Leesclub 1: Voor het lezen

De post is wat verlaat in verband met werken, maar hier is hij!

Het is de eerste van de maand, 1 mei. Samen met de boekentrommel open ik nu voor het lezen : voor het lezen Boekentrommel.  Vandaag word het eerste deel van de leesclub open gezet namelijk Voor het lezen. Hoe doe je mee? Reageer onder deze blog of op facebook.

De Kaft

image

Als ik de kaft zie wil ik hem oppakken. Het is een plaatje dat je niet vaak ziet waardoor het zeker mijn interesse trekt. Waar zal dit over gaan? Uit de tekst zie ik dat een roman is en het te maken heeft met vasthouden en loslaten.

Het meisje kijkt me dwars door de veer heen aan. Het kleine glimlachje op haar gezicht laat me toch wel twijfelen, lacht ze nou echt of is het geforceerd. 

Achterflap:

Hoe belangrijk wordt het verleden, wanneer er geen toekomst meer is?

Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je ‘in seizoenen’ moet gaan denken? Annabel Wismar (59) laat het er niet bij zitten en zoekt haar heil bij Belgische artsen, die haar nog wel willen behandelen. Voor haar zoon David is de gedachte zijn moeder te verliezen zo beangstigend dat hij bij haar intrekt. Hoe korter hun toekomst samen wordt, hoe meer een onverwerkt verleden de kop opsteekt.

Voor het lezen

Door het lezen van de achterflap ben ik zeker benieuwd naar dit verhaal. De kaft trekt me al naar zich toe doordat het duister en niet alledaags is.

Het lijkt me een boek die me zeker aan het huilen gaat maken. Het gaat tussen het randje van leven en dood en de hulp van anderen. Ik ben zelf niet graag afhankelijk, dus ik snap wat het is. Dit is alleen meer. Hoe ver zullen de dokters willen gaan voor een buitenstaander, ze is immers geen Belg. Wat zal David allemaal ontdekken? Hoe zal de strijd en zoektocht verlopen?

Allemaal vragen die ik me afvraag en graag beantwoord wil hebben.

De doos met tissues staan al klaar, want ik weet zeker dat hij nodig is binnen handbereik!

Ik hoor graag wat jullie er van verwachten! Ik ben benieuwd en misschien krijg ik er wel nieuwe vragen van!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *