Recensie muren van verraad } Nova Ben Suma

Ik wil graag karakter uitgevers bedanken voor deze unieke kans!

image

●Nederlands
●352 pagina’s
●Karakter Uitgevers B.V.
●Juli 2015
● psychologische thriller

Samenvatting

Een veroordeelde moordenares en een topballerina in spe. Wat hebben ze met elkaar gemeen? Muren van verraad is het verhaal van een meisje met een veelbelovende toekomst voor zich. Haar leven draait in één tragische middag van veelbelovend naar uitzichtloos. Het verhaal wordt verteld door Amber en Violet: de een zit in een jeugdgevangenis, de ander is een danseres met een mooie toekomst. Op het eerste gezicht zijn ze complete vreemden die niets met elkaar gemeen hebben. Amber zit vast in Aurora Hills, een beveiligde jeugdinrichting. Als op een nacht alle sloten openspringen, ontstaat er totale gekte onder de 42 meisjes die er hun straf uitzitten. De een grijpt haar kans om te ontsnappen, de ander weet niet wat ze met de nieuw verworven vrijheid aanmoet. Violet is een danseres die op het punt staat naar New York City te vertrekken om daar door te breken. Hoewel ze egoïstisch en met zichzelf ingenomen is, kan ze de dood van haar vriendin Orianna niet vergeten. Niet omdat ze zich schuldig voelt, maar vanwege het mogelijke effect ervan op haar huidige leven en haar dansopleiding aan het prestigieuze Juilliard. Langzaam wordt duidelijk dat Amber en Violet nauw met elkaar verbonden zijn door Orianna. Ook zij had een glorieuze toekomst als ballerina voor zich liggen, maar anders dan Violet moet ze knokken voor elke kans in het leven. Desondanks is Violet jaloers op Ori, wetende dat zij niet het natuurlijke talent voor ballet van Ori heeft. Als er twee concurrentes worden vermoord, belandt Ori in Aurora Hills. Krijgt een schuldige uiteindelijk altijd haar verdiende straf? Of zal een onschuldige voor altijd de last van de schuld blijven dragen?

Voor het lezen

De kaft spreekt me erg aan. Ik hou van de duisternis en je ziet gelijk dat ze zich machteloos voelt, alsof ze daar niet thuis hoort. Wat ik het mooist vind is de verwerking van de ballerina in het licht van buiten de cel. Het lijkt erop dat ze een prachtige lichtvoetige ballerina wil zijn, het is echt prachtig!

Tijdens het lezen

Het boek leest als een sneltrein, je kan je heel erg verdiepen in het verhaal. Je kent het gevoel vast wel: je hebt een keer tegen je ouders gelogen en kreeg huisarrest,  alleen hier is het zwaarder en met 40 meisjes die per 2 een cel delen. Hoe kan je je onschuld bewijzen? Hoe kan je bewijzen dat jij het niet was, maar iemand anders. Er moet een oplossing zijn, je blijft nadenken en uiteindelijk vind je het of niet.

Je ziet op een begeven moment de connectie met de ballerina, het meisje die vrij is. Ik vind het mooi hoe het verhaal van 2 mensen verweven is tot 1 verhaal.

Conclusie

Ik geef dit boek de welverdiende ☆☆☆☆, omdat ik het verhaal mooi vind en er toch een boodschap in zit. Voor mij is de boodschap dat iedereen wel wat te verbergen heeft en iedereen wel met onschuld en schuld rondloopt.

De gevangenis is hard en dat zie je voor een deel terug in het boek. Verder zie je 2 verschillende persoonlijkheden, die elkaar uiteindelijk gaan vertrouwen.

Ik raad dit boek zeker aan aan vrienden en zal genieten van dit boek en het avontuur die ze beleefd hebben. Ik ga dit boek zeker nog een keer lezen!

Nova Ren Suma

image

Nova Ren Suma is de auteur van de roman YA The Walls Around Us, nu verkrijgbaar bij Algonquin. Het werd uitgeroepen tot de nummer 1 Kids ‘Indie Volgende Pick voor het voorjaar 2015, een Best YA Boek van de Maand voor maart 2015 op Amazon, en oogstte zeven starred beoordelingen van vakbladen.

Nova heeft een MFA in fictie van de Columbia University en een BA in het schrijven en fotografie van Antioch College.

Ze heeft gewerkt voor uitgevers, waaronder HarperCollins Children’s Books, Grosset & Dunlap / PSS !, Marvel Comics, en de kleine-pers comics uitgever RAW, en nu is ze leert schrijven workshops. Deze zomer is ze een adjunct assistent-professor aan de Columbia University in de Hogeschool voor de Kunsten. Ze is ook een instructeur en een YA mentor met de Virginia G. Piper Center aan de Arizona State University voor hun Uw Nieuwe Jaar programma en leert YA roman workshops op het Djerassi Resident Artists Program in Californië, de Highlights Stichting retraitecentrum in Pennsylvania, en het Schrijven Schuur in Texas.

Nova groeide op in kleine steden over de Hudson Valley en is nu te vinden in New York City.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *