Als je dit leest ben ik dood – Sally Nicholls

Vandaag ga ik een boek bespreken die ik zelf al langere tijd ook wilde lezen en nu ook gedaan heb. Een boek die mij zal raken, die ik zal liefhebben en vooral waardoor ik heen zal vliegen. Het kijken in het hoofd van kleine Sam, ik ben benieuwd wat er in hem omgaat

Specificaties

  • Nederlands
  • 190 bladzijdes
  • Uitgeverij de fontein
  • Kinderboek non fictie

Beschrijving

Als je dit leest, ben ik dood is een aangrijpend boek van Sally Nicholls over een jongen met leukemie. Sam weet dat hij binnenkort dood zal gaan. Hij begint aan een boek waarin hij de laatste maanden van zijn leven beschrijft. In zijn boek verzamelt hij wensenlijstjes en lijstjes met feiten. Ook stelt hij vragen waarop niemand ooit antwoord kan geven. Een ontroerend boek, vol humor. 

Voor het lezen 

Ik ben erg benieuwd naar dit boek, omdat het moeilijk is om met een “ziekte” te leven, maar wat als je op je 11e hoor dat je snel zal sterven…. Wat de je dan? Sam gaat samen met zijn beste vriend Felix zijn lijstje af om te genieten van het korte leven dat hij nog voor zich heeft.

Tijdens het lezen 

Een verhaal wat mijn hart verscheurd… Een verhaal die mij aan het huilen kan maken door de herkenning. Een verhaal die ervoor zorgt dat je het nog beter begrijpt om te ervaren hoe een zegen het is dat je “gezond” bent.

Een super mooi verhaal die mij als een film door de hoofdstukken heeft geleid met het idee dat ik kleine Sam was…..

Conclusie

Een verhaal die mij diep geraakt heeft vanwege het feit dat de jongen zelf zijn ervaringen met ons gedeeld heeft. Super mooi om te zien hoe hij alles ervaarde en hoe hij om ging met het feit dat hij niet lang meer had. Het is hartverscheurend om te weten hoe het afloopt, maar het proces daartussen meemaken is erg emotioneel.

Het boek verdient ☆☆☆☆☆, alleen al om het feit dat hij het durfde en zijn verhaal met de wereld wou delen ♡♡

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Als je dit leest ben ik dood – Sally Nicholls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *