Hart van glas – Miranda Peters

Ik wil graag Miranda Peters bedanken voor deze eer, het feit dat ze me gevraagd heb om mijn mening!

image

Specificaties
Nederlands
● 206 bladzijdes
● Mijn young adult (uitgever)

Beschrijving

Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie zit slipt, over de kop slaat en in brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet. Ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk, terwijl ze zich verbaasd afvraagt hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje heeft opgelopen. Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school, heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Niemand, op een paar mensen na, mag weten wat haar geheim is en wat de precieze oorzaak is van haar vaders dood. Dan ontmoet ze Siem en wordt ze hopeloos verliefd. Voor het eerst in haar leven. Alleen… niets is wat het lijkt en Hester beleeft dingen waar ze nooit van heeft durven dromen. Of stiekem toch wel?

Voor het lezen

Toen ik dit boek zag wist ik dat ik hem wil lezen!  Absoluut! De cover spreekt me heel erg aan door de volle kracht van de kleur en tinteling van de kleuren.

De titel spreekt me aan, omdat het van alles kan zijn. Een hart van glas. Iemand word gebroken, het leven gaat mis of je kan het letterlijk nemen. Ze heeft een favoriete beeldje van glas in de vorm van een hart en die valt kapot.

Het leukste van een boek is beginnen zonder te weten wat je kan verwachten, ik heb dus niet de achterflap gelezen. Ik ga beginnen met lezen en in een totaal onverwachte wereld stappen, iets wat ik de laatste tijd veel doe. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten, maar de wereld lijkt me nu al gaaf om te lezen! Ik verwacht liefde, dat is een ding dat zeker is!!

Tijdens het lezen

De proloog is zeker wennen, het is heel kinderlijk geschreven en er is een discussie, maar als je door dit hoofdstuk geworsteld bent gaat het de goede kant op! Hoofdstuk 2 verklaard al een hoop! Er staat 10 jaar later dus de proloog is geschreven toen ze heel jong was en er is een gebeurtenis die je nodig hebt om het verhaal te begrijpen.

Vanuit de proloog is het verhaal dieper geschreven. Je ziet een tiener meisje vol pit, haat en zelfstrijd.  Hoe verwerk je jezelf als je al jaren met een schuldgevoel leeft waardoor je je nu nog steeds onzeker voelt over wie en hoe je bent? Hoe verwerk je wat je meegemaakt hebt? Hoe kom je van je schuldgevoel af ookal was het een ongeluk?

Het verhaal loopt vloeiend over zeker toen de dromen begonnen! Het is een dementie waar Hestia knikkende knieën van krijgt waardoor je nu al de brandende liefde en passie voelt tussen Siem en Hestia. Zal de liefde uitkomen en stand houden? Ik ben benieuwd! Dus ik lees snel verder!!

Conclusie

Een relatie vol kracht, energie en passie die in de bloei van hun leven begint. De relatie zal nooit eindigen, ze zijn onafscheidelijk. Ze dromen over elkaar, iets wat vele van ons kennen. Maar toch is het anders! De emoties zijn sterker dan iedere andere relatie die tussen de mensheid heerste.

Een jongen met bloedmooi haar, doordringende ogen en veel sparkels. Iets wat je bij een jonge man wilt zien, zie je!

Dit boek krijgt de verdiende ☆☆☆☆ sterren, omdat de passie naar voren komt en de hoofdpersonen centraal staan. Het enigste waar ik moeite mee had was het feit dat haar familie rol te weinig word beschreven. Meer en deels draait om Siem en Hestia, maar ik kijk graag ook wat dieper in de band tussen zussen. Graag zou ik ook meer willen zien over de familie van Siem die maar voor een klein deel een hoofdrol speelde. Ik kijk graag naar de diepte in zijn leven, zijn herinneringen die hij bespreekt met Hestia. Ik wil graag dieper in zijn leven kijken om te zien wat hen gemaakt heeft tot de man die hij nu is!

                              S & H
                             4EVER

Een verhaal dat aantoont Hoe sterk de liefde kan zijn als je de persoon gevonden hebt.

Een boek vol emoties die je door laat maken hoe echte liefde voelt en je laat verlangen naar hetzelfde.

Een boek met een meesleurend einde die je gaat haten, omdat de laatste bladzijde omgeslagen is!!

Geplaatst met WordPress voor Android

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Hart van glas – Miranda Peters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.