The jungle book

Maandag de 18de ben ik naar deze film geweest met 2 vrienden, natuurlijk schrijf ik hier een recensie over, lees hier waarom ik hem zo mooi vind!

junglebooktriptychlarge

Specificaties

Genre: Avontuur, Drama, Fantasy

  • Duur: 107 minuten
  • Engels, Nederlands ondertiteld
  • Kijkwijzer: Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. Angst Geweld
  • April 2016

Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=r2SSEaWCAi0

Beschrijving

The Jungle Book, geregisseerd door Jon Favreau (Chef, Iron Man, Elf), is een gloednieuwe live-actionfilm over Mowgli (nieuwkomer Neel Sethi), een mensenjong dat opgroeit bij een wolvenroedel.

Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan (stem van Idris Elba), de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf.

In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera (stem van Ben Kingsley), en de zorgeloze beer Baloo (stem van Bill Murray) komt hij onderweg junglebewoners tegen die nu niet bepaald het beste met hem voorhebben. Kaa (stem van Scarlett Johannsson), probeert het mensenjong te hypnotiseren met haar verleidelijke blik en stem, en koning Louie (stem van Christopher Walken), probeert Mowgli het geheim te laten prijsgeven. Het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem: vuur.

Mening

De film begint super mooi. Het originele verhaal word behouden waardoor je benieuwd ben naar meer, ookal kan de je de film al honderden keer gezien hebben, dit is echt iets nieuws. Deze film is voor mijn mening een verbeterde versie, zeker aangezien je zie dat alles verbeterd is. Het beeld is super scherp, veel meer kleur en natuurlijk ook mooier door de dieren.

De stemmen passen goed bij de dieren waardoor je meer in het verhaal zit. Mowgli is super goed in de film, hij leeft zich in de film op waardoor je meer interesse krijgt in het het verhaal. Je ziet alles scherper dan in de films hiervoor. Het meeste wat me verbaasde is de kwaliteit van de dieren aangezien die met de computer gemaakt zijn. Ik kan echt niet geloven dat dit allemaal met de computer gemaakt is!

Het is super mooi om te zien dat er veel vertelt word over de dieren, ieder dier heeft een eigen rol, eigen verhaal en eigen inzicht in het verhaal. Ze vertellen wat over de dieren. Bijvoorbeeld over de roedel van de wolven. Ze maken hun standpunt duidelijk en vertellen wat over hun natuur, wat het voor mij heel boeiend maakt.

De muziek was super mooi aangepast op de film. De momenten werden super mooi door de speling van de muziek. Wat ik super mooi vind is het moment met de olifanten. Ik ga niet spoilen, dus ik hou het kort. In de film zijn de olifanten de makers en heersers van de Jungle. De olifanten horen gediend te worden en dat word dus ook gedaan!

Ik geef de film daarom ☆☆☆☆ 1/2, de reden waarom niet 5? Ik vind de aap veel te groot wat het minder geloofwaardig maakt voor mij. Ik heb erg genoten van de film en zie hem dan zeker graag nog een keer!

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “The jungle book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *