Nieuw boek lezen of herlezen?

Vandaag wil ik het hebben over wanneer ik een boek zou herlezen. Ik herlees niet snel boeken tenzij ik het verhaal leuk vind.

Hieronder geef ik 3 situaties van lezen en herlezen.

 

Lezen

Als er een nieuw boek uit is die me leuk lijkt wil ik hem halen en lezen, terwijl ik nog zoveel boeken heb liggen. Toch kies ik er vaak voor om het nieuwe boek te lezen aangezien mensen er vaak over gaan praten of het onderwerp interessant is.

 

Je bent op zoek naar iets nieuws, fris! Je kijkt op je eeuwenlange to be read list en maakt een selectie uit de boeken. Vaak heb ik zelf geen zin om populaire series te lezen, aangezien mensen er zo een hype van maken dat ik bang ben dat het tegenvalt of als de serie nog niet klaar is! Zo heb ik bijvoorbeeld de Selectie serie van Kiera Cass nog niet gelezen, die wel klaar ligt voor de mooie dagen buiten!

 

Vaak vind ik het leuk om mee te lezen met anderen. Zo heb ik sinds kort de leesclub waarbij we recente en minder recente boeken gaan behandelen. Ik heb bijvoordeeld gekozen voor het boek van Judith Visser, omdat ik dol ben op haar schrijf style en benieuwd ben naar hoe haar eerste roman is! Als er een boek is dat ik al gelezen heb, sla ik het vaak over aangezien ik een grote TBR ( To Be Read) stapel heb.

herlezen

Herlezen

Het moment dat ik een boek of serie zou herlezen is als er een film van uit komt. Je wilt je alvast voorbereiden op het verhaal, maar niet door middel van films kijken, maar door te lezen en lezen!

 

Ik herlees ook bepaalde boeken als ik in de stemming ben voor een boek. Bijvoorbeeld, Ik ben in voor wat liefde en drama en zoek een boek. Het is al een jaar geleden dat ik gesplinterd heb gelezen en ik vond het verhaal zo mooi dat ik het weer opnieuw wil ervaren!

 

Ik herlees vaak een boek om opnieuw te genieten van het verhaal. Ook wil ik weten waarom ik het zo goed vond toen ik het de vorige keer las. Vaak veranderd je mening en ik wil vaak weten of dat hier ook het geval is.  Zo kan ik mijn recensies beter uitwerken en mijn mening duidelijker naar voren brengen!

herlezen-blauw

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Nieuw boek lezen of herlezen?

  1. Herlezen.. Tja ik heb het niet vaak gedaan moet ik zeggen. Maar in sommige situaties wel nuttig wanneer er bijvoorbeeld een film van komt!

      1. Ik ben gek op die boeken, zijn echt pareltjes! Ik kreeg ze toen van mijn man in een speciale cadeauverpakking zo pretty!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *