Film : Parasite

De film is bekroond met de gouden palm. Een vriend van mij wou hem graag zien, want het is nou eenmaal om een reden bekroond en draait in de bioscoop waar we een pas van hebben. Zeker omdat het voor het eerst een niet Engelse film is.

  • 131 minuten
  • Koreaans, Nederlands ondertiteld
  • Drama
  • 16+
  • Geweld / geschreeuw / geweld

Release: 28-11-2019

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Mening

Het is een goede film al is hij soms lang van stuk. Sommige scènes zijn enorm uitgerekt en daardoor voelt de film ook lang aan. Natuurlijk komt dat ook doordat het zeker 2 uur duurt.

Ik heb heel veel het idee gehad dat er iets stond te gebeuren. Als je even weg wou lopen dan kon dat niet door de opbouwende spanning. De angst om iets te missen was dus groot.

Je neemt een kijkje in het gezinsleven van een rijke en arme familie. Je ziet duidelijk de verschillen tussen de gezinnen, maar ook de kwaliteiten. Het geeft goed weer hoe het de karakters verschillen door de hoogte op de staat ladder.

Ik kan zeker begrijpen waarom deze film zo goed is. Als er een beetje extra aan geschaafd zou worden zou het perfect worden. De spanning is hoog, de drama is aanwezig en je leert de karakters goed kennen. 🌟🌟🌟🌟 4 sterren.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *