Hamster in je brein ~ Felix Kreier & Maarten Biezeveld

Dit boek trok mij gelijk aan. Een hamster in je brein. Mijn fantasie gaat gelijk de vrije loop bij het beeld .

Aan de hand van de Hamster-Brein-Methode leggen ze uit hoe je het wél moet aanpakken. Op het moment dat we besluiten gewicht te willen verliezen en daarnaar gaan handelen, komen verschillende hersengebieden met elkaar in conflict. Hoe sneller dat gewichtsverlies, zoals bij een crashdieet, hoe groter dat conflict wordt en hoe kleiner de kans op succes blijkt te zijn. Door deze hersengebieden beter op elkaar af te stemmen helpt De Hamster-Brein-Methode je bij het behalen van je doel: blijvend en gezond gewichtsverlies.

Voor het luisteren

Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal. Het klinkt super interessant en ik hou ervan om meer te leren over het brein. Ik hou van eten en ben benieuwd naar onze oorsprong en seinen uit het brein.

Mening

Ik heb zoveel geleerd van dit boek. Ik wist dat diëten niet goed was, maar je hebt hier meer diepte in. Het oerbrein is niet meegegaan met onze westerse leefstijl. We moesten bewegen met lege magen om het eten te kunnen verzamelen en jagen. Zo aten we soms 2/3x in de week vlees ipv elke dag zoals sommige dat doen tegenwoordig. We moeten variëren in eten om alle voedingsstoffen en middelen binnen te krijgen. De wetenschappelijke onderzoeken die worden behandeld bevestigen dat. Ik geef dit boek 5 sterren, een absoluut must read op voedingsgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *