Ik ben echt niet bang – Rick Meijer en illustraties van Esther Malaparte

Ik ben echt benieuwd naar dit boek door de cover ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: september 2019

Aantal pagina’s: 32 pagina’s

Uitgeverij: Volt

ISBN: 9789021418025

Type boek: Prentenboek, vanaf 4 jaar

Beschrijving:

Lana ziet een spookhuis, ze voelt kippenvel van haar neus tot aan haar teen. Het wordt donker en wat gebeurt er allemaal om haar heen? Haar klasgenootjes Jasmijn en Saar verschijnen ook plotseling in het grote enge huis. Durft ze met haar stoere klasgenoten mee het enge huis in? De deuren gaan open… voorzichtig stapt ze naar binnen maar niets is wat het lijkt. Zeker niet als je door de ogen van Lana kijkt. 

Voor het lezen:

De cover van het boek trokken mijn aandacht zo in de winkel, dat ik het boek gewoon enorm graag wilde lezen. De sfeer, stijl en opmaak vind ik echt enorm krachtig. Het zijn verschillende silhoutte lagen die over elkaar heen vangen met de nadruk op het enge vreemde ‘spookhuis’ die de meeste aandacht trekt. Ook de kleuren, die een sfeer oproepen is enorm mooi gedaan. De typografie is daar helemaal op aangepast, zodat het echt 1 compleet beeld vormt. De sfeer loopt ook door op de achterzijde van cover en ook de illustratie die op de voorzijde begint, loopt door naar de achterzijde.
De beschrijvende tekst van het verhaal is goed leesbaar en mooi opgemaakt. Ook de schutbladen voorin enger dan achterin blijven compleet in sfeer met het verhaal. 

Tijdens het lezen:

De sfeer die de cover en de schutbladen opriepen gaan helemaal door in het verhaal. Ik vind het erg mooi hoe in de prenten van het verhaal gebruik gemaakt wordt van verschillende perspectieven die het gevoel van het verhaal echt versterken. Zoals op de eerste pagina het kikvorsperspectief wordt toegepast om te versterken hoe groot en beangstigend alles voor je kan zijn. De tekst is echt heel mooi in de prenten verwerkt, maar blijven wel goed leesbaar. Ook het lettertype dat gebruikt wordt is erg prettig en past bij de manier van illustreren.  

Conclusie:

Wat een enorm mooi, origineel en spannend prentenboek was dit. De manier hoe dat Lana haar angsten overwint en met haar creatieve geest de situatie bekijkt en overwint vind ik enorm bijzonder en krachtig. Het verhaal heeft Rick echt geniaal bedacht. De illustraties van Esther Malaparte zijn ook enorm prachtig vorm gegeven. De kleuren die gebruikt worden en de perspectieven roepen duidelijke sferen en emoties op. De illustraties zijn duidelijk en bevatten leuke, bijzondere details wat de prenten uniek en bijzonder maken. Je ziet dat er echt liefde en passie in zowel de teksten als de illustraties zit. Het is zeker een prentenboek dat heel veel kinderen enorm zal aanspreken. Het is ook een enorm leuk boek om te lezen met kinderen die bang zijn en angsten hebben en er op deze manier met je kinderen over te praten. Ik zeg dan ook een dikke aanrader, dit prachtige prentenboek! 5 sterren

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *