Leesclub #1 Mei

Samen met Kimberley van De boekentrommel hebben we gepraat over bloggen en ofcourse ook over boeken. Uiteindelijk kwamen we op het onderwerp: leesclub.

Beiden hebben we gezien. Onder andere op Facebook. Is dat er vraag naar is naar het bespreken van boeken.

Kimberley en ik gaan in samenwerking dit organiseren!
Nu hebben we besproken hoe we dat gaan doen en dat gaat als volgt:

Elke maand zullen wij een boek uitkiezen als boek van de maand. Dit boek zal dan centraal staan. Er zullen topics besproken worden als: ‘Voor het lezen, tijdens het lezen, na het lezen en een verslag’.

Voor de maand mei is gekozen voor het boek ‘In seizoenen’ van schrijfster Judith Visser.

Dus alles op een rijtje.

1. Kies een boek voor de maand (Vanaf volgende maand, maak ik tegen het einde (25ste)van de maand een bericht met boeken waaruit jullie kunnen kiezen)
2. Maak voor het lezen een opzet van het boek met informatie over de auteur en het boek en wat je verwacht.
3. Maak een tussen verslagje, halverwege de maand, tijdens het lezen.
5. Tegen de 25ste van de maand sluiten we af met conclusie. Je schrijft een kleine recensie, je geeft ook een beoordeling in de hoeveelheid sterren die je geeft en je linkt naar je blog, als je die hebt.

Deze maand heb ik de keuze gemaakt op een boek die ik zelf al een tijd lang wil lezen : In seizoenen van Judith Visser.

Opgeven doe je onder dit bericht. Of via Kimberley

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan deze leesclub en mee te discussiëren over de kaft, de schrijfster en het verhaal? Volg dan de website van ‘De boekentrommel’ en van Nakita’s Library en deel je mening.

image

Beschrijving
Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je ‘in seizoenen’ moet gaan denken? Annabel Wismar (59) laat het er niet bij zitten en zoekt haar heil bij Belgische artsen, die haar nog wel willen behandelen. Haar zoon David twijfelt geen moment en trekt bij zijn moeder in om haar te verzorgen. Al snel blijkt dat David zo zijn eigen manier heeft om met de situatie om te gaan…
In seizoenen is een boek over hoop en wanhoop, over het gevecht tussen vasthouden en loslaten. En hoe belangrijk wordt het verleden, wanneer er geen toekomst meer is?

Auteur
Judith Visser werd geboren in Rotterdam in 1978. Zij debuteerde in 2006 met haar roman ‘Tegengif’. Dit boek won in 2007 de prijs voor het Beste Rotterdamse boek. Zij vervolgde haar succes met titels als: Stuk en Oversteken. In 2013 werd haar boek stuk verfilmd door regisseur Steven de Jong. In 2009 werd Judith Visser opgenomen in de Viva 400, een lijst met meest inspirerende Nederlandse vrouwen. Na een aantal thrillers, besloot Judith om dit jaar de overstap te maken naar Romans, met haar boek ‘In seizoenen’.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *