller met een intrigerend verhaal. Aantal sterren: 3,5

Categories Niet gecategoriseerd

Dag & Nacht – Helga van Leur Govert Schilling

Aangezien ik Helga met enorm veel plezier volg op instagram en altijd hele inspirerende post plaatst, wilde ik ook graag meer van haar leren. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2020

Aantal pagina’s: 192 pagina’s

Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

ISBN: 9789059565425

Type boek: Wetenschap & Natuur

Beschrijving:

Waarom is de lucht blauw en de zonsondergang rood? Hoe ontstaat de regenboog met al zijn kleuren? Kun je vanuit Nederland het poollicht zien? Welke wolken vertellen je dat je beter een paraplu mee kunt nemen? Waarom ziet de maan er elke dag anders uit? Hoe zie je het verschil tussen een ster en een planeet? En waar vind je de Poolster en hoe herken je een satelliet?

In dit boek beschrijven Helga van Leur en Govert Schilling alles wat er overdag en ’s nachts aan de hemel te zien is. Van wolkentypen, optische verschijnselen en bliksem tot vallende sterren, planeetsamenstanden en zonsverduisteringen. In begrijpelijke taal en voorzien van prachtige foto’s nemen ze je mee op een boeiende verkenningstocht, van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht.

Continue reading “Dag & Nacht – Helga van Leur Govert Schilling”
Categories Niet gecategoriseerd

Huisje, boompje… borstkanker- Eva Visser

Ik ga dit heftige verhaal lezen en heb geen idee wat mij te wachten staat. Ik ben benieuwd hoe ze haar verhaal vertelt ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2021

Aantal pagina’s: 172 pagina’s

Uitgeverij: Growingstories

ISBN: 9789493089556

Type boek: Biografie

Beschrijving:

Het verhaal begint in 2018, wanneer Eva een knobbel in haar borst voelt en haar huisarts bezoekt. ‘Niets om je zorgen over te maken’, borstkanker krijgen als je 21 bent gebeurt niet. Helaas gebeurde het Eva wel. Een jaar later blijkt de knobbel kwaadaardig te zijn en belandt Eva in de achtbaan van medische en psychologische onderzoeken en operaties. Er komen enorm veel vragen op haar af. Dingen waar je als 21-jarige helemaal nog niet mee bezig bent. Keuzes en beslissingen moeten vrij snel gemaakt worden. Eva doorstaat haar angsten en gaat vol moed, doorzettingsvermogen, veerkracht en humor haar ziekteproces tegemoet. Met dit boek draagt Eva een hele duidelijke boodschap uit, kanker kent geen leeftijdsgrens, pas goed op jezelf, want niemand kan dat zo goed als jij. 

Continue reading “Huisje, boompje… borstkanker- Eva Visser”
Categories Niet gecategoriseerd

De kunst van het leven – Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh is voor mij echt een enorme inspirator. Ik zie hem echt als het voorbeeld voor rust, vrede en compassievol leven. Ik heb al veel boeken van hem gelezen, maar deze nog niet. Dus ik ben enorm benieuwd ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: augustus 2021

Aantal pagina’s: 208 pagina’s

Uitgeverij: Ten Have

ISBN: 9789025909932

Type boek: Persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, Boeddhisme

Beschrijving

Een bundel van de boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh over mindfulness, onze relaties, de verbondenheid met de wereld en de weg naar een gelukkiger leven.

Vanuit 7 verschillende transformerende meditaties, leren we om op een nieuwe manier te kijken naar ons leven, onze relaties en de verbondenheid die wij tot en met de wereld hebben. Het is een bundel van zijn laatste lezingen, kort voor zijn plotselinge ziekenhuisopname. 
Het boek bevat ook veel persoonlijke ervaringen. Via deze lezingen laat Thich Nhat Hanh ons zien dat iedereen een gelukkig, vredig en actief leven kan leiden en onze ouderdom en dood zonder angsten tegemoet kunnen gaan. 

Continue reading “De kunst van het leven – Thich Nhat Hanh”
Categories Niet gecategoriseerd