De club der buitenbeentjes ~ Stefanie Sybens

Ik ben erg benieuwd naar de avonturen die tijdens dit kamp gaan gebeuren

Beschrijving

Trigger warning. Dit boek bevat scènes rond zelfpijniging en mentale gezondheidsproblemen. Een zomerkamp… om je normaal te maken?! Als Maddie alweer een angstaanval op school heeft, besluit haar moeder dat het genoeg is geweest. Ze stuurt haar naar Camp Mind – de ultieme remedie tegen angst. Daar ontmoet ze haar nieuwe beste vriendin Lily en potentieel vriendje Alex. Voor een keer lijkt het leven best goed te gaan… Tot ze het verleden van het kamp ontdekken. Samen gaan ze op een emotioneel avontuur om uit te zoeken hoe ze zichzelf kunnen zijn in een wereld die hen constant probeert te veranderen.

Voor het lezen

De cover geeft mij gelijk zo een knus groep gevoel. Door de tekst weet ik dat dat kan bedriegen. Er zitten jongeren die tegen in het dingen aan lopen in het leven en die meer grip willen op hunzelf.

Tijdens het lezen

Sommige zijn door ouders geforceerd om deel te nemen aan dit kamp. Dat is alles behalve leuk, maar ze hebben de begeleiding en even tijd weg van de sociale wereld echt nodig. Ze moeten meer in zichzelf geloven en minder ontwijkend gedrag vertonen. Maddie heeft het erg moeilijk en haar angsten zorgen voor veel problemen . Ookal wil ze niet naar het kamp, door trauma is haar moeder gedwongen om het wel te doen.

Conclusie

Het verhaal leest vanaf het begin al lekker weg. Ik kan eigenlijk geen slechte dingen ontdekken. Ik zit in het verhaal. Ik kan mij goed vinden in de emoties die er zijn en ben nieuwsgierig naar meer. Ook het contact met de mede kamp genoten vind ik leuk beschreven. Het niet open zijn naar een therapeut toe snap ik enorm goed, want je leert in deze maatschappij vooral je emoties opzij zetten en doorgaan en dat lees je hier ook terug. De verdiende 5 sterren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *