Stomp the yard – film recensie

1300211724_stomp-the-yard

Specificaties

kijkwijzer : 12+

trailer

Beschrijving

DJ (Columbus Short) is een geweldige straatdanser, maar hij heeft een moeilijke jeugd gehad. Hij gaat naar de universiteit in Atlanta waar hij al snel een buitenstaander wordt, omdat hij een bijbaantje moet nemen om rond te komen. Maar er is hoop: April, het meisje waar DJ heimelijk verliefd op is, ontdekt DJ’s ritme-talent en spoort hem aan om te gaan dansen. DJ sluit zich aan bij een studentenvereniging die gespecialiseerd is in de dansstijl stepping. Het leven van DJ verandert drastisch. Hij moet balans zien te vinden in zijn werk en studie, het hart van het meisje van zijn dromen veroveren en voor het eerst ook leren dansen in een groep.

stomp_the_yard_homecoming_1

Mening

Een film van dansers in de achterwijken die zich onderscheiden door 2 groepen.  Mu Gamma Xi & Theta Nu Theta strijden er voor om de nieuweling DJ in hun groep te krijgen en voor hun te tappen. DJ tapt niet, maar later gaat hij inzien dat het toch wel leuk kan zijn en gooit zich in de strijd door te vechten voor de groepen.

Hij moet de keuze maken en die is hard. Je ziet het gevecht en de terughoudendheid tussen de groepen duidelijk en de onderverdeling onder de leerlingen.

859646_077

Het decor is duidelijk en reëel gehouden en daar hou ik van. De overgang van de scenes is goed in elkaar gemonteerd. Je ziet goed de hoofdpersonen in beeld, de dans speelt zeker de hoofdrol. De muziek past goed bij de film door het ritme.

De pasjes zijn strak en hebben een vast ritme, eigen style. Het is zeker leuk om naar te kijken, maar na een tijdje weet je het wel. Het is jammer dat ze niet snel genoeg met nieuwe pasjes komen. Je ziet na een tijdje wel vernieuwing, maar het duurt gewoon een tijdje.

De finale komt eraan. Dj werkt samen met zijn gekozen team voor de finale. Ze krijgen door hem nieuwe inspiratie en nemen nieuwe dingen tot er iets gebeurt…

De film krijgt van mij ☆☆☆, omdat ik betere film heb gezien zoals Step up 4! Die film moet je echt gezien hebben als van dansfilm houd.

Stomp-the-yard-i-love-to-dance-28549461-1024-768

 

 

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Stomp the yard – film recensie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.