Een dozijn gin & tonics, graag ~ Lisanne stam.

Ik ben enorm benieuwd naar dit verhaal. De cover is super roze, wat gelijk de aandacht, vooral die van mij trekt!

Specificaties

 • Nederlands
 • Ebook only!
 • 59 bladzijdes
 • 19/08/2021
 • Uitgeverij Books and Butterflies
 • EAN : 9798201378950
 • Feelgood

Beschrijving

Nova wordt na een wilde avond stappen voor haar voordeur wakker. Ze kan zich niets meer herinneren van de vorige avond, behalve dat ze een verschrikkelijke kater heeft. Haar zusje Katie maakt het tot haar missie om Nova uit bed te sleuren en te onderzoeken wat er die avond precies is gebeurd. Met de hulp van Katies vriend Bob komen ze stukje bij beetje te weten wat Nova die avond heeft gedaan. Wat heeft haar collega Zara ermee te maken? En waarom zijn alle berichtjes die Jarno heeft gestuurd verwijderd?
Een dozijn gin & tonics, graag is een hilarische mix van vriendschap en jaloezie, aangelengd met een flinke scheut liefde

Continue reading “Een dozijn gin & tonics, graag ~ Lisanne stam.”
Categories Niet gecategoriseerd

Essentialisme – Niet meer alles moeten – Greg McKeown

Dit is absoluut een van mijn favoriete boeken die ik eens in de zoveel tijd herlees om mezelf weer even aan een aantal dingen te herinneren. 

Specificaties

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: februari 2018

Aantal pagina’s: 288 pagina’s

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

ISBN: 9789021567617

Type boek: Persoonlijke ontwikkeling

Beschrijving

Wordt een echt essentialist! Greg vertelt je op heldere wijze hoe je de hoofd en bijzaken in je leven kan onderscheiden, waardoor je meer aandacht kan besteden aan de dingen die er echt toe doen en die jou gelukkig maken.
Hoe breng je de overvloed van informatie, vragen, indrukken tot de essentie. Wat is voor jou nu écht belangrijk? Waar wil jij meer aandacht aan besteden? Wat doet er voor jou écht toe?
We gaan met Greg aan de slag met mooie inzichten en leren dat het draait om ‘op het juiste moment alleen de juiste dingen doen.’

Continue reading “Essentialisme – Niet meer alles moeten – Greg McKeown”
Categories Niet gecategoriseerd

Je hebt èèn nieuwe volger ~ Chinouk Thijssen

Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal. Waar gaat het verhaal naar toe? Ik hou van Social media dus wil hem graag lezen

 • Nederlands
 • Hardcover
 • 208 bladzijdes
 • Uitgeverij clavis
 • November 2020
 • EAN : 9789044840247
 • Young adult spanning

Beschrijving

Een zenuwslopende thriller van de razend populaire bookvlogger Chinouk Thijssen. Voor young adults. Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Continue reading “Je hebt èèn nieuwe volger ~ Chinouk Thijssen”
Categories Niet gecategoriseerd

Het geheim van ASMR – Ontspan je hersenen door je zintuigen – Craig Richard

Na het lezen van meerdere artikelen op de blog van inspirerendleven.nl was ik erg nieuwsgierig geworden naar dit boek ~ Kim

Specificaties

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2019

Aantal pagina’s: 216 pagina’s

Uitgeverij: Ankhhermes

ISBN: 9789020215830

Type boek: Psychologie, Spiritualiteit

Beschrijving

Hoe werkt ASMR, die inmiddels een grote trend is geworden op YouTube.
In het boek legt Craig de fascinerende werking uit van ASMR. ASMR brengt je namelijk een gevoel van diepe ontspanning, een betere nachtrust, vermindering van pijn, angst en sombere gevoelens.
Er is op het moment nog veel wetenschappelijk onderzoek gaande naar de werking hiervan, want sommige mensen kunnen deze werking intens ervaren, anderen weer juist niet. ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) wordt gedefinieerd als een tintelend gevoel op het hoofd, je huid en in je hersenen. Het kan op verschillende manieren bereikt worden en het verschilt per persoon wat als prettig of juist absoluut niet prettig wordt ervaren. De mogelijkheden lijken eindeloos, van gefluister, geknisper van papier, kijken naar kleuren en schilderijen, zachte aanrakingen en strelingen. YouTube staat er inmiddels vol mee, waardoor dat je op onderzoek uit kan wat voor jou stimulerend werkt.

Daarnaast staat het boek vol aan tips en ideeën om zelf aan de slag te gaan (alleen of met een partner) om de werking van ASMR te ervaren.

Continue reading “Het geheim van ASMR – Ontspan je hersenen door je zintuigen – Craig Richard”
Categories Niet gecategoriseerd

Ganbatte – De Japanse kunst van de wilskracht – Francesc Miralles

Na het prachtige boeken van Ikigai, Shinrin-yoku en Ichigo-ichie die ik met enorm veel liefde heb gelezen, was ik ook enorm benieuwd naar dit nieuwe boek. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2021

Aantal pagina’s: 192 pagina’s

Uitgeverij: Boekerij

ISBN: 9789022591772

Type boek: Persoonlijke ontwikkeling, mindfulness

Beschrijving

“Ganbatte: Doe je best en geef niet op”

De betekenis van Japanners om iemand succes te wensen. Ze zijn van mening dat succes voor een groot deel afhankelijk is van geluk hebben. Maar ganbatte gaat juist uit van je eigen kracht. De filosofische boodschap die erachter ligt, is: ‘Doe je best in alles wat je doet en als de dingen niet gaan zoals je hoopte, maakt dat niet uit, want je weet dat je er alles aan hebt gedaan.’
In het boek nemen García en Miralles ons mee hoe Japanners deze gedachte inzetten in alle verschillende gebieden van hun dagelijkse leven.
Het boek is onderverdeeld in vijftig korte hoofdstukken waarin het concept van Ganbatte uitgebreid wordt uitgelegd met voorbeelden en gezegdes uit Japan, het Westen en het boeddhisme. Daarnaast zit het ook vol tips met hoe dat je Ganbatte kan toepassen in je eigen leven.

Continue reading “Ganbatte – De Japanse kunst van de wilskracht – Francesc Miralles”
Categories Niet gecategoriseerd

Never nooit meer ~ Mark Dakriet

Ik ben benieuwd naar dit verhaal. Ik heb hem meegenomen om een keer tussendoor te lezen voor als mijn boek uit is. Nu is het moment

 • Nederlands
 • Paperback
 • Januari 2017
 • 184 bladzijdes
 • Uitgeverij Spectrum
 • EAN : 9789000350872
 • Zelfontwikkeling afvallen

Beschrijving

In Never nooit meer geeft Mark Dakriet je advieswaarmee afvallen een stuk makkelijker wordt. Jarenlang was Mark Dakriet die man met die stralende lach van Re-Play, de Nederlandse soul-formatie die hits scoorde met nummers als Kijk om je heen en Never Nooit Meer (samen met Gordon). Zijn stralende lach was echter vooral een masker voor de buitenwereld

In werkelijkheid was Mark ongelukkig, onzeker en te zwaar. Onder zijn overgewicht leden niet alleen zijn knieën en zijn rug, maar ook zijn gezinsleven, zijn vriendschappen en zijn zelfvertrouwen. Tóch werd Mark steeds zwaarder, tot op een dag de weegschaal ERROR aangaf. Mark besefte dat de knop om moest.

Wat een tragische geschiedenis had kunnen worden, werd echter het succesverhaal van Mark Dakriet. Hij vond de weg naar succes en viel maar liefst 80 kilo af. Mark staat weer op het podium met Re-Play, is personal trainer en motivational speaker.

Continue reading “Never nooit meer ~ Mark Dakriet”
Categories Niet gecategoriseerd

Pingwing – Rick Meijer @ Jade van der Zalm

Ik had al meerdere malen de illustraties van Jade van Pingwing langs zien komen op social media en ik was daar al helemaal verliefd op, dus ik ben onwijs benieuwd naar het hele prentenboek.
En toen ik ook nog eens gevraagd werd voor de blogtour was ik helemaal dol enthousiast. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2021

Aantal pagina’s: 38 pagina’s

Uitgeverij: Ploegsma kinder- en jeugdboeken

ISBN: 9789021681870

Type boek: Prentenboek

Beschrijving:

Een prachtig, lief en warm prentenboek over familie, heimwee en thuiskomen.

Pingwing vindt het leven op de Zuidpool maar saai. Het is er koud, het is er iedere dag hetzelfde en er gebeuren weinig spannende dingen. Pingwing heeft dan ook een grote droom, hij wil weg. Hij wil naar het zonnige zuiden. Dan krijgt Pingwing de kans van zijn leven, hij belooft zijn vader en moeder om iedere dag iets te laten horen. Dat doet Pingwing en zo begint zijn reis vol avonturen, naar het zonnige zuiden. Maar is die droom echt wat Pingwing wil? Is zo’n vakantie echt zo leuk als dat hij gedacht had?

Continue reading “Pingwing – Rick Meijer @ Jade van der Zalm
Categories Niet gecategoriseerd

Je kunt het ook nooit goed doen ~ Carmen Felix

Ik ben enorm benieuwd naar de verhalen van Carmen. Ik volg haar nog niet zo lang op Instagram , maar de titel vond ik erg passend bij de fase in het leven waar ik nu in zit. Op ontdekking.

 • Nederlands
 • Paperback
 • November 2019
 • 176 bladzijdes
 • Uitgeverij Spectrum
 • EAN : 9789000370757
 • Zelfontwikkeling

Beschrijving


Je kunt het ook nooit goed doen
Samenvatting
Ben je net van plan minder vlees te gaan eten, word je berispt omdat je geen vegan bent. Beloon je jezelf met een weekendje weg van je zuurverdiende geld, mag je er niet eens meer heen vliegen.
Het is moeilijk overleven in een wereld waar altijd iemand groener, feministischer, sportiever, rijker of woker is dan jij. Hoe hard je ook probeert. Heb je net de ene deugd onder de knie, loop je alweer achter.
Carmen Felix groeide op in Ede maar woont al bijna 15 jaar in Amsterdam. Op familiefeesten gaat het nooit over consuminderen, op feestjes met vrienden nooit niet. Waar haar ene sociale omgeving op koopjesjacht gaat, staat de ander te demonstreren tegen fast fashion.
En ondertussen kan Carmen de eerstewereldproblematiek haast niet meer aan. Je kunt het ook nooit goed doen is een hilarische schets van een bijzondere tijd.

Continue reading “Je kunt het ook nooit goed doen ~ Carmen Felix”
Categories Niet gecategoriseerd

De koningin en de favoriet

Leuke verhalen vooral die van de koningin. Let op, de favoriet kan je pas lezen na boek 3!

 • Nederlands
 • Paperback/eboom
 • 150 bladzijdes
 • EAN : 9789000346233
 • Young adult

Beschrijving

In De koningin & de favoriet zijn twee novelles in de populaire Selection-serie gebundeld. Kiera Cass neemt de lezer weer mee naar de fascinerende wereld van De selectie en beschrijft de ervaringen van twee geliefde personages uit de serie.
Voordat America’s verhaal begon, kwam een ander meisje naar het paleis om te strijden om de hand van een andere prins. In De koningin volgen we prins Maxons moeder, Amberly.
Marlee Tames deed mee aan de Selectie om prins Maxons hart te winnen, maar haar eigen hart had andere ideeën. De favoriet vertelt het verhaal van de geheime liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

De koningin

Dit is een dame uit 4. Ze is een van de lagere klasses en ik was zeker benieuwd waarom ze gekozen is. Ze komt over als een stabiele koningin, maar hier zijn dingen aan vooraf gegaan. Ik was al opzoek naar het addertje in het gras en die heb ik door dit verhaal kunnen vinden en begrijpen. Ik vind het mooi om dit te lezen en zou zeker het verhaal willen lezen als ze regeert, niet alleen hoe ze de wedstrijd gewonnen heeft.

De favoriet

Het verhaal gaat over heel iemand anders dan ik dacht. Ik had deze karakter nooit voor mij gezien , maar ben wel blij dat ik haar verhaal heb gelezen! Ik ben blij dat ik duidelijkheid na boek 3 heb gekregen!

Een mooie toevoeging, daarom krijgt het verhaal 5 sterren

Categories Niet gecategoriseerd

Odine ~ Arby Valentine

Ik heb 2 andere boeken van Valentijn gelezen en ik was echt blij verrast en verliefd over zijn schrijfstijl.
Dus nu hij zelf in eigen beheer een boek uit ging geven, wilde ik natuurlijk dit boek gelijk zodra het uitkwam lezen. ~ Kim


Specificaties


Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: augustus 2021
Aantal pagina’s: 253 pagina’s
Uitgeverij: Cauldron books
ISBN: 1230004899341
Type boek: Young Adult

Beschrijving

“Een unieke en eigentijdse interpretatie van het sprookje The little mermaid”
De 23-jarige Niko stuit op een milieuschandaal, hiermee hoopt hij eindelijk een sprong in zijn carrière te maken. Hij gaat ervoor, maar dan gaat zijn collega er met zijn verhaal vandoor en publiceert dit.


Niko is verbijsterd en boos, hij besluit die dag, aangezien de vrijdagmiddag borrel al begonnen is naar huis te gaan. Maandag wordt hij door zijn baas op het matje geroepen en wordt hij er even tussenuit gestuurd. Zijn collega mag ondertussen het schandaal en artikel verder aanpakken en onderzoeken.
Omdat hij nu ineens thuis zit, besluit hij naar Texel te gaan om te kijken of hij wat meer te weten kan komen over het milieuschandaal en ineens te genieten van zijn verplichte vrije dagen.


Maar wat er op Texel gaat gebeuren, is wel het allerlaatste wat Niko ooit had kunnen bedenken.
Hij vindt een mysterieuze en knappe drenkeling op het strand die hij red. Er blijkt een band en een romantische klik te zijn. Toch is er iets met deze mysterieuze jongen. Iets klopt er niet. Waarom durft en wil hij niet over zijn verleden praten? Is hij wel wie hij zegt wie hij is? Kan Niko deze waarheid aan?

Continue reading “Odine ~ Arby Valentine”
Categories Niet gecategoriseerd

De prins en de lijfwacht ~ Kiera Cass

Ik ben enorm benieuwd naar de verhalen van de mannen. Pas na deel 2 wist ik wie de lijfwacht was, ik heb ook gewacht tot ik deel 2 gelezen had met zijn verhaal en de prins na boek 1 gelezen.

 • Nederlands
 • Paperback/ebook
 • 150 bladzijdes
 • Extra materiaal
 • EAN : 9789000343676
 • Young adult

Beschrijving

Het succes van de Selection-serie gaat door!

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.

Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

Continue reading “De prins en de lijfwacht ~ Kiera Cass”
Categories Niet gecategoriseerd

De one ~ Kiera Cass

Ik hoop dat er minder chaos heerst als het deel hiervoor. Ik ben enorm benieuwd naar wat er nu gaat gebeuren na het spannende einde van de elite!

Specificaties

 • Nederlands
 • Paperback
 • November 2014
 • 264 bladzijdes
 • Uitgeverij van Goor
 • EAN : 9789000338658
 • Young adult

Beschrijving

Zinderend slot van internationale bestsellerserie
De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

Continue reading “De one ~ Kiera Cass”
Categories Niet gecategoriseerd

De elite ~ Kiera Cass

Ik ben enorm benieuwd naar deel 2. Ik heb genoten van deel 1 en wil meer weten. Wie gaan er af vallen? Hopelijk leer ik de meiden beter kennen zodat de keuze makkelijker word .

 • Nederlands
 • Paperback
 • Augustus 2014
 • 256 bladzijdes
 • Uitgeverij van Goor
 • EAN : 9789000338368
 • Young adult

Beschrijving

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen hun mooie plannen samen.
Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

Continue reading “De elite ~ Kiera Cass”
Categories Niet gecategoriseerd

Als doden spreken – Mel Hartman

Ik ben net klaar met deel 1,en die was GEWELDIG!! Dus nu gelijk verder in deel 2 van deze serie

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: februari 2021   

Aantal pagina’s: 350 pagina’s

Uitgeverij: Hamley Books

EAN: 9789463967648

Type boek: Young Adult

Beschrijving:

Aprils leven is een rommeltje. Ze is gevlucht omdat ze haar gave niet onder controle heeft en bang is om haar vrienden te doden, en als ze de mensen van wie ze houdt niet wil verliezen, moet ze hen de waarheid over zichzelf vertellen. Dan is er nog een journaliste, Annie Hemmings, die heeft ontdekt dat April geen mens is. Ze wil dit nieuws bekend maken en met de hele wereld delen. Om meer bewijs te vinden, brengt Annie een vriendin van April in gevaar. Dit kan April natuurlijk niet laten gebeuren. April moet haar gave gebruiken om enkele moordenaars tegen te houden, maar verliest ze nu door het inzetten van haar gave zichzelf. Gelukkig krijgt ze ook deze keer ook hulp van enkele machtige vrienden van Terr, onder wie Sekhmet, de Godin van ziekte en verderf. Gaat het hiermee April en haar vrienden lukken om Annies plan te voorkomen?

Continue reading “Als doden spreken – Mel Hartman”
Categories Niet gecategoriseerd

Licht leven – Nanne van der Leer

Ik ben helemaal fan van de inspirerende gedichten van Nanne van lief leven. Ik heb dan ook haar eerste gedichtenbundel en meerdere gedichtjes van haar ingelijst in mijn huis hangen.
Ik ben enorm nieuwsgierig naar haar boek. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juli 2020

Aantal pagina’s: 224 pagina’s

Uitgeverij: Lev. 

ISBN: 9789400512405

Type boek: Persoonlijke ontwikkeling, Mindfulness, Spiritualiteit

Beschrijving:

Leef jij ook in je hoofd? Zit je vast in je gedachten, die maar rond blijven malen? Blokkeert jouw angst of angsten dat je niet voluit durft te leven en je dromen en doelen na te streven? Dan is er tijd voor meer licht in jouw leven.

We zijn geboren om te stralen. Ons leven hoeft helemaal niet zo zwaar te zijn als we het vaak denken te voelen. We vergeten om in verbinding te staan met ons lichaam, onze intuïtie te volgen, om vertrouwen te hebben en te vergeten wie we in de kern zijn en wat we willen. Met dit boek komt daar tijd voor verandering in.

‘Waar licht is, is geen duister’ – Nanne

We volgen de persoonlijke reis van Nanne die in 2015 zichzelf compleet kwijtraakt in Bali. Gevangen in haar hoofd die vol gedachten, angsten en oude herinneringen en pijn zit die ze nooit heeft aangepakt. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om zichzelf en haar leven te veranderen en met zichzelf aan de slag te gaan. Ze gaat opzoek naar haar echte ik en pelt alle lagen, overtuigingen en angsten van zichzelf om tot haar kern te komen. 

Ze bundelt haar 5 jaar durende reis en deelt de lessen die ze geleerd heeft in een methode voor een Licht Leven.

Continue reading “Licht leven – Nanne van der Leer
Categories Niet gecategoriseerd

De sterren boven Bagdad – Gina Wilkinson

Een roman met spanning en drama over een hele andere cultuur dan waarin ik zelf leef en niet mee bekend ben, klonk voor mij als een nieuwe wereld om te ontdekken.

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: April 2021

Aantal pagina’s: 432 pagina’s

Uitgeverij: Moziaek

ISBN: 9789023960393

Type boek: Literatuur & Romans

Beschrijving:

We volgen het leven van 3 vrouwen en hun leven in Bagdad; Ally (een Australische ambassadeursvrouw) en 2 Irakeese vrouwen, waarvan 1 dochter van een sjeik, Rania. En haar vroegere dropsvriendin Huda, die secretaresse is op de ambasade. We volgen hun en hun leven vol spanning, moeilijke keuzes en bedrog ten tijde van het regime van Saddam Hussein. 

De geheime politie dwingt Huda om vriendschap te sluiten met de ambassadeursvrouw Ally en zo informatie van haar af te persen. Angst, dreiging en bedreiging nemen in de loop van het verhaal steeds meer toe. Door alle verschrikkelijke gebeurtenissen kruisen de levenspaden van Huda, Rania en Ally. Wanneer de 3 vrouwen alle 3 de hele situatie geen uitweg meer zien en zichzelf en hun kinderen in veiligheid willen brengen, moeten ze enorme grote risico’s nemen en elkaar blindelings durven te vertrouwen? Kunnen ze dat? En welke offers moeten ze hiervoor opbrengen om zichzelf, hun kinderen en elkaar te beschermen?

Het is een roman vol spanning en drama.

Continue reading “De sterren boven Bagdad – Gina Wilkinson”
Categories Niet gecategoriseerd

Van klacht naar kans – Juriaan Galavazi

Na het lezen van wat hele interessante artikelen op inspirerendleven.nl, waarbij werd doorverwezen naar dit boek, was ik enorm nieuwsgierig over welke kennis en inzichten dit boek me zou gaan brengen. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: december 2019

Aantal pagina’s: 272 pagina’s

Uitgeverij: 

Kosmos Uitgevers

ISBN: 

9789021574219

Type boek: Persoonlijke ontwikkeling, gezondheidspsychologie, mindfullness

Beschrijving:

In dit boek krijgen we de visie en inzichten van huisarts Juriaan Galavazi, die een iets andere visie er op na houdt als de meeste andere huisartsen. Hierdoor leer je op verschillende manieren naar de klachten kijken die je lichaam je laat zien. Buiten het inzetten van medicijnen, die veelal symptomen bestrijden in plaats van het daadwerkelijke, onderliggende probleem aan te pakken.
Juriaan durft op onderzoek te gaan en verder te kijken, want vaak zijn deze klachten symptomen van iets heel anders wat aangepakt dient te worden in je leven. 

Door het toepassen van een andere visie op het probleem, waarbij je oude denkpatronen loslaat, contact maakt met je lichaam en je lijf leert voelen, in contact komt met je innerlijke drijfveren en ongemak en pijn leert aan te kijken ipv verdringen of negeren. Aan de hand van verschillende oefeningen, tips, leer je met huisarts Juriaan Galavazi hoe dat je dit doet, en wat dit voor je leven betekent en jou leven gaat veranderen. 

Naast dat Juriaan huisarts is in de reguliere geneeskunde is hij ook gespecialiseerd in coaching en holistische geneeskunde. Hierdoor kijkt hij op een bredere manier naar klachten. Hij biedt ook coachingsprogramma’s aan om zowel lichamelijk als geestelijk je weer fit te voelen. 

“De reguliere geneeskunde is en blijft de basis, maar ik bied de mogelijkheid om breder naar klachten te kijken.” – Juriaan Galavazi

Continue reading “Van klacht naar kans – Juriaan Galavazi”
Categories Niet gecategoriseerd

Als doden dromen – Mel Hartman

De cover spreekt me enorm aan, ik vind de vormgeving echt prachtig. Ik zag de cover en zonder verder de achterkant gelezen te hebben dacht ik… deze wil ik lezen. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2020

Aantal pagina’s: 300 pagina’s

Uitgeverij: Hamley Books

EAN: 9789463967259

Type boek: Young Adult Fantasy

Beschrijving:

We volgen de verhaallijn van April Charles, een 18-jarige vrouw die liever lui dan moe is. Ze werkt in een funerarium, is dol op fantasy verhalen en heeft leuke vrienden en een relatie met Zev en Ilse. Buiten haar beste vriend en mede haar baas is niemand op de hoogte van haar afkomst.
April komt namelijk niet van aarde, maar van Terr. De wereld waarin we als mensen alleen terecht komen als we dromen. 

Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en levenden beïnvloeden. Het gebruik van haar gave heeft wel gevolgen. Wanneer ze deze gebruikt komt haar duistere kant komt dan tevoorschijn en wil bezit van haar nemen. Het kost haar grote moeite om dit onder controle te houden. 

Op een dag wekt ze per ongeluk een dode tot leven wanneer ze op haar werk loopt te neuriën. Deze doden komt ook van Terr en brengt haar verontrustend nieuws wanneer deze doden om een laatste wens van April vraagt. April zegt ja, zonder te weten welke consequenties ze hiermee over haar afroept. Het blijkt dat een groep menselijke psychopaten van plan zijn om Terr tot exclusieve vakantiebestemming voor de allerrijkste te veroveren. Ze hebben namelijk ontdekt dat deze wereld vol fascinerende wezens zit en er amper regels zijn. 

Wanneer April dit te weten komt, weet ze dat ze in actie moet komen. Dit mag niet gebeuren.  

Continue reading “Als doden dromen – Mel Hartman”
Categories Niet gecategoriseerd

De selectie ~ Kiera Cass

Ik kijk enorm uit om aan de selectie serie te beginnen. Ik heb na vele leuke series die ik gezien heb op Netflix zin om mij onder te dompelen in een hopelijk mooie serie vol liefde, jaloezie en daadkracht.

Specificaties

 • Nederlands
 • Paperback
 • Juli 2014
 • 274 bladzijdes
 • Uitgeverij van Goor
 • EAN : 9789000338344
 • Young adult

Beschrijving

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Continue reading “De selectie ~ Kiera Cass”
Categories Niet gecategoriseerd

Rood, wit & koningsblauw – Casey Mcquiston

Ik kijk enorm uit naar dit boek. Het zou een heerlijke humoristische young adult. Daarnaast is het een debuutroman van Casey McQuiston die verschillende prijzen heeft gewonnen; Goodreads Choice Awards in de categorieën Best Debut Novel en Best Romance en een Alex award.

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juli 2020

Aantal pagina’s: 400 pagina’s

Uitgeverij: Zomer & Keuning

ISBN: 9789020538212

Type boek: Young Adult, Humoristische roman

Beschrijving:

Wat gebeurt er als de presidentszoon valt voor de prins? Je leest het in ‘Rood, wit en koningsblauw’ van Casey McQuiston.

Deze romcom gaat over Alex, first son van de Amerikaanse president en Henry, Britse prins. Wanneer de moeder van Alex wordt verkozen tot president van Amerika, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd in de media. Hij is knap, charismatisch en enorm intelligent. Het publiek en de media houden hem constant in de gaten.
Er is alleen één probleem, Alex kan niet door een deur met de Britse prins Harry, waarmee hij constant in de clinch ligt. Na een ruzie op een bruiloft krijgt de media en tabloids hier lucht van en zetten direct de aanval op de twee in. Vanwege hun status worden ze door beide huizen gedwongen om de wereld te laten zien dat ze het goed gemaakt hebben. 

Het begint als een gedwongen nepvriendschap, die uitgroeit tot iets wat veel dieper zit en veel gevaarlijker zou zijn als de media en de tabloids hier lucht van gaan krijgen. Kan hun liefde de wereld redden? Ook als deze liefde anders is dan dat er van hen beide verwacht wordt? 

Continue reading “Rood, wit & koningsblauw – Casey Mcquiston”
Categories Niet gecategoriseerd

De pelgrimstocht naar Santagio – Het dagboek van een magier – Paulo Coelho

Ik heb al meerdere boeken van Paulo Coelho gelezen en zijn schrijfstijl en verhalen spreken me enorm aan, dus ook erg benieuwd naar dit boek. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2014 (druk 26)

Aantal pagina’s: 288 pagina’s

Uitgeverij: de Arbeiderspers

ISBN: 9789029589482

Type boek: Literatuur & Romans

Beschrijving:

Een roman over de pelgrimstocht langs de legendarische pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Een man is op zoek naar zijn zwaard, een ereteken en magisch symbool dat hem werd onthouden in het genootschap waarvan hij lid is.
Voordat hij het zwaard in ontvangst mag nemen moet hij bewijzen dat hij het waard is. Hij start de pelgrimsroute met een gids en volgt een ontdekkingstocht naar zijn eigen falen en redding van zelfbewustzijn, zelfontdekking en zelfverwerkelijking. Zal het hem uiteindelijk lukken het waard te bemachtigen?

Continue reading “De pelgrimstocht naar Santagio – Het dagboek van een magier – Paulo Coelho”
Categories Niet gecategoriseerd

Unsinkable – Lotte van Noort

Aangezien ik in tijden van de film Titanic verslaafd was aan dit verhaal en de film zo vaak gezien heb dat ik de film van voor naar achteren mee kon praten was ik enorm nieuwsgierig naar dit boek.


Specificaties:


Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: april 2021
Aantal pagina’s: 380 pagina’s
Uitgeverij: Hamley Books
EAN: 9789463967679
Type boek: Young adult

Beschrijving:


We kennen allemaal de complottheorieën van de Titanic. Maar hoe is het echt gegaan.
We duiken in het leven van Katharina Thompson die voorheen een prachtig en fijn leven leidde. Door een financiële fout van haar vader hebben ze het tegenwoordig als gezin zwaarder te verduren en moeten ze allemaal hard werken om te zorgen dat ze een dak boven hun hoofd houden en te eten hebben. Maar ze heeft een grote droom, met haar verloofde naar America te gaan om daar samen een mooie toekomst op te bouwen. Wanneer Katharina een advertentie vindt dat ze kamermeisjes zoeken op de nieuwe Titanic die gaat varen ziet Katharina haar droom steeds dichterbij komen. De broer van Katharina werkt aan de bouw van het schip en probeert haar net voor vertrek te waarschuwen en tegen te houden. Katharina is in paniek en weet dat ze moet zwijgen, maar weet ook dat ze haar droom niet wil laten varen. Wat zal Katharina doen en hoe zal deze droom of misschien wel nachtmerrie aflopen?

Continue reading “Unsinkable – Lotte van Noort”
Categories Niet gecategoriseerd

De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

Ik ben fan van de boeken van Brené Brown. Al haar boeken weten me keer op keer te raken en brengen me verhelderende inzichten


Specificaties:


Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: april 2013   
Aantal pagina’s: 240 pagina’s
Uitgeverij: Lev.
EAN: 9789400502482
Type boek: psychologie, geluk & zelfvertouwen

Beschrijving:


Wat betekent het voor jezelf en de wereld als je je kwetsbaar opstelt? In deze westerse wereld waarbij het lijkt te draaien om perfectionisme en het nemen van risico’s en de focus op succes en status. Op welke vlakken stel jij je kwetsbaar op; je werk, relaties of de opvoeding van je kinderen? In welke situatie je je ook bevindt, het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen.
Maar is het eigenlijk niet veel moeilijker om het niet niet te doen en jezelf je je hele leven de vraag te blijven stellen, wat als ik het wel had geprobeerd? Wat als ik mezelf wel had laten zien?


Wanneer een ander dit gedrag laat zien vinden we dit moedig, dapper en een vorm van kracht. Bij onszelf vinden we ons dan vaak zwak en waardeloos. Maar waarom willen we de hele dag de schijn hoog houden voor de rest van de wereld, terwijl we ons van binnen heel anders voelen?
Kwetsbaarheid is een emotie die voor velen ongemakkelijk voelt. We associëren het met onzekerheid. Maar, volgens de schrijfster Brené is deze kwetsbaarheid juist een basis wat alles mooi maakt in het leven. Zoals liefde, vertrouwen en vreugde.
Ga mee op reis in het verhaal van Brené en laat je perfectionisme varen en omarm je kwetsbaarheid en uitdagingen.

Continue reading “De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown”
Categories Niet gecategoriseerd

Smaakspoken – Het geheim van de zeven smaken – Daan Faber em Jose Luis Garcia Lechner

Ik vind de illustraties die Jose maakt echt geweldig. Er zit passie en liefde in en ze spreken me enorm aan. Daan, ook wel bekend als Mister Kitchen, heeft een visie die ik ongelofelijk bewonder en kan waarderen. Dat zij samen een boek gecreëerd hebben kan alleen maar iets enorm moois betekenen.

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: mei 2021

Aantal pagina’s: 88 pagina’s

Uitgeverij: Volt

ISBN: 9789021418766

Type boek: Prentenboek, Voorleesboek en Zelfleesboek voor de wat oudere kinderen.

Beschrijving:

We volgen het leven van Puck. Puck is 9 jaar en woont met haar vader, chef Maro, boven zijn populaire restaurant. Haar moeder is overleden, en ze mist haar moeder enorm. Haar vader is altijd druk aan het werk en heeft weinig ook voor Puck. Puck is enorm ondernemend en nieuwsgierig. Ze wil haar vader graag helpen in de keuken, maar die vind dat Puck nog te jong is. Want zoals hij zegt “goed proeven moet je leren.”

Wanneer ze haar verdriet deelt met haar kat, komen alle smaakspoken op bezoek. Deze kleurrijke figuren, brengen Puck naar de werelden van zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet. Zo maakt ze kennis met de smaken en leert ze wat deze smaken betekenen voor ons voedsel. Zo leert ze van iedere unieke smaak zijn/haar krachten kennen. Maar betekent dit dat hierdoor Puck ook goed leert proeven? Krijgt Puck uiteindelijk de kans om haar vader Maro te mogen helpen in de keuken van zijn restaurant?

Continue reading “Smaakspoken – Het geheim van de zeven smaken – Daan Faber em Jose Luis Garcia Lechner
Categories Niet gecategoriseerd

Je bent zoals je denkt ~ Michael Polarczyk

Ik volg Michael al enkele jaren. Ik heb zijn boeken “Think and grow rich” en “Master your mindset” gelezen. Daarnaast luister ik zijn podcast “Leef je mooiste leven” en gebruik ik dagelijks de “Meditation Moments” app. Ik ben enorm benieuwd naar wat voor mooie inzichten en aanvulling dit boek me zal brengen.


Specificaties:


Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: juli 2021
Aantal pagina’s: 176 pagina’s
Uitgeverij: Invictus Publishing
ISBN: 9789079679638
Type boek: Psychologie

Beschrijving:
Dit boek is gebasseerd op 2 favoriete boeken van Michael “As a man Thinketh” van James Allen (1903) en het boek “The science of Getting Rich” van Wallace D. Wattles (1910). Daarnaast wordt het boek aangevuld met de visies en inzichten van Michael Pilarczyk zelf.
Deze 3 samen vormen het boek Je bent zoals je denkt, en krijgen we inzicht hoe je gedachten je dagelijkse realiteit creëren. Door het beter begrijpen van je eigen denkwijze, zal je in staat zijn je leven meer te gaan leven zoals jij dat graag wilt. Je leven is namelijk in verbinding met De Bron.
‘Er is iets wat ons in leven houdt. Iets wat ons laat ademen, wat ons hart laat kloppen. Iets wat de natuur laat groeien, wat de zon doet opkomen. Dat iets, het iets met vele namen, daarover gaat dit boek.’ – Michael Pilarczyk.
Voor het lezen:


Aangezien ik al veel van Michael gelezen en gehoord hebt, ben ik enorm nieuwsgierig naar de inzichten en overtuigingen van Michael met dit boek zou brengen.


Tijdens het lezen:


Het boek ademt gewoon echt Michael. Als je bekend bent met zijn visie, podcasts etc. en die spreken je aan, dan weet ik ook zeker dat dit boek je zal bevallen.


Het boek leest prettig weg. Ieder hoofdstuk begint met een mooie quote. De hoofdstukken zijn vrij kort en zoals je van Michael gewend bent is het duidelijk, helder en leest het prettig weg. Wel is dit een boekje dat je niet aan een stuk weg leest, maar wat je af en toe even weg moet leggen om de inzichten te laten bezinken, omdat ze je aan het denken zetten.

Conclusie:


Michael is absoluut één van mijn grote inspirators. Hoe hij dingen weet te bewoorden, zijn visie en denkwijze weergeeft is helder, duidelijk en het zet je ongetwijfeld aan het denken.
Het boek sluit enorm goed aan op zijn vorige boek “Master your mindset”. Het is goed dat vooraf gelezen te hebben, want nu duik je nu dieper in de materie. Maar zoals altijd, het blijft begrijpelijk.


De filosofie van gedachtekracht, de wet van aantrekking en creatie en de manifestatie van onze verbeeldingskracht. Deze 3 samen vormen de wetenschap van succes en geluk. Het boek is echt een absolute aanrader en is ook echt een boek dat ik vaker uit de kast zal halen om nogmaals te lezen, het biedt zoveel mooie en inspirerende inzichten.


“Wees je bewust van je gedachten, die vormen zich tot woorden. Wees je bewust van je woorden, die zetten zich om tot je handelen. Wees je bewust van je handelen, deze worden je gewoonten. Wees je bewust van je gewoonten, want deze vormen je persoonlijkheid. Wees je bewust van je persoonlijkheid, die bepaald je bestemming.”

Aantal sterren: 5

Continue reading “Je bent zoals je denkt ~ Michael Polarczyk”
Categories Niet gecategoriseerd

Wie ik gisteren was – Pamela Sharon

Ik heb niet echt verwachtingen van het boek. Ik hoop gewoon dat het een leuk boek gaat zijn, waar ik van ga genieten.


Specificaties:


Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: maart 2021
Aantal pagina’s: 320 pagina’s
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048859450
Type boek: Young Adult, Romance

Beschrijving:


Een heerlijke Young Adult, over jezelf kwijtraken in de digitale wereld.
We volgen het leven van Yara. Yara wordt gediagnostiseerd met CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom). Ze wil dit niet accepteren, ze is zeventien en heeft andere plannen met haar leven dan ziek zijn, al helemaal niet chronisch.


Ze heeft een lieve hechte familie en een goede band met haar broertje Corey en zus Tessa, maar ze laat hen niet toe om haar te helpen. In plaats daarvan vlucht Yara weg in de digitale wereld. Ze ontdekt Evol een hyperrealistisch spel waarin ze zelf de hoofdrol speelt. Hier is Yara niet ziek en kan ze alles doen wat ze wil doen. In het spel ontmoet ze Amir, met wie ze op zoek gaat naar de mysterieuze rook die in deze digitale wereld de stad en inwoners bedreigt.
Tegelijkertijd ontmoet ze in het echte leven Finn, die haar probeert uit de virtuele wereld te trekken waar Yara steeds vaker in weg vlucht. Hij probeert haar te laten inzien dat het leven ook leuk kan zijn met het hebben van een chronische aandoening, zoals CVS.
Yara’s vrienden en familie maken zich ernstige zorgen om haar gezondheid die vanwege haar ontkenning erger lijkt te worden. Zou Yara nog wel terug willen keren naar de realiteit?

Voor het lezen:


Ik heb niet echt bepaalde verwachtingen van dit boek. Ik lees dit boek met de @ileesclub op instagram. Daar lezen we eigenlijk altijd wel boeken die me heel erg aanspreken en die ik leuk vindt, dus ik verwacht dat ze ook nu vast weer een goede keuze gemaakt hebben.
De cover ziet er in ieder geval uitnodigend uit en na het lezen van de tekst op de achterzijde wil ik graag direct beginnen met lezen.

Tijdens het lezen:


Ik zit gelijk lekker in het boek, de schrijfstijl is modern, krachtig en vlot en het boek leest heerlijk weg.

Conclusie:


Het verhaal leest heerlijk weg, en je verdwijnt snel totaal in het leven en de leefwereld van Yara. Het is enorm aangrijpend wat Yara mee maakt en moet verwerken. Want wie van pas zeventien jaar, wil nu chronisch ziek zijn en een ander leven moeten leiden als haar omgeving, vrienden en klasgenootjes.
Yara sluit zich hierdoor af van de buitenwereld en zoekt haar toevlucht in het hyperrealistische spel Evol. Hierin is ze niet ziek en kan ze doen en laten wat ze wilt.


De schrijfstijl van Pamela is vlot, modern en krachtig. Ze weet het personage Yara echt enorm goed te beschrijven waardoor dat je je helemaal kan identificeren met Yara. Hierdoor krijg je een goed idee wat de struggles van deze chronische ziekte voor haar lichamelijk en geestelijk doen. Je kan hieruit goed opmaken dat Pamela onderzoek gedaan heeft op verschillende manieren naar deze chronische aandoening en je hierdoor een goed realistisch beeld krijgt. Ik heb meerdere keren met tranen in mijn ogen gezeten tijdens het lezen van het boek.

De manier hoe Pamela het verhaal weet te switchen tussen het echte leven en het virtuele leven van Yara doet ze enorm goed en verstoord het verhaal niet. Ik vind dat het elkaar goed aanvult. Het zijn op deze manier echt 2 verhalen/levens die samen 1 vormen.


Pamela schrijft met passie, emotie en de nodige humor, waardoor het boek leuk en boeiend blijft om door te blijven lezen. Ik heb het boek dan ook in 1 dag uitgelezen. Dus dat zegt genoeg toch!

Aantal sterren: 5

Categories Niet gecategoriseerd

Bundel : Hoe het allemaal begon

Ik ben erg benieuwd waar deze bundel over gaat. De cover trok gelijk mijn aandacht. Korte verhalen zijn altijd leuk voor tussendoor .

Specificaties

 • Nederlands
 • Ebook only
 • 39 bladzijdes
 • EAN : 9798201210151
 • Books and Butterflies
 • Feelgood

Beschrijving

Hoe het allemaal begon bevat vijf kortverhalen met als overkoepelde thema romance en feelgood.

Vijf verschillende auteurs schreven elk een verhaal, waardoor je een unieke bundel in handen hebt!

Auteurs : Eline Hazelaar, Cecile Koops, Anne May, Nicole Schelling, Claudia Vanzegbroeck

Continue reading “Bundel : Hoe het allemaal begon”
Categories Niet gecategoriseerd

Sugar rush ~ Sandra J. Paul

De cover is om op te eten! Ik geniet alleen al van het het lekkere snoepgoed!

Specificaties

 • Nederlands
 • Ebook only
 • 35 bladzijdes
 • 4 maart 2021
 • Uitgeverij : Books and Butterflies
 • EAN : 9781393721598
 • Feelgood

Beschrijving

Vier vuurrode enveloppen liggen op de keukentafel wanneer hij die avond thuiskomt. Genummerd, met zijn naam in hoofdletters erop geschreven, en het tijdstip waarop hij ze mag openen. Hij probeert zich te herinneren of hij zijn eigen verjaardag toevallig is vergeten, wat niet zo is. Het is ook geen Valentijn of een andere idiote feestdag voor verliefden. Hij opent de eerste envelop met bevende vingers, en leest de korte tekst: Ik heb zin in een Sugar Rush. Jij ook? Hij staat verstomd. Hij herkent haar handschrift. Maar nee, zij toch niet? Dat kan niet, zij is wel de laatste aan wie hij denkt. Maar wat als zij het toch is? Hij reikt naar de tweede envelop. Het spel is begonnen.

Continue reading “Sugar rush ~ Sandra J. Paul”
Categories Niet gecategoriseerd

Ik moet u echt iets zeggen ~ Mensje van Keulen

Toen ik dit luisterboek zag was ik wel nieuwsgierig geworden. Maar 3 uur luisteren dus dat zal in 3 wandelingen wel weg geluisterd zijn. Ik luister hem als leesterboek

Beschrijving

Mensje van Keulen komen ogenschijnlijk gewone mannen en vrouwen aan het woord die reden genoeg hebben om het leven niet altijd als een feest te omarmen.

In ‘Ik moet u echt iets zeggen’ van Mensje van Keulen komen ogenschijnlijk gewone mannen en vrouwen aan het woord die reden genoeg hebben om het leven niet altijd als een feest te omarmen. Wat aanvankelijk een doodgewone situatie lijkt mondt uit in de naakte waarheid, soms subtiel onthuld, soms als een mokerslag uitgedeeld. Een vrouw meldt aan de ontbijttafel achteloos en totaal onverwacht dat ze wil scheiden, een andere vrouw neemt wraak op haar bedillerige echtgenoot door de erfenis van zijn moeder een rol te laten spelen, de moeder van een moorddadige zoon doet een verrassend beroep op de rechter. Mensje van Keulen geeft een stem aan personages die niet vaak gehoord worden. ‘Horror en huiselijkheid’: deze delicate combinatie typeert haar werk (aldus Marja Pruis) en dat ondergaat de lezer van de weergaloze verhalen in deze bundel, die bovendien de humor niet schuwt.

Continue reading “Ik moet u echt iets zeggen ~ Mensje van Keulen”
Categories Niet gecategoriseerd