Het boek van voorheen – Jen Minkman

Ik mocht van Storm publishers het nieuwe boek van Jen Minkman lezen. Natuurlijk was ik heel benieuwd, nu is hij uit en zal ik mijn mening met jullie delen!

image

Specificaties

● Nederlands
● 279 bladzijdes
● Storm publishers
● Young adult

Beschrijving

De zestienjarige Leia woont al sinds haar tiende in het landhuis en leidt daar een geïsoleerd leven, samen met de rest van de jongeren. Diep van binnen is ze altijd nieuwsgierig geweest naar wat er schuilt achter de Muur die het eiland in tweeën deelt.

Wanneer ze op een avond wegrent van Sol, hun wrede leider, ontmoet ze Walt, een van de Dwazen van achter de Muur. Hij vertelt een heel andere waarheid dan waarmee ze is opgegroeid. Wat blijft er nog over van haar wereld als de Muur uiteenvalt?

Het Boek van Voorheen zet de lezers aan het denken over hun cultuur, de wereld waarin ze leven en de plek die ze innemen. Hoeveel van die wereld neem je aan zonder het in twijfel te trekken?

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar dit boek. De achterflap laat me al veel van het verhaal zien waardoor ik me erg aangesproken voel. Een gemeenschap die verdeeld is en vertelt word vanaf 2 kanten vind ik altijd mooi. Je leert andere kanten van een verhaal kennen die diepgang geven als het goed geschreven is!

Ik ben benieuwd naar hoe diep ze in de details gaat en hoe ze verhaal gaat vertellen. Hoe uiten de emoties zich van de hoofdpersonages en hoe ver gaat ze in de verschillen als die er zijn?

image

Tijdens het lezen

Het verhaal bouwt zich al snel op. Je merkt waar het verhaal om gaat en geniet van volle teugen van Walt en Leia. Je merkt de overgang tussen de personages haast niet,  maar door de verschillen van lezen merk je wel wie er vertelt. Het is super hoe de verschillen beschreven zijn en vooral hoe alles werkt aan hun kant.

De wending van het verhaal verandert als ze iets ontdekken, iets wat echt niet door de beugel kan. Ik heb er een traan om gelaten, want ja mijn emoties gaan weer meespelen en ik kan al niet goed tegen gevoelige dingen.  Ik leef heel erg mee met de personages alsof het mij zelf overkomt dat ik even emotioneel werd! Als je het boek leest of gelezen hebt snap je wel waar ik het over heb, een stuk dat mooi beschreven is en aantoont dat het ook gewoon mensen zijn met gevoelens en een geloof.

image

Conclusie

Een bom van gevoelens is hoe ik dit boek kort zou beschrijven. Het boek toont aan dat er verschillen zijn tussen geloven, gewoontes en mensen, maar er is altijd 1 ding gemeen : Liefde.

Mensen doen dingen als gevolg van een gebeurtenis. Dit verhaal laat duidelijk zien wat gevolgen kunnen doen en hoe het recht gezegd kan worden als je dat zou willen.

Ik kan weinig bedenken dat slecht is aan dit boek. Het verhaal sleept je mee waardoor je door de bladzijdes heen vliegt . Er word genoeg vertelt over het verleden om te begrijpen wat ze bedoelen dus ik ben helemaal tevreden .

Dit boek krijgt van mij daarom de verdiende ☆☆☆☆☆! Een prachtboek om te lezen, zeker als je van liefde en binding houd!

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Het boek van voorheen – Jen Minkman

   1. Ik heb tot nu toe alleen Exodus kunnen lezen maar haar schrijfstijl is zo aangenaam! Het boek van voorheen en Het laatste licht staan op mijn to buy lijstje aangezien ik vooral van Fantasy hou 🙂

     1. Ja, tijd vinden om te lezen is nooit gemakkelijk ^^; Ik probeer altijd een uurtje voor het slapengaan of zo nog wat te lezen. De ene dag lukt dat natuurlijk beter dan de andere 😉

     2. Dan lees je nog meer dan ik 🙂 Ik verdeel mijn tijd vooral tussen schrijven en lezen. Het laatste anderhalf jaar heeft het schrijven vooral de overhand gehad dus nu probeer ik langzaam aan terug het lezen ook op te pakken 😉

     3. Ik ben begonnen met vooral poëzie gevolgd door fanfiction en nu mijn originele verhalen. Het liefst schrijf ik YA Urban Fantasy en als alles goed gaat ziet mijn debuut ergens in november het levenslicht ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *