De storm – Film recensie

Vandaag ga ik de film ” De storm” behandelen uit 2009. Een film waar ik benieuwd naar ben. Een film die uit de geschiedenis van Nederland is ontstaan.

54783

Trailer
de storm

Specificaties

● Drama
● september 2009
● 97 minuten

Cast

Marjolein Beumer | Katja Herbers | Monic Hendrickx | Serge Price | Sylvia Hoeks | Barry Atsma | Micha Hulshof | Clemens Levert |Rense Westra | Dirk Roofthooft | Marleen Stolz | Betty Schuurman | Bas Keijzer | Guusje Eybers | Sanne den Hartogh | Hans Ligtvoet | Maud Dolsma

Beschrijving

Julia, een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, raakt zwanger van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken door in Zeeland op meer dan honderd plaatsen tijdens een verschrikkelijke februaristorm. De boerderij, waar Julia woont, wordt verzwolgen door een zondvloed. Samen met haar zoon komt Julia in het water terecht en wordt, tegen haar wil , gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo, haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden.UPB_De_Storm_1690008

Mijn mening

Een film ter herdenking van de waternood in 1953. Nederland ligt onder water,  vele levens worden verwoest en uit elkaar gerukt terwijl de jonge Julia hoop blijft houden dat haar 5 weken oude baby nog leeft nadat ze hem uit het oog heeft verloren toen ze hem in een box had gedaan. Ze had hem een stukje open gelaten zodat hij kon blijven ademen en hem boven zich geplaatst zodat hij droog bleef.naamloos

De zoektocht is een lange zoektocht, een tocht vol hoop, liefde en haat. Ze hem koste wat het kost vinden en genieten van hem, maar dat is moeilijker dan gedacht!

Ik geef de film ☆☆☆, omdat het een mooie film is, maar ik vind niet dat alles tot zijn recht komt. De liefde is ijzersterk aanwezig, maar soms zie je wat dingen die niet kunnen en niet reëel zijn.  Dat vind ik jammer.

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “De storm – Film recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *