Dierbaar geschenk ~ Olga van der meer

De cover nodigt mij uit om het boek op te pakken. Mooie kleurenpalet, een mooie foto en de achterkant nodigt zeker uit om meer te willen weten.

Specificaties

  • Paperback
  • September 2021
  • 250 bladzijdes
  • Ellessy relax
  • EAN : 9789086604487
  • Familieroman

Beschrijving

Jolande en haar man Ralph genieten van het gezinsleven met hun twee kinderen. Dat is iets wat ze haar broer Boris en zijn man Jim ook graag gunt, maar voor hun ligt dat een stuk gecompliceerder. Na lang nadenken en lange gesprekken met Ralph besluit Jolande draagmoeder te worden voor haar broer en zwager. Een lang proces, wat niet zonder slag of stoot verloopt, maar waar ze met volle overtuiging uit liefde instapt. Ze kan het aan. Met haar nuchtere aard, rationele kijk op de wereld en relativeringsvermogen is zij de aangewezen persoon om een gezin voor haar broer te realiseren. Bovendien heeft ze Ralph naast zich. Met zijn onvoorwaardelijke steun kan ze alles aan. Het verloopt allemaal volgens plan, tot aan het overhandigen van de baby aan haar broer en zwager toe. Tot ze hem later weer ziet en ze zich vertwijfeld afvraagt wat ze gedaan heeft. Het verdriet om deze weggegeven baby slaat hard toe en dreigt zelfs haar huwelijksgeluk met Ralph te verstoren. Bij Boris en Jim verloopt ook niet alles van een leien dakje, want vooral Jim wordt gedreven door angst en onzekerheid. Hij doet er alles aan om zijn kind te houden

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar waar het verhaal gaat. Krijgen ze samen een kind? Hoe gaan ze dat doen als 2 mannen? Gaat ze geen band aan gezien zij natuurlijk zwanger is en dicht bij mannen staat?

Tijdens het lezen

De redenen voor het wel of niet doen komen allemaal aan bod. Het word goed doorgesproken en dat ik zeker belangrijk. Ik snap de wens heel goed, maar ik snap ook waarom de partners sceptisch zijn, want is toch familie die dicht bij je staat die je gaat helpen en je wilt geen familie drama. Ik ben benieuwd of ze het plan gaan uitvoeren en of er dan problemen komen.

Conclusie

Het verhaal las in het begin makkelijker weg, maar in de zwangerschap ontstonden er kleine ruzies en daardoor vond ik het moeilijker weg lezen. Je miste de verbondenheid, je voelt de schaduw van onheil aankomen. Ik ben zeker benieuwd naar wat er gaat komen dus ik pak het boek er vaker bij.

Ik kan zeker indenken waar je tegen aan kan lopen en de situaties die er zijn zijn ook heel reëel. Ik heb genoten van het verhaal en ben meegenomen in een onbekende situatie. Ik geef het boek 3 sterren, want ik vind het zeker Interessant, maar bleef soms haperen wat betreft de snelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *