Recensie voldaan } Jos Pierreux

Ik wil graag de hebban thriller club en uitgeverij vrijdag bedanken  voor deze unieke kans!

image

●Nederlands
●Vrijdag, Uitgeverij
●juni 2015
● literatuur > roman

Samenvatting

Wat als u nergens meer voor hoefde te betalen? Het begint op café, waar voor Bella Klaas de consumpties gratis blijken… Waarna zijn premie door de verzekeringsmaatschappij terug wordt gestort… Hij reist en eet kosteloos. En als hij contant betaalt, vindt hij het geld later terug in zijn zakken. Hij is de man wiens schulden vereffend waren. Balen of genieten?

Voor het lezen

Ik vind de cover mooi en spannend, het is best wel duister vooral door het zwart.

Wat ik van de schrijver verwacht is dat het een boek vol spanning en romantiek word. Ik wil vastgehouden worden door de hoofdpersoon en meevoelen met de personages.

Tijdens het lezen

Ik vind het een leuk boek om te lezen, maar ik erger me een beetje aan een ding, de Nederlandse taal.

De Nederlandse taal is in dit boek niet van erg goed niveau. Ik erger me soms mateloos aan de zinsopbouw en aan de spelling, maar dat is zelden. Het Nederlands mag wat beter van mij, tot correcte zinnen.

Het verhaal is leuk geschreven en het leest vlot, maar ik voel niet veel spanning en avontuur zoals ik ervan verwachtte. Ik ben nu op de helft en ik heb nog niet een gebeurtenis gezien waarvan ik zeg: ” Hey dat is interessant! ” dat is iets wat ik echt mis . Verder is het verhaal goed opgebouwd en ik hoop dat er een leuk stuk komt en een spannend goed of juist (slecht) einde.

Conclusie

Ik geef dit boek ☆ ☆ 1 / 2, omdat ik het net niet goed genoeg vind.

Het verhaal is een verhaal dat mijn aandacht niet echt trekt. Ik was opzoek naar spanning, een goed onderzoek en gebeurtenissen die duidelijker worden waardoor je een verklaring hebt van de zaken in het boek.

Het boek is orgineel,  ik zou dit niet zelf kunnen bedenken. Ik zie dit niet in de echte wereld gebeuren en zeker niet op de manier zoals het hier verwoord is. De verhaallijn was wel okay, maar niet helemaal te volgen voor mijn gevoel.

Ik hoop dat dit boek nog een keer door de uitgever of schrijver verbeterd word, zeker kwa zinsopbouw en Nederlands.  Ik hoop dat Jos het verhaal nog wat hoger opbrengt door meer spanning en avontuur toe te passen.

De spanning is heel laag en er is niet veel spanning in te vinden. Ik vond het verhaal nogal vaag, zeker met die achtervolging. Er gebeuren dingen die in het echte leven niet zouden kunnen of hoogstwaarschijnlijk zouden kunnen gebeuren, maar met andere gevolgen.  Het boek mag wat realistischer van mij.

Jos Pierreux

image

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans. In 2004, 2005 en 2014 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

Boeken

Romans:

Tattoo (1989)Voldaan (2015)

Misdaadromans:

Witse: Een been om aan te kluiven (2012)

Misdaadromans met Luk Borré:

De dode die met zijn tweeën was (2004)

De overvallers die met z’n drieën waren (2005)

Het trio dat iets te vieren had (2006)

Het viervijfdeprincipe (2007)

La Réserve en de vloek van het zesde gebod (2008)

Ondertussen in Lippensville (2009)

Crisis in Lippensville (2010)

Een paar gevallen van moord (2011)

Le macchabée qui en cachait un autre (2011)

Laatste halte: Lippensville (2012)

Avenue des doods (2014)

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *