Leesclub #2 Voor het lezen

Het is tijd om mijn voor het lezen online te gooien. Ik ga er eind volgende week in beginnen,  maar ik wil alvast een blik werpen op de indrukken die ik van het boek heb op dit moment.

Mijn collega van de boekentrommel heeft hem online staan : klik hier

image

Het boek dat we gaan lezen is Wraak van Arno van den Kieboom.

De cover

De cover is lekker geheimzinnig door het diepe zwart. Het is zwart zwart, je ziet er letterlijk niks door heen. De witte letters spatten van het boek af. Lekker opvallend zodat je gelijk weet waar het over gaat : Wraak. 1 woord kan duizenden dingen betekenen. Als ik nu alleen naar de cover kijk denk ik door de vuist dat het over een gevecht gaat. Door de baby denk ik dat het over huiselijk geweld gaat.  Een gevecht waarvan de baby de oorzaak van is? Misschien was het al langer aan de gang, maar komt het nu echt tot uitbarstingen?

De achterflap

Karin en haar man Jordy leren door het swingen het koppel Niels en Vanessa kennen. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar zien blijken ze een enorme klik te hebben en tegen alle afspraken in worden ze smoorverliefd op elkaar. Maar al snel blijken ze meer gemeen te hebben met elkaar dan ze ooit hebben kunnen vermoeden. Voor Karin zit er niets anders op om Niels op te geven als geliefde. Deze laat het echter niet bij zitten en verandert in een ware tiran. Hij zweert wraak op alles en iedereen die hem in zijn ogen het leven zuur maakt. En hij houdt woord. En hoe? Niels blijkt geen grenzen te kennen.

Door de achterflap ben ik benieuwd naar hoe ver Niels gaat om zijn wraak te laten vallen op Karin. Zal hij instaat zijn tot moord of gaat hij alleen haar leven tot een terror maken?  Ik ben benieuwd naar waar de grenzen die er zullen zijn. Zal Karin uiteindelijk terug gaan uit Niels uit angst of zal ze stevig in haar schoenen staan?

Mijn verwachtingen

Wat ik verwacht van dit boek is een verhaal zonder grenzen. Ik wil graag meegesleurd worden in dit verhaal. Ik wil grenzen zien die je niet zou willen overbruggen, maar wat toch gebeurt.  Ik wil wakker liggen in mijn bed met die ideeën of iemand de dingen echt voor mogelijk zou zien als hij/zij zo hopeloos is.

Ik zie graag terug hoe erg hij gebroken kan zijn door een gebroken hart. Vaak is het vanuit de vrouw te zien, maar ik zie graag ook de gevoelens van de man. Zeker aangezien Niels nu gedumpt is voor “wat beters”.

Vooral wil ik genieten!  Dat is het liefste wat ik wil doen bij een verhaal. Ik moet me in het verhaal kunnen verplaatsen alsof ik een film zie en de spanning van het verhaal moet mij blijven vasthouden!

image

Dit is Arno van den Kieboom. Hij is hier druk bezig met schrijven. Hij heeft al eerder een boek uitgegeven : In Schok. Die wil ik later nog eens gaan lezen. Ik ken hem en heb tussendoor contact met hem. Een aardige man, maar kan hij ook schrijven?  Ik ben benieuwd!!

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Leesclub #2 Voor het lezen

  1. Leuk om zo je verwachting te lezen. Ik vond zelf de kaft heel pakkend maar kon de baby niet zo plaatsen als ik de achterflap las. Later als je in het verhaal bent kom je daar wel achter en dan vind ik dat de foto op de cover zeker bij het verhaal past…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *