Recensie voldaan } Jos Pierreux

Ik wil graag de hebban thriller club en uitgeverij vrijdag bedanken  voor deze unieke kans!

image

●Nederlands
●Vrijdag, Uitgeverij
●juni 2015
● literatuur > roman

Samenvatting

Wat als u nergens meer voor hoefde te betalen? Het begint op café, waar voor Bella Klaas de consumpties gratis blijken… Waarna zijn premie door de verzekeringsmaatschappij terug wordt gestort… Hij reist en eet kosteloos. En als hij contant betaalt, vindt hij het geld later terug in zijn zakken. Hij is de man wiens schulden vereffend waren. Balen of genieten?

Voor het lezen

Ik vind de cover mooi en spannend, het is best wel duister vooral door het zwart.

Wat ik van de schrijver verwacht is dat het een boek vol spanning en romantiek word. Ik wil vastgehouden worden door de hoofdpersoon en meevoelen met de personages.

Tijdens het lezen

Ik vind het een leuk boek om te lezen, maar ik erger me een beetje aan een ding, de Nederlandse taal.

De Nederlandse taal is in dit boek niet van erg goed niveau. Ik erger me soms mateloos aan de zinsopbouw en aan de spelling, maar dat is zelden. Het Nederlands mag wat beter van mij, tot correcte zinnen.

Het verhaal is leuk geschreven en het leest vlot, maar ik voel niet veel spanning en avontuur zoals ik ervan verwachtte. Ik ben nu op de helft en ik heb nog niet een gebeurtenis gezien waarvan ik zeg: ” Hey dat is interessant! ” dat is iets wat ik echt mis . Verder is het verhaal goed opgebouwd en ik hoop dat er een leuk stuk komt en een spannend goed of juist (slecht) einde.

Conclusie

Ik geef dit boek ☆ ☆ 1 / 2, omdat ik het net niet goed genoeg vind.

Het verhaal is een verhaal dat mijn aandacht niet echt trekt. Ik was opzoek naar spanning, een goed onderzoek en gebeurtenissen die duidelijker worden waardoor je een verklaring hebt van de zaken in het boek.

Het boek is orgineel,  ik zou dit niet zelf kunnen bedenken. Ik zie dit niet in de echte wereld gebeuren en zeker niet op de manier zoals het hier verwoord is. De verhaallijn was wel okay, maar niet helemaal te volgen voor mijn gevoel.

Ik hoop dat dit boek nog een keer door de uitgever of schrijver verbeterd word, zeker kwa zinsopbouw en Nederlands.  Ik hoop dat Jos het verhaal nog wat hoger opbrengt door meer spanning en avontuur toe te passen.

De spanning is heel laag en er is niet veel spanning in te vinden. Ik vond het verhaal nogal vaag, zeker met die achtervolging. Er gebeuren dingen die in het echte leven niet zouden kunnen of hoogstwaarschijnlijk zouden kunnen gebeuren, maar met andere gevolgen.  Het boek mag wat realistischer van mij.

Jos Pierreux

image

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans. In 2004, 2005 en 2014 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

Boeken

Romans:

Tattoo (1989)Voldaan (2015)

Misdaadromans:

Witse: Een been om aan te kluiven (2012)

Misdaadromans met Luk Borré:

De dode die met zijn tweeën was (2004)

De overvallers die met z’n drieën waren (2005)

Het trio dat iets te vieren had (2006)

Het viervijfdeprincipe (2007)

La Réserve en de vloek van het zesde gebod (2008)

Ondertussen in Lippensville (2009)

Crisis in Lippensville (2010)

Een paar gevallen van moord (2011)

Le macchabée qui en cachait un autre (2011)

Laatste halte: Lippensville (2012)

Avenue des doods (2014)

Categories Niet gecategoriseerd

Tip!

Ik wil tussendoor even een update maken voor een schrijver die geweldige boeken schrijft!

Arno van den Kieboom

image

Arno van den Kieboom is in het jaar 1976 geboren in Oosterhout Noord- Brabant. Hij heeft nog een oudere en jongere broer.

Al op jonge leeftijd vindt hij het geweldig om verhalen te schrijven, al doet hij daar verder niks mee.

Na zijn schoolperiode gaat hij, tot heden toe, werken als productiemedewerker in een betonfabriek.

Ondertussen kruipt het bloed waar het niet gaan kan en hij volgt diverse schrijfcursussen.

Eind 2011 begint Arno aan zijn eerste thriller die hij in de zomer van 2013 weet te voltooien.

Het krijgt de titel: ‘ In Shock

Na de voltooiing van zijn eerste boek, trekt hij de stoute schoenen aan en stuurt het op naar diverse uitgeverijen.

Uitgever United pc besluit om met hem in zee te gaan.

Zijn tweede thriller: ”Wraak’ is ondergebracht bij Clusteruitgeverij

Op dit moment is Arno druk bezig met het schrijven van zijn derde thriller.

Speciaal voor mijn volgers mag ik de proloog vrijgeven! Zijn 2de boek word nu heel veel gelezen en tot nu toe heb ik nog geen negatieve reacties gezien.

Wraak

image

Samenvatting

Karin en haar man Jordy leren door het swingen het koppel Niels en Vanessa kennen. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar zien blijken ze een enorme klik te hebben en tegen alle afspraken in worden ze smoorverliefd op elkaar.

Maar al snel blijken ze meer gemeen te hebben met elkaar dan ze ooit hebben kunnen vermoeden. Voor Karin zit er nies anders op om Niels op te geven als geliefde. Deze laat het echter niet bij zitten en verandert in een ware tiran. Hij zweert wraak op alles en iedereen die hem in zijn ogen het leven zuur maakt.

En hij houdt woord. En hoe? Niels blijkt geen grenzen te kennen.

image

image

Ben je geïnteresseerd in dit boek? Dan kunt u het boek via www.bol.com of bij uw boekhandel aan te vragen.

En we mogen natuurlijk niet zijn eerste boek vergeten!

in shock

image

Samenvatting

Patricia is een vrolijk, levendig meisje van tien jaar oud. Haar ouders Robert en Margo, hebben echter serieuze huwelijksproblemen waardoor zij langzaam maar zeker verandert in een opstandig meisje. Op die manier hoopt ze wat aandacht van haar ouders te krijgen, maar helaas. Die hebben geen oog voor haar. Hierdoor komt ze klem te zitten. Het word zelfs zo erg dat ze tijdelijk bij de beste vrienden van haar ouders gaat wonen. Bij Remco en Chantal denkt Patricia gelukkig te worden, want met hem heeft ze wel een klik, maar…. Ze komt bedrogen uit. Vanaf de eerste dag verandert haar leven voorgoed. Nu gaat ze merken dat niks is wat het lijkt. Ze komt in een ware nachtmerrie terecht.

U kunt ook van dit boek de proloog lezen!

image

Ben u geïnteresseerd in dit boek? U kunt hem via www.bol.com of via uw boekhandel aanvragen.

Contact: 
Avdkieboom007@gmail.com
https://www.facebook.com/arno.vandenkieboom
Twitter: @KieboomVan

Categories Niet gecategoriseerd

Geheim boek

Beste mede boeken maatjes

Hopelijk hebben jullie gelezen dat ik mee mocht doen aan het proeflezen voor een geheim boek!

image

Ik heb zelf heel veel plezier gehad met het lezen en ik kan jullie mededelen dat het een geweldige thriller is!

De enige tip die ik kreeg is dat het voor de fans van “zusje” is en dat is het zeker!

Het is een verhaal vol emoties, zoektochten en taboe. Je leest het boek met een ruk uit, je verslind hem als het ware!

Voor het lezen

Voordat ik begon met lezen heb ik nog even de flaptekst van het boek “zusje” gelezen om te kijken waar dat boek over ging. Ik heb het document gedownload en toen begon ik met lezen (met wat koetjesrepen die me gezelschap hielden)

Tijdens het lezen

Tijdens het lezen kwam ik al snel tot de conclusie dat dit een van de beste thrillers is die ik gelezen heb! Het boek hield me stevig in zijn greep en wou me niet meer loslaten.

Bijna bij het einde aangekomen, ik heb het boek opzij gelegd omdat ik het niet nu al wou weten! Ik ben een paar uur later verder gegaan en owww wat ik genoten.

Conclusie

Ik geef dit boek ☆☆☆☆☆, omdat het een boek is dat je niet weg kunt leggen. De ontknoping was spannend door de tijd die tussen de gebeurtenissen zat. Ik zat met de gedachte van: “Zal het ooit nog goed komen?”.

Het verhaal houdt me bezig, ik kan niet stoppen met denken aan het verhaal omdat het een verhaal van nu is. Het zou jou net zo goed kunnem gebeuren en geloof me, ik zou het niet kunnen laten rusten en verder leven zoals een van de hoofdpersonen.

Wat ik nog meer heerlijk vond aan het boek? Het verhaal word door 2 personen verteld, maar door de goede koppeling merk je er niks van en is het juist fijn om van 2 kanten te zien! Je zou het verhaal niet kunnen lezen zonder een van de hoofdpersonen. Je hebt allebei hun verhalen nodig!

Hieronder ziet u wat vragen die ik moest beantwoorden.

Wat vind je goed aan het manuscript?

Ik vond het goede aan dit manuscript dat het vlot te lezen is en je in het verhaal word opgenomen. Je voelt met de personen mee en je wilt graag helpen met de onzekerheden en gevoelens die spelen bij iedereen. De opbouwende spanning is verrassend goed, ik wou het boek niet wegleggen!

Wat vind je minder goed aan het manuscript?

Wat ik minder goed vond? Eerlijk gezegd kan ik niks bedenken behalve dat het lettertype van mij een slagje groter mag omdat dat fijner lezen is.

Kan je het ook met andere boeken vergelijken? Zo ja, welke?

Ik zou het vergelijken met de boeken “zusje” en “dochter” omdat de verhaallijn me er over laat nadenken en ik veel overeenkomsten zie tussen de boeken.

Zou je het aan iemand aanraden

Ik ga het aan iedereen aanraden als ik de titel en schrijfster weet. Ik wil het boek graag in bezit hebben en het over een paar jaar terug lezen om dezelfde ervaring te hebben als nu.

Dit boek is vol spanning geschreven, een verhaal dat u gelezen Moet hebben!

Ik wil graag Meulenhoff boekerij bedanken voor deze unieke kans!

(Zijn er vragen? Dan kunnen jullie ze gerust stellen 🙂 )

– Als ik meer weet zal ik het online plaatsen!

Categories Niet gecategoriseerd

Vakantie plannen

Mijn vakantie plannen zien er veel belovend uit.

Lezen, lezen, lezen en tussendoor werken!

Ik werk op vrijdag en zaterdag en dat houdt in dat ik 5 dagen over heb. Gelukkig kan ik blij zijn met het aanbod van verschillende leesclubs zoals de hebban leesclubs. Ik heb 100 gelukkige dagen voor hun mogen lezen 🙂

Mijn leesplannen zijn

1. Een geheime proeflezing voor Meulenhoff Boekerij.
De enige tip die ik kreeg is dat het voor de fans is van het boek “Zusje”.

image

2. Ik ga meedoen aan de hebban leesclub met het boek Voldaan van Jos Pierreux. Het lijkt me super leuk om het boek te lezen, omdat het over een man gaat die nergens meer hoeft te betalen. Is dat balen of genieten?

De flaptekst

Wat als u nergens meer voor hoefde te betalen? Het begint op café, waar voor Bella Klaas de consumpties gratis blijken… Waarna zijn premie door de verzekeringsmaatschappij terug wordt gestort… Hij reist en eet kosteloos. En als hij contant betaalt, vindt hij het geld later terug in zijn zakken. Hij is de man wiens schulden vereffend waren. Balen of genieten?

image

3. Ik ga proeflezen voor een van mijn vrienden genaamd Christel Rekko. Ze is bezig met haar 2de boek en ze heeft mij als proeflezer uitgekozen! Ik voel me echt vereerd!

Dit is haar eerste boek

De flaptekst

Rens kijkt Thijs vol ongeloof aan, wat is er gebeurd? Net zaten ze nog achter hun computer, er verscheen een rare melding: je bent geselecteerd voor Missie P. Dan zien ze een meisje in een zwarte auto gesleurd worden, ze gooit hen een briefje toe. Help! het gaat om Missie P. …
Dit is het begin van een groot meeslepend en vooral spannend avontuur midden in Parijs. Gaan ze hun missie voltooien? 

image

4. Ik wil hierna beginnen aan ik geef je de zon, het boek wacht al een tijdje op me en het moet de 21ste terug naar de bieb dus ik wil hem graag nog even lezen voor hij terug moet 🙂

image

De flaptekst

Je nieuwe lievelings YA heb je nu gevonden. Jude en haar tweelingbroer Noah zijn onafscheidelijk, totdat er iets tragisch gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit een plek te geven, terwijl Jude een verschrikkelijke eerste keer heeft gehad en steeds meer in zichzelf keert. Wisselend tussen de perspectieven van Jude als ze zestien is, en Noah als hij dertien is, komt de lezer er langzaam achter wat er is voorgevallen en hoe dat deze tweeling voor de belangrijkste jaren uit hun leven uit elkaar heeft gedreven.

5. Verder wil ik nog wat van mijn nieuwe boeken lezen! Ik zal jullie wat foto’s laten zien, het is teveel om op te noemen!

Foto 1 Mijn nieuwste boeken die ik nog moet lezen
Foto 2 Mijn gesigneerde boeken van Maria Genova en wat nieuwe aankopen
Foto 3 Mijn 2de hands boeken buit!
Foto 4 Onder de huid gewonnen via de actie van Marlies Slegers
Foto 5 Mijn gewonnen boek via de hebban win actie!
Foto 6 The reading challange gewonnen via de young adult nieuwsbrief
Foto 7 De gladiator boeken zijn binnen! & de gewonnen boeken van nice price via de facebook actie
Foto 8 mijn aankopen van vandaag: Seekers en Grey, omdat ik ze zoveel zie en goede dingen over de boeken hoor
Foto 9 Ik heb een boekenruil gehouden met marlies van http://teatimebooks.nl/! We kwamen erachter dat we beide nog boeken hadden liggen die we niet meer gingen lezen, dus hebben we voor elkaar een suprise pakket gemaakt en opgestuurd! Super leuk!

image

   

image

          

image

image

image

image

image

image

image

Categories Niet gecategoriseerd

Recensie 100 gelukkige dagen – Fausto Brizzi

Ik wil graag de hebban feelgood leesclub bedanken voor deze unieke kans!

image

● Nederlands
● 320 pagina’s
● Luitingh-Sijthoff
● april 2015
● categorie > literatuur roman
● verkrijgbaar in paperback en ebook

Samenvatting

Wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had?

Lucio zwiert door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paola heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Voorgoed.
Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij heeft in het gunstigste geval nog honderd dagen te leven. Wat nu?
Lucio besluit om ondanks alles gelukkig te zijn. Om zijn kinderen mooie herinneringen te kunnen geven, en de goede kanten van het leven te vieren. Maar kan hij wel betekenis geven aan het laatste stuk van zijn leven zonder zijn echte liefde, Paola?

Voor het lezen

Ik kreeg dit boek binnen, ik verscheurde de envelop. Ik kon niet wachten om te beginnen! De kaft spreekt me gelijk aan, het heeft een mooie, interessante uitstraling.
Op de voorkant staat een vrolijke man met zijn rode auto. Hij is gelukkig, iets wat je niet vaak meer ziet tegenwoordig. Hij geeft me de indruk dat hij vrij is. Hij kan heel de wereld aan!

Als je het boek omdraait lees je de flap tekst, zie hierboven. Ik ben benieuwd wat hij gaat doen na dit nieuws en of hij Poala nog voor zich kan winnen.

Tijdens het lezen

Ik begon met lezen, ik heb hoop. Dit is een goed boek,  ik voel het! Ik begin met lezen en nog geen hoofdstuk verder lig ik al dubbel van het lachen.  Het verhaal zo geschreven dat het je persoonlijk aanspreekt, iets waar ik van hou. Er worden veel grapjes gemaakt en er word veel wetenschap besproken. Ik ben heel wat nieuws te weten gekomen!

De nieuwe dingen en feiten zorgen ervoor dat ik doorga met lezen! Ik ben benieuwd wat hij nog meer te vertellen heeft en wat Poala gaat doen.

Conclusie

Ik kan wel janken! Het boek is uit! Ik heb heel erg genoten van dit boek, maar er zijn ook momenten geweest dat ik even in mijn hoekje moest kruipen om na te denken. Wat zou ik doen als ik nog 100 dagen te leven heb?

Mijn 100 dagen zouden er heel spannend en vol liefde uit zien. Ik zou gaan parachute springen, skydiven en aftokkelen! Ik zou samen met mijn vrienden leuke gaan dingen doen en afscheid nemen van mijn dierbaren. Ik zou voor iedereen die ik lief heb een brief schrijven voor als ze wakker worden nadat ik er niet meer ben. Ik ga waarschijnlijk veel huilen door het idee dat ze verder moeten zonder mij en ik zonder hun…

Ik geef dit boek ☆☆☆☆, omdat ik heel veel plezier gehad heb met het lezen en dit boek zeker mooie levenslessen bevatten.

Het boek laat me niet denken aan een ander boek, ik heb nog nooit zoiets fantastisch gelezen! Dit verhaal heeft me diep geraakt en me aan het denken gezet. Het boek heeft me inspiratie gegeven die ik zeker ga gebruiken!

Ik wil iedereen aanraden om dit boek te lezen. Het is een boek die je gelezen Moet hebben, want geloof me als ik zeg dat je er door gaat nadenken.

De auteur

Fausto Brizzi

Fausto Brizzi is een Italiaanse scenario schrijver en regisseur van Bittersweet romantische comedy ‘s. Zijn werk is vooral geliefd vanwege het onbetwist Italiaanse levensgevoel en de sterke psychologische diepgang. Van zijn debuutroman 100 gelukkige dagen wordt een grote publieksfilm gemaakt!

Bent u jieuwsgierig naar welke films en boeken hij heeft? Hieronder staat een lonk naar zijn biografie.

Links

– de link op het boek te bestellen bij bol.com (zowel als paperback als ebook)

http://www.bol.com/nl/p/100-gelukkige-dagen/9200000036035063/

– De link naar de biografie van Fausto Brizzi

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Fausto_Brizzi

Categories Niet gecategoriseerd

recensie de verscheurde vrouw – Han Peeters

9200000046353711

  • Nederlands
  • 218 pagina’s
  • Clustereffect
  • juli 2015
  • categorie > romantische roman
  • verkrijgbaar in paperback en ebook

Samenvatting

Lysanne, een bijstandsmoeder die steun vindt in haar geloof, besluit via een datingsite op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Ze ontdekt dat ze over vergaande seksuele driften beschikt en raakt in conflict met zichzelf. Ze weet dat ze verkeerd bezig is, maar toch rukt een donkere kant in haar steeds verder op. Wat is nog goed en wat is al fout? Het kwaad wil voorgoed bezit van haar nemen, maar zal ze het zo ver laten komen?

Voor het lezen

Ik heb het boek als eerst even goed bekeken. Als eerst let je op de kaft (die zie je meestal als eerst) Ik zie een jurk die 2 kleuren heeft, zwart en wit. Me eerste gedachte ging naar de deo reclame, die met hetzelfde jurkje en de deo die niet vlekt. Ik heb nadat ik daarover heb nagedacht mezelf de vraag gesteld: “Wat zou de jurk kunnen betekenen? De titel maakte me duidelijk dat ze verscheurd was. Ik begon met de mogelijke oorzaken te benoemen: Is ze gescheiden en is ze daarom verscheurd? Is ze gaan lijden door een ziekte? Is er iets ergs in haar leven gebeurd waardoor ze verscheurd is?

Na het lezen van de achterkant realiseerde ik me dat ik aan het goede eind zat. Het is een gescheiden vrouw met kinderen. Ik zag ook staan dat ze opzoek is naar een partner en gelovig is.  “Ze gaat opzoek naar haar donkere kant.” Die zin zorgde ervoor dat ik nieuwsgieriger werd. Ze hadden het over seksuele driften, heeft het daar iets mee te maken?

Nadat ik mezelf die vraag heb gesteld ben ik snel begonnen met lezen!

Tijdens het lezen

Het verhaal leest vlot, voordat ik het wist zat ik op de 100ste bladzijde. Voor mijn gevoel ging het veel te snel! Nog even en het boek is uit! Door het goedlopende verhaal en de nieuwsgierigheid van Lysanne ging ik verder. Ik begon soms een hekel te krijgen aan het gedrag van Lysenne. Ze is wel een moeder en gelovig en ik ben van mening dat dan niet alles tolerant is. Je kan niet alles doen, je moet denken aan de eer van je kinderen en de verhalen die over je verspreid worden! Ik weet hoe erg het kan zijn om vergeleken te worden met je familie, maar het is soms niet anders al vind  ik dat sommige dingen voorkomen hadden kunnen worden. Vol van die mening ging ik verder tot het einde. Het verhaal grijpt me steeds steviger vast en voordat ik het wist zat ik op de laatste bladzijde!

Dit boek was binnen 3 dagen uit terwijl een gemiddeld boek 5/6 dagen duurt.

De verscheurde vrouw krijgt van mij ☆ ☆ ☆ ☆,  omdat ik het een goed doorlopend geheel vind. Het boek heeft me vast gehouden en dat is graag wat ik in een boek zie. Ik lees graag en als ik me kan inleven in het verhaal vind ik dat natuurlijk geweldig!

Het boek liet me aan de 50 tinten serie denken, maar dit is zeker beter dan die serie. Het grijpt je vast en de contante spanning zorgt ervoor dat je niet kan en wil stoppen. Het is wel een onderwerp die veel mensen moeilijk vinden, maar ik heb er geen problemen mee en vind het wel fijn dat het veel meer besproken word omdat het geen taboe is. Het hoort bij het leven zeggen de meeste en ik vind die uitspraak zeker terecht!

de auteur

Han Peeters

Han Peeters is pas op latere leeftijd gaan schrijven.

Na zijn eerste boek ‘Afscheidsboek’ kreeg hij de smaak te pakken en schreef het een spannende kunsthistorische roman onder de titel ‘De eieren van de keizer’ en direct daarna ‘Occupy de Nieuwe WereldOrde’ met dezelfde hoofdpersoon uit zijn vorige boek, waarvan inmiddels een vertaling in het Engels is verschenen.

De auteur maakte veel vrienden onder schrijvers, die allen met min of meer met dezelfde problemen worstelden die te maken hadden met de distributie en de verkoop van boeken en e-boeken. Zijn ervaringen – en die van anderen – beschreef hij in ‘De onbekende schrijver’ / ‘Je eigen (e)boek uitgeven’. Een persoonlijk handboek voor schrijvers die zijn of haar boek op de markt willen brengen.

Uit die schare schrijvers ontstond een bijzondere synergie met Eva Krap en in de zomer van 2012 verscheen het boek HAN & EVA, waarin de auteurs het tegen elkaar opnemen: wie het meest bizarre voorval in het leven kan beschrijven, waar de ander een cijfer voor geeft. Het resultaat is een hilarische boek.

Ondertussen is de schrijver de manager van ClusterEffect, een clusteruitgeverij waarbij schrijvers en uitgevers terecht kunnen voor de verkoop via het Centraal Boekhuis, de Apple iBookstore en Amazon.com.
Zijn laatste wapenfeit is dat zijn debuutroman De Eieren van de keizer tevens als luisterboek is verschenen als luisterboek-cd en als download MP3. Ook zijn andere titels zullen dezelfde bijzondere metafoor ondergaan.

In maart 2013 zal zijn zesde boek verschijnen: Het zesde element. Hij kan simpelweg niet meer stoppen met schrijven. Zijn schrijfstijl wordt omschreven als zeer prettig en vlot, waarbij hij de lezer weet te raken.

links

– de pagina van Han Peeters

http://www.hanpeeters.nl/index.php?P=pagina&naam=Home

– de link om het boek te bestellen bij bol.com (zowel als paperback als ebook)

http://www.bol.com/nl/p/de-verscheurde-vrouw/9200000046353711/#product_specifications

– de Facebook pagina van Han Peeters ( er verschijnen regelmatig updates en recensies van zijn boeken)

https://www.facebook.com/han.peeters.3

Categories Niet gecategoriseerd

Recensie Een parijse affaire – Tatiana de Rosney

Binnen een dag was ik door dit boek heen! Ik heb er ongeveer 4 uur over gedaan en het las als een speer! Zeker een aanrader!

image

Samenvatting
Het boek is een boek met losse verhalen over affaires. Mannen zijn nooit trouw. In het boek staan verhalen met humor, grapjes, maar ook hele serieuze verhalen. De ontknoping is vaak onverwachts.

Tijdens het lezen
Toen ik begon met lezen wou ik aan een stuk door verder gaan. Ze begint elk nieuw verhaal met een onderwerp, een quote en daarna begint ze aan het korte verhaal. De verhalen zijn verschillend, maar er is altijd een gelijkenis: een affaire. Je leest verhalen over mannen en vrouwen die vreemd gaan. De meeste hebben het niet eens door, maar soms spelen mensen het harder dan je denkt. Als je nieuwsgierig bent geworden zou ik dit boek zeker aanraden. Vooral aan de vrouwen!

Verhaallijn
Er zit zeker een verhaallijn in. Ze zet de verhalen in een goede volgorde zodat het je niet verveelt. Ook inspireerd ze je met qoutes en andere wijze uitspraken. Het lees heel makkelijk weg waardoor het voor mij voelt alsof ik een magazine aan het lezen ben. Je hebt niet altijd door dat het een boek is.

Conclusie
Ik geef dit boek ☆ ☆ ☆ ☆,  omdat het heel luchtig en snel leest. Ze heeft een veel besproken onderwerp gekozen en bewezen dat het niet altijd zo erg is als het lijkt en niet iedereen gek word nadat ze het gehoord of gezien hebben.

Ik raad iedereen dit boek aan! Vooral voor de vrouwen is dit een leuk boek!

Categories Niet gecategoriseerd

Voorproefje vakantie planning

Ik wil graag mijn bloggers een voorproefje geven van mijn planning voor deze vakantie.

Deze week heb ik het nog rustig, omdat ik pas vrijdag weer hoef te werken tenzij ik gebeld word. Dat is dus best wel veel vrije tijd, maar zoals jullie weten besteed ik dat graag aan het lezen.

Ik ben nu begonnen in “Een parijse affaire” van Tariana de Rosnay. Ik zocht een boek om snel te lezen voordat ik aan mijn recensie exemplaar begin ” 100 gelukkige dagen”. Ik wil wat luchtigs lezen en dit boek leek me een goede keuze aangezien ik op Facebook veel mensen zie die dit boek hebben liggen.

Dit boek is geweldig! Het gaat over vreemdgaan. Een vrouw wilt dat haar man vreemd gaat, want zoals ze zeggen is een man nooit trouw, maar die van haar wel. Is dat wel echt zo?

image

Na dit recensie verhaal ga ik verder aan mijn lees stapel. Ik wil wat boeken van Judith Visser en Maria Genova lezen. Ook ga ik beginnen aan de boeken van helen Vreeswijk en Wraak lezen van Arno van den Kieboom. Ik hoop maar dat ik genoeg tijd heb!

Ook ga ik wat mensen verrassen en binnenkort weer een actie online gooien!

I love bookkarma!

Voor iedereen die vakantie heeft, een hele fijne vakantie!  Ga je niet weg uit je eigen land wees dan niet getreurd, het weer word beter dan vorig jaar! Ga je wel weg, dan wens ik je een hele fijne reis.

Voor de werkende onder ons.
Ik heb respect voor jullie! Jullie strijden het hele jaar door en genieten van de kleine momentjes voor jezelf!  Ga zo door!

Categories Niet gecategoriseerd

Recensie blindelings – Chinoek Thijssen

Ik moest dit boek gaan lezen nadat ik chinoek Thijssen had ontmoet! Ze is super aardig en vrolijk en heeft haar hart zeker op de goede plek!

Ik was al begonnen in haar boek “hopeloze prinses”, dat is een boek met korte verhalen. Vooral grappige verhalen vind ik zelf. Leuk om tussendoor te lezen als je zin hebt om wat te lezen, maar niet veel.

image

Voor de nieuwsgierige is dit haar andere boek met korte verhalen

image

Samenvatting
Je hebt een nieuwe vriend, hij praat je om en laat je dingen doen waarvan je eerst dacht nee dat wou ik nooit doen! Maar omdat je van hem houd wil je hem helpen. Laat Ivy alles achter zich em kiest ze voor haar vriend of laat ze hem achter zich en gaat ze verder met haar toekomst?

Tijdens het lezen
Toen ik begon met lezen werd ik gelijk vastgehouden door Ivy. Ze is een mooie, spontane meid, maar de dingen die ze deed waren niet altijd acceptabel. Dat je van een jongen houd kan ik begrijpen, maar voor mij zijn er grenzen. Het was spannend wat ze zou kiezen. Alleen vond ik het jammer dat het einde een beetje vroeg stopte. Het was nogal voorspelbaar naarmate je verder kwam en ik had best meer willen weten over haar toekomst.

Toen ik bij het einde aankwam dacht ik, ahhh een dankwoord van 3 blz! Ik wou gaan stoppen met lezen totdat ik verder las. Chinoek,  wat een dankwoord!  Je hebt een nieuwe betekenis gegeven aan het dankwoord!

Verhaallijn
Het verhaal was goed te volgen , ze zei nooit wat te veel of te weinig. Het boek is best wel dik, over de 300 blz, maar ze zijn het allemaal waard om gelezen te worden!  Ik vind het goed hoe ze de gevoelens van Ivy heeft beschreven. Ik vond het dapper wat haar omgeving deed, maar als je meer wil weten zul je het echt moeten lezen!

Conclusie
Ik geef dit boek ☆☆☆ 1/2 ster, omdat het boek goed lopend en vlot te lezen was. Het enigste wat ik jammer vond was het einde. Ik had iets bedacht wat meer de wauw factor omhoog zou hebben gehaald. Had wat verder doorgegaan op haar toekomst, haar leven later. Had laten zien wat ze overgehouden had na dat met Sander. Ik zou wat meer over Sanders uitspraak hebben vertelt, om de lezers een goed beeld te geven van de uitspraak, maar al bij al was het een spannend boek!

Categories Niet gecategoriseerd

Broederband de slaven van Socorro #4

We zijn aangekomen bij boek 4, het een na laatste deel voor nu. Ik heb tot deel 4 gelezen, omdat ik het druk heb met recensies schrijven voor verschillende mensen.

image

image

Dit boek is eigenlijk wel mijn trots! Ik heb via de boekhandel kunnen regelen dat ik boek 4 & 5 gesigneerd thuis kon krijgen omdat ik die 2 nog niet had en graag een handtekening wou bemachtigen. Aangezien de meetings vaak in Amsterdam zijn en ik in rotterdam woon en geen studenten ov of iets anders heb is het voor mij best duur om te reizen en op dat moment had ik jammer genoeg school 🙁

Samenvatting
De reigers krijgen een nieuwe missie van de koning van Araluen. Ze beginnen vol verwachting aan hun nieuwe missie, maar er komt een oude bekende in het spel die hun plannen dwarsboomt. Wat de plannen precies zijn lees je in deel 4!

Tijdens het lezen
Ik kom goed door het boek heen. De avonturen zijn geweldig en er word goed ingespeelt op de situaties.  Het boek laat de dapperheid en goede kanten van de reigers zien en de vijandigheid van de tegenpartij.  De grijze jagers (de hoofdpersonages van de grijze jager serie) komen er ook in voor en dat vind ik zelf heel leuk! Hij speelt in op zijn andere serie,  maar hij schrijft het zo dat je de serie daarvoor niet persee gelezen moet hebben.

Verhaallijn
Hij brengt een goede basis aan en zorgt voor opbouwende spanning en avontuur. Ik lees de boeken snel en makkelijk door zijn goede schrijfstyle. Je leert ook best veel over de zeevaart door de boeken, een verborgen les. Ik hou daar wel van!

Conclusie
Ik geef dit boek ☆ ☆ ☆ ☆,  omdat ik er zo door heen ben en dol ben op de serie!  Zoals ik al zei lees je het vloeiend en kan je genieten van de vele avonturen van de reigers.

Categories Niet gecategoriseerd

Broederband de jagers #3

Broederband deel 3, een boek waarvan ik echt op het puntje van me stoel moest gaan zitten van de spanning!

image

Samenvatting
Hal en zijn reigers makn jacht of Zavac, de schurk. Hij heeft nog steeds de Andomal in handen en de reigers willen hem hoe dan ook terug hebben. Ze moeten over een wilde rivier met vele elementen die hun dwarsbomen, zal het hun lukken om hem te pakken te krijgen? Zullen ze het winnen van Zavac en daarmee hun eer herstellen?

Lees het snel in de Jagers! Een geweldig boek vol nagel bijtende spanning.

Tijdens het lezen
Het boek begint al spannend. Het fijne aan deze boeken vind ik dat john flanagan een lijst heeft gemaakt in alle boeken van de zee termen. Als ik iets niet weet blader ik terug naar het begin en kan ik het opzoeken.  De kaart is ook fijn, want zo kan je hun weg volgen. De bemanning is een goed team. Je kan zien dat Hal ze heeft gedrild tot het uiterste samen met zijn een armige vriend Thorn. Het is fijn om te zien hoe close de bemanning is en dat ze er alles aan doen om elkaar te beschermen. De spanning bouwt zich op, de spanning word steeds hoger en het einde is fantastisch! Lees het boek om het einde te weten!

Verhaallijn
John weet precies hoe hij alles wilt hebben, dat bewijst hij keer op keer. Toch weet hij me altijd te verrassen. Hij speelt in op je verwachtingen en zorgt ervoor dat hij toch een verrassings element heeft. Bij elk hoofdstuk dat je leest wil je meer weten. Wat gaat Hal doen? Krijgt hij Zavac te pakken en wint hij de Andomal terug? Zal hij samen met de andere Reigers aantonen dat ze echte krijgers zijn?

Conclusie
Ik geef dit boek ☆☆☆☆ , omdat ik dol ben op dit boek! Tot nu toe staat het boek bekend als mijn favoriete boek in de serie. Kunnen deel 4 & 5 daar wel tegen op? Ik begin steeds enthousiaster te worden van het werk van John Flanagan!  Jammer genoeg kon ik dit jaar niet bij de meeting met hem zijn en was hij het jaar hiervoor niet bij de fandag in archeon. (Zie voor meer info op de site, ook in België en natuurlijk ook in Nederland http://degrijzejager.nl/grijze-jager-dag)
De kaft van het boek is super mooi en de uitstraling spreekt me aan. Het zorgt ervoor dat ik het boek steeds op pak en de kaft bekijk.

Categories Niet gecategoriseerd

Broederband de indringers #2

Samenvatting
Nadat de reigers gewonnen hadden hebben ze de wacht gehad, ze moesten de machtigste steen van de skandiers bewaken: de Andomal.

Een piraat genaamt Zavac heeft hem van hun gestolen en de reigers zetten de achtervolging in, maar alles loopt niet zoals ze willen. Zullen ze hun eer herstellen en de respect krijgen die ze verdienen?

Lees het in deel 2, de outsiders!

image

Tijdens het lezen
Ik was snel verder gaan lezen nadat ik deel 1 uit had. Ik ben naar me favo boekhandel gered en ik ben de delen gaan halen die toen uig waren, deel 2 & 3. Deel 4 en 5 waren nog niet uit, dus moest ik geduld hebben.

Ik begon weer te lezen en binnen 2 dagen was het boek uit. In een weekendje waarin ik ook nog op zaterdag wat uurtjes moest werken, maar de nacht hield me niet tegen. Normaal doe ik een week over een boek ( gemiddeld) dus ik heb aardig door gelezen!

Ik ben iemand die veel met mijn vader door de havens van rotterdam rijd, omdat me vader vroeger in de scheepvaart zat. Dit zijn boeken waarbij de scheepvaart een belangrijk onderdeel is en soms moest ik wel even slikken en nadenken. Zou mijn vader dit ook ervaren
hebben? Hoe zou het zijn om op zee te wonen, zonder social media en alleen je maten als gezelschap?  Ik heb genoten van de avonturen en ben snel verder gegaan om meer te weten te komen.

Verhaallijn
De verhaallijn is duidelijk, hij weet wat hij wanneer moest plannen en wat hij allemaal wel en niet kon doen, dat vind ik zo knap! Ik hoop dat ik dat ooit ook kan, misschien niet gelijk in mijn eerste boek.  De kaft van het boek doet zeker eer aan de verhaallijn.  Er word veel gevochten en ze varen veel en dat is iets wat ik heel leuk vind om te lezen!

Conclusie
Ik geef dit boek ☆☆☆☆, omdat het vervolg goed is uitgewerkt!  De serie word alleen maar beter en ik hoop dat er nog vele zullen volgen. Op een dag ga ik mijn favoriete kinderboeken schrijver ontmoeten! Zoals ik al zei is dit een serie die ik iedereen kan aanraden, jonge kinderen van 12+ zelfs 10+ eigenlijk maar ook volwassen!

Hoop dat jullie er wat mee kunnen en net zo enthousiast zijn na het lezen van de serie als ik!

Categories Niet gecategoriseerd

Broederband de outsiders #1

Broederband is eigenlijk een kinderboek (12+) maar het is een serie die je echt moet lezen!

image

Samenvatting
In Skandia is er een manier om te bewijzen dat je een krijger bent, je moet mee doen aan een intensieve training van 3 maanden en bewijzen dat je het waard ben om een krijger te zijn. Je leert meer over de zeevaart, vechtkunst en wijsheden van Skandia.

Normaal zijn er 2 groepen, maar nu zijn er teveel jongens om 2 groepen te maken dus worden het er 3. Hal Mikkelson word gevraagd als leider van het 3de team, de overgebleven jongens die niet gekozen werden. Wie zal het sterkst, slimst en moedigst zijn en de wedstrijd winnen?

Lees het in broederband,  de outsiders! ( de serie bestaat uit 5 delen en John is nog bezig met schrijven, hopelijk nog een vervolg dus!)

Verwachtingen
Toen ik aan dit boek begon was ik heel enthousiast!  Ik was net klaar met zijn vorige serie, de grijze jager! ( http://degrijzejager.nl/) Ik wou meer weten en lezen over Erak, die de koning is in Skandia.

Het verhaal slurpte me gelijk op. Ik begon met lezen en voor ik het wist was me warme chocolademelk koud en was ik op de helft van het boek. Ik ben soms zelfs vergeten te eten, zo spannend was het.

Verhaallijn
De verhaallijn is makkelijk te volgen en duidelijk. Je weet waar je aan toe bent en er zit genoeg spanning in, je voelt soms zelfs mee met Hall. Ik vind het knap dat je zo erg betrokken raakt met je hoofdpersoon. Ik heb tijdens het lezen ervaren hoe ze vaak werden zwart gemaakt, maar ook hoe sterk ze in hun schoenen stonden.

Conclusie

Ik geef dit boek ☆☆☆☆, omdat het een goed verhaal is en het je meeneemt in hun wereld.

Dit is een boek die ik zeker vaker ga pakken. Het is luchtig geschreven zodat je het zo weg leest. Je blijft in het verhaal zitten en geniet van de avonturen van Hal en zijn bemanning. Ik hoop dat jullie net zo veel plezier hebben als ik met het lezen van de serie.

Tip
Lees eerst de grijze jager serie, dan begrijp je net iets meer van de boeken en het verhaal van Erak

Categories Niet gecategoriseerd

Recensie- we komen nog een wonder tekort

Als eerste wil ik uitgeverij atlas contact bedanken voor deze kans en dat ik deel mag nemen aan de club voor echte lezers!

Voor de club van echte lezers heb ik een ongecorrigeerde drukproef gehad van “We komen nog een wonder tekort”. De leesclub is van uitgeverij atlas contact.

image

Aan mij was het de taak om het boek te lezen en daarop mijn mening te geven.

Samenvatting

Een meisje gaat met haar vader, broer en zus weg met de auto als ze die zomer al 3 mensen hebben begraven. Hun moeder is overleden en samen zoeken ze een weg in de grote wereld. Ze gaan camperen en genieten van elkaars aanwezigheid. Wat voor avonturen zullen ze nu meemaken? Hoelang blijven ze weg?

Verwachtingen

Mijn verwachtingen waren best hoog. Ik was benieuwd welk wonder ze tekort komen en welke gebeurtenissen erin voor kwamen. Ik snapte alleen de kaft niet goed. Waarom een otter?

Tijdens het lezen

Ik begon vol goede moed met lezen, maar al snel bleek het voor mijn gevoel nogal saai te worden. Ik weet niet precies op welke manier ik het boek moet lezen. Welk gevoel moet ik bij de woorden krijgen? Ik vind dat het boek met te weinig emotie is geschreven, er zijn teveel negatieve gevoelens aanwezig.

De verhaallijn

De verhaallijn kan ik niet helemaal volgen. De gedachtes springen over naar verschillende gebeurtenissen en er word veel herhaald,  dat vind ik jammer.

Conclusie

Ik zou het boek niet meer lezen. Ik moest me er doorheen vechten en het liefst had ik hem ver onder mijn bed gestopt, maar ik was nieuwsgierig of het einde beter werd. Jammer genoeg was dat niet zo. Het boek staat vol met weetjes, maar als ze wat anders werden gebracht zou het leuker zijn. Ik zou het verhaal laten compenseren met wat positieve gebeurtenissen om de negatieve draai minder te laten worden.

Dit boek krijgt van mjn ☆, omdat ik er haast niet doorheen kwam. Ik werd niet meegenomen in het verhaal. Ik ging niet op in de hoofdpersoon zoals ik bij de meeste anderen boeken wel doe.

Categories Niet gecategoriseerd

Heetste nacht!

Vannacht hebben we de heetste nacht gehad!
Ik heb het wel gemerkt…. nog geen uurtje geslapen
In die tijd heb ik liggen nadenken over mijn verhaal
Ik moet echt weer eens verder gaan!
Maar ter afleiding zijn er zoveel mooie zomerse verhalen!

Hier heb ik een paar must reads

1. Hitte van Lis Lucassen

Hitte is een boek waar je het letterlijk heet van krijgt!
Een boek vol avontuur,  liefde en spanning
Zeker een must have om in je boekenkast te laten schijnen!

image

2. Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover

Bestaat liefde op het eerste gezicht?
Wat is vriendschap en wat is tijd?
In dit boek lees over het leven van Miles en Tate.
Wat doe je als je geen tijd heb voor liefde of geen liefde wil?
Dat lees je in onvoorwaardelijk!

image

3.  Paper towns van John Green

De film komt binnenkort uit ( 24 juli 2015 om precies te zijn!!!)
John green schrijft geweldige boeken en aan de recensies te lezen is dit weer zo een besteller!
Hij staat zeker op mijn lijst! Op die van jullie ook?

image

4. De Verscheurde Vrouw van Han Peeters

Een verhaal waarbij je verder wil lezen!
Net 50 tinten, maar net iets meer!
Het is de geüpgrade versie zou ik zeggen
Ik heb het boek letterlijk verslonden, als je van 50 tinten hou, hou je zeker van de verscheurde vrouw!

image

5. Blindelings van Chinoek Thijssen

Blindelings scoort vaak meer van 4 sterren!
Er is veel te lezen dat de lezers meer willen!
Kan iemand Ivy redden uit de handen van Sander? Of is het al te laat?!
Lees het snel in de blindelings
Een ya-thriller over manipulati, onzekerheid en gevaar!

image

Categories Niet gecategoriseerd

Readlist

19. Jones Dubelaar (deel 2) van Annemiek Steur
20. De Verscheurde brouw van Han Peeters
21. We komen nog één wonder tekort  van Rebekka de Wit
22. Lees stukjes uit hopeloxe prinses van Chinoek Thijssen

23. blindelings van Chinoek Thijssen

24. een Parijse affaire van Tatiana de Rosney

25. 100 gelukkige dagen

Verder heb ik nog hele mooie stapels liggen!
Ik kan nooit kiezen!!!

In welk boek zijn jullie bezig?

image

Categories Niet gecategoriseerd