Luna – Pieter Koolwijk

De prachtig geïllustreerde cover trok zo mijn aandacht, dat ik dit boek moest lezen. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2021

Aantal pagina’s: 264 pagina’s

Uitgeverij: Lemniscaat B.V., Uitgeverij

ISBN: 9789047712503

Type boek: Kinderboek, vanaf 9 jaar

Beschrijving:

Luna is zo gek nog niet! Luna hoort stemmen die haar lastigvallen. Stemmen die niemand anders kan horen. Daarom zit ze in Huize Hoopvol. Toch is haar leven sinds kort iets beter: ieder weekend mag ze bij Ties logeren. Zijn ouders denken niet dat ze gek is. Bovendien is Gozert daar: de onzichtbare vriend van Ties, die Luna ook kan horen. Maar er komt een einde aan die fijne periode als Luna’s moeder haar meeneemt naar het verlaten vakantiepark van haar vader. Daar is helemaal niets te beleven. Hoewel… Gozert is meegekomen. En het vakantiepark blijkt toch niet zo verlaten… ‘Luna’ speelt zich af in de wereld van ‘Gozert’ maar kan ook goed los gelezen worden.

Continue reading “Luna – Pieter Koolwijk”
Categories Niet gecategoriseerd

Hamley, het zwarte katje 3 – Hamley in de Sneeuw – Sandra J. PaulIk heb al eerder de boeken van Hamley langs zien komen en ik ben onwijs benieuwd naar de verhalen. Daarnaast heb ik een grote liefde voor dieren dus dat maakt me extra nieuwsgierig ~ KimSpecificaties:
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: oktober 2021
Aantal pagina’s: 110 pagina’s
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464208474
Type boek: Jeugdboeken

Beschrijving:
Kleine lieve en nieuwsgierige Hamley woont met haar moeder, zusjes, honden in een groot huis met een prachtige tuin. Hamley is enorm nieuwsgierig naar alles wat hij in huis langs hoort komen over ‘kerstmis’, ‘sneeuw’ en ‘kerstbomen’. Op een winterse ochtend maakt hij eindelijk mee wat sneeuw is, er gaat een wondere wereld voor hem open. Nieuwsgierig als ze is gaat ze op ontdekking en zo komt ze in een magische winterse wereld terecht met bijzondere dieren.

Continue reading “Hamley, het zwarte katje 3 – Hamley in de Sneeuw – Sandra J. Paul”
Categories Niet gecategoriseerd

De zoete tovenaars – Tanja Voosen

Aangezien ik dol ben op fantasy boeken over tovenaars e.d. ben ik enorm nieuwsgierig naar dit boek. De enorm aantrekkelijke cover vraagt er dan ook om dat het boek gelezen moet worden. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2021

Aantal pagina’s: 272 pagina’s

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

ISBN: 9789000377961

Type boek: Kinderboeken, Actie & Avontuur, Fantasy Boeken

Beschrijving:

In het stadje Belony gelooft iedereen in magie en wonderen. Behalve Eline, die vindt het maar onzin. Maar wanneer haar buurmeisje Charlie een chocoladereep eet die een wel heel raar effect op haar heeft, begint Eline toch zwaar te twijfelen. Charlie slaat ineens onbegrijpelijke taal uit en kleurt zelfs helemaal groen. Zou het iets te maken hebben met de legende over de magische zoetigheden van Madame Picot?

Uitgerekend de mysterieuze Robin lijkt er meer over te weten. Om Charlie te helpen en zo snel mogelijk een oplossing te vinden, moeten ze het raadsel uit een koffer vol zoetigheden volgen. Dat leidt het drietal naar het Museum voor Zoete Kunsten, het verborgen hoofdkwartier van de Zoete Tovenaars. De tijd dringt… want zij zijn niet de enigen die op zoek zijn naar deze wonderlijke plek!

Continue reading “De zoete tovenaars – Tanja Voosen”
Categories Niet gecategoriseerd

Mijn eetstoornis en ik – Shannon Blezer

Aangezien ik ook jaren met een eetstoornis heb geworsteld en nu op de goede weg van herstel ben, was ik enorm benieuwd naar het verhaal, de weg naar herstel van Shannon. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: 2021

Aantal pagina’s: 250 pagina’s

Uitgeverij: Boekscout

ISBN: 9789464310870

Type boek: Biografie

Beschrijving:

Shannon beschrijft haar dagelijkse worstelingen met de eetstoornis anorexia nervosa. Helaas bestaan er over deze ziekte enorm veel misverstanden. Shannon stelt zichzelf volkomen bloot, door op een eerlijke en confronterende wijze verslag te doen over deze slopende aandoening, die niet alleen lichamelijk maar vooral geestelijk echt verschrikkelijk is. Ze gebruikt dagboekfragmenten, dossiers van behandelaars en ervaringen van haar naasten waardoor de ziekte anorexia nervosa vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. In dit verhaal worden taboes doorbroken en laat Shannon ons de echte werkelijkheid van een eetstoornis zien. Het verhaal speelt zich af in het heden, blikt terug naar het verleden en geeft hoop voor de toekomst.

Continue reading “Mijn eetstoornis en ik – Shannon Blezer”
Categories Niet gecategoriseerd

Peak Mind; De nieuwe wetenschap van focus en concentratie – Amishi Jha


Boeken over persoonlijke ontwikkeling en meer kennis opdoen over focus en concentratie, dat vraagt om mijn aandacht. Daarom kijk ik echt uit naar de inzichten die dit boek me gaat brengen. ~ Kim

Specificaties:
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: oktober 2021
Aantal pagina’s: 304 pagina’s
Uitgeverij: ten Have
ISBN: 9789025908331
Type boek: Psychologie, mindfulness, persoonlijke ontwikkeling

Beschrijving:
Amishi Jha is een wereldberoemde neurowetenschapper die vooral de aandacht bestudeerd. Ze ondervond met vele wetenschappelijke studies en onderzoeken hoe je jezelf kan trainen om voortaan de juiste focus te hebben op de momenten die ertoe doen.


De hele dag zoemt onze aandacht (of zaklamp), zoals Amishi het beschrijft alle kanten op. Het gezoem van je telefoon, pop-up berichten en notificaties van de media, en een altijd groeiende to-do list. Zeker in deze tijd krijgen we meer prikkels dan ooit te verduren en zijn we chronisch afgeleid. Volgens onderzoek gaat zelfs 50 procent van ons leven aan ons voorbij. Hoe kan dat? We hebben er geen aandacht voor.
Neurowetenschapper Amishi Jha doet al twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar aandacht. In haar laboratorium testte ze verschillende cognitieve technieken op mensen die onder hoge druk staan, zoals militairen, brandweerlieden, studenten en topsporters. In dit boek deelt ze voor het eerst de resultaten en onthult ze praktische oefeningen waarmee we ons concentratievermogen kunnen verbeteren in slechts twaalf minuten per dag.

Continue reading “Peak Mind; De nieuwe wetenschap van focus en concentratie – Amishi Jha”
Categories Niet gecategoriseerd

Het magische meer – Rani de Vadder

De bijzondere, mooie en aantrekkelijke cover was voor mij al meer dan genoeg om mij te overtuigen dat ik dit boek gewoon moest lezen. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: november 2021

Aantal pagina’s: 240 pagina’s

Uitgeverij: Hamley Books

ISBN: 9789464208528

Type boek: Jeugdboek

Beschrijving:

Minne wordt heel erg ziek en raakt uiteindelijk in coma. Tweelingzus Fie wil dit niet accepteren en blijft beweren dat Minne gewoon in een diepe slaap is. Fie is ervan overtuigt dat ze Minne moet en kan helpen om uit deze diepe slaap te komen. Haar vriend Alex staat haar bij om haar te helpen bij deze reddingsmissie. Samen reizen ze in hun dromen naar de magische wereld, Withaven. Dit wordt een hele spannende, ontroerende en magische reis, waarbij dat ze beide overtuigd raken dat er een manier is om Minne te redden. Maar wanneer ze erachter komen welk kwaad Minne in zijn greep houdt lijkt de oplossing en het redden van Minne heel ver weg.

Continue reading “Het magische meer – Rani de Vadder”
Categories Niet gecategoriseerd

Woorden zeggen niets ~ Seren J. Smedts

De prachtige cover spreekt mij enorm aan. Het is een zwaar boek dat mij zeker heeft vastgehouden, maar zo fijn dat het uitgesproken word

Het studentenleven is iets waar de achttienjarige Lente halsreikend naar heeft uitgekeken. Ondanks de tegenslagen thuis en de vele ruzies met haar vriend, vertrekt ze vastberaden naar de universiteit. Maar haar vastberadenheid om zich op haar studies te concentreren verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze als een blok valt voor een knappe medestudent.
Tristan worstelt met zijn moeilijke kindertijd. Nadat zijn beste vriend naar het buitenland vertrekt, laat Tristan het pleeggezin achter waarin hij opgroeide. Op zoek naar licht in de duisternis, ontmoet hij een bijzonder meisje. Maar wat als zij hem ook verlaat?

Continue reading “Woorden zeggen niets ~ Seren J. Smedts”
Categories Niet gecategoriseerd

Winter in de b&b ~ Kaat de Kock

Ik ben enorm benieuwd naar dit, want de boeken die ik van Kaat heb gelezen waren een enorm succes!

Beschrijving

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd.
Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen.
Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

Continue reading “Winter in de b&b ~ Kaat de Kock”
Categories Niet gecategoriseerd

Kernbewustzijn – Transformatie voor beweging – Liz Koch

De verrassende, bijzondere en uitnodigende cover weet gelijk mijn aandacht te trekken en ik ben enorm benieuwd naar dit boek. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: september 2021

Aantal pagina’s: 224 pagina’s

Uitgeverij: AnkhHermes

ISBN: 9789020218428

Type boek: Gezondheid en lichaam, Persoonlijke ontwikkeling, Spiritualiteit

Beschrijving:

Ontdek intuïtief hoe je lichaam het liefst wil bewegen om blokkades en aandoeningen te kunnen oplossen met ‘Kernbewustzijn’ van Liz Koch.

Kernbewustzijn van Liz Koch is het praktische antwoord op de verrassende bestseller Psoas, de spier van de ziel. In de kern van je lichaam ligt wijsheid besloten waar je door middel van beweging bij kunt komen. In Kernbewustzijn vertelt Liz Koch je hoe met oefeningen en praktische tips.

Je zwemt, danst, loopt of springt; beweging staat nooit los van (het) leven. Bewegen is de kern van ons mens-zijn. Ons lichaam weet intuïtief hoe het het liefst wil bewegen en hoe we blokkades en aandoeningen zelf kunnen oplossen. Deze kennis is in onze kern aanwezig en vanuit deze kern kan ons leven weer stromen. Liz Koch helpt je je somatische intelligentie te vergroten door anders naar beweging te kijken én anders in beweging te komen. Met veel oefeningen, rijk geïllustreerd met zwart-wit foto’s.

Een fascinerend en praktisch boek voor iedereen die bezig is met de vergroting van het lichaamsbewustzijn.

Continue reading “Kernbewustzijn – Transformatie voor beweging – Liz Koch”
Categories Niet gecategoriseerd

Beproevingen– Janine Keijser

Het lijkt me een angstaanjagend en enorm spannend boek. Ik ben heel benieuwd hoe het mij persoonlijk zal aanspreken. ~. Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: mei 2019

Aantal pagina’s: 345 pagina’s

Uitgeverij: Elikser B.V. Uitgeverij

ISBN: 9789463651387

Type boek: Thriller

Beschrijving:

Ik was weer in een zee van pijn beland. Ik spartelde met mijn benen en trok aan de riemen waarmee mijn armen vastlagen. Ik piepte door mijn neus en knarste met mijn tanden. Mijn ogen rolden. Ik dacht dat mijn hart het zou begeven, mijn longen zouden barsten en mijn hoofd zou ontploffen. Het duurde dit keer langer dan de vorige ronde voor ik bijkwam. Lara wordt door een oude bekende gevraagd om in Londen een verdwenen activiste te helpen opsporen. Sebastian wil haar juridische achtergrond en haar gevatte kijk op zaken inzetten om niet alleen de verblijfplaats te achterhalen van de jonge vrouw, maar ook meer te weten te komen over de duistere praktijken die hij en zijn activistenvrienden op het spoor zijn. Lara gaat op onderzoek uit en raakt steeds dieper in de problemen. Ondertussen komt ze in contact met een interessante man, Colin, die bij de recherche werkt. Al snel blijkt dat hij heel wat te verbergen heeft. Er ontspint zich een adembenemende reeks avonturen, waarin Lara probeert de waarheid boven tafel te krijgen. Zal zij erin slagen datgeen wat verborgen ligt in de duisternis aan het licht te brengen? En hoever is zij bereid hiervoor te gaan? Een heerlijk leesbare, wezenlijke en spannende ecothriller.

Continue reading “Beproevingen– Janine Keijser”
Categories Niet gecategoriseerd