Maanziek – Eva Linden

12006108_931505880219098_899148958736665934_n

Dit boek is een proefversie die ik mocht lezen. Ik heb de foto’s van de Facebook van Maanziek afgehaald.

 

Specificaties

  • Nederlands
  • 258 bladzijdes
  • young adult fantasy

Beschrijving

Iedereen heeft dromen. Jammer genoeg zijn er niet alles goede dromen, maar ook nachtmerries, maar hoe zou je het aanpakken als dromen werkelijkheid zouden worden zonder dat je er erg in hebt? Mathis heeft dat probleem en komt Mila tegen die hem gaat helpen. Zal het hun samen lukken om de dromen in toom te houden? Je leest het nu in mijn nieuwe boek Maanziek!

Voor het lezen

Ik ben heel benieuwd naar dit verhaal. Ik droom zelf best veel en geniet er gelukkig vaak van! Ik heb meestal mooie dromen, maar Mathis niet.

Ook heeft hij nog de pech dat zijn dromen door kunnen gaan tot in de echte wereld, ze zijn Lucide. Ik heb hier nog nooit een boek over gelezen waardoor het mijn interesse wekt.

Wat houden lucide dromen precies in en wat kan het veroorzaken? Hoe zijn ze begonnen en hoe zal het verhaal eindigen? Komt er een happy end of toch niet?

11990477_928155527220800_2822564519368594366_n

Tijdens het lezen

Tijdens het lezen kom ik snel tot de conclusie dat ik dit eerder gezien heb, maar dan in de vorm van een film, insidious. Het laat me heel erg aan die film denken, vooral door de spanning in het boek. Er zitten hele spannende stukken in het boek, maar de spanning is niet altijd even hoog. Vooral doordat ze moeten uitzoeken wat het beste voor Mathis werkt in zijn dromen is het niet altijd even spannend. Gelukkig word dat later recht getrokken en komt de spanning met een flits weer in het verhaal.

Ik vind het mooi hoe het boek is opgedeeld in verschillende delen. Beide personages komen aan de beurt met ieder een eigen verhaal. Ik vind het verhaal van Mila meer diepgang hebben dan Mathis, maar dat kan ook zijn door het verschil in mannelijke en vrouwelijke personages.

11149555_860812093955144_4909807715439184859_n

Conclusie

Als ik het boek nu zou moeten beoordelen zou ik het toch al ☆☆☆☆ sterren geven. Het verhaal leest vloeiend, maar er moeten nog wel kleine aanpassingen gebeuren. Ik heb geholpen met de dingen opzetten en geprobeerd om samen met Eva gekeken wat er nog moest gebeuren. Ik ben zeker benieuwd naar de eind versie. Voor nu kan ik het al aanraden ook al heb ik de eindversie nog niet gelezen, het kan alleen beter worden!

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Maanziek – Eva Linden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *