Christopher Plum en het zwaard der wanhoop – Tamara Geraeds

De tekst op de achterzijde en cover beloven een mooi avontuur!

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: september 2021

Aantal pagina’s: 200 pagina’s

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

ISBN: 9789492585851

Type boek: Kinderboek, Jeugd

Beschrijving:

Ga mee op een magisch avontuur, waar legendes werkelijkheid worden en gevaarlijke schurken op de loer liggen…

Christopher Plum is geen held. Hij is niet moedig en sterk en kan eigenlijk niets bijzonders. Maar daar zal snel verandering in komen… Christophers leven staat op zijn kop als hij een magisch zwaard vindt in een geheime tunnel onder zijn huis. Een vreemde stem draagt hem op het zwaard in veiligheid te brengen. Maar dat is niet gemakkelijk, als blijkt dat er twee schurken achteraan zitten die de macht over de wereld willen.

Christopher krijgt magische hulp van bijzondere vrienden. Maar komt die hulp op tijd? Een spannend avontuur, volgepakt met magie en legendes én…. twee hilarische schurken!

Voor het lezen:

De illustraties op de cover spreken me enorm aan, ook de beschrijvende tekst op de achterzijde beloven een heel mooi en spannend verhaal.

Tijdens het lezen:

Je zit gelijk in het spannende verhaal en beleeft de reis door de ogen van Christopher. We beleven het avontuur samen met hem, terwijl we ook zijn gedachtes horen. 

Conclusie:

Wat een onwijs, leuk, spannend en origineel avontuur was dit. Vanaf de eerste bladzijde duiken we gelijk in het verhaal en beleven we door de ogen van Christopher een groot avontuur. Christopher is een onzekere en soms ook enorm onhandige jongen die wordt uitverkoren om de wereld te redden. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vrienden die hem in het gevaarlijke en spannende avontuur bijstaan. 

Tamara heeft een hele fijne vlotte en krachtige schrijfstijl. Ze weet genoeg woorden te gebruiken waardoor dat je helemaal in het verhaal en de leefwereld van Christopher bent. De personages hebben allemaal een heel eigen en sterk karakter, met hun eigen denkbeelden en taalgebruik. Dat heeft ze erg goed gedaan. Ook de verhaallijn is enorm goed opgebouwd, de spanningsboog blijft gespannen waardoor dat je het boek eigenlijk niet weg wil leggen, maar verder wilt lezen. Het wordt steeds spannender en het verhaal blijft leuke en onverwachte wendingen nemen.
Soms kon ik me wel even irriteren aan de traagheid van Christopher in zijn doen en denken. Vooral als hij op sommige momenten klunzig was en alles verpeste, maar dat hoorde natuurlijk bij het verhaal.

Het is een heel leuk en spannend kinder-, jeugdboek dat denk ik door vele met enorm veel plezier gelezen zal worden. Ook hoop ik dat er nog meer delen hierop zullen volgen!

Aantal sterren: 4,5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *