Cyanide – Melanie van Garderen

Specificaties

 • Ebook
 • Nederlands
 • Juni 2018
 • IBSN13 : 1230002343648

Beschrijving
Wat zou je doen als je met geweld uit je ouderlijk huis wordt getrokken door twee mannen in witte pakken? Het bewustzijn verliest? En ergens terecht komt waar verschrikkelijke dingen met mensen gebeuren? Het overkomt Eva Cobbs, een jonge vrouw die niet weet waarom zij hiervoor is uitgekozen. Naarmate de tijd verstrijkt komt ze achter de vreselijke geheimen waarop haar leven gebaseerd is. Wie kan ze vertrouwen in de doolhof die voor haar is uitgelegd? Wat gebeurt er als alles zich voor haar ogen begint te ontrafelen?

Voor het lezen

Het leven is een grote gis, je moet uitzoeken wie je er in wilt en wie er te vertrouwen is. Het is lastig dat zeker, maar ik geloof dat je het kan!

Eva komt erachter waarom zij het doelwit is en gaat er steeds dieper in wegzakken lijkt mij. Het zal hard zijn om te horen en zien. Ik ben benieuwd wat er aan de hand is en waarom zij het doelwit is.

Tijdens het lezen

Het begin moest ik erg inkomen. Ik snapte er niks van en begon met wat tegenzin te lezen. In welk verhaal was ik nu weer beland?
Zodra ik meer van Evá leerde kennen wilde ik meer weten. Waarom deden ze dit met haar en waarom? Is dit gewoon bruut of zit er meer achter?
Al snel zie ik een link en zijn er 2 hotties en een oude man. Ik zou eerder vallen voor Chris aangezien hij geheimzinnig is, maar Zach zal mij overhalen gezien de bescherming. Hmmmm lastig! De rivaliteit tussen de broers is hoog zeker nu Evá er is. Hoe zal het aflopen?

‘Leer de regels van het spel als je wenst mee te spelen. Leer het beter dan ieder ander, anders verlies je alles wat gewonnen is.’

Conclusie

Je zit in een dillema over wie er nu wel en niet te vertrouwen is. Zijn ze echt goed en zit er geen addertje onder het gras? Speelt haar hoofd geen parten met haar?

Een boek dat van mij 4* krijgt en ik zeker nog een keer zal lezen!

‘Relaxt? Relaxt zeg je. Jij hebt een pak van honderden dollars aan, niet te spreken van het feit dat ik een van jouw shirts draag, die niet eens half over mijn lichaam heen valt. Daarbij heb ik honger, heb ik dorst en word ik voor griezel uitgemaakt door een bekakt wijf met plastic tieten. Probeer nog eens te zeggen dat ik rustig aan moet doen.’

Categories Niet gecategoriseerd

Wie is nou normaal? – Lisa Williamson

Specificaties

 • Nederlands
 • 309 bladzijdes
 • Lemniscaat uitgever
 • Septemner 2016
 • IBSN13 : 9789047708490
 • Young adult / zelfbeeld – stiefouders – transgender

Beschrijving

David weet al zijn hele leven dat hij een meisje wil worden. Maar alleen zijn twee beste vrienden delen zijn geheim – zelfs zijn ouders hebben geen idee. Leo zit dit jaar voor het eerst op dezelfde school als David. Van zijn vorige school moest hij vertrekken om redenen waarover hij liever niet praat. Wel is duidelijk dat hij zich maar beter koest kan houden, omdat het anders ook op deze school mis zal gaan. En dat gaat het al snel… Leo timmert een jongen tegen de grond die David pest, en wordt bijna van school gestuurd. Dit is het begin van een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die ieder een geheim herbergen en erachter komen dat ze bij elkaar zichzelf kunnen zijn.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal. Ik ken wat mensen die er mee tobben en niet stabiel daardoor in het leven staan. Een vriendin die dicht bij me staat ervaart dit en ik vind het prachtig. Ik hoop meer te lezen over het proces en de emoties die er bij komen  spelen.
Tijdens het lezen

In het begin moest ik erg inkomen. Wat houd dit in? Ik volg het niet meer. Wat was er op de vorige school aan de hand dat Leo weg moest?

Het is Haar, in een paarse jas en met witte, pluizige oorwarmers op. Haar krullen en schouders zijn bedekt met sneeuwvlokken. Ik staar haar aan. Ik kan niet anders of mijn mond hangt open

Verder in het verhaal word het duidelijk. Ze zijn hecht, genieten en hebben veel aan de mensen om zich heen. Een geheim is moeilijk te bewaren. Het kan positieve en negatieve kanten hebben, maar met steun en positieve vibes kom je er wel.
Conclusie

Voor mij is dit een heel mooi boek. Het is even inkomen en eerst snapte ik het niet. Je leest vanuit 2 personages en dat moest te zien herkennen uit de lettertype die mij eerst niet opviel. Sommige dingen herken kwa emoties en gevoelens. Het is soms moeilijk om jezelf te vinden. Er komt altijd een punt dat je denkt van Ja dit is het. Dit ben ik.

Wie wilt er normaal zijn? Ik niet!

Absoluut ☆☆☆☆☆ en een grote dank aan de auteur voor dit geschreven verhaal!

“Wie wil nou normaal zijn? Het zal maar op je grafsteen staan. Hier rust die en die. Hij was volkomen normaal.”

Categories Niet gecategoriseerd

Muse academy – zwarte magie ~ morgan blade


Specificaties

 • Nederlands
 • 300 bladzijdes
 • April 2018
 • IBSN13 : 9789082686111
 • Young adult

Beschrijving
Vlak nadat Imogen een nieuwe voorspelling ontvangt van het Orakel van Delphi, krijgen de negen uitverkoren vrienden elk
dezelfde droom over een jongen met spookachtig groene ogen. Dan wordt de wereld geteisterd door rampen en extreme
weersomstandigheden. Is dat toeval? Zou het iets te maken hebben met de waarschuwing van het Orakel?
Samen met Epps, leraar fotografie, gaat de groep noodgedwongen op avontuur buiten Muse Academy om de wereld te beschermen.
De reis neemt hen mee naar onverwachte plaatsen en naar nieuwe vrienden. Maar ook oude vijanden komen uit de duisternis
gekropen. Een nieuw gevecht is aangebroken…
Voor het lezen
Ik ben erg benieuwd naar het volgende avontuur van Imogen. Ik hou erg van haar als persoon! In deel 1 heeft zij de leider rol opzich genomen en ik ben erg benieuwd hoe ze dat nu zal doen. De droom moet iets betekenen!
Lees de recensie van deel 1 hier
Tijdens het lezen
Het is absoluut niet moeilijk om in het boek te komen. Je geheugen schekelt gelijk terug naar deel 1 al is het voor mij alweer meer dan een jaar geleden dat ik die gelezen heb. De reizen die ze maken zijn zo doorsnee,maar de elmenten zorgen ervoor dat het absoluut niet doorsnee is. Morgan weer weer prima werk voor details te leveren en mij vol in het verhaal te zuigen.
Conclusie
Dit boek is echt een en al liefde. Liefde voor vriendschap, avontuur en elkaar. Je moet de strijd aangaan en ervoor vechten als je iets wilt bereiken. Je moet elkaar durven aansturen!
Morgan blade zal nu alleen nog maar bekender worden door het mooie vervolg. Het is zeker een verhaal dat ik mijn vrienden zal aanraden, want mytologie en strijd! Ze heeft de smaak te pakken en laat je nu al verlangen naar meer! Absoluut de ☆☆☆☆ waard!

Categories Niet gecategoriseerd