Film recensie – Insurgent

insurgent

Specificaties

Trailer

Beschrijving

Vervolg op de sciencefictionfilm ‘Divergent’ met Shailene Woodley in de hoofdrol

Tris heeft het steeds moeilijker, ze zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago. Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden. Achtervolgd door hun keuzes in het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd. Langzaam maar zeker ontrafelen zij de waarheid over hun verleden en uiteindelijk over de toekomst van hun wereld.

‘Insurgent’ is het vervolg op Divergent. De film is gebaseerd op de boekenserie van Veronica Roth.

chi-insurgent-review-20150319

Mening

Deel 2 van de beroemde boeken serie. Na deel 1 zijn mijn verwachtingen groot. De oorlog gaat uitbreken, maar wat zal de oorlog brengen behalve een groot aantal doden?

De film begint met het vluchten van de onverschrokken. Tris en four vluchten samen met Caleb and Peter. Ze zijn niet voor eeuwig veilig want de jacht van Janine gaat door om de wereld te bevrijden en de macht te pakken die ze wilt!

De film is lekker om te volgen, de actie ligt hoger dan in de eerste film. Hun gevoelens worden op de proef gesteld, maar zijn ze zeker genoeg om zichzelf en de rest te helpen in de strijd tegen Janine?

Een spannend vervolg op Divergent, maar als je het boek gelezen hebt zie je duidelijk de verschillen. Ondanks alles geef ik de film net als Divergent ☆☆☆☆ 1/2 sterren, omdat de film mooi in elkaar zit, maar sommige dingen zijn gewoon niet logisch! Je zou kunnen zeggen dat er soms wat mis gaat door de troep die gemaakt is, maar als ze over stenen lopen glijdt niemand een keer uit. Dat is jammer, maar toch zeker een goede film!

 

hhpui

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.