Miljonair met een gewone baan ~ Oeds-Jan Postma

Natuurlijk wil iedereen rijk zijn, maar rijk zijn en rijk voelen zijn 2 verschillende dingen.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • 261 bladzijdes
  • September 2017
  • Uitgeverij Haystack
  • EAN : 9789461262509
  • Sociale psychologie

Beschrijving
Een miljoen op de bank, wie droomt er niet eens van? Nooit meer werken, alles doen wat je wilt. Maar waarom zou je het bij dromen laten? Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen. Ook als je een modaal inkomen hebt.
Om miljonair te worden hoef je niet dag en nacht te werken of de jackpot te winnen. Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen. In dit boek geen verhalen over bekende voetballers, zangers of topondernemers, maar over heel gewone mensen, zoals de schrijver. Alles wat je volgens de selfmade miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt, is de zelfdiscipline om niet na elke commercial naar de winkel te rennen en een handige manier om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek.
Postma werkt nog steeds. Omdat hij het leuk vindt. Voor het geld hoeft het niet meer.

Voor het lezen

Oke, dus we zijn consumptieverslaafd. Is dat erg?, Nou, best een elz want het gevolg is dat we veel te snel en veel te veel dingen kopen. Te veel omdat al deze aankopen one slechts kortstondig genot brengen, en weer leiden tot ander ongezond gedrag, zoals te veel en verkeerd eten.

Tijdens het lezen

Ik door het nog maar eens : al die consumptie en al dat bezit dragen niet bij aan duurzaam geluk. Zo blijkt dag mensen die groter wonen die extra ruimte in de praktijk nauwelijks gebruiken ( of gebruiken als berging).

Conclusie

Mensen kijken altijd naar hoeveel ze max kunnen lenen en gaan dan pas kijken naar huizen. Maar niet andersom?! Waarom maak je geen duidelijk lijstje met je wensen en behoeftes, die ook reëel is?!

Ik geef dit boek 🌟🌟🌟 aangezien er zeker handige tips in staan. Je gaat anders naar het leven kijken, hopelijk net als ik bewuster.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *