In mijn hoofd ~ Sharon M. Draper

Ik zit de laatste tijd enorm in mijn hoofd dus daarom ben ik ook dit boek gaan lezen. Ben benieuwd

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Juli 2018
  • Blossom books
  • EAN : 9789463491570
  • Young adult

Beschrijving

Melody heeft een fotografisch geheugen: haar hoofd is net een camera die altijd aanstaat. Altijd. En er is geen delete-knop. Ze is de slimste van haar hele school maar niemand weet het, want ze kan het aan niemand vertellen. Want Melody kan niet praten. Ze kan niet schrijven. Ze kan niet lopen. Melody wordt er gek van dat ze door de Cerebrale Parese vastzit in haar eigen hoofd, en aan niemand kan vertellen wat ze denkt en voelt. Tot ze iets ontdekt wat haar voor het eerst in haar leven de kans geeft om te praten. Eindelijk heeft Melody een stem. Maar niet iedereen in haar omgeving is klaar om die te horen. In mijn hoofd is de winnaar van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, in groep 5 (12 tot 14 jaar).

Voor het lezen

Ik heb nog nooit van deze vorm gehoord en ben enorm benieuwd wat ik ga leren. Ik kan mij niet voorstellen hoe het is om niet te kunnen praten, want iedereen weet dat ik altijd op de praatstoel zit.

Tijdens het lezen

Het lees erg lekker weg. Ik lees mee met Melody de gedachtes en die om haar heen de vooroordelen. Het lijkt mij enorm moeilijk om jezelf niet te kunnen verdedigen en alles maar aan te moeten zien en accepteren. Ook zie je dat ze het erg moeilijk heeft met de hulp en dat snap ik erg goed.

Conclusie

Het boek heeft mij aangenaam verrast. Ik vind het mooi om te zien hoe het stukje technologie heel haar wereld kan verrijken. Het is oefenen, veel geduld hebben en mee gaan met de flow.

Ik geef dit boek absoluut 5 sterren. Je ziet de vooroordelen, de groei en ontwikkeling bij Melody . Je ziet hoe ze struggles heeft maar ook groeit! Ik kan hier zeker meer van lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *