Reflectie ~ J.Sharpe

Als eer mag ik deze keer de blogtour openen. Ik kijk al uit naar dit boek sinds ik de achterflap gelezen had. Het is ondertussen een auteur die ik standaard gelijk in mijn mandje doe! Of dat nu weer zo is kan je nu lezen in mijn spoiler vrije recensie!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Augustus 2018
  • Zilverspoor
  • IBSN13 : 9789463081313
  • Spanning / Thriller

Beschrijving
Het idee was simpel: we zouden een filmpje maken voor ons YouTube-kanaal. Ik zou levend begraven worden. We zouden alles filmen en zo spectaculaire content maken voor onze kijkers.
Jezus, het is allemaal zo misgegaan. Nu zitten we vast. Om onverklaarbare redenen is de zeespiegel met bijna zeventienhonderd meter gestegen. Op vier andere bergtoppen na, staat verdomme heel het eiland – misschien zelfs wel de rest van de wereld – onder water!
We hebben hier vrijwel niets. Er is geen eten, drinken of stroom en we kunnen geen contact maken met de buitenwereld.
Er gebeuren hier afgrijselijke dingen, met name in het hotel. En ik heb het gevoel dat het niet zal stoppen voordat we allemaal de waarheid onder ogen hebben gezien. Iets speelt met ons en zorgt ervoor dat we langzaam gek worden. We worden in de gaten gehouden, ik weet het zeker.

Het was waar dat hij altijd al moeite had gehad om volwassen te worden. Hij vond het hele begrip nogal lachwekkend. Het feit dat van je werd verwacht dat je zogenaamd na een bepaalde leeftijd niet alleen voor jezelf kon zorgen, maar ook verantwoording moest worden genomen en aan de toekomst gedacht – het was een concept dat hem al van jongs af aan niet aan stond.

Voor het lezen

Het is voor mij weer een feestje. Het nieuwe boek van Sharpe is uit! Na lang wachten op een volgend boek mag ik weer lezen! Natuurlijk zal ik zijn eerdere boeken ook lezen, maar naar dit verhaal ben ik super benieuwd. Portugal, heerlijk! Een van de landen waar ik absoluut naar toe wil! Hoe zal het zijn om ergens vast te zitten? Ik zou absoluut gek worden, zeker als er onverklaarbare dingen gebeuren. Ik heb geen idee of het allemaal een illusie is of dat het echt is wat ik nu ga lezen!

Kortom herhalingen. Een synoniem voor het leven. Het was er een aaneenschakeling van. En herhalingen leidden op hun beurt weer naar verveling. Verveeld door het alledaagse leven waarvan werd verwacht dat je het leidde.

Tijdens het lezen

Wat een verhaal. Het is een boek dat mij in zijn greep houd, net als syndroom!

Ik kan niet slapen. Ik probeerde te gaan slapen toen ik bij hoofdstuk 29 was, voor dat ik sliep was ik alweer bij 34! Ik mocht van mijn hoofd niet slapen voor het boek uit was. Ik viel in een onrustige slaap gevolgd door zwarte schimmen die mij vertelde dat ik het niet waard ben! Dat ik mijn fouten moet herstellen en mijn leven moet beteren.

Ik kom super goede qoutes tegen, waarvan ik een paar in deze recensie heb neergezet. Je denkt aan zoveel dingen en zelfs de mensen waarmee ik praat denken het te weten, maar ik geloof het niet. Ik kom er wel achter! Ik vlieg er door heen dus voor de volgende avond valt weet ik het einde!

Het leven deelt soms rare kaarten uit. Het is aan ons om ermee te leren spelen . Dat zei mijn vader altijd.

Conclusie

Wat ben jij erg! Je laat mij zo achter?! Serieus?! Ik heb dit boek in minder dan 72 uur uitgelezen en wat is mijn dank? Een boze driftbui!

Een van de redenen waarom ik van Sharpe zijn boeken hou is de manier van schrijven. Het leest zo vloeiend. Het houd je s’nachts wakker zelfs al heb je het boek uit. Als je aan mij vraagt waar je een goed spannend boek kan vinden, weet je nu mijn antwoord. Zijn verhalen worden alleen maar beter al heb ik tot nu toe alleen de laatste 2 gelezen.

Dit boek krijgt van mij de verdiende ☆☆☆☆☆ ! Het is iedere keer anders dan je verwacht. Ook als je het aan ziet komen is het toch anders dan je denkt. Ik kan niet wachten op de volgende!

Ik ben een van de 11 bloggers die hem mocht lezen. Neem zeker ook een kijkje bij de collega’s!

Categories Niet gecategoriseerd

One thought on “Reflectie ~ J.Sharpe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *