Afkicken voor Shopaholics ~ Carien Karsten

Je loopt langs een boek en denkt na over de titel. Is dit voor mij van toepassing? Tijd om dat te onderzoeken!

Zijn we dat allemaal niet een beetje? We kopen allemaal graag liefde in welke vorm dan ook, spullen, voedsel of herinneringen. Zonder geld is er tegenwoordig geen leven meer mogelijk, niet zoals vroeger toen alles geruild kon worden

Specificaties

  • Nederlands
  • 192 bladzijdes
  • Augustus 2012
  • Kosmos uitgevers
  • EAN : 9789021552132
  • Psychologie – (koop) verslaving

Beschrijving
Onze maatschappij is consumptiegericht. Maar als je een echte shopaholic bent, is het leven niet echt rooskleurig: je geeft al je geld uit, maakt schulden en kunt niet anders dan kopen voor de kick. Maar al snel na het afrekenen volgt het schuldgevoel en de dip. Je relatie zet je op het spel, omdat je vriend het niet meer pikt dat het geld tussen je vingers wegglipt. En dan ga je nog meer shoppen om van dat nare gevoel af te komen. Die vicieuze cirkel moet je zien te doorbreken. De methode van Carien Karsten om vooral het moment van craving, het moeten shoppen, te bestrijden, hielp al veel shoppers van hun verslaving af.

Voor het lezen

Ik liep langs toen ik dit boek recht voor mij op de tafel zag liggen. De titel triggerde mij enorm.

Ik hou van kopen, ook als ik iets niet nodig heb. Ik hou ervan om leuke dingen te hebben, mooie pronkstukken, maar de laatste maanden gaat het beter daar in. Maar als de verleiding er is, is de kans ook groot dat ik toch weer met iets thuis kom….

Tijd voor verandering in gedrag dus, kan dit boek mij bewuster maken?!

Tijdens het lezen

Je komt herkenbare situaties tegen doordat er verhalen van andere “cliënten” in staan. Je ziet dat je niet de enige bent, maar dat er zeker meer mensen zijn die soms “wat” teveel kopen.

Je hebt testen die je kan maken, tips die je kan opzoeken of noteren om te gebruiken. Allemaal super handig!

Conclusie

Voor mij is dit boek echt een aanrader! Het is af en toe een beetje langdradig doordat er dingen herhaald worden. Maar in veranderen van gewoonte is herhaling noodzakelijk!

Ik heb in mijn bullet journal wat handige aantekeningen gemaakt, wat testen uitgewerkt en vooral mezelf bewust gemaakt met waar ik mee bezig ben!

Dit boek krijgt van mij 🌟🌟🌟🌟 aangezien het voor mij toch nog wat extra deuren van bewustwording heeft geopend.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *