De kracht van rust – Mirjam van der Vegt

Aangezien mijn hoofd op dit moment 100 kanten op springt, kan ik nu wel wat handvaten gebruiken om hier iets aan te kunnen veranderen. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: oktober 2020

Aantal pagina’s: 200 pagina’s

Uitgeverij: ten Have

EAN: 9789025909024

Type boek: Zelfontwikkeling

Beschrijving:


Leef jij ook intens en ben je altijd bezig en 100 dingen aan het doen? Hoe vaak neem jij rust? Echt rust, je weet wel met je benen omhoog en niks doen? Hoe bouw jij meer rust in, in je leven? Hoe kan je dit leven stapje voor stapje bereiken? Want wanneer je veel werkt, mag je ook veel rusten. Wanneer je namelijk genoeg rustmomenten in je leven inplant en inbouwt, schieten het plezier in werken en de kwaliteit van leven toonbaar omhoog.
Dit boek vertelt je hoe jij je een nieuwe levenshouding met meer rust kan ontwikkelen. Alles wat vandaag op je pad komt is genoeg, en het hoeft niet 10x meer en beter. Kom tot rust en ontdek met dit boek door middel van 8 praktische levenslessen hoe jij aan de slag kan met meer rust in je leven.

In ieder hoofdstuk komt een inspirerend verhaal van een “bekend” persoon aan bod, zoals rapper Typhoon, bergbeklimmer Katja Staartjes en bisschop Ancelimo. Door middel van deze verhalen zie je dat je niet eerst alles op orde moet hebben voordat er rust mag komen maar dat je het direct kan toepassen in je leven. 

Winnaar van de prijs ‘Het Beste Spirituele Boek 2021’

Voor het lezen:

Aangezien ik op dit moment enorm onrustig ben in mijn hoofd en de stress door mijn lijf giert lijkt me dit even een enorm geschikt boek om tijdens het wandelen in de natuur op te zetten. 

Tijdens het lezen:

De verhalen zijn toegankelijk, helder, motiverend en inspirerend en ze luisteren lekker weg. Het ene verhaal, of de ene les trekt me meer als de anderen, maar dat lijkt me vanzelfsprekend. Wel zijn het echt hele uiteenlopende voorbeelden waardoor iedereen er wel iets uit kan halen. 

Conclusie:

Het was een erg fijn boek om tijdens het wandelen te luisteren. Het was niet zwaar en wetenschappelijk. Het is vlot en krachtig geschreven en het luisterde lekker weg. Ze blijft niet te lang in de onderwerpen hangen die aan bod komen, maar lang genoeg om tot een duidelijk punt te komen. Verder komen er ook hele goede voorbeelden van “bekende” mensen aan bod en vertelt ze hoe zij dit in hun (drukke) leven toepaste. Hierdoor zie je dat er voor ieder type levensstijl toch mogelijkheden zijn om genoeg rust in je leven in te bouwen. Ze bracht me niet direct nieuwe kennis, maar soms is het ook gewoon fijn om bepaalde dingen even herhaalt te krijgen, waardoor je even terug bij het besef komt wat voor jezelf noodzakelijk is. Namelijk beter mijn grenzen aangeven en meer rust nemen. Voor mij heeft het me zeker weer even doen beseffen dat rust nemen ook goed is.  

Aantal sterren: 3,5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *