En ze filosofeerden nog lang en gelukkig – Elke Wiss

Na haar eerste boek ‘Socrates op sneakers’ is er nu een nieuw boek van Elke verschenen. Aangezien ik haar eerste boek echt een aanrader vond ben ik enorm benieuwd naar dit boek. 

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juli 2021

Aantal pagina’s: 192 pagina’s

Uitgeverij: Ambo|Anthos

ISBN: 9789026355103

Type boek: Filosofie

Beschrijving:

Na de bestseller ‘Socrates op sneakers’ is er nu het nieuwe boek van Elke Wiss verschenen. Ditmaal een boek vol verhalen en sprookjes om je denken te verscherpen en verrassende gespreken met anderen over te voeren. 

Aan de hand van verschillende korte filosofische verhalen met hele uiteenlopende thema’s leert Elke ons hoer je een beter gesprek met elkaar kan voeren. Welke vragen werken wel? Welke vragen absoluut niet? Hoe bouw je een goed en zinvol gesprek op? Hoe ondervraag je je eigen oordelen? En hoe bevraag je die van een ander? Hoe stimuleer je je denken?

‘En ze filosofeerden nog lang en gelukkig’ is een toegankelijk en mooi geïllustreerd boek dat je met inspirerende verhalen en prikkelende vragen leert om tot meer verdieping te komen in gesprekken of met jezelf. Het boek is ook geschikt voor ouders die met hun kinderen willen filosoferen, maar ook voor managers die worstelen met leidinggeven en delegeren. Het is eigenlijk voor iedereen die een goed en diepgaand gesprek wil voeren.

Voor het lezen:
Socrates op sneakers gaf me veel inzichten en veel tips die mijn denken hebben weten te verbeteren. Ook mijn oordelen en aannames die ik, vaak onbewust had, hebben ik leren te bevragen en te onderzoeken. Ik ben enorm benieuwd wat dit boek me zal brengen.   

Tijdens het lezen:

Elke is ook hier weer lekker kort, krachtig en helder in haar uitleg en schrijfstijl. Ze geeft veel praktische tips die je gelijk kan toepassen. Ook geeft ze duidelijk aan hoe je hier met jezelf, vrienden, kinderen, collega’s mee aan de slag kan en waar dat je rekening mee moet houden.
De inspirerende en prikkelende verhalen zijn kort, maar wel erg leuk en roepen een heleboel vragen bij je op. Na ieder verhaal stelt Elke, verschillende soorten vragen om je denkvermogen over het gelezen verhaal te onderzoeken.

Conclusie:

Ondanks dat dit veel meer een doe boek was dan haar eerste boek, was ook dit boek verrassend en erg leerzaam. De variëteit van de verschillende verhalen is leuk. Echt ieder verhaal heeft een eigen onderwerp en thema. Daarnaast vind ik het ook erg prettig dat na ieder verhaal Elke verschillende vragen heeft opgesteld. Hierdoor wordt je ook als je dit boek alleen volgt uitgedaagd om op verschillende manieren naar het verhaal te kijken en je eigen oordelen en inzichten te bevragen.

Ik vond het een enorm leuk en inspirerend boek dat me weer enorm aan het denken heeft gezet.

Ik weet ook 100% zeker dat dit boek enorm leuk is om met je kinderen of in een klas te doen. Want die zijn vaak ruimdenkender als dat wij volwassenen zijn, waardoor dat je waarschijnlijk hele leuke en bijzondere gesprekken op gang zal brengen.

Ik raad dan ook iedereen die graag eens zichzelf aan het denken zet, dit boek van Elke te gaan lezen.  

Aantal sterren: 4

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *