Voorbij het wederwoud ~ Valentijn Ringelberg

Dit boek ben ik op aanraden van Nakita gaan lezen, ze vertelde me dat het boek onwijs goed moest zijn. De cover vindt ik alleen al super, en ik ben erg benieuwd naar het verhaal. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: oktober 2020

Aantal pagina’s: 300 pagina’s

Uitgeverij: Hamley Books

ISBN: 9789463967273

Type boek: Young Adult Fantasy

Beschrijving:

Diep in het Wederwoud, woont de jonge Elfyn Phaun. Phaun woont daar met haar oudere en zieke zus in een hutje net buiten een van de zeven Elfyndorpen. Haar zus, Céli lijdt aan een onverklaarbare, ongeneeslijke ziekte waardoor ze volledige afhankelijk is van Phaun. Hun ouders zijn overleden. Phaun stelt zich volledig in dienst om voor haar zieke zus te zorgen, waardoor ze geen opleiding of een sociaal leven heeft. 

Phaun heeft het hier zwaar mee en de situatie lijkt uitzichtloos. Dan komt het lentefeest in zicht. Wanneer Phaun naar het dorp trekt om de voorbereidingen te bekijken komt ze haar beste vriend Araan tegen. Ook keert op deze dag Noova, inmiddels kapitein van de Compagnie terug naar het dorp. Ze blijkt niet alleen terug te komen voor het feest, maar ook om zich weer bij Céli te voegen, de 2 zijn geliefdes van elkaar. 

Noova vertelt Phaun dat ze denkt een manier te hebben gevonden om Céli te genezen, maar dit heeft wel een prijs. Phaun kan hiermee haar zus en zichzelf een kans geven op een nieuw leven. Hiervoor  moet Phaun wel een gevaarlijke reis en zoektocht maken en tot het uiterste gaan. Wat staat haar op deze reis allemaal te wachten? Gaat het Phaun dit lukken?

Voor het lezen:

Ik verwacht een spannend en fantasierijk boek te gaan lezen. Zeker als de cover de sfeer van de verhaallijn moet weergeven. Ook het binnenwerk is echt prachtig vormgeven dat je nog meer in de sfeer van het verhaal brengt.

Tijdens het lezen:

Na een paar bladzijdes te hebben gelezen zit ik helemaal in de fantasierijk wereld van het Wederwoud en het leven van Phaun. 

Conclusie:

Valentijn heeft een hele vlotte en levendige schrijfstijl waardoor je vrij snel je helemaal in het verhaal kan plaatsen. De personages en de omgeving van het verhaal zijn enorm krachtig en levendig neergezet, waardoor je je helemaal in het verhaal kan inleven. Je merkt dat deze schrijver een enorme liefde heeft voor verhalen vertellen. En dat kan hij, in mijn ogen ongelofelijk goed.

Daarnaast vind ik het sterk dat hij zich van het sterotypen personages afzet. In dit verhaal laat hij zien dat eerste indrukken niet altijd zijn wat ze zijn en anderen hierop moet veroordelen. 

Ik genoot echt van het verhaal en de magische, fantasierijk sfeer die het boek me gaf. Het verhaal nam ook veel onverwachte wendingen, riep nieuwe vragen op tijdens het lezen.
Het was erg spannend, maar het verhaal ademt ook vriendschap, liefde en waardering voor de natuur op. Ik vond het echt magisch mooi en ook een tikkeltje duister. 

Het verhaal eindigt met een mega grote cliffhanger.. waardoor dat ik een enorme drang heb om te willen weten hoe dit verhaal eindigt. Nu vol spanning wachten op deel 2. 

Aantal sterren: 4,5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *