De afstand tussen jou en mij en de kersenboom ~ Poala Peretti

Door de mooie cover werd mijn aandacht getrokken naar dit boek. Ik hou echt van bloesems! Het leven bestaat uit lijstjes, soms moet je die sneller afwerken, omdat er iets onverwachts gebeurt, zoals in dit boek.

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 190 bladzijdes
  • EAN, : 9789402730104
  • September 2018
  • Harper Collins
  • Literaire Roman

Beschrijving

Mafalda is negen en weet één ding zeker: ergens in de komende zes maanden zal ze blind worden. Ze heeft een lijst gemaakt van “Dingen die ik heel, heel belangrijk vind (die ik niet meer zal kunnen doen)’. Ook moet ze misschien verhuizen en haar kat Ottimo Turcaret achterlaten. In een poging om grip te krijgen op haar situatie, besluit ze in een hoge kersenboom op het schoolplein te gaan zitten en van daaruit de wereld te observeren.

Met levendige, rake beelden weet Paola Peretti een grootse belevingswereld van een bijna blind meisje te scheppen. De toon is onschuldig, maar heeft een diepe weerklank. Dat maakt De afstand tussen jou en mij en de kersenboom tot een rijke en indringende roman voor jong en oud.
Paola Peretti, die zelf ook langzaam blind wordt, schreef met De afstand tussen jou en mij en de kersenboom een ontroerende roman – Bron AD

Voor het lezen

Ik heb zelf een nichtje die uiteindelijk blind werd, het lijkt mij een moeilijk proces. Ik het mij inbeelden door mijn gronische ( na 19 jaar vind ik het wel gronisch ondertussen) oorontsteking. Ik hoor bepaalde geluiden gewoon weg niet, maar niks meer zien, lijkt me absoluut super erg!Ik ben benieuwd naar dit mooie hart verscheurende verhaal.

Wie bang is, leeft niet, Mafalda. Ik glimlach en heb prikkels in maart in ogen. Wie bang is, leeft niet, wie bang is, leeft niet……

Tijdens het lezen

Het is een verhaal over een meisje dat langzaam blind word, je ziet stap voor stap wat er gebeurt. De veranderingen komen, er worden dingen lastiger.Je ziet dat het literaire is door het woordgebruik. Soms vind ik het iets te veel worden, je kan dingen anders verwoorden zodat het mooier is.

“Ben jij nooit bang? “Ik hoor dat ze haar handen in de zij zet. Filippo en zij doen dat bijna op dezelfde manier.”Natuurlijk ben ik wel eens bang, dat is heel normaal. “

“En wat doe je dan? “”Dan denk ik na. Ik zoek een oplossing. En als ik die niet kan vinden, denk ik aan iets moois, iets leuks, iets wat me blij maakt in plaats van bang. “

Conclusie

Een prachtig verhaal wat je raakt. Een mooi teken, iets om aan vast te houden 💗Het is een verhaal die je laat nadenken, ik ben een echt lijstjes persoon, dus ik kan zeker inbeelden hoe het is om alles op tijd af te werken. Lijstjes moet je soms aanpassen in het leven.Het is een verhaal die emoties los maakt, maar waarbij ik ook moeite had om in mijn concentratie te blijven. Soms begreep ik het niet zo goed, maar toch wil ik het verhaal 🌟🌟🌟 geven!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *