Hamley en de magische bibliotheek ~ Sandra J Paul

Ik heb zin om te zien wat Hamley gaat ontdekken in de bibliotheek.

 • Hardcover
 • Nederlands
 • November 2022
 • EAN : 9789464661385
 • Zelf lezen of voorlezen vanaf 7+
 • Jeugd

Hamley wordt door haar baasje Betty meegenomen naar de plaatselijke bibliotheek. Daar maakt ze kennis met Odin, de zwarte bibliotheekkat. Net als Hamley kan Odin ook begrijpen wat mensen zeggen. Odin vertelt haar dat alle magische zwarte katten bij volle maan samenkomen in de bibliotheek.

De volgende nacht gaat Hamley samen met haar moeder op pad, en ontdekt ze in de magische bibliotheek het goed verborgen geheim van alle zwarte katten.

Continue reading “Hamley en de magische bibliotheek ~ Sandra J Paul”

Een feestelijk foutje ~ Vi Keeland & Penelope Ward

Met dit natte weer ben ik weer toe aan wat feestelijks

 • Nederlands
 • Ebook only
 • Love books
 • EAN : 9789021464480
 • Kerst roman

Als Piper door een onschuldig misverstand denkt dat de knappe man die voor haar gebouw zit dakloos is, reageert hij als door een wesp gestoken. Piper valt flink tegen hem uit, en zegt dat hij niet zo lomp moet doen.

Wat een onbeschofte vent. Gelukkig hoeft ze hem nooit meer te zien. Tenminste, dat denkt ze…

Continue reading “Een feestelijk foutje ~ Vi Keeland & Penelope Ward”

Meisje met hajib ~ Oem Hudayfa

Ik ben benieuwd naar het verhaal van Safa. Hoe gaat ze het nieuwe hoofdstuk in haar leven ervaren

 • Hardcover
 • Maart 2022
 • Hadieth Benelux uitgeverij
 • EAN : 9789493281134
 • Islam – school & mode

Safa besluit op haar eerste dag als brugklasser om voor de rest van haar leven een hijab te dragen. Als het enige meisje met hijab in de klas is dat niet makkelijk. Safa weet niet zo goed hoe ze moet omgaan met de voortdurende vragen en de nare opmerkingen over haar hijab. Haar Instagramfeed vol influencers zorgt er ook nog eens voor dat ze daar nog onzekerder over wordt. Dan leert ze Marwa kennen…

Dit boek is geschikt voor meiden van 11 jaar en ouder.

Continue reading “Meisje met hajib ~ Oem Hudayfa”

Zestig levens ~ De Jongh en Chabbert

De liefde is er voor iedereen. Zo kom Josy er op haar 60ste achter dat ze dit leven niet leuk vind, dit is niet de vrouw die ze wilt zijn. Ze gaat opzoek naar zichzelf

Josy laat pal op haar zestigste verjaardag resoluut haar uitgebluste huwelijk achter zich. Ze gaat er vandoor in een Volkswagen-busje, en probeert van haar herwonnen vrijheid te genieten. Maar haar man, kinderen en vrienden kunnen maar weinig begrip opbrengen voor die beslissing. Josy krijgt gelukkig steun van haar nieuwe, jonge buurvrouw en Christine, een vrouw die op haar vijfenvijftigste ook alles achter zich liet. Tussen Josy en Christine ontstaat een even onverwachte als oprechte liefde. Met Zestig lentes bewijst scenariste Ingrid Chabbert dat op liefde én seksualiteit geen leeftijdsgrens staat…

Continue reading “Zestig levens ~ De Jongh en Chabbert”

Ruiters van de nacht boek 3: Tocht naar de brandende velden ~ Mathias Maho

Ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat.

Uitgeverij Zilverbron
ISBN 9789463084963
Paperback 383 pagina’s

Winterplas heeft een nare smaak achterlaten bij de Ruiters. Na de verliezen en onverwachte winst zetten ze de tocht verder op het eeuwenoude piratenschip, de Nachtbraker. Hun bestemming? De Brandende Velden, waar volgens Bureau Nul het antwoord ligt op de Eeuwige Schemering.
De groep leert tijdens deze tocht de Laroyi kennen, een mystiek volk, geboren met dezelfde Gevoelensmagie die Nick gek maakt. Ze zijn bereid om hun kennis te delen, maar in ruil daarvoor moeten de Ruiters dit volk een helpende hand bieden. In hun bijzijn worden Nick, Venga en Esprit onderworpen aan de volledige omvang van hun Kwelling.
Het schip heeft een eigen wil. Wat ze ook doen, de Nachtbraker valt niet te besturen. Nick, Karel, Chase en hun dieren worden meegevoerd op onheilspellende stromingen. Onbekende gevaren liggen op de loer tussen de golven.

Continue reading “Ruiters van de nacht boek 3: Tocht naar de brandende velden ~ Mathias Maho”

Vlinder van Altgarden ~ Sabastiaan Koen

Deze prachtige cover nodigd uit om te beginnen met lezen

 • Nederlands
 • Zilverspoor
 • EAN : 9789463084970
 • Fantasy

Creston Bronzeck leeft een rustig bestaan als uitvinder in Altgarden, de stad in de lucht. Ondanks zijn handicap verzint en ontwikkelt hij de meeste geniale apparaten, vaak ten goede van de stad. Het leven is er goed, soms lijkt het zelfs te goed. Een terroristische beweging, de Vlinders van Altgarden, probeert te achterhalen wat er achter de schermen speelt. Daarbij knoeien ze met belangrijke technologie die de stad zwevende houdt en worden levens niet gespaard. Creston wordt door de baron van Altgarden ingehuurd om te onderzoeken wat er precies met de technologie is gebeurd, maar raakt daardoor in een groter mysterie verzeild. De rechercheur, Archibald Vontutelen, moet hem in opdracht van de baron in de gaten houden. Hij en Creston zijn elkaars tegenpolen, maar komen voor problemen te staan waarbij ze elkaars leven in handen hebben. Zowel de Vlinders als de baron dwingen Creston tot het uiterste te gaan. Keer op keer moet Creston een kant kiezen, maar dat is vrijwel onmogelijk wanneer andermans motieven onduidelijk zijn. Beide partijen gebruiken zijn familie als pressiemiddel, waardoor hem geen keuze meer gelaten wordt. Zijn familie komt voor alles. Creston moet en zal de waarheid boven tafel krijgen om de chaos in de stad tegen te gaan. De toekomst van Altgarden hangt ervan af

Continue reading “Vlinder van Altgarden ~ Sabastiaan Koen”